Varkens-Kofta's met Yoghurt Saus
Sappige varkens- en runderkofta's met een frisse yoghurtsaus, ideaal voor een snelle maaltijd met Mediterrane invloeden.
Bereidingstijd25 minuten min
Calories: 407kcal
Author: Cor Klaar
- 2 theelepels olijfolie
- 250 g gehakt van varkensvlees
- 250 g gehakt van rundvlees
- 1 ei losgeklopt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde marjolein
- 1 theelepel mosterdzaad
- ½ theelepel selderijzaad
Yoghurtsaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels vers citroensap
- Zeezout naar smaak
- ¼ theelepel rode pepervlokken fijngehakt
- ½ kopje volle yoghurt
- 1 theelepel gedroogde dille
Spray de zijkanten en bodem van het kookmandje in met 2 theelepels olijfolie.
Meng in een kom het gehakt van varkens- en rundvlees, ei, zout, peper, paprikapoeder, knoflook, marjolein, mosterdzaad en selderijzaad goed door elkaar.
Vorm het mengsel tot kofta's en leg ze in het ingevette kookmandje.
Bak ze op 185°C gedurende 11-12 minuten, draai ze een of twee keer om.
Terwijl de kofta’s bakken, meng je alle ingrediënten voor de yoghurtsaus en zet je het in de koelkast tot het serveren.
Serveer de kofta’s met de yoghurtsaus aan de zijkant.
Eet smakelijk!
Wijnadvies
Serveer deze kofta’s met een lichte, verfrissende witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een rosé voor een mooie balans met de kruiden en de frisse yoghurtsaus.
Calories: 407kcal | koolhydraten: 3.4g | Protein: 32.9g | Vet: 28.5g | Zout: 1.1g | Sugar: 1.3g
Receptenplein.nl
Home / airfryer
Rustieke Pizza met Gehakt
Een heerlijke rustieke pizza met hartig gehakt, worst en gesmolten mozzarella, klaar in slechts 30 minuten in de Airfryer.
Bereidingstijd30 minuten min
Calories: 529kcal
Author: Cor Klaar
- 1 10-stuks blik koelkastkoekjes
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 2 theelepels bruine mosterd
- ½ kopje varkensgehakt
- ½ kopje rundvleesworst
- 1 rode ui dun gesneden
- ½ kopje mozzarella geraspt
Spray de zijkanten en bodem van een bakpan in met anti-aanbakspray.
Druk vijf koekjes in de pan om een basis te vormen.
Bestrijk de bovenkant van de koekjes met 2 eetlepels tomatenpuree.
Voeg 1/2 eetlepel ketchup, 1 theelepel mosterd, 1/4 kopje varkensgehakt en 1/4 kopje rundvleesworst toe.
Beleg met de helft van de rode ui.
Bak in de voorverwarmde Airfryer op 180°C gedurende 10 minuten.
Top met 1/4 kopje mozzarella en bak nog eens 5 minuten tot het gesmolten is.
Herhaal voor de tweede pizza.
Snijd elke pizza doormidden, serveer en geniet!
Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de smaken van deze rustieke pizza.
Calories: 529kcal | koolhydraten: 65.5g | Protein: 37.9g | Vet: 9.6g | Zout: 1.2g | Sugar: 0.9g
Receptenplein.nl
Home / airfryer
Pilaf met Kip en Bier
Heerlijke pilaf met kip en een vleugje bier, eenvoudig bereid in de Airfryer voor een rijke en volle smaak.
Bereidingstijd45 minuten min
Calories: 529kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel pindaolie
- 1 ½ kopjes witte rijst
- 5 kopjes kippenbouillon
- 1 kopje bier
- 450 gram kipfiletreepjes
- Zout en peper naar smaak
- 6 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
Verwarm de Airfryer voor op 175 graden Celsius.
Doe de pindaolie in de bakpan en verwarm deze gedurende 1 à 2 minuten.
Voeg de rijst toe en bak 3 minuten tot de rijst licht geroosterd is.
Giet de kippenbouillon en het bier erbij en kook 20 minuten.
Voeg de kipfiletreepjes toe en kook nog eens 10 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Controleer of de rijst gaar is.
Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en kook nog 5 minuten.
Schep de warme pilaf in individuele kommen en serveer direct.
Wijnadvies
Combineer dit gerecht met een licht bier of een droge witte wijn voor een gebalanceerde smaakervaring.
