Gevulde Visrolletjes met Zalm en Nori

Elegante gevulde visrolletjes van tongfilets, gevuld met een reepje zalm en een laagje nori, schuin gesneden en geserveerd op een bord met een garnering van gebakken zeekraal, in een lichte vintage keuken met pastelaccenten en subtiele kerstdecoratie.

Gevulde Visrolletjes met Zalm en Nori

Een verfijnd voorgerecht van tong- of tongscharfilets, gevuld met verse zalm en nori, gestoomd tot perfectie en geserveerd met een smakelijke saus.
Porties: +
(plus 6-8 minuten stoomtijd) 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • magnetronfolie
  • keukenfolie

Ingrediënten

  • 4 tong- of tongscharfilets
  • 4 norivellen gedroogd zeewier, natuurvoedings- of Japanse winkel
  • 100 g verse zalm
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Toefjes zeekraal optioneel

Instructies

  • Leg de filets tussen huishoudfolie en sla ze met de zijkant van een breed mes zo plat mogelijk.
  • Knip de norivellen op de maat van de filets.
  • Snijd de zalm in 4 dikke repen.
  • Leg elke filet op een stuk magnetronfolie (met de kant waar het vel heeft gezeten naar boven) en bestrooi licht met zout en peper.
  • Leg een nori-vellum op de filets en leg aan het begin een reepje zalm op de nori.
  • Rol de filets op.
  • Rol de visrolletjes stevig in folie.
  • Stoom de rolletjes in een (stoom)pan boven kokend water gedurende 6-8 minuten, totdat ze gaar zijn.
  • Laat de rolletjes iets afkoelen en snijd ze schuin in 3 stukken.
  • Serveer de gevulde visrolletjes op borden met de saus eromheen.
  • Garneer eventueel met in boter gebakken zeekraal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer bij deze verfijnde visrolletjes een frisse Sauvignon Blanc of een Chablis om de subtiele smaken van de vis en zalm te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Zout: 600 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst