Kalkoen onder een Deegkorstje met Spek en Kippenlevertjes

Kalkoen onder een Deegkorstje met Spek en Kippenlevertjes

Een heerlijk en feestelijk gerecht van kalkoenreepjes, spek en kippenlevertjes onder een krokant deegkorstje. Dit gerecht is perfect voor een feestelijke kerstmaaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g kalkoenfilet in reepjes
  • Olie om te bakken
  • 50 g spekreepjes
  • 100 g kippenlevertjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 steel prei fijngesneden
  • 150 g kleine champignons in plakjes
  • Tijm naar smaak
  • Majoraan naar smaak
  • Bloem om te binden
  • ¼ liter bouillon
  • 2 eierdooiers
  • Bladerdeegplakjes diepvries

Instructies

  • Bak de kalkoenfiletreepjes in wat olie samen met de spekreepjes, kippenlevertjes, ui, prei, champignons, tijm en majoraan.
  • Strooi wat bloem over het mengsel en voeg in delen de bouillon toe.
  • Roer er van het vuur af 2 eierdooiers door.
  • Verdeel dit mengsel over 4 ovenschaaltjes.
  • Snijd uit 1-2 bladerdeegplakjes repen van 1 cm breed en zet deze met ei vast op de randen van de schaaltjes.
  • Snijd uit 4 andere bladerdeeglapjes dekseltjes ter grootte van de ovenschaaltjes.
  • Druk ze op de deegranden en bestrijk met ei.
  • Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 35-40 minuten, tot het deeg goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir, die goed past bij de smaken van kalkoen en spek.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalkoen / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst