Zoete Schuimrollen met Bladerdeeg en Suiker
Zoete schuimrollen brengen je terug naar je kindertijd met hun luchtige schuim en knapperige bladerdeeg. Vul ze met je favoriete smaken zoals aardbei, chocolade, of klassiek met gele room, en geniet van een nostalgische traktatie.
Servings: 6 rollen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 200 g suiker
- 80 g poedersuiker
- 80 ml water
- 1 ei
- Beetje olie om de bakrollen in te vetten
Bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het bladerdeeg in de lengte in 2,5 cm brede stroken.
Wikkel de deegstroken kruislings overlappend om de ingevette metalen bakrollen.
Leg de deegrollen met het deegeinde onderop op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak de schuimrollen in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat de schuimrollen kort afkoelen zodat ze gemakkelijker loslaten van de metalen rollen.
Meng water en fijne kristalsuiker en kook dit mengsel gedurende 2-3 minuten.
Klop het eiwit in een mengkom stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe, terwijl je blijft roeren.
Giet de hete suiker langzaam bij het schuim terwijl je op middelmatige snelheid roert.
Verhoog daarna de snelheid tot het schuim een vaste massa is.
Vul de afgekoelde bladerdeegrolletjes met het nog lauwwarme schuim met behulp van een spuitzak.
Voor extra zoetigheid kun je de schuimrollen voor het serveren met poedersuiker bestrooien.
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een licht mousserende wijn.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 48
Rode Bieten Quiche met Feta en Amandelen
Deze kleurrijke rode bieten quiche met romige feta en knapperige amandelen is een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Perfect voor een gezellige lunch, brunch of als hoofdgerecht.
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- 400 g rode bieten gekookt, geschild en in partjes gesneden
- 3 eieren
- 125 g crème fraîche
- Peper naar smaak
- 1 mespunt geraspte nootmuskaat
- 1 mespunt komijnzaad
- 75 g amandelen grof gehakt
- 100 g feta in kleine blokjes
- ½ prei in fijne ringen gesneden
- Boter voor het invetten van de vorm
- Zout naar smaak
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
Versterk de rand met overgebleven deeg.
Meng de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en komijnzaad.
Verdeel het grootste deel van de amandelen, prei en feta over de bodem.
Giet hier het eimengsel over en leg de rode bieten in een cirkel over het mengsel.
Verdeel de rest van de amandelen, prei en feta in het midden van de quiche.
Bak de quiche onderin de oven op 190°C gedurende ongeveer 45 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 25g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 48
Quiche met Wortel, Lente-ui en Spiegelei
Deze kleurrijke quiche met dunne plakjes wortel, lente-ui en een perfect gebakken spiegelei is een ware blikvanger op tafel. De romige vulling en de knapperige korst maken het een heerlijk en voedzaam gerecht voor elke gelegenheid.
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
quichevorm, Ø 24 cm
Kaasschaaf
Kleine ronde steker
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- 4 grote wortels geborsteld en met de kaasschaaf in dunne plakjes gesneden
- 2 lente-uien in ringetjes gesneden
- 4 eieren
- 200 g slagroom
- 1 eetlepel olie om te bakken
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 mespunt geraspte nootmuskaat
- Boter voor het invetten van de quichevorm
- 1 bosje bieslook fijngehakt
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Meng in een kom de eieren met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vet de quichevorm in.
Rol het deeg af, bestuif het met een beetje bloem, draai het deeg om en verwijder het bakpapier.
Steek met een kleine ronde steker cirkels uit de rand van het deeg.
Leg het overige deeg in de vorm en versterk de rand met de uitgestoken deegcirkels.
Verdeel de wortelplakjes en lente-ui over de deegbodem.
Giet het eimengsel erover en leg de deegcirkels langs de rand van de quiche.
Bak de quiche onderin de oven op 200°C gedurende ongeveer 45 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
Verhit ondertussen de olie in een pan en bak een spiegelei.
Leg het spiegelei in het midden van de quiche na het bakken.
Bestrooi de quiche met fijngehakte bieslook voor het serveren.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 28g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 48
Pizzavlecht Tricolore met Pesto, Mozzarella en Gedroogde Tomaat
Deze kleurrijke pizzavlecht met pesto, mozzarella en gedroogde tomaten is perfect als bijgerecht bij soep, salade of een barbecue. De combinatie van smaken en het unieke vlechtpatroon maken het een echte blikvanger op tafel.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
- 1 eetlepel ricotta
- 1-2 eetlepels basilicumpesto
- 1 bol mozzarella
- 1 potje gedroogde tomaten in olie
Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte).
