Soft Shell Krab in Tempurabeslag met Wasabi Dip

Soft Shell Krab in Tempurabeslag met Wasabi Dip

Soft Shell Krab in Tempurabeslag met Wasabi Dip

Naar een recept van restaurant 't Zusje
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de krab:

  • 4 soft shell krabjes
  • 4 bananenbladeren
  • 4 schijfjes citroen

Voor het tempurabeslag:

  • 3 eieren
  • 165 gram bloem
  • 500 ml ijskoud water
  • Zout en peper naar smaak

Voor de wasabi dip:

  • 20 gram wasabipasta
  • 5 ml olijfolie
  • 100 gram mayonaise

Instructies

Voorbereiding tempurabeslag:

  • Meng in een kom de bloem met het ijskoude water tot een gladde massa.
  • Voeg de eieren toe en roer goed door tot het beslag glad is.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Voorbereiding wasabi dip:

  • Meng in een andere kom de wasabipasta, olijfolie en mayonaise tot een gladde dip.

Bereiding van de krab:

  • Verhit de frituurpan of diepe koekenpan tot 180 graden Celsius.
  • Haal de soft shell krabjes door het tempurabeslag en laat het overtollige beslag uitlekken.
  • Frituur de krabjes in de hete olie tot ze krokant en goudbruin zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Opmaak van het bord:

  • Vouw het bananenblad dubbel (niet plat drukken) en leg het op een bord.
  • Plaats de gefrituurde soft shell krab tegen het bananenblad.
  • Serveer met een schijfje citroen op de krab en een schepje wasabi dip ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Tapas / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Japan / Nederland
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij