Mini Plaattaartjes met Geflambeerde Aardbeien, Mascarpone en Zwarte Peper

Mini Plaattaartjes met Geflambeerde Aardbeien, Mascarpone en Zwarte Peper

De combinatie van zoete aardbeien, romige mascarpone en pittige zwarte peper maakt deze mini plaattaartjes tot een verrassend dessert. Serveer ze bijvoorbeeld met een glas mousserende wijn voor een feestelijke afsluiting van de maaltijd.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Taart
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 500 g mascarpone
  • 400 g aardbeien
  • 2 eetlepels likeur Cointreau/Grand Marnier
  • 30 g suiker
  • 20 g boter + 1 eetlepel boter om in te bakken
  • Gemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in 6 gelijke rechthoeken.
  • Bak de bodems in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.
  • Bestrijk de afgekoelde plaattaartjes met mascarpone.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de aardbeien met de suiker tot ze zacht worden.
  • Voeg de likeur toe aan de aardbeien en flambeer ze voorzichtig.
  • Verdeel de geflambeerde aardbeien over de mascarpone.
  • Bestrooi de mini plaattaartjes met gemalen zwarte peper naar smaak.
  • Serveer de mini plaattaartjes direct.

Notities

De combinatie van zoete aardbeien, romige mascarpone en pittige zwarte peper maakt deze mini plaattaartjes tot een verrassend dessert. Serveer ze bijvoorbeeld met een glas mousserende wijn voor een feestelijke afsluiting van de maaltijd.

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een dessertwijn zoals een late harvest Riesling vormt een mooie aanvulling op de zoete en pittige smaken van dit dessert.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 7g | Vet: 45g | Zout: 0.1g | Sugar: 23g

Aardappel-Rode Ui Flammkuchen met Marjolein

Aardappel-Rode Ui Flammkuchen met Marjolein

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Groenten, Hartige taart, Pizza
Land van herkomst: Duitsland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg
  • 200 g zure room
  • 2 middelgrote aardappelen geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 2 rode uien in dunne ringen gesneden
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • Verse marjoleinblaadjes ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het flammkuchendeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat.
  • Vouw de randen van het deeg ca.
  • 1 cm naar binnen en druk ze stevig aan.
  • Bestrijk het deeg gelijkmatig met zure room, laat een kleine rand vrij.
  • Verdeel de plakjes aardappel en de rode uienringen gelijkmatig over de zure room.
  • Breng de flammkuchen op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
  • Bak de flammkuchen in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.
  • Garneer de flammkuchen voor het serveren met verse marjoleinblaadjes.

Notities

Je kunt de rode ui vervangen door prei en lente-uitjes voor een andere smaakvariatie. Serveer deze flammkuchen als hoofdgerecht met een frisse groene salade aan de zijkant.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc vormt een goede combinatie met de zure room en aardappel van deze flammkuchen.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 4g

Knapperige Oreokoekjes Flammkuchen met Romige Kwark en Karamel

Knapperige Oreokoekjes Flammkuchen met Romige Kwark en Karamel

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Taart
Land van herkomst: Duitsland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met behulp van het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
  • Vouw de randen van het deeg ca.
  • 1 cm naar binnen en druk ze stevig aan.
  • Meng in een kom de kwark, zure room, vanillesuiker en poedersuiker tot een romige crème.
  • Verdeel de crème gelijkmatig over het deeg, tot aan de rand.
  • Bestrooi met de gehakte Oreokoekjes.
  • Bak de Flammkuchen onderin de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot het deeg knapperig is.
  • Serveer de Flammkuchen met karamelsaus naar smaak.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese, past goed bij dit gerecht vanwege de romige en zoete smaken van de kwark, karamel en Oreokoekjes.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 6g | Vet: 16g | Zout: 0.4g | Sugar: 22g

Hartige broccoli-quiche met spek en kaas

Hartige broccoli-quiche met spek en kaas

Een knapperige hartige taart gevuld met romige kaas, spek en broccoli. Perfect als lunch, diner of bij een borrel!
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Kaas, Ovenschotel, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g broccoli in kleine roosjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 5 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • Bloem voor bestuiving
  • 150 g ontbijtspek
  • 5 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g belegen kaas geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte).
  • Bekleed een lage taartvorm (Ø 24 cm) met bakpapier.
  • Kook de broccoli in licht gezouten water gedurende 3 minuten.
  • Giet af en laat uitlekken.
  • Rol de plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van ongeveer 28 cm.
  • Bekleed hiermee de taartvorm en snijd de overhangende randjes weg.
  • Verdeel het ontbijtspek over de bodem van de taartvorm en leg de gekookte broccoli erbovenop.
  • Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en geraspte kaas.
  • Breng op smaak met peper en een beetje zout.
  • Giet het eimengsel gelijkmatig over de broccoli en spek.
  • Bak de hartige taart ongeveer 35 minuten in de oven tot hij goudbruin en stevig is.
  • Serveer warm, eventueel met een frisse tomatensalade.

Notities

Serveertip:
Lekker met een frisse salade van tomaat en basilicum of een kom soep als voorgerecht.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Duc de Termes Côtes de Saint Mont past goed bij dit gerecht vanwege de hartige smaken van spek en kaas en de frisheid van de broccoli.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 24g | Vet: 34g | Zout: 1.9g | Sugar: 2g

Flammkuchen met Gekarameliseerde Peren en Veenbessenjam

Flammkuchen met Gekarameliseerde Peren en Veenbessenjam

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Duitsland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 2 - 3 peren geschild en in 12 partjes gesneden
  • 150 g kwark
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 g veenbessenjam
  • 10 g amandelen geroosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Rol het flammkuchendeeg uit op het bakblik en vouw de randen ca.
  • 1 cm naar binnen.
  • Druk stevig aan.
  • Besprenkel de perenpartjes met citroensap.
  • Karameliseer 2 eetlepels suiker in een droge, hete pan.
  • Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de peren erdoorheen.
  • Meng in een kom de kwark, eieren, vanillesuiker en 2 eetlepels suiker.
  • Bestrijk het flammkuchendeeg gelijkmatig met het kwarkmengsel.
  • Verdeel vervolgens de gekarameliseerde peren gelijkmatig over het deeg.
  • Bak de flammkuchen in 15 - 20 minuten knapperig in de voorverwarmde oven.
  • Garneer voor het serveren met veenbessenjam en geroosterde amandelen.
  • Serveer de flammkuchen warm of koud.

Notities

Wijnadvies:

Een lichtzoete witte wijn, zoals een Gewürztraminer, past goed bij de zoete en fruitige smaken van de gekarameliseerde peren en veenbessenjam.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 10g | Vet: 14g | Zout: 0.4g | Sugar: 18g

Flammkuchen Deluxe met Geitenkaas, Hazelnoten en Honing

Flammkuchen Deluxe met Geitenkaas, Hazelnoten en Honing

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Kaas
Land van herkomst: Duitsland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 125 g crème fraîche
  • 140 g geitenkaas in dunne plakjes gesneden
  • ½ kleine rode ui in dunne ringen gesneden
  • 25 g hazelnoten grof gehakt
  • 1-2 eetlepels honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
  • Vouw de rand van het deeg ongeveer 1 cm naar binnen en druk het stevig aan.
  • Bestrijk het deeg tot aan de rand met de crème fraîche.
  • Beleg gelijkmatig met plakjes geitenkaas en rode ui.
  • Strooi de gehakte hazelnoten erover.
  • Bak in de onderste helft van de oven gedurende 15-20 minuten, tot het deeg knapperig is.
  • Besprenkel voor het serveren met honing.

Notities

Je kunt ook andere kaassoorten en noten gebruiken, zoals camembert en walnoten.
Serveer deze flammkuchen met een frisse witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio, om de rijke smaken te complementeren.

