Rauwe Gemarineerde Zalm met Citrus en Verse Kruiden
Flinterdunne plakjes verse zalm, gemarineerd in citrussap en afgewerkt met verse kruiden – een verfijnde Scandinavische lekkernij.
Equipment
- Platte schotel
- Houten snijplank
- Zeer scherp mes (zalmmes)
- huishoudfolie
Ingrediënten
- 1 kg verse zalm
- Sap van 2-3 citroenen of limoenen
- Versgemalen peper
- Zout
- Plakjes ei gekookt
- 1 el verse fijngehakte kruiden dille, peterselie, bieslook
Instructies
- Besprenkel een platte schotel met een deel van het citroen- of limoensap.
- Leg de zalm op een houten snijplank, houd stevig vast, en snijd met een zeer scherp mes flinterdunne plakjes.
- Zorg dat het mes tijdens het snijden door de plakjes heen zichtbaar is.
- Leg de plakjes zalm dakpansgewijs op de platte schotel in een rozetpatroon.
- Sprenkel de rest van het citroen- of limoensap over de zalm.
- Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Dek de schotel af met huishoudfolie en laat de zalm 45 tot 60 minuten marineren in de koelkast.
- Garneer de gemarineerde zalm met fijngehakte kruiden en plakjes gekookt ei.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met knapperig wit stokbrood, een glas aquavit en een koud glas Deens bier.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 3 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 0.5 g