Wildbouillon met Bladerdeegdakje

Wildbouillon met Bladerdeegdakje

Een hartige wildbouillon met champignons en verse kruiden, bedekt met een krokant bladerdeegdakje. Dit voorgerecht is ideaal voor een feestelijke maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Vuurvaste soepkommen
  • Kwastje voor ei

Ingrediënten

  • 1 pot wildfond
  • 1 liter water
  • 4 plakjes diepvries-roomboterbladerdeeg
  • 200 g verse soepgroenten
  • ½ bakje champignons in plakjes
  • 2 eetlepels verse gemengde tuinkruiden
  • 1 eetlepel cognac
  • 1 eierdooier
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Bereid de bouillon volgens de aanwijzingen op de pot met wildfond en water.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd cirkels die iets groter zijn dan de bovenomtrek van de vuurvaste soepkommen.
  • Snijd de soepgroenten fijn indien nodig en voeg samen met de champignons toe aan de bouillon.
  • Laat dit 5 minuten zachtjes koken.
  • Roer de verse tuinkruiden door de bouillon en breng op smaak met cognac, peper en eventueel zout.
  • Schep de bouillon in de kommen.
  • Bestrijk de randen van de kommen met losgeklopte eierdooier.
  • Druk de deeglapjes op de kommen en bestrijk ook het deeg met ei.
  • Bak de kommen in een zeer hete oven (225°C) gedurende 10 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin is.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Pinot Noir, die goed aansluit bij de rijke smaken van de wildbouillon.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Voorgerechten / Wild
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst