Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de krab:
- 4 soft shell krabjes
- 4 bananenbladeren
- 4 schijfjes citroen
Voor het tempurabeslag:
- 3 eieren
- 165 gram bloem
- 500 ml ijskoud water
- Zout en peper naar smaak
Voor de wasabi dip:
- 20 gram wasabipasta
- 5 ml olijfolie
- 100 gram mayonaise
Instructies
Voorbereiding tempurabeslag:
- Meng in een kom de bloem met het ijskoude water tot een gladde massa.
- Voeg de eieren toe en roer goed door tot het beslag glad is.
- Breng op smaak met zout en peper.
Voorbereiding wasabi dip:
- Meng in een andere kom de wasabipasta, olijfolie en mayonaise tot een gladde dip.
Bereiding van de krab:
- Verhit de frituurpan of diepe koekenpan tot 180 graden Celsius.
- Haal de soft shell krabjes door het tempurabeslag en laat het overtollige beslag uitlekken.
- Frituur de krabjes in de hete olie tot ze krokant en goudbruin zijn, ongeveer 3-4 minuten.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Opmaak van het bord:
- Vouw het bananenblad dubbel (niet plat drukken) en leg het op een bord.
- Plaats de gefrituurde soft shell krab tegen het bananenblad.
- Serveer met een schijfje citroen op de krab en een schepje wasabi dip ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g