Rauwe Gemarineerde Zalm met Citrus en Verse Kruiden

Rauwe Gemarineerde Zalm met Citrus en Verse Kruiden

Flinterdunne plakjes verse zalm, gemarineerd in citrussap en afgewerkt met verse kruiden – een verfijnde Scandinavische lekkernij.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Platte schotel
  • Houten snijplank
  • Zeer scherp mes (zalmmes)
  • huishoudfolie

Ingrediënten

  • 1 kg verse zalm
  • Sap van 2-3 citroenen of limoenen
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • Plakjes ei gekookt
  • 1 el verse fijngehakte kruiden dille, peterselie, bieslook

Instructies

  • Besprenkel een platte schotel met een deel van het citroen- of limoensap.
  • Leg de zalm op een houten snijplank, houd stevig vast, en snijd met een zeer scherp mes flinterdunne plakjes.
  • Zorg dat het mes tijdens het snijden door de plakjes heen zichtbaar is.
  • Leg de plakjes zalm dakpansgewijs op de platte schotel in een rozetpatroon.
  • Sprenkel de rest van het citroen- of limoensap over de zalm.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Dek de schotel af met huishoudfolie en laat de zalm 45 tot 60 minuten marineren in de koelkast.
  • Garneer de gemarineerde zalm met fijngehakte kruiden en plakjes gekookt ei.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met knapperig wit stokbrood, een glas aquavit en een koud glas Deens bier.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 3 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 0.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tussendoortje / Vis / Zalm
Land van herkomst Scandinavië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Lactosevrij / Pescatarian