Regenboog Groentequiche

Regenboog Groentequiche

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd55 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 3 wortels geraspt en in dunne plakjes gesneden
  • 1 courgette in dunne plakjes gesneden
  • 1 tomaat in dunne plakjes gesneden
  • 1 aardappel geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 250 g slagroom
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt
  • Zout
  • Een snufje nootmuskaat geraspt
  • 1 eetlepel boter voor het invetten van de vorm
  • Gemalen peper

Instructies

  • erwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit en leg het in de ingevette taartvorm.
  • Gebruik het overhangende deeg om de rand te versterken.
  • Leg 3-4 plakjes wortel en courgette afwisselend naast elkaar in de vorm, van buiten naar binnen.
  • Steek vervolgens aardappel- en tomatenplakjes afwisselend ertussen.
  • Meng de eieren met de slagroom en de peterselie.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Giet dit mengsel over de groenten.
  • Bak de quiche in het onderste gedeelte van de oven gedurende ongeveer 55 minuten, of tot hij goudbruin is.

Notities

Deze quiche is ook heerlijk met plakjes pastinaak of aubergine als alternatief voor de groenten.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Citroen-meringuetaart

Citroen-meringuetaart

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd55 minuten
Koeltijd minstens4 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8
Calories: 330kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit, verwijder het bakpapier en leg het deeg in de ingevette taartvorm.
  • Gebruik het overhangende deeg om de rand te versterken.
  • Splits 4 eieren in eidooiers en eiwitten.
  • Roer de crème fraîche en citroensap glad.
  • Voeg de 4 eidooiers en 2 hele eieren toe, samen met de gezeefde poedersuiker, en meng goed.
  • Giet dit mengsel over de deegbodem.
  • Bak de taart in het onderste gedeelte van de oven gedurende ongeveer 55 minuten.
  • Koel de taart vervolgens minstens 4 uur in de koelkast.
  • Klop de 4 eiwitten en kristalsuiker stijf en verdeel het schuim over de taart.
  • Vorm het schuim met een lepel.
  • Plaats de taart in de bovenste helft van de oven op 200°C met de grillfunctie gedurende ongeveer 3 minuten, totdat het schuim goudbruin is.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese past goed bij deze citroen-meringuetaart.

Nutrition

Calories: 330kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 14g | Sugar: 30g

Kleurrijke Tomaten Flammkuchen

Kleurrijke Tomaten Flammkuchen

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Duitsland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 260kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
  • Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
  • Bestrijk het deeg gelijkmatig met crème fraîche tot aan de rand.
  • Beleg het deeg vervolgens gelijkmatig met plakjes tomaat.
  • Bak de flammkuchen onderin de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat het deeg knapperig is.
  • Druppel voor het serveren olijfolie over de flammkuchen en garneer met verse basilicumblaadjes.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Notities

Je kunt in plaats van tomaat ook andere kleurrijke groenten gebruiken, zoals rode of gele paprika en groene courgette.

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Pinot Blanc of een droge Riesling past goed bij deze kleurrijke tomaten flammkuchen.

Nutrition

Calories: 260kcal | koolhydraten: 27g | Protein: 5g | Vet: 14g | Sugar: 2g

Perenplaattaart met hazelnootpasta

Perenplaattaart met hazelnootpasta

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Taart
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 4 rijpe peren
  • 300 g hazelnootpasta
  • 150 g roomkaas
  • Sap en rasp van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel gesuikerde pompoenpitten

Instructies

  • Breng in een ruime pan water aan de kook.
  • Schil de peren, laat het steeltje zitten en wrijf ze in met citroen om verkleuring te voorkomen.
  • Kook de peren in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking voor.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier direct uit op de bakplaat.
  • Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen om een opstaande rand te creëren.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Meng de roomkaas en hazelnootpasta en bestrijk het bladerdeeg gelijkmatig tot aan de rand.
  • Halveer de peren en laat het steeltje aan één helft zitten.
  • Leg de peren in twee rijen op de taart, met de steeltjes naar beneden.
  • Bestrooi met (gesuikerde) pompoenpitten en bak in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.
  • Laat de taart na het bakken even afkoelen.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Gewürztraminer vormt een heerlijk contrast met de peren en hazelnootpasta in dit dessert.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 24g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g