Rol het pizzadeeg direct uit de koelkast af en leg het op een bakplaat.
Meng de pesto met de ricotta in een kom.
Snijd de mozzarella en de gedroogde tomaten in reepjes.
Snijd het deeg in de lengte in drie gelijke stroken.
Beleg één strook met het pesto-ricottamengsel, één strook met mozzarella en één strook met gedroogde tomaten.
Rol de stroken in de lengte op.
Vlecht de drie gevulde deegstroken samen tot een grote vlecht en bestuif deze licht met bloem.
Bak de vlecht in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten tot deze goudbruin en krokant is.
de gevulde vlecht is heerlijk bij soep, salade of barbecue!
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een verfrissende rosé.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.4g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 48
Breekpizza met Roomkaas en Verse Kruiden
Deze breekpizza met roomkaas en verse kruiden is perfect als bijgerecht bij soep, salade of een barbecue. De krokante korst en romige vulling maken het een onweerstaanbare traktatie die iedereen zelf kan afbreken.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
- 1 eetlepel olijfolie
- 2-3 teentjes knoflook
- Gemengde verse kruiden naar smaak gewassen en fijngehakt
- 100 g roomkaas
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Geraspte nootmuskaat naar smaak
- Boter om in te vetten en te fruiten
- 1 eetlepel bloem
- 50 g boter
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
Fruit de knoflook aan in een beetje boter en olijfolie en laat het afkoelen.
Meng in de keukenmachine de rest van de boter met de roomkaas, verse kruiden, specerijen en de afgekoelde knoflook tot een glad geheel.
Rol het pizzadeeg direct uit de koelkast af en smeer het in met het kruidenmengsel.
Snijd het deeg in de breedte van de bakvorm in stroken.
Vouw de deegstroken als een harmonica op en leg ze in de ingevette bakvorm.
Bak de breekpizza in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten goudbruin.
Laat de breekpizza afkoelen en breek daarna stukken af om te serveren.
de breekpizza is heerlijk bij soep, salade of barbecue!
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 8g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 48
Yoghurt - citroentaart
Deze verfrissende yoghurt-citroentaart met een krokante bodem en romige vulling is perfect voor zomerse dagen. De combinatie van citroen en munt geeft een heerlijke, lichte smaak die iedereen zal waarderen.
(inclusief koeltijd)4 uur uur
Servings: 8 stukjes
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 2 citroenen bij voorkeur biologisch
- 6 blaadjes gelatine
- 500 g yoghurt
- 50 g poedersuiker
- 100 ml slagroom opgeklopt
- 100 g suiker
- 100 ml water
- Boter om in te vetten
- 500 g bakbonen voor blindbakken
- Munt of citroenmelisse voor decoratie
en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
Versterk de rand met overgebleven deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier over het deeg en vul de vorm met gedroogde linzen voor blindbakken.
Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is.
Haal de linzen en het bakpapier van de taartbodem en laat deze afkoelen.
Laat de gelatine weken in koud water.
Rasp de schil van 1 citroen en pers deze uit.
Warm 4 eetlepels yoghurt op en meng de uitgeknepen gelatine erdoor.
Roer het citroensap, de citroenrasp, poedersuiker en het gelatine-yoghurtmengsel door de rest van de yoghurt.
Spatel de opgeklopte slagroom door het yoghurtmengsel en giet het over de afgekoelde taartbodem.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de tweede citroen in schijfjes.
Kook 100 ml water met 100 g suiker en laat de citroenschijfjes ongeveer 5 minuten in het kokende water sudderen.
Laat ze uitlekken en leg ze op de taart.
Decoreer met citroenmelisse of munt.
in plaats van citroen kun je ook limoen gebruiken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 48
Quiche met Courgette, Tomaat en Roomkaas
Een smaakvolle quiche met courgette, tomaat en romige roomkaas, perfect voor een gezellige lunch of brunch. Deze quiche is eenvoudig te bereiden en zit boordevol verse groenten en smaakvolle kruiden.
Servings: 1 Quich
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- 1 kleine courgette in de lengte in dunne plakken gesneden
- 3 tomaten
- 1 kleine ui
- 250 g roomkaas
- 3 eieren
- Peterselie naar smaak gehakt
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Boter om in te vetten
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Meng de roomkaas, eieren en gehakte peterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
Versterk de rand met overgebleven deeg.
Leg de gesneden ui, courgette en tomaten op de bodem van de quiche en giet het roomkaasmengsel erover.
Bak de quiche onderin de oven op 190°C gedurende ongeveer 45 minuten tot hij goudbruin en gaar is.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 48
Frisse Citroentaart met Frambozen en Munt
Deze verfrissende citroentaart met een romige vulling en een topping van verse frambozen en munt is perfect voor een zomerse brunch of als een heerlijke afsluiter van een diner. De combinatie van citroen en frambozen zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en zuur.
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 8 stukjes
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- Citroensap naar smaak
- 250 g crème fraîche
- 100 g poedersuiker
- 3 eieren
- 2 eidooiers
- 1 snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- Boter om in te vetten
- 500 g gedroogde linzen voor blindbakken
Voor de garnering:
- 100 g frambozen
- 2 eetlepels suiker
- 5 blaadjes munt
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
Versterk de rand met overgebleven deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier over het deeg en vul de vorm met gedroogde linzen voor blindbakken.
Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is.
Haal de linzen en het bakpapier van de taartbodem en laat deze afkoelen.
Meng in een kom het citroensap, sinaasappelsap, crème fraîche, poedersuiker, eieren, eidooiers, zout en vanillesuiker tot een gladde massa.
Giet de vulling over de afgekoelde taartbodem.
Bak de taart op 180°C gedurende ongeveer 30 minuten tot de vulling stolt.
Laat de taart afkoelen en garneer deze met verse frambozen, muntblaadjes en suiker.
Een verfrissende garnituur maak je door de kandijsuiker te mengen met de mint (in de staafmixer). De frambozen kun je vervangen door een ander seizoensfruit.
Wijnadvies:
Serveer met een mousserende wijn zoals een Prosecco of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 16g | Zout: 0.4g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 48
Mini Pizza's met Paprika, Ei en Zure Room
Deze smakelijke mini pizza's, belegd met paprika, rode ui en een zacht ei in het midden, zijn perfect voor een snelle lunch of als hartig tussendoortje. Met een basis van romige zure room en frisse kruiden is het een veelzijdige traktatie.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 paprika's
- 2 kleine rode uien
- 1 eetlepel tijm gehakt
- 1 tl koriander
- 1 tl komijnzaad gehakt of gemalen
- Verse peterselie naar smaak
- 1 ei
- 50 g zure room
- 6 eieren grote maat S
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Een beetje olijfolie om te bakken
- Verse rucola voor decoratie
Meng de ui en paprikareepjes met komijnzaad, koriander, tijm, zout en peper, en roer goed door met een beetje olijfolie.
Bak de groenten ongeveer 10 minuten licht aan.
Verdeel het pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten en smeer tot aan de dunne rand een beetje zure room.
Bestrijk de randen met geklopt ei.
Verdeel de gebakken groenten over de zure room en laat in het midden een holletje vrij voor het ei.
Bak de pizza's 10 minuten voor in de oven.
Haal ze uit de oven en breek voorzichtig een ei in het holletje.
Bak de pizza's nog eens 10 minuten in de oven tot het ei net gestold is.
Garneer de pizza's met verse rucola en peterselie voor het serveren.
deze pizza’s kun je ook met Tante Fanny vers bladerdeeg maken. In plaats van zure room kun je ook de tomatensaus uit het potje gebruiken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een verfrissende rosé.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 1.53g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 48
Ricottataart met Verse Aardbeien en Citroen
Een frisse en romige ricottataart met verse aardbeien en een vleugje citroen. Deze taart is perfect voor een zomerse brunch of als afsluiter van een gezellig diner. Snel en eenvoudig te bereiden!
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g ricotta
- 100 g suiker
- 3 eieren
- 1 tl citroen geraspt (onbehandeld)
- Poedersuiker voor garnering
- Citroenmelisse voor garnering
Voor de vruchtentopping:
- 250 g aardbeien
- 50 g poedersuiker
Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Vet de bakvorm in, rol het deeg uit en verwijder het bakpapier.
Leg het deeg in de vorm en versterk de randen met overgebleven deeg.
Roer de ricotta en de eieren tot een glad mengsel.
Voeg al roerend de suiker en geraspte citroen toe.
Giet het mengsel in de bakvorm en bak het op het onderste rek in de oven gedurende 45 minuten tot het goudbruin is.
Pureer de helft van de aardbeien met de poedersuiker.
Garneer de taart met de overige aardbeien en citroenmelisse.
Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
De ricottavulling dient als basis en kan naar voorkeur belegd worden met andere fruitsoorten van het seizoen, zoals abrikozen, kersen, perziken, rode/zwarte krenten of andere bessen. Alle vormen van kaas(resten), zoals kwark, crème fraîche en nog veel meer, kunnen door de ricotta gemengd worden.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een prosecco.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 0.4g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 48