Calories: 529kcal | koolhydraten: 65.5g | Protein: 37.9g | Vet: 9.6g | Zout: 1g | Sugar: 0.9g
Receptenplein.nl
Home / airfryer
Knapperige Kip Taquito's met Verse Guacamole
Geniet van deze knapperige kiptaquito’s met een kant van verse guacamole en zure room, ideaal voor een snelle en smakelijke maaltijd.
Bereidingstijd35 minuten min
Calories: 512kcal
Author: Cor Klaar
Voor de Taquito’s
- 1 eetlepel pindaolie
- 450 gram kipfilet
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 100 gram Colby kaas geraspt
- 8 maïstortilla’s
- 125 ml zure room
Voor de Guacamole
- 1 rijpe avocado pit verwijderd en gepeld
- 1 tomaat geplet
- ½ ui fijngehakt
- 1 eetlepel verse koriander fijngehakt
- 1 chilipeper zonder zaadjes en fijngesneden
- 1 theelepel verse knoflook fijngesneden
- Sap van 1 limoen
- Zout en zwarte peper naar smaak
Verwarm de Airfryer voor op 190 graden Celsius.
Druppel pindaolie over de kipfilet en kruid met zout, peper, chilipoeder, knoflookpoeder en komijn.
Bak de kip in de Airfryer gedurende 15 minuten, draai om en bak nog eens 8 minuten.
Verhoog de temperatuur van de Airfryer naar 195 graden Celsius.
Verdeel de gebakken kip en kaas over de tortilla’s, rol ze op en leg ze in een licht ingevette bakmand.
Spray de tortilla’s met bakspray.
Bak de taquito’s 10 minuten, halverwege omdraaien.
Prak de avocado met een vork en meng met de overige ingrediënten voor de guacamole.
Serveer de taquito’s met guacamole en zure room.
Wijnadvies
Combineer met een lichte bier of bruiswater om de rijke smaken van de taquito’s en guacamole in balans te brengen.
Calories: 512kcal | koolhydraten: 15.9g | Protein: 34.9g | Vet: 35.2g | Zout: 0.9g | Sugar: 4.7g
Receptenplein.nl
Home / airfryer
Gehakt BBQ Onion Bombs met Spek
Deze BBQ Onion Bombs zijn gehaktballen omhuld met uien en spek, gekruid met een smaakvolle rub en perfect bereid in de Airfryer. Een heerlijke traktatie voor barbecue-avonden of feestelijke gelegenheden!
Bereidingstijd45 minuten min
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
mes
Keukenkwast
Bakje voor de rub
- 400 g gehakt
- 2 grote uien
- 100 g ontbijtspek in langwerpige plakjes
- 2 el gehakte peterselie
- 100 g champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 ei
- 1 el spice ketchup
- 1 tl sojasaus
- 1 tl Worcestershire sauce
- Zout en peper naar smaak
- Paneermeel naar behoefte
Instructies:
Snijd de boven- en onderkant van de uien af, halveer ze en pel de eerste paar lagen.
Bewaar 16 halve lagen en snijd de rest van de ui in kleine snippers.
Meng in een kom het gehakt met de fijngesneden ui, gehakte peterselie, klein gesneden champignons, geperst knoflookteentje, ei, ketchup, sojasaus, Worcestershire sauce, zout, peper en paneermeel tot een stevig mengsel.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke delen en vorm er ballen van.
Omhul elke gehaktbal met de bewaarde uienlagen, druk ze stevig vast zodat de bal volledig met ui bedekt is.
Wikkel de gehaktballen in ontbijtspek en smeer ze in met de rub.
Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
Bak de gehaktballen 6 minuten op 180 graden.
Bestrijk de ballen opnieuw met de rub en bak ze nogmaals 6 minuten op 180 graden.
Herhaal dit proces nog een keer, voor een totale baktijd van 18 minuten.
Serveer de Onion Bombs warm, direct uit de Airfryer.
Bereiding BBQ Rub:
Meng in een bakje 3 eetlepels bruine suiker met 1 eetlepel zeezout, 1 theelepel peper, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 theelepel paprikapoeder en chilipoeder naar smaak. Bewaar de overgebleven rub voor later gebruik, bijvoorbeeld over spareribs of ander vlees.
Wijnadvies:
Serveer met een stevige rode wijn zoals een Shiraz of een Zinfandel, die goed past bij de rokerige en zoete smaken van de BBQ Onion Bombs.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / airfryer
Frittata met Quinoa en Groenten
Een voedzame frittata met quinoa, courgette, aubergine en Parmezaanse kaas. Deze luchtige en smaakvolle frittata is perfect als hoofdgerecht of lichte lunch. Bereid in de Airfryer voor een krokante buitenkant en zachte binnenkant.
