Gevulde Visrolletjes met Zalm en Nori
Een verfijnd voorgerecht van tong- of tongscharfilets, gevuld met verse zalm en nori, gestoomd tot perfectie en geserveerd met een smakelijke saus.
Equipment
- magnetronfolie
- keukenfolie
Ingrediënten
Instructies
- Leg de filets tussen huishoudfolie en sla ze met de zijkant van een breed mes zo plat mogelijk.
- Knip de norivellen op de maat van de filets.
- Snijd de zalm in 4 dikke repen.
- Leg elke filet op een stuk magnetronfolie (met de kant waar het vel heeft gezeten naar boven) en bestrooi licht met zout en peper.
- Leg een nori-vellum op de filets en leg aan het begin een reepje zalm op de nori.
- Rol de filets op.
- Rol de visrolletjes stevig in folie.
- Stoom de rolletjes in een (stoom)pan boven kokend water gedurende 6-8 minuten, totdat ze gaar zijn.
- Laat de rolletjes iets afkoelen en snijd ze schuin in 3 stukken.
- Serveer de gevulde visrolletjes op borden met de saus eromheen.
- Garneer eventueel met in boter gebakken zeekraal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer bij deze verfijnde visrolletjes een frisse Sauvignon Blanc of een Chablis om de subtiele smaken van de vis en zalm te complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Zout: 600 g | Sugar: 0 g