Scholrolletjes met zalm en mierikswortel
Verfijnde scholrolletjes gevuld met zalm en mierikswortel, een elegant voorgerecht.
Ingrediƫnten
- Dille
- Kruissla
- Mierikswortelsaus
- 4 scholfilets
- 2 tomaten
- 5 dl visbouillon
- 1 geraspte wortel
- 100 gram zalm
Instructies
- Snijd de scholfilets overlangs doormidden.
- Beleg de filets met zalm en bestrooi met dille.
- Rol de filets op en bind vast met touwtjes.
- Pocheer de rolletjes 5 minuten in de visbouillon.
- Laat afkoelen in de koelkast.
- Snijd de rolletjes in plakjes en leg op een bord.
- Leg de geraspte wortel in het midden.
- Garneer met kruissla en gevulde tomaatjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met toast of stokbrood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 8 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g