Gerookte Paling en Zalm Bombe met Romige Mierikswortelsaus
Deze verfijnde gerookte paling en zalm bombe met een romige mierikswortelsaus is een luxe voorgerecht. De frisse frisée sla en pousse de blette blaadjes maken het gerecht compleet.
Equipment
- Ronde vormen (bombevormen)
- mes
Ingrediënten
Voor de Bombe:
- 250 g gerookte zalm
- 250 g gerookte paling
- 125 g mascarpone
- 1 dl room lobbig geklopt
- Verse bieslook fijngehakt
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Citroensap naar smaak
Voor de Mierikswortelsaus:
- 2 dl room
- 1 eetlepel mierikswortel
- 1 dl crème fraîche
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Citroensap naar smaak
Garnering:
- Frisée sla
- Pousse de blette snijbiet
Instructies
Voor de Bombe:
- 250 g gerookte zalm
- 250 g gerookte paling
- 125 g mascarpone
- 1 dl room, lobbig geklopt
- Verse bieslook, fijngehakt
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Citroensap naar smaak
Voor de Mierikswortelsaus:
- 2 dl room
- 1 eetlepel mierikswortel
- 1 dl crème fraîche
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Citroensap naar smaak
Garnering:
- Frisée sla
- Pousse de blette (snijbiet)
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze bombe met een frisse, droge witte wijn zoals een Chablis of een Sauvignon Blanc. De mineraliteit van de wijn sluit mooi aan bij de gerookte vis en de frisse saus.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g