Wildbouillon met Bladerdeegdakje
Een hartige wildbouillon met champignons en verse kruiden, bedekt met een krokant bladerdeegdakje. Dit voorgerecht is ideaal voor een feestelijke maaltijd.
Equipment
- Vuurvaste soepkommen
- Kwastje voor ei
Ingrediënten
- 1 pot wildfond
- 1 liter water
- 4 plakjes diepvries-roomboterbladerdeeg
- 200 g verse soepgroenten
- ½ bakje champignons in plakjes
- 2 eetlepels verse gemengde tuinkruiden
- 1 eetlepel cognac
- 1 eierdooier
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Bereid de bouillon volgens de aanwijzingen op de pot met wildfond en water.
- Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd cirkels die iets groter zijn dan de bovenomtrek van de vuurvaste soepkommen.
- Snijd de soepgroenten fijn indien nodig en voeg samen met de champignons toe aan de bouillon.
- Laat dit 5 minuten zachtjes koken.
- Roer de verse tuinkruiden door de bouillon en breng op smaak met cognac, peper en eventueel zout.
- Schep de bouillon in de kommen.
- Bestrijk de randen van de kommen met losgeklopte eierdooier.
- Druk de deeglapjes op de kommen en bestrijk ook het deeg met ei.
- Bak de kommen in een zeer hete oven (225°C) gedurende 10 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin is.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Pinot Noir, die goed aansluit bij de rijke smaken van de wildbouillon.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g