Bereidingstijd40 minuten min
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Fijn vergiet
Ovenschotel of bakvorm
mes
- 80 gram quinoazaden
- 150 ml groentebouillon
- ½ courgette
- ½ aubergine
- 1 teen knoflook
- 15 gram verse basilicum
- 4 eieren
- 25 gram Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Peper en zout
Spoel de quinoa af in een fijn vergiet en breng deze vervolgens in de groentebouillon aan de kook.
Dek de pan af en kook de quinoa in 12 minuten gaar.
Giet af indien nodig.
Verwijder de zaadlijsten van de courgette en snijd zowel de courgette als de aubergine in kleine blokjes.
Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
Doe de groente in de Airfryer en bak ze gedurende 3 minuten.
Klop ondertussen de eieren los in een kom.
Hak de basilicum fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
Voeg deze toe aan de losgeklopte eieren samen met peper, zout en eventueel andere kruiden naar smaak.
Haal de groenten uit de Airfryer en voeg deze, samen met de quinoa en geperste knoflook, toe aan het eimengsel.
Vet de ovenschotel of bakvorm in met olijfolie en schenk het eimengsel hierin.
Verwarm de Airfryer voor op 160 graden en plaats de ovenschotel of bakvorm in de Airfryer.
Bak de frittata in ongeveer 20 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de frittata.
Serveer eventueel met vers gebakken brood.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een verfrissende Rosé.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / airfryer
Frittata met Aardappel, Gekarameliseerde Ui en Gorgonzola uit de Airfryer
Deze frittata, gevuld met aardappel, gekarameliseerde ui en pittige gorgonzola, is een heerlijke en hartige maaltijd, perfect gebakken in de airfryer. Ideaal voor lunch of diner!
Bereidingstijd50 minuten min
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g aardappelen met rode schil
- 2 eetlepels olijfolie
- 10 grote eieren
- 2 tl gehakte verse rozemarijn
- 60 g pittige gorgonzola verkruimeld
Gekarameliseerde Ui:
- 30 g boter
- 2 grote uien in dunne plakken
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel suiker
- ¼ theelepel zout voor de uien
- Peper naar smaak
Gekarameliseerde Ui:
Verhit de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, ¼ theelepel zout en een snufje versgemalen zwarte peper toe.
Bak de uien gedurende 12-15 minuten, regelmatig omscheppen om aanbranden te voorkomen, tot ze gaar en goudbruin zijn.
Voeg de balsamicoazijn en suiker toe en bak nog een minuut, tot de azijn is ingekookt.
Houd het uimengsel warm.
Aardappelen Voorbereiden:
Breng een grote pan gezouten water aan de kook op hoog vuur.
Boen de aardappelen schoon en kook ze 10 minuten.
Giet af en spoel onder koud water tot ze koel genoeg zijn om in plakken van 1 cm dik te snijden.
Hak ze daarna grof.
Meng de aardappelen met ½ tl zout en ¼ tl peper.
Frittata Voorbereiden:
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Bak de aardappelen in de airfryer gedurende 10 minuten, schud ze tussendoor een paar keer.
Verdeel de aardappelen in één laag over de ingevette schaal of bakblik.
Eiermengsel:
Klop in een kom de eieren met de rozemarijn, ½ tl zout en wat peper.
Giet het eiermengsel over de aardappelen in de schaal.
Frittata Bakken:
Bak de frittata in de airfryer op 180°C gedurende 15 minuten, totdat het ei begint te stollen.
Strooi de verkruimelde gorgonzola over de frittata en bak nog eens 5 minuten, totdat de frittata gesouffleerd en gaar is.
Wijnadvies:
Serveer met een glas Chianti of een andere droge, rode Italiaanse wijn.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / airfryer
Zelfgemaakte Kapsalon met Friet en Shoarma uit de Airfryer
Probeer deze heerlijke zelfgemaakte kapsalon, met knapperige friet, sappig shoarmavlees en frisse salade, perfect bereid in de airfryer. Een smaakvolle traktatie voor twee!
Bereidingstijd45 minuten min
Calories: 700kcal
Author: Cor Klaar
Keukendoek
spiezen
Vierkant kapsalon bakje
Maatlepel
- 400 g shoarmavlees of kippendij in repen met shoarmakruiden
- Gesneden ijsbergsla naar smaak
- 1 rode ui gesnipperd
- 4 gele cherrytomaatjes
- 4 rode cherrytomaatjes
- Fijn gesneden peterselie naar smaak
- 1 bakje Griekse yoghurt 0%
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 theelepel sambal
- 500 g aardappelen
- 1 eetlepel olie
- 2 plakken kaas
Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes.
Laat de frietjes minimaal een half uur in koud water weken.
Dep de friet droog met een keukendoek.
Doe de frietjes in een kom, voeg de olie toe en meng goed.
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Bak de friet 15 minuten op 190°C (Viva) of 13 minuten op 185°C (XL), schud ze tussendoor een paar keer.
Shoarmavlees bereiden:
Voeg na 15 minuten het shoarmavlees toe aan de airfryer bij de friet en bak het vlees 10 minuten mee, af en toe omscheppen.
Als je diepvriesfriet gebruikt, kun je het vlees en de friet samen in één keer 15 minuten bakken op 200°C.
Kapsalon samenstellen:
Leg de gebakken friet in een vierkant kapsalonbakje en verdeel het shoarmavlees erover.
Maak van de cherrytomaatjes kleurrijke spiezen.
Meng de Griekse yoghurt met knoflook en sambal, voeg wat water toe om de saus dunner te maken.
Leg op het shoarmavlees 2 plakken kaas en leg de spiezen er bovenop.
Bak alles nog eens 2 minuten in de airfryer op 200°C.
Afwerking:
Haal de spiezen van de kapsalon en giet de knoflooksaus over het geheel.
Garneer met ijsbergsla en gesnipperde rode ui.
Leg de gegrilde spiezen bovenop de salade en serveer direct.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Calories: 700kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 35g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / airfryer
French Toast Rolletjes met Vulling uit de Airfryer
Deze heerlijke French Toast rolletjes gevuld met roomkaas, fruit, of Nutella zijn de perfecte zoete traktatie. Makkelijk te maken en knapperig uit de airfryer!
Bereidingstijd20 minuten min
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 8 sneetjes wit casinobrood
- Zachte roomkaas naar smaak
- Fruit naar keuze bijv. aardbeien, kersen, banaan, ananas, peer, in blokjes gesneden
- Nutella of confiture naar smaak
- 2 eieren
- 3 el melk
- 2 el suiker
- 1 theelepel gemalen kaneel
Snijd de korsten van elk sneetje brood en rol het plat met een deegroller.
Plaats 1-2 theelepels van de gekozen vulling (bijv.
roomkaas met aardbeien of Nutella met aardbeien) ongeveer 1 cm van de rand van het brood.
Rol het brood strak op en herhaal dit met de overige sneetjes brood.
Meng in een ondiep bord de eieren en melk goed door elkaar.
Dip elk rolletje goed in het eimengsel zodat het volledig bedekt is.
Plaats de rolletjes in de airfryer en bak ze op 180°C gedurende 6 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Meng in een ondiep bord de suiker met de kaneel.
Rol de gebakken rolletjes door het kaneel-suikermengsel totdat ze volledig bedekt zijn.
Serveer de rolletjes met een kommetje stroop om te dippen, of met een toefje slagroom en een bolletje ijs voor een extra zoete traktatie.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 0.4g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / airfryer
Forel met Groenten en Aardappelschijfjes uit de Airfryer
Geniet van een gezonde en smakelijke maaltijd met deze forel, bereid met verse groenten en aardappelschijfjes in de airfryer. Snel, makkelijk en vol van smaak!
Bereidingstijd20 minuten min
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 paprika in stukjes gesneden
- ½ doosje champignons in plakjes gesneden
- Aardappelschijfjes voorgekookt
- 1 forel schoongemaakt
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Citroen in schijfjes
Snijd de paprika en champignons in stukjes en plakjes.
Plaats de groenten in aluminiumfolie en vouw het dicht.
Maak de forel schoon en breng op smaak met peper en zout.
Leg een paar schijfjes citroen in de buikholte van de forel en leg de resterende citroenschijfjes ernaast.
Verwarm de airfryer voor op 170°C.
Plaats het pakketje met groenten, de forel en de aardappelschijfjes in de airfryer en bak gedurende 15 minuten op 170°C.
Haal na 15 minuten het groentepakketje uit de airfryer, vouw het folie open en bak de groenten nog 3 minuten los in de airfryer.
Serveer de forel met de gebakken groenten en aardappelschijfjes.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / airfryer