Makreeltartaar met Pittige Tomaat-Koriander Coulis

Makreeltartaar met Pittige Tomaat-Koriander Coulis

Een verfijnd en verfrissend gerecht van makreeltartaar, geserveerd met een pittige tomaat-koriander coulis. Perfect als voorgerecht voor feestelijke gelegenheden of zomerse diners.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de tartaar:

  • 4 makreelfilets fijngehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel geraspte citroenschil zeste
  • 3 fijngehakte korianderblaadjes
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voor de coulis:

  • Vruchtvlees van 4 roma-tomaten
  • ½ fijngesnipperde ui
  • 1 Spaans pepertje fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • Kruidentuiltje van tijm en laurier
  • Korianderbollen
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Enkele blaadjes salie
  • Olijfolie

Instructies

Voor de tartaar:

  • Meng de fijngehakte makreelfilets met de fijngehakte ui, citroensap, geraspte citroenschil, korianderblaadjes, zout en peper.
  • Zet apart.

Voor de coulis:

  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de fijngesnipperde ui, Spaans pepertje en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg het vruchtvlees van de tomaten, kruidentuiltje van tijm en laurier, korianderbollen, zout en peper toe.
  • Laat het mengsel zachtjes koken tot de tomaten goed zijn ingekookt en alle smaken zijn samengekomen.
  • Zeef de coulis om een gladde saus te verkrijgen en meng met fijngehakte koriander.
  • Verwijder het kruidentuiltje.

Dresseren:

  • Verdeel de makreeltartaar over de borden.
  • Lepel de tomaat-koriander coulis eromheen.
  • Garneer met enkele blaadjes salie en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Notenvrij / Pescatarian / Zout arm
Feestdagen etc Kerst