Gerookte Zalm met Mierikswortelroom en Toast
Een heerlijke combinatie van zachte gerookte zalm en een pittige mierikswortelroom, geserveerd met warme toast. Perfect als amuse of lichte snack tijdens de feestdagen.
Equipment
- kommetje
- Lepel
Ingrediënten
- 200 g gerookte zalm plakken
- 2 dl crème fraîche
- ½ - 1 eetlepel mierikswortel
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Stukjes warme toast om te serveren
Instructies
- Drapeer de plakken gerookte zalm op een schaal.
- Roer in een kommetje de crème fraîche en mierikswortel tot een sausje.
- Breng de mierikswortelroom op smaak met zout en peper.
- Serveer de mierikswortelroom bij de gerookte zalm en serveer met stukjes warme toast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Riesling is een goede keuze bij de romige mierikswortel en de gerookte zalm.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g