Verfrissende Ceviche met Kabeljauw en Citrus

Verfrissende Ceviche met Kabeljauw en Citrus

Deze ceviche is heerlijk fris en perfect voor een zomerse dag
Porties: 4
(inclusief marineertijd) 2 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g kabeljauw in hele dunne plakjes
  • 6 limoenen uitgeperst
  • 2 sappige sinaasappels uitgeperst
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
  • Paar blaadjes basilicum
  • 1 venkelknol in hele dunne schijfjes
  • 1 rode ui in ringen
  • Sla ter garnering

Instructies

  • Verdeel het sap van de uitgeperste vruchten over 2 schalen.
  • In schaal 1 doe je de venkel, rode ui en rode peper.
  • In schaal 2 doe je de kabeljauw.
  • Laat alles ruim 2 uur marineren, zorg dat alles goed ondergedompeld is.
  • Gebruik een zeef om de inhoud van beide schalen 1 voor 1 uit te laten lekken.
  • Leg op elk bord een paar blaadjes sla ter garnering.
  • Verdeel eerst de inhoud van schaal 1 over de borden en daarna de inhoud van schaal 2.
  • Voeg een paar blaadjes basilicum toe als afwerking.
  • Serveer direct en geniet van deze verfrissende ceviche.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 2 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Peru
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Notenvrij / Paleo / Pescatarian