Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 250 ml melk
- 2 eieren
- 5 eetlepels olie
- 150 g snijbonen gesneden
- 150 g maïskorrels blik, uitgelekt
- 250 g surimisticks vis, in stukjes
- 1 theelepel worcestershiresauce
- 2 rode uien gesnipperd
- 500 g sperziebonen panklare
- 100 ml kippenbouillon van tablet
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Bloem boven ruime kom zeven.
- Melk en eieren mengen.
- Kuiltje in beslag maken,melkmengsel erin gieten en met garde of mixer tot glad beslag roeren.
- Snijbonen, maïs en surimi door beslag scheppen en pittig op smaak brengen met
- worcestershiresaus, zout en peper.
- In grote koekenpan met antiaanbaklaag 1-2 eetlepels olie verhitten.
- Per keer van beslag 4 koekjes op hoog vuur bakken met doorsnede van ca. 10 cm.
- Koekjes op keukenpapier laten uitlekken en warm houden.
- Rest van surimikoekjes op zelfde wijze bakken (hoeveelheid is voldoende voor ca.12 stuks).
- Intussen in wok ui in rest van olie goudbruin fruiten.
- Sperziebonen toevoegen en 3 minuten roerbakken.
- Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
- Sperziebonen afgedekt nog 5 minuten zachtjes laten koken, op allerlaatst citroensap erdoor roeren.
- Surimikoekjes over vier borden verdelen en sperziebonen ernaast leggen.