Wildbouillon met Bladerdeegdakje

Wildbouillon met Bladerdeegdakje

Wildbouillon met Bladerdeegdakje

Een hartige wildbouillon met champignons en verse kruiden, bedekt met een krokant bladerdeegdakje. Dit voorgerecht is ideaal voor een feestelijke maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Vuurvaste soepkommen
  • Kwastje voor ei

Ingrediënten

  • 1 pot wildfond
  • 1 liter water
  • 4 plakjes diepvries-roomboterbladerdeeg
  • 200 g verse soepgroenten
  • ½ bakje champignons in plakjes
  • 2 eetlepels verse gemengde tuinkruiden
  • 1 eetlepel cognac
  • 1 eierdooier
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Bereid de bouillon volgens de aanwijzingen op de pot met wildfond en water.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd cirkels die iets groter zijn dan de bovenomtrek van de vuurvaste soepkommen.
  • Snijd de soepgroenten fijn indien nodig en voeg samen met de champignons toe aan de bouillon.
  • Laat dit 5 minuten zachtjes koken.
  • Roer de verse tuinkruiden door de bouillon en breng op smaak met cognac, peper en eventueel zout.
  • Schep de bouillon in de kommen.
  • Bestrijk de randen van de kommen met losgeklopte eierdooier.
  • Druk de deeglapjes op de kommen en bestrijk ook het deeg met ei.
  • Bak de kommen in een zeer hete oven (225°C) gedurende 10 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin is.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Pinot Noir, die goed aansluit bij de rijke smaken van de wildbouillon.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Voorgerechten / Wild
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst