Italiaanse Crostini met Tomaat, Garnalen en Basilicum

Italiaanse crostini met tomaat en garnalen, geserveerd op een rustieke houten plank. De krokante toastjes zijn rijkelijk belegd met een mengsel van sappige tomatenblokjes, verse garnalen en fijngehakte basilicum, besprenkeld met olijfolie en versgemalen peper. De achtergrond straalt een mediterrane sfeer uit met warme aardetinten en traditioneel Italiaans keramiek.

Italiaanse Crostini met Tomaat, Garnalen en Basilicum

Knapperige crostini belegd met sappige tomaten, garnalen en verse basilicum, perfect als voorgerecht of lichte snack op een zomerse dag.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 voorgebakken stokbrood
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 3-4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • 150 g garnalen
  • Hot peppersauce naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen en fijngehakte basilicum.
  • Voeg naar smaak zout en enkele druppels hot peppersauce toe.
  • Laat het mengsel minstens 15 minuten intrekken.
  • Snijd het stokbrood in dunne plakjes.
  • Rooster de plakjes stokbrood op een voorverwarmde grillplaat of bakplaat tot ze goudbruin zijn.
  • Wrijf de geroosterde sneetjes brood direct in met een doorgesneden teen knoflook.
  • Besprenkel de crostini met extra vierge olijfolie.
  • Verdeel het tomaten-garnalenmengsel over de crostini.
  • Maal er royaal versgemalen peper over.
  • Serveer de crostini op een schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met extra verse basilicumblaadjes en een schijfje citroen voor een frisse toets.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht, dankzij zijn frisse en fruitige smaken.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 18 g | Vet: 12 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Hapjes / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Lente / Zomer