Aardappeltorentjes met Amandelen en Bieslook
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 gram aardappels afkokers
- 40 gram boter
- 1 ei
- Nootmuskaat
- 2 eetlepels bloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- 150 gram grofgehakte amandelen
- Frituurolie of frituurvet
- Sprietjes bieslook
Voorbereiding:
Kook de aardappels in de schil in ongeveer 20 minuten gaar.
Verwijder de schil en pureer de aardappels.
Laat de puree lichtjes uitdampen.
Roer de boter, eidooier en nootmuskaat door de puree.
Klop de eieren los met olie en 1 eetlepel water.
Bereiding:
Vorm kleine torentjes van de puree en wentel ze achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en grofgehakte amandelen.
Verhit de frituurolie tot ongeveer 180°C.
Frituur de torentjes met een paar tegelijk in ongeveer 4 minuten goudgeel.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Steek bovenin elk torentje een sprietje bieslook.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier voor eenvoudige reiniging.
- Je kunt de torentjes warm houden in de oven (15-30 minuten) als je ze vooraf wilt bereiden.
- Serveer de aardappeltorentjes met een verfrissende dip, zoals een yoghurt-knoflooksaus.
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 56
Bladerdeeg Vijgentaartjes met Peer en Vanille
Pastina con VicoDeze verfijnde bladerdeeg vijgentaartjes met peer en een vleugje vanille zijn een elegante afsluiter van elke maaltijd. Perfect voor een feestelijk dessert!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 450 g bladerdeeg 10 plakjes, ontdooid
- 2 rijpe peren geschild, klokhuis verwijderd
- 40 g boter
- ½ vanillestokje
- 10 anijszaadjes fijngewreven
- Poedersuiker voor garnering
- 4 verse vijgen ongeschild
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het bladerdeeg dun uit tot een lap van 32 x 42 cm.
Prik het deeg in en bak het in het midden van de oven in ± 12-16 minuten goudbruin.
Laat het bladerdeeg afkoelen en steek er 12 rondjes uit (doorsnede 10 cm).
Snijd de peren in dunne plakjes.
Bak de vijgen in 20 g boter met het opengesneden vanillestokje gedurende ± 2 minuten.
Bak in de rest van de boter de peer met het anijszaad gedurende ± 2 minuten.
Laat beide mengsels afkoelen.
Maak 4 stapeltjes van een deegrondje, vijg, deegrondje, peer, deegrondje.
Bestrooi met poedersuiker.
Serveer eventueel met een puree van frambozen of aardbeien (200 g fruit pureren, zeven en mengen met 1 eetlepel citroensap en 1 ½ eetlepel poedersuiker).
Varieer met andere vruchten zoals mango, perzik, kakifruit, appel of banaan.
Serveertip:
Serveer de vijgentaartjes lauwwarm met een bolletje vanille-ijs en een scheutje frambozensaus voor een extra luxe presentatie.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Italiaanse Vin Santo voor een perfecte smaakcombinatie.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 22g | Zout: 0.4g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 56
Romige Meringue Nestjes met Chocolade-ijs
Luchtige meringue nestjes gevuld met romig chocolade-ijs, een elegant dessert dat perfect is voor speciale gelegenheden of een feestelijke tafel!
inclusief droogtijd3 uur uur 30 minuten min
Servings: 6 personen
Calories: 240kcal
Author: Cor Klaar
- ½ citroen
- 5 eieren eiwitten
- Snufje zout
- 125 g suiker
- 125 g poedersuiker
- 1 theelepel maïzena
- Chocolade-ijs
- Cacaopoeder optioneel
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Wrijf een mengkom in met de helft van een citroen om vetvrij te maken.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
Voeg geleidelijk de tafelsuiker toe en klop door tot stijve pieken ontstaan.
Spatel voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het eiwitmengsel.
Schep met twee lepels bergjes schuim op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Droog de meringues in het midden van de oven gedurende 2-3 uur.
Laat ze volledig afkoelen buiten de oven.
Hol de onderkant van de afgekoelde meringues lichtjes uit.
Vul de nestjes met een royale bol chocolade-ijs.
Bestrooi eventueel met cacaopoeder voor een extra finishing touch.
Serveertip:
Serveer de meringue nestjes direct uit de vriezer voor een perfecte combinatie van knapperig schuim en romig ijs. Garneer met verse munt of rood fruit voor extra flair.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Sauternes past perfect bij de zoete meringue en het romige chocolade-ijs.
Calories: 240kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 8g | Zout: 0.1g | Sugar: 32g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 56