Verfrissende Ceviche met Kabeljauw en Citrus
Deze ceviche is heerlijk fris en perfect voor een zomerse dag
Ingrediënten
- 250 g kabeljauw in hele dunne plakjes
- 6 limoenen uitgeperst
- 2 sappige sinaasappels uitgeperst
- 1 rode peper zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
- Paar blaadjes basilicum
- 1 venkelknol in hele dunne schijfjes
- 1 rode ui in ringen
- Sla ter garnering
Instructies
- Verdeel het sap van de uitgeperste vruchten over 2 schalen.
- In schaal 1 doe je de venkel, rode ui en rode peper.
- In schaal 2 doe je de kabeljauw.
- Laat alles ruim 2 uur marineren, zorg dat alles goed ondergedompeld is.
- Gebruik een zeef om de inhoud van beide schalen 1 voor 1 uit te laten lekken.
- Leg op elk bord een paar blaadjes sla ter garnering.
- Verdeel eerst de inhoud van schaal 1 over de borden en daarna de inhoud van schaal 2.
- Voeg een paar blaadjes basilicum toe als afwerking.
- Serveer direct en geniet van deze verfrissende ceviche.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 2 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 7 g