Makreeltartaar met Pittige Tomaat-Koriander Coulis
Een verfijnd en verfrissend gerecht van makreeltartaar, geserveerd met een pittige tomaat-koriander coulis. Perfect als voorgerecht voor feestelijke gelegenheden of zomerse diners.
Ingrediënten
Voor de tartaar:
- 4 makreelfilets fijngehakt
- 1 ui fijngehakt
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel geraspte citroenschil zeste
- 3 fijngehakte korianderblaadjes
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Voor de coulis:
- Vruchtvlees van 4 roma-tomaten
- ½ fijngesnipperde ui
- 1 Spaans pepertje fijngehakt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- Kruidentuiltje van tijm en laurier
- Korianderbollen
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Enkele blaadjes salie
- Olijfolie
Instructies
Voor de tartaar:
- Meng de fijngehakte makreelfilets met de fijngehakte ui, citroensap, geraspte citroenschil, korianderblaadjes, zout en peper.
- Zet apart.
Voor de coulis:
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de fijngesnipperde ui, Spaans pepertje en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg het vruchtvlees van de tomaten, kruidentuiltje van tijm en laurier, korianderbollen, zout en peper toe.
- Laat het mengsel zachtjes koken tot de tomaten goed zijn ingekookt en alle smaken zijn samengekomen.
- Zeef de coulis om een gladde saus te verkrijgen en meng met fijngehakte koriander.
- Verwijder het kruidentuiltje.
Dresseren:
- Verdeel de makreeltartaar over de borden.
- Lepel de tomaat-koriander coulis eromheen.
- Garneer met enkele blaadjes salie en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 5 g