Knapperige Focaccia met Olijven en Rozemarijn
Geniet van knapperige focaccia met olijven en verse rozemarijn. Dit Italiaanse brood is perfect voor feestjes en als bijgerecht bij je maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
- 1 eetlepel bloem
- 250 g olijven
- 3 eetlepels olijfolie
- Verse rozemarijn
- Pesto optioneel, voor verfijnen
Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht).
Snijd het deeg in zes stukken.
Beleg de helft van het deeg met in stukjes gesneden olijven.
Vouw de andere helft van het deeg erover.
Doop je vingers in bloem en druk het deeg aan.
Bestrooi met bloem en druppel olijfolie over het deeg.
Beleg met extra olijven en garneer met verse rozemarijn.
Leg het deeg op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bak 10-12 minuten tot goudbruin en knapperig.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals Pinot Grigio of een glas prosecco.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.7g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 49
Bladerdeegsterren met kersenjam
Maak feestelijke bladerdeegsterren gevuld met kersenjam en bestrooid met kokosrasp. Perfect voor een gezellige kerst of een verjaardagsfeest!
Bereidingstijd39 minuten min
Servings: 6
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Kom (Ø 24 cm)
Kleinere kom (Ø 7 cm)
Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol 1 rol deeg uit op een bakblik met het meegeleverde bakpapier.
Verspreid de kersenjam over het deeg en verdeel de kokosrasp erover.
Rol de tweede rol deeg uit en leg deze over de ingesmeerde deegrol.
Verwijder het bakpapier.
Druk een kom (Ø ca.
24 cm) in het midden van het deeg om een cirkel uit te drukken.
Druk met een kleinere kom (Ø ca.
7 cm) het midden van het deeg licht aan.
Snijd het deeg in vieren vanaf de rand tot een paar centimeter van het midden.
Snijd elk kwart nogmaals drie keer, zodat elk kwart uit vier stroken bestaat.
Draai het uiteinde van elke strook linksom of rechtsom om een stervorm te creëren.
Bestrijk het deeg met het geklutste ei en bak in het midden van de oven gedurende ca.
25 minuten tot goudbruin.
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichte mousserende wijn of een zoete dessertwijn voor een feestelijke touch.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 49
Knapperige Kruidenstengels
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht) en haal het deeg direct uit de koelkast.
Snijd het deeg in 6 vierkanten en snijd elk vierkant diagonaal door.
Rol elk stuk deeg op vanaf de breedste zijde.
Besprenkel de stengels met olijfolie of water, strooi er kruiden naar smaak overheen en bestuif licht met bloem.
Leg de stengels op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bak de stengels in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer de kruidenstengels als bijgerecht bij soepen of salades, of gewoon als smakelijke snack.
- Voor een extra smaakboost kun je de stengels voor het serveren nog besprenkelen met een beetje pesto.
Wijnadvies:
Een lichte en verfrissende witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij deze knapperige kruidenstengels. Hun levendige aroma's zullen de kruidige smaak van de stengels mooi aanvullen.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 49
Gevulde Bladerdeegstrüdel met Gemengd Fruit
Servings: 9
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 kleine appel zonder klokhuis, in blokjes gesneden
- 1 peer zonder klokhuis, in blokjes gesneden
- 1 perzik zonder pit, in blokjes gesneden
- 2 tl suiker
- 3 mespuntjes kaneel
- 3 eetlepels jam naar keuze
- 3-6 eetlepels fijngehakte noten
- Vloeibare margarine om te besmeren
- Poedersuiker
- Extra noten naar keuze voor decoratie
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Meng elke fruitsoort met een derde van de overige ingrediënten (suiker, kaneel, jam, en noten).
Zo ontstaan drie verschillende vullingen.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik en snijd het in drie gelijke stroken.
Beleg elke strook in het midden met een verschillende vulling (appel, peer, perzik).
Vouw een zijde van het deeg over de vulling, bestrijk met margarine en vouw de andere zijde eroverheen.
Bestrijk de strüdels volledig met margarine en maak met een mes diagonale inkepingen van 2 cm.
Bak de strüdels in de voorverwarmde oven op het middelste rek gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Bestrooi de strüdels voor het serveren met poedersuiker en extra gehakte noten naar keuze voor een mooie presentatie.
- Serveer de warme strüdels als dessert, eventueel met een bolletje vanille-ijs erbij.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij dit fruitige dessert en zal de smaken mooi aanvullen.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 49
Geroosterde Pompoenballetjes
Servings: 15 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g
- 1 pompoen bijv. Hokkaido, geschild en in reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 35 g pompoenpitten
- ½ tl pittige kerrie
- 8 eetlepels zonnebloemolie
- ½ tl suiker
- Peper
- Zout
- Een paar gehakte pompoenpitten voor decoratie
- 1 eetlepel bloem voor de handen
Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
Leg het pompoenvruchtvlees met de ongeschilde knoflook op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ongeveer 15-20 minuten in de oven tot het zacht is.
Schil de knoflook en pureer deze samen met de pompoen, pompoenpitten, kerrie, zonnebloemolie en suiker met een staafmixer tot een gladde puree.
Breng de puree op smaak met zout en peper.
Rol het deeg direct uit de koelkast uit op een bakblik met behulp van het meegeleverde bakpapier.
Snijd het deeg met een deegsnijder in de lengte in drie stukken en vervolgens in de breedte in vijf stukken, zodat er in totaal vijftien gelijke stukken ontstaan.
Verdeel 1 theelepel puree over het midden van elk vierkant deeg, vouw de zijkanten samen en vorm met bebloemde handen tot een balletje.
Bestrijk de pizzaballetjes met wat water en bestrooi met gehakte pompoenpitten.
Bak de pompoenballetjes in de oven gedurende 15-20 minuten op het middelste rek tot ze knapperig zijn.
Voor een variatie kun je deze pompoenballetjes ook vullen met olijven, gedroogde tomaten of pesto naar smaak.
Serveer de pompoenballetjes als snack bij uw volgende bijeenkomst of feestje.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 49
Feestelijke Kerstkrans met Amandelspijs
Servings: 8
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- Voor 300 g amandelspijs:
- 150 g fijn gemalen amandelen
- 150 g poedersuiker
- Sap en rasp van 1 citroen
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- Decoratie naar keuze bijv. Bigarreaux of amarene kersen
Voor de amandelspijs meng je de poedersuiker, fijn gemalen amandelen, het ei, citroensap/-rasp en kaneel tot een gladde massa.
Vorm de amandelspijs tot een rol en wikkel deze in vershoudfolie.
Leg de rol ongeveer 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit op bakpapier en snijd een strook van ongeveer 3 cm breed.
Deze kan gebruikt worden om decoratieve vormpjes uit te steken.
Leg de rol amandelspijs op het deeg en rol het deeg eromheen.
Je kunt de kerstkrans naar wens vormen, bijvoorbeeld rond of recht.
Steek vormpjes uit het overgebleven deeg (bijv.
sterren of blaadjes) en leg deze op de krans.
Leg de kerstkrans met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk de krans met losgeklopt ei.
Bak de kerstkrans in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot hij goudbruin en knapperig is.
Voeg na het bakken de Bigarreaux of kersen toe als decoratie.
Als je liever geen zelfgemaakte amandelspijs wilt gebruiken, kun je ook kant-en-klare amandelspijs gebruiken.
Serveer de kerstkrans als feestelijk dessert bij de kerstmaaltijd.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 49
Amandelboterletter
Servings: 6
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- Voor de amandelspijs:
- 150 g fijn gemalen amandelen
- 150 g poedersuiker
- Sap en rasp van 1 citroen
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- Amandelen voor decoratie
Voor de amandelspijs meng je de poedersuiker, fijn gemalen amandelen, het ei, citroensap/-rasp en kaneel tot een gladde massa.
Vorm de amandelspijs tot een rol en rol deze in vershoudfolie.
Leg de rol ongeveer 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit op bakpapier en snijd een strook van ongeveer 3 cm breed af.
Deze kan gebruikt worden om decoratieve vormpjes uit te steken.
Leg de rol amandelspijs op het deeg en rol het deeg eromheen.
Vorm het deeg naar eigen wens, bijvoorbeeld in de vorm van een letter.
Steek eventueel vormpjes uit het overgebleven deeg (bijvoorbeeld sinterklaasfiguurtjes) en leg deze op de boterbrief.
Leg de amandelboterbrief met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk de boterbrief met losgeklopt ei.
Bak de amandelboterbrief in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot hij goudbruin en knapperig is.
Voeg na het bakken de amandelen toe als decoratie.
Serveer de amandelboterletter als feestelijk gebak tijdens de koude winterdagen, bijvoorbeeld bij de koffie of thee.
Wijnadvies:
Deze amandelboterbrief is een traditioneel gerecht tijdens de feestdagen en past goed bij een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 49
Paddenstoelenpizza met Roodschimmelkaas en Tijm
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
- 200 g paddenstoelenmix shiitake, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood, mini champignons
- 50 g roodschiimmelkaas
- 2 takjes verse tijm grof gehakt
Verwarm de oven voor op 260°C en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
Rol het deeg met het bakpapier op het bakblik uit.
Verdeel de tomatensaus over de pizza.
Beleg de pizza met de paddenstoelen en de roodschiimmelkaas.
Bestrooi de pizza met de grof gehakte tijm.
Bak de pizza in ca.
8-10 minuten krokant in de voorverwarmde oven.
Deze pizza funghi met roodschiimmelkaas en tijm is heerlijk als hoofdgerecht voor een gezellig diner thuis.
Wijnadvies:
Serveer de pizza met een frisse groene salade en een glas rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Merlot.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 49
Vegetarische Pizza met Artisjok en Brie
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
- 50 g spinazieblaadjes
- 1 blik artisjokken in plakjes gesneden
- 1 blik maïs 300 g, uitgelekt
- 100 g brie in plakjes gesneden
- Chili-olie
- Bosjes koriander
erwarm de oven voor op 260°C en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
Rol het deeg met het bakpapier op het bakblik uit.
Verdeel de tomatensaus over de pizza.
Beleg de pizza met de spinazieblaadjes, plakjes artisjok, maïskorrels en de plakjes brie.
Bewaar wat spinazieblaadjes voor de garnering.
Bak de pizza in ca.
8-10 minuten krokant in de voorverwarmde oven.
Haal de pizza uit de oven en bestrooi met de korianderblaadjes en wat verse spinazieblaadjes.
Besprenkel de pizza met chili-olie.
Deze vegetarische pizza met artisjok en brie is een heerlijke keuze voor een smaakvolle maaltijd.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse salade en een glas witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 49
Luxe Mascarpone-Frambozen Plaattaart
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd18 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 500 g mascarpone
- 200 g slagroom
- ½ vanillestokje merg eruit geschraapt
- 375 g frambozen
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels gezeefde poedersuiker
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de verpakking voor.
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier direct uit op de bakplaat.
Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat.
Prik gaatjes met een vork in de bodem.
Bak de bodem in het midden van de oven in 15-18 minuten goudbruin.
Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom op met het vanillemerg en de kristalsuiker en meng met de mascarpone.
Verdeel de crème gelijkmatig over de bodem tot aan de rand en beleg met de frambozen.
Net voor het serveren, bestuif met gezeefde poedersuiker.
Vervang de frambozen door een willekeurig seizoensfruit of beleg de taart met gegrilde nectarines.
Serveer de plaattaart bij voorkeur vers voor de beste smaak.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een heerlijke aanvulling op de romige mascarpone en de frisse frambozen in deze verrukkelijke plaattaart.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 49