Gerookte Paling en Zalm Bombe met Romige Mierikswortelsaus

Gerookte Paling en Zalm Bombe met Romige Mierikswortelsaus

Deze verfijnde gerookte paling en zalm bombe met een romige mierikswortelsaus is een luxe voorgerecht. De frisse frisée sla en pousse de blette blaadjes maken het gerecht compleet.
Porties: 4
(inclusief koeltijd) 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de Bombe:

  • 250 g gerookte zalm
  • 250 g gerookte paling
  • 125 g mascarpone
  • 1 dl room lobbig geklopt
  • Verse bieslook fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak

Voor de Mierikswortelsaus:

  • 2 dl room
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 1 dl crème fraîche
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak

Garnering:

  • Frisée sla
  • Pousse de blette snijbiet

Instructies

Voor de Bombe:

  • 250 g gerookte zalm
  • 250 g gerookte paling
  • 125 g mascarpone
  • 1 dl room, lobbig geklopt
  • Verse bieslook, fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak

Voor de Mierikswortelsaus:

  • 2 dl room
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 1 dl crème fraîche
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak

Garnering:

  • Frisée sla
  • Pousse de blette (snijbiet)

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer deze bombe met een frisse, droge witte wijn zoals een Chablis of een Sauvignon Blanc. De mineraliteit van de wijn sluit mooi aan bij de gerookte vis en de frisse saus.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw