Frisse avocadosalade met tomaat, ui en Spaanse peper, geserveerd in kleurrijke Mexicaanse kom.

Verfrissende Avocadosalade met Tomaat en Spaanse Peper

Een verfrissende avocadosalade met tomaat, Spaanse peper en een vleugje citroen, perfect als voorgerecht of als vulling voor tortilla’s.
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 citroen uitgeperst
  • 3 rijpe avocado's
  • 3 tomaten ontveld en in stukjes
  • 1 groene Spaanse peper fijngehakt
  • 4 takjes peterselie fijngesneden

Instructies

  • Schil de avocado’s, halveer ze in de lengte en verwijder de pitten.
  • Snijd het vruchtvlees fijn en doe het in een kom.
  • Besprenkel met citroensap.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze toe aan de kom.
  • Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadlijsten, snijd in stukjes en meng met de tomaat en avocado.
  • Verdeel de gesnipperde ui en peterselie over de salade.
  • Serveer de avocadosalade direct als bijgerecht of vul hiermee tortilla’s.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze frisse salade en versterkt de smaken van de avocado en tomaat.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 3 g | Vet: 15 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Mexico
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch
Feestdagen etc Picknick