Surimikoekjes met sperziebonen

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels olie
  • 150 g snijbonen gesneden
  • 150 g maïskorrels blik, uitgelekt
  • 250 g surimisticks vis, in stukjes
  • 1 theelepel worcestershiresauce
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 500 g sperziebonen panklare
  • 100 ml kippenbouillon van tablet
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Bloem boven ruime kom zeven.
  • Melk en eieren mengen.
  • Kuiltje in beslag maken,melkmengsel erin gieten en met garde of mixer tot glad beslag roeren.
  • Snijbonen, maïs en surimi door beslag scheppen en pittig op smaak brengen met
  • worcestershiresaus, zout en peper.
  • In grote koekenpan met antiaanbaklaag 1-2 eetlepels olie verhitten.
  • Per keer van beslag 4 koekjes op hoog vuur bakken met doorsnede van ca. 10 cm.
  • Koekjes op keukenpapier laten uitlekken en warm houden.
  • Rest van surimikoekjes op zelfde wijze bakken (hoeveelheid is voldoende voor ca.12 stuks).
  • Intussen in wok ui in rest van olie goudbruin fruiten.
  • Sperziebonen toevoegen en 3 minuten roerbakken.
  • Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
  • Sperziebonen afgedekt nog 5 minuten zachtjes laten koken, op allerlaatst citroensap erdoor roeren.
  • Surimikoekjes over vier borden verdelen en sperziebonen ernaast leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten