Vienetta ijs
Calories:
Author: Cor Klaar
plasticfolie
of
rechthoekige springvorm
rond spuitmondje
- 1 liter slagroom liefst 40% vetgehalte
- 350 g chocola pure / je kunt ook half puur en half melkchocolade nemen
- 250 g suiker
- 4 eieren
- 2 vanillestokjes
- 1 eetlepel(s) vanille extract zelfgemaakt
- snufje zout
Neem een vel bakpapier en teken hierop de grote van de broodvorm uit.
Bekleed de broodvorm met plasticfolie.
Als je de vorm insmeert met boter dan blijft de folie beter plakken en kun je de folie zo strak mogelijk verdelen in de vorm.
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Roer goed door.
Neem het vel bakpapier en smeer nu de chocolade in een dunne laag uit over de tekening. Herhaal dit tot je chocolade op is.
Laat de chocolade nu uitharden.
Dit kun je doen op kamertemperatuur, in de koelkast of in de diepvries.
Begin pas met de bereiding van de eieren als de chocolade geheel hard is.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en voeg beetje voor beetje 125 gr suiker toe.
Klop tot er mooie witte stijve pieken ontstaan.
Zet het eiwit in de koelkast.
Klop de overige 125 gr suiker samen met de eidooiers tot een luchtige ruban.
Zet de geklopte eidooiers even in de koelkast.
Klop de slagroom samen met de zaadjes van de vanilleboontjes en het vanille extract lobbig (yoghurt dikte).
Neem de geklopte eidooiers erbij en verdeel ze over de slagroom.
Klop nu verder zodat het geheel gemengd is.
Spatel nu het eiwit onder de slagroom.
Vul een spuitzak met een rond spuitmondje en spuit een laag slagroom op de bodem.
Leg hierop een chocoladeplaat.
Weer een laag slagroom en een chocoladeplaat.
Ga zo door tot alles op is en eindig altijd met een laag slagroom.
Klop lichtjes met de vorm op het aanrecht zodat eventuele luchtbellen verdwijnen.
Dek af met plastic folie en zet de vorm minimaal 5 uur in de diepvries.
Haal het ijs vlak voor het serveren uit de diepvries en stort het ijs op een mooie schaal. Versier het ijs nog eventueel met wat chocoladekrullen of cacaopoeder of smelt nog wat chocolade en trek sliertjes hiermee over het ijs.
Snijd het ijs in mooie stukken en serveer direct.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 29
Tiramisu taartje
Recept categorieën: Taart
Calories:
Author: Cor Klaar
Een springvorm of hoge bakvorm (voor taarten) met losse bodem van 23 cm doorsnede
paletmes
Spuitzak en rond spuitmondje
Sprayfles of kleine plantenspuit
Ingrediënten voor de biscuit:
- 210 gram eieren ca 4 stuks
- 100 gram suiker
- 50 gram bloem
- 50 gram maïzena
- 25 gram gesmolten boter
- amandel extract
Ingrediënten voor de vulling:
- 500 gram mascarpone
- 100 gram poedersuiker
- 2 eiwitten
- 4 eidooiers
- Cacaopoeder
- 1 dopje amaretto
- 1 dopje cognac
- 1 doos vingerkoekjes
Ingrediënten voor de topping:
- 200 ml slagroom
- 20 gram poedersuiker
- 1 zakje klop-fix
- Mokka extract
Ingrediënten voor het besprenkelen:
- 1 kop sterke koffie
- 1 dopje amaretto
- 1 dopje cognac
Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtige ruban.
Meng de bloem en de maizena met elkaar en zeef deze boven de ruban.
Spatel dit nu voorzichtig onder de ruban.
Meng een klein beetje van het beslag met de gesmolten boter en roer eens door.
Voeg dit nu toe aan de rest van het beslag en spatel eronder.
Neem een bakblik bekleed met bakpapier en stort hierop het beslag.
Strijk het met een groot paletmes mooi egaal uit.
Bak de biscuit af in 7 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C.
De biscuit is gaar wanneer je er voorzichtig met een vinger op duwt en de biscuit veert terug.
Hij blijft licht van kleur !
Haal de biscuit na het bakken van de bakplaat en laat hem afkoelen.
Haal voorzichtig het bakpapier er af.
Maak ondertussen de vulling.
Meng de mascarpone samen met de eidooiers, de poedersuiker, de amaretto en de cognac.
Klop goed door tot een egale crème.
Klop de eiwitten goed stijf en spatel deze onder de mascarpone.
Neem een sprayfles of kleine plantenspuit en vul deze met de koffie en de drank.
Schud licht met het flesje zodat de koffie en drank goed vermengd is.
Neem een springvorm van 23 cm en leg op de bodem bakpapier dat je op maat hebt uitgesneden.
Snijd uit de biscuit 2 cirkels die een doorsnede hebben van 22 cm.
Leg de eerste laag biscuit in de vorm.
Plaats de vingerkoekjes aan de zijkant op de bodem.
Als je dit goed hebt gedaan dan past de cirkel er juist mooi in.
Neem nu de sprayfles en spray de koffie over de biscuit en de vingerkoekjes.
Maak het niet te nat !
Neem een spuitzak met een rond spuitmondje.
Vul de zak met de helft van de mascarpone en spuit nu op de biscuit cirkels van buiten naar binnen.
Maak zo 2 lagen mascarpone.
Strooi er wat cacaopoeder over heen.
Neem nu een aantal vingerkoekjes en bespray ze met de koffie.
Rangschik ze nu op de laag mascarpone.
Maak weer opnieuw 2 lagen mascarpone.
Leg hierop de 2de laag biscuit.
Bespray deze licht met de koffie.
Meng de poedersuiker met de klop-fix en roer door.
Voeg de slagroom toe en een flinke scheut mokka extract.
Klop de slagroom nu mooi stijf.
Doe de slagroom in een spuitzak en spuit op de biscuitlaag mooie dotjes slagroom.
Bestrooi met cacaopoeder.
Laat het taartje minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
wil je geen alcohol gebruiken voeg dan amandel extract toe naar smaak !!!
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 29
Moederdag koekjestaart
Calories:
Author: Cor Klaar
fondantmesje
hart sjabloon (3x)
spuitmondjes
spuitzakken,
Ingrediënten voor de hartjes:
- 240 gram roomboter koude
- 120 gram poedersuiker
- een snuf zout
- Vanille extract
- 1 koud ei
- 380 gram bloem
- 120 gram amandel poeder
Ingrediënten voor de schuimpjes:
- 50 gram eiwit
- 50 gram suiker
- 50 gram poedersuiker
- snufje zout
- rode kleurstof
Ingrediënten voor de slagroom en topping:
- 200 gram frambozen diepvries
- 250 gram mascarpone
- 600 ml slagroom 35% of liefst 40% vetgehalte
- 100 gram poedersuiker
- Aardbeien en frambozen of ander rood fruit
Weeg voor de schuimpjes het eiwit af van 2 eiwitten.
Als dit bv 55 gr is dan neem je van de suiker en poedersuiker ook 55 gr.
Het gewicht kan dus per ei verschillen.
Klop het eiwit met een snufje zout los.
Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot je eiwit mooi stijf en glanzend is.
Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en klop verder.
Ik heb het eiwit verdeeld in 2 helften en aan 1 helft rode kleurstof toegevoegd.
Goed eronder roeren.
Vervolgens heb ik een spuitzak met spuitmondje Wilton nr1 genomen en daar eerst een gedeelte van het witte eiwit in gedaan.
Daar bovenop heb ik aan elke zijkant van de zak zowel wit als rood gekleurd eiwit gedaan. als je dan de kleine rozetjes gaat opspuit zie je eerst de witte kleur en daarna krijg je een mooie mengeling van het wit en rood door elkaar.
Bak de schuimpjes in 1.5 uur gaar in een voorverwarmde oven van 80°C hetelucht.
Laat de schuimpjes daarna nog even afkoelen in de oven met de deur op een kiertje zodat het vocht weg kan.
Meng voor het deeg alle ingrediënten met elkaar in de Kitchenaid.
Zorg ervoor dat de boter en het ei koud is.
Meng nu alles onder elkaar totdat het deeg zich zet.
Neem het deeg uit de kom en kneed het snel tot een bal.
Leg deze in plastic folie een uurtje in de koelkast om te rusten.
Na het rusten rol je het deeg uit tot een lap van 5 mm dikte.
Neem je hart sjabloon erbij en leg dit op het deeg.
Met behulp van een fondant mesje snijd je nu het hart mooi uit.
Leg het hart voorzichtig op een stuk bakpapier.
Dit doe je 3 keer.
Ik heb mijn harten nog een half uur in de diepvries gestoken.
Als je ze dan gaat afbakken dan loopt het deeg niet uit en houd het dus zijn mooie vorm.
Bak de harten af in 14 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C hetelucht.
Laat ze na het bakken volledig afkoelen zodat ze uitharden.
De topping:
Neem de 200 gr diepvries frambozen en pureer deze door een zeef boven een steelpannetje.
Zet op het vuur en laat het geheel even doorkoken zodat het water uit de frambozen verdampt.
Zet koud weg.
Neem de kom van je mixer en schenk er de koude coulis en mascarpone in.
Meng deze kort onder elkaar.
Voeg nu de slagroom en het poedersuiker toe.
Klop alles zeer stijf en vul dan een spuitzak met een rond spuitmondje met de slagroom en zet deze nog even koud weg in de koelkast.
Neem nu de aardbeien en frambozen erbij.
Zoek de mooiste uit voor de decoratie op de taart.
Snijd een aantal aardbeien in kleine stukjes.
Neem nu je harten erbij.
Leg het eerste hart op een taartkarton, neem je spuitzak erbij en spuit dikke dotten mooi naast elkaar.
Probeer om niet buiten de randen van het hart te gaan.
Bij mijn hart kon ik 2 rijen dotten slagroom naast elkaar zetten.
Tussen de 2 rijen dotten leg je nu stukjes aardbei.
Enkel in het midden zodat je er aan de buitenrand niets van ziet.
Plaats nu het 2de hart hier bovenop en duw zacht aan.
Kijk of je hart overal even recht staat.
Spuit nu weer 2 rijen slagroom dotjes en leg er weer stukjes aardbei tussen.
Plaats het derde hart er op en duw weer zacht aan.
Kijk of alles mooi recht staat.
Werk af met weer 2 rijen slagroom dotjes en nu ga je decoreren met je mooie aardbeien, frambozen en schuimpjes.
Op het internet vind je heel veel sjablonen. Zorg ervoor dat de rand altijd minimaal 4 cm breed is. Deze breedte heb je nodig voor je slagroom dotten.
Je haalt uit het deeg 4 harten. Je kunt dus bv ook een taart maken van 2 harten en de andere 2 harten invriezen. Je hoeft ze dan enkel nog maar af te bakken. Dat scheelt tijd en werk en vooral handig als je bezoek krijgt. Het afwerken van de taart neemt namelijk niet zoveel tijd in beslag.
Wil je graag nog meer kleur op je taart ? Steek dan bv een vers muntblaadje of basilicum boven op je taart tussen de aardbeien.
Smakelijk en een fijne moederdag !!
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 29
Luxe bokkenpootjes
Calories:
Author: Cor Klaar
Voor de biscuit:
- 200 g eiwit
- 225 g suiker
- 1 snufje zout
- 175 g amandelpoeder
- 75 g poedersuiker
- 1 vanillestokje
- 40 g bloem
- 3 el geschaafde amandelen
Voor de banketbakkersroom:
- 1 vanillestokje
- 250 ml melk
- 50 g suiker
- 2 eidooiers
- 1 el Puddingpoeder
Afwerking:
- 250 gram chocolade gesmolten
Biscuit:
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Neem de eiwitten en voeg hieraan de zaadjes van het vanillestokje toe.
Voeg tijdens het mixen de suiker in 3 delen toe.
Als laatste voeg je een snufje zout toe.
Mix het eiwit tot stijve pieken.
Neem de kom van de machine af en spatel nu voorzichtig het amandelpoeder door het eiwit. Voeg ook het poedersuiker toe en spatel voorzichtig eronder.
Zeef de bloem en spatel ook deze voorzichtig eronder.
Neem een spuitzak en doe het mondje erin.
Zet je bakplaat met bakpapier klaar en schep de biscuit in de spuitzak en spuit de bokkenpootjes op de bakplaat.
Probeer om ongeveer dezelfde lengte aan te houden.
Als je alle bokkenpootjes gespoten hebt bestrooi je ze met geschaafde amandelen.
Bak de bokkenpootjes in ca 15 gaar in een voorverwarmde oven op 180°.
Haal na het bakken onmiddellijk het bakpapier van de bakplaat af en laat de bokkenpootjes zo een paar minuutjes liggen.
Je krijgt ze dan gemakkelijker van het bakpapier af.
Als je dit onmiddellijk na het bakken wilt doen kan het zijn dat ze kapot gaan omdat ze nog niet krokant zijn.
Banketbakkersroom:
Neem een pan en giet hierin 2/3 van de melk in.
Voeg het zaad van het vanillestokje en het vanillestokje zelf toe.
Neem de helft van de suiker en voeg toe aan de melk.
Breng samen aan de kook.
Neem ondertussen de resterende melk en doe hier de andere helft van de suiker, de eetlepel puddingpoeder en de 2 eidooiers bij.
Roer goed door.
Wanneer de melk kookt haal je het vanillestokje eruit en schenk dan een klein deel melk op het eidooiermengsel.
Roer door en schenk nu het eidooiermengsel terug in de pan met melk.
Breng het geheel terug aan de kook en roer goed door.
Schenk de pudding in een platte schaal en doe er onmiddellijk plastic folie op.
De folie moet echt op de pudding liggen en niet over de kom gespannen.
Dit zorgt voor condens en maakt je pudding waterig.
De folie zorgt ervoor dat je geen vel op je pudding krijgt.
Botercrème:
Doe de boter in de keukenmachine samen met de poedersuiker.
Mix door tot je een crème krijgt.
Neem de afgekoelde pudding erbij en doe telkens 1 e.l pudding erbij.
Zorg ervoor dat de pudding volledig opgenomen word door de boter.
Schep de crème in een spuitzak.
Spuit op de platte kant van de helft van de koekjes botercrème en druk er voorzichtig een koekje tegenaan.
Leg ze op het taartenrooster.
Tempereren:
Smelt de chocolade en laat deze terug afkoelen tot een 25°.
Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de chocolade en laat ze opstijven.
Smakelijk.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 29
Koekjes met chocolade dip
Calories:
Author: Cor Klaar
- 400 gram echte boter ongezouten / op kamertemperatuur
- 250 gram poedersuiker
- 500 gram zelfrijzende bloem
- 200 gram chocolade naar keuze
- 1 ei
- 2 eidooiers
- 2 stokjes vanille Zaadjes of vanille extract
- Snuifje zout
Meng alle ingrediënten behalve de melk in een kom tot een geheel.
Als je deeg te droog is kun je eventueel een beetje melk toevoegen.
Laat het deeg een 20 minuutjes rusten in de koelkast.
Rol het dan met een deegrol uit en snijd er rechthoekjes uit.
Ik heb bv een ravioli rolmesje gebruikt om ze uit te snijden.
Je kunt met een vork losjes over het deeg duwen zodat je lijntjes krijgt.
Deze blijf je na het bakken dan zien.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voor verwarmde oven van 185°C in ca 15 à 16 minuutjes gaar.
Ze zijn gaar als er een mooi lichtbruin randje rond het koekje zit.
Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.
Smelt de chocolade au bain-marie en dip een helft van de koekjes er in.
Schud de overtollige chocolade van het koekje en leg ze dan op een vel bakpapier om uit te harden.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 29
Knapkoek
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 gram bloem
- 7 gram bakpoeder
- 150 gram suiker
- 150 gram boter
- 1 ei
- snufje zout
- Een beetje vanille extract
Eventueel naar wens toevoegen
Doe alle ingrediënten te samen in de keukenmachine en laat de machine een aantal minuten kneden tot het deeg een bal vormt en los laat van de kom.
Neem het deeg uit de kom en verpakh et in plastic folie.
Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm je oven voor op 210°.
Bebloem je werkvlak en kneed na koeling het deeg nog eens door.
Maak er een bol van en rol het uit tot een dunne plak.
Steek er een ronde plak uit van ca 20 cm doorsnede en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bestrijk de koek met boter en bestrooi rijkelijk met rietsuiker.
Trek met een scherp mes lijnen op de koek waardoor je hem in 8 stukken verdeeld.
Enkel lijnen trekken en niet doorsnijden.
Bak de koek in ca 10 af op 210°.
Als de koek uit de oven komt dan kun je de koek op deze lijntjes netjes doorsnijden.
Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Je hoeft niet persé een grote koek te maken.
Je mag natuurlijk naar hartenlust variëren met de vorm.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 29
Kerststronk met slagroom chocomousse en framboos
Calories:
Author: Cor Klaar
voor de biscuit:
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 120 g suiker
- 60 g patisseriebloem
- 40 g maïszetmeel
- 20 g cacaopoeder
- 40 g gesmolten boter
voor de frambozenvulling:
- 200 gram diepvries frambozen
- 150 gram mascarpone
- 400 ml slagroom 35% of liefst 40% vetgehalte
- 100 gram poedersuiker
voor de chocolademousse:
- 500 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 150 gram chocolade naar keuze
- 150 gram poedersuiker
voor de afwerking:
- Kerstversiering en eventueel wat rood fruit en poedersuiker
Neem 200 ml slagroom en verwarm deze in een pannetje.
Hak de chocolade fijn.
Haal de warme slagroom van het vuur en voeg de chocolade toe.
Roer goed door totdat alles mooi egaal is.
Voeg nu de resterende 300 ml slagroom toe, roer goed door en zet koud weg.
Deze room moet volledig terug koud worden dus als je de tijd hebt, doe dit dan 1 dag op voorhand maken.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Klop de eieren met de suiker minimaal 10 minuten in de keukenmachine op.
De hoeveelheid moet verdriedubbeld zijn en mooi wit van kleur.
Smelt de boter op een laag vuurtje.
Zeef ondertussen de bloem met het zetmeel en de cacao al enkele malen boven een kom.
Na 10 minuten kloppen zeef je nogmaals alles boven de kom van de keukenmachine.
Spatel dit nu voorzichtig onder.
Dit mag niet langer duren dan 2 minuten anders klop je alle lucht terug uit het beslag.
Neem de gesmolten boter erbij en doe 2 lepels beslag bij de boter.
Roer dit door en schenk het dan bij de rest van het beslag.
Spatel kort door en schenk je beslag uit over de beklede bakplaat.
Bak de biscuit in 4 tot 6 minuten gaar.
Je biscuit is gaar wanneer je lichtjes met een vinger op de biscuit duwt en hij terug veert.
Blijft het een deukje dan moet hij nog iets langer bakken.
Haal de biscuit uit de oven, leg er de vochtige theedoek overheen, zet er een tweede bakplaat op, draai om en verwijder de bakplaten.
Rol de biscuit heel losjes op in de theedoek en laat hem zo afkoelen.
Pureer de frambozen en haal ze door een zeef zodat de pitjes eruit zijn.
Meng deze onder de mascarpone, slagroom en poedersuiker.
Klop het geheel volledig stijf en zet het even aan de kant.
Neem de chocomousse en klop ook deze samen met de poedersuiker volledig stijf.
Neem de biscuit en rol deze uit.
Bestrijk de biscuit met de frambozen room.
Rol de biscuit voorzichtig op en plaats hem op een schaal.
Neem de chocomousse en strijk deze over de buitenkant van de biscuit.
Zorg dat alle kanten mooi bedekt zijn.
Neem een vork en trek er nu over de gehele lengte strepen in.
Snijd de zijkantjes met een scherp mes mooi af.
Werk af met de kerstversiering en eventueel nog wat rood fruit. Je kunt ook nog wat poedersuiker erover strooien voor het uitzicht van sneeuw.
Laat de stronk in een taartdoos nog een uurtje goed opstijven in de koelkast.
Smakelijk.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 29
Kerststronk van Jolanda's Bakhuisje
Calories:
Author: Cor Klaar
- 210 gram eieren ca 4 à 5 eieren
- 100 gram suiker
- 50 gram gezeefde bloem
- 50 gram gezeefde maizena
- 25 gram boter
Voor de siroop:
- 200 ml water
- 150 gram suiker
- 1 kop sterke koffie
- 15 ml Amaretto di Saronno
- scheutje cognac
Voor de crème au beurre:
- 150 gram water
- 360 gram suiker
- 150 gram eiwit
- 540 gram boter
- Vanille extract of 2 de zaadjes van 2 vanilleboontjes
- Zeer sterke koffie of mokka extract
Verwarm de oven voor op 230°C.
Klop de eieren samen met de suiker tot een zeer luchtige ruban.
Meng de bloem samen met de maizena en zeef deze boven de kom.
Spatel dit voorzichtig onder het mengsel.
Smelt de boter en spatel deze ook voorzichtig onder het mengsel.
Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
Stort hierop het beslag en strijk met een paletmes het geheel glad.
Zet de plaat in de oven en bak in ca 7 tot 10 minuten gaar.
Als je licht met je vinger op de biscuit duwt en hij veert terug, dan is de biscuit gaar.
Neem ondertussen een theedoek en maak deze nat, wring hem zeer goed uit en leg aan de kant. Neem de plaat uit de oven en leg de natte theedoek op de biscuit.
Leg hierop een andere bakplaat en draai het geheel om. Neem beide bakplaten weg maar laat de natte theedoek zitten.
Haal voorzichtig het bakpapier van de biscuit.
Rol nu de biscuit op met de theedoek erbij.
Je krijgt dus een grote rol en ziet enkel nog de theedoek.
Laat de biscuit zo afkoelen.
Als je hem straks terug rolt en de theedoek verwijderd zul je zien dat je hem na het vullen weer perfect kunt oprollen.
Voor de siroop:
Breng de suiker met het water aan de kook en laat het geheel inkoken totdat het donkerbruin is. Niet roeren erin!!!
Blus het geheel af met de koffie (oppassen! Want dit bruist en kan spetteren)
Roer goed door.
Haal de pan van het vuur en schenk er de amaretto en cognac bij.
Roer weer door en schenk het geheel in een kommetje en laat het afkoelen.
Voor de crème au beurre:
Verwarm de suiker met het water tot 121°C.
Klop het eiwit stijf op.
Voeg het suikerwater toe en klop de merengue nu terug koud.
Meet met een thermometer de eiwitten en de boter.
Als de temperatuur ongeveer gelijk is ( maximaal 3 °C verschil ) dan mag je de boter toevoegen en verder kloppen tot je een mooie luchtige crème hebt.
Voeg als laatste de smaak toe.
Ik heb 2 smaken gebruikt, vanille en mokka.
Neem een deel crème au beurre uit de kom en voeg aan de rest smaakstof toe.
Opbouw kerststronk:
Rol de biscuit terug en laat de theedoek er gewoon onder liggen.
Neem de vanille crème au beurre erbij en bestrijk de biscuit hiermee.
Houd aan het einde van de rol 1.5 cm vrij.
Probeer het geheel zo egaal mogelijk uit te strijken, ook aan de randen.
Neem nu de biscuit en rol hem voorzichtig op (zonder theedoek).
Leg de biscuit op een langwerpige schaal.
Neem je mokka crème au beurre erbij en doe deze in een spuitzak met een rond spuitmondje.
Spuit nu in het midden over de hele lengte de crème.
Dan schuif je telkens op zodat je de biscuit opvult.
Strijk het met een paletmes egaal.
Neem een vork en trek er nu golvende banen in.
Maak een goed scherp gekarteld mes warm en snijd nu de randen mooi bij.
Neem de kerstdecoratie en versier je stronk.
Bewaar je kerststronk op een koude plaats maar niet in de koelkast, daar wordt de crème te hard en dat is niet lekker.
Smakelijk.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 29
Vegetarische pizza
Restjes? Doe het eens op een andere manier en leg alles wat je over hebt op een verse pizzabo-dem. Zo’n feest van smaken had je nog nooit op restjesdag.
Bereidingstijd20 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 JAN pizzadeeg met tomatensaus 250 g ricotta
- 130 g zongedroogde tomaatjes 90 g pesto
- 390 g artisjokharten blik
- 140 g zwarte olijven
- 75 g rucola
Verwarm de oven voor op 210 ˚C
Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat
Verdeel de tomatensaus over de bodem
Bak de bodem in circa 15 minuten goudbruin en gaar
Bestrijk de bodem met ricotta
Verdeel de zongedroogde tomaatjes over de ricotta
Besprenkel de ricotta met groene pesto
Giet de artisjokharten af en halveer ze
Verdeel de artisjok en de zwarte olijven over de pizza
Garneer de pizza met rucola
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 29
Pizza Italiano
Bereidingstijd20 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de paprika’s in reepjes, de champignons in plakken en de artisjokharten in vieren.
Rol het pizzadeeg met bakpapier uit op een bakplaat.
Smeer de tomatensaus (zit bij het deeg in de verpakking) uit over het deeg.
Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de saus.
Beleg de pizza met de ingrediënten en bak de pizza 12 minuten af in de voorverwarmde oven.
Strooi voor het opdienen wat rucola over de pizza
Je kunt natuurlijk zelf de ingrediënten bepalen en zo je favoriete pizza samenstellen!
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 29