Gegrilde Bife de Tira met Gerookte Kruidenboter en Frisse Braziliaanse Salsa

Gegrilde Bife de Tira met Gerookte Kruidenboter en Frisse Braziliaanse Salsa

Bife de Tira is een Braziliaanse cut van de dunne lende. Om deze mooie snit te complimenteren serveren we er een typisch Braziliaanse salsa van onder andere paprika en tomaat bij. Om het geheel helemaal compleet te maken voegen we nog wat gerookte boter toe. De gerookte boter kan het beste een dag van te voren gemaakt worden, zo zorg je ervoor dat de rooksmaak goed in de boter kan trekken. Met trots presenteer ik mijn Bife de Tira recept.
Bereidingstijd2 uur
Recept categorieën: Barbecue, Bijgerecht, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de Gerookte Kruidenboter:

  • 200 g ongezouten roomboter
  • 1 Spaanse peper fijngehakt
  • 1 handvol verse peterselie fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • 1 handvol verse rozemarijn fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Voor de Bife de Tira:

  • 800 g Bife de Tira
  • Zeezout
  • No Mercy Rub

Voor de Frisse Braziliaanse Salsa:

  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 5 tomaten in kleine blokjes
  • 1 witte ui fijngehakt
  • 5 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 handvol verse bladselderij fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Voor de Gerookte Kruidenboter:

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes.
  • Vul een Cold Smoke Generator (CSG) met beuken rookmot en koudrook de boter gedurende ongeveer 1 uur.
  • Verwijder de boter, meng met Spaanse peper, peterselie, limoensap, rozemarijn, knoflook, zout en peper.
  • Koel de gerookte kruidenboter in de koelkast.

Voor de Bife de Tira en Salsa:

  • Verwarm de BBQ voor directe en indirecte bereiding tot 160 graden Celsius.
  • Dep de Bife de Tira droog en snijd het vet kruislings in.
  • Bestrooi met zout en No Mercy Rub.
  • Plaats de Bife de Tira indirect op de BBQ en bereik een kerntemperatuur van 40 graden Celsius.
  • Bereid ondertussen de salsa door paprika, tomaten, ui, witte wijnazijn, olijfolie, bladselderij, zout en peper te mengen.
  • Laat de Bife de Tira 15 minuten rusten, verplaats deze naar directe warmte en gaar tot 50 graden Celsius.
  • Snijd de Bife de Tira haaks op de draad in dunne plakjes.

Notities

Geniet van je culinaire avontuur en eet smakelijk!

Gegrilde Bloemkoolsaté met Pittige Thaise Satésaus en Zoete Aardappelblokjesho

Gegrilde Bloemkoolsaté met Pittige Thaise Satésaus en Zoete Aardappelblokjesho

Probeer deze smakelijke gegrilde bloemkoolsaté met een pittige Thaise satésaus en knapperige zoete aardappelblokjes. Een verrassend vegetarisch barbecuegerecht dat boordevol smaak zit.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Fusion, Thailand
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bloemkool schoongemaakt en verdeeld in roosjes
  • 1 el kerrie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 el pindakaas
  • 1 el Thaise rode currypasta
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 verpakking Aviko zoete aardappelblokjes 450 g
  • Handvol alfalfa of taugé
  • Handvol gezouten pinda's

Instructies

  • Rijg de bloemkoolroosjes aan metalen barbecuespiesen.
  • Meng de kerrie, knoflookpoeder en komijn door de zonnebloemolie.
  • Bestrijk de bloemkoolspiesen met dit mengsel.
  • Verhit de barbecue of verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Rooster de bloemkoolspiesen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwarm ondertussen in een steelpan de pindakaas, Thaise rode currypasta en kokosmelk.
  • Roer tot een gladde satésaus.
  • Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de gegrilde bloemkoolsaté op borden en bestrooi met alfalfa en pinda's.
  • Serveer met de pittige pindasaus en zoete aardappelblokjes.

Notities

Serveer met een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Riesling om de pittigheid van de satésaus in balans te brengen.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 4g

Pakketje van Zalm

Pakketje van Zalm

Recept categorieën: Vis
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • BBQ
  • 4 stukjes zilverpapier (30x30cm)

Ingrediënten

  • 4 stukjes zalm
  • 1 ajuin in ringetjes gesneden
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • peper en zout
  • verse dille
  • 4 schijfjes citroen

Instructies

  • Schik de zalm op het zilverpapier.
  • Doe er wat uiringetjes, wat dille en peper en zout over.
  • Leg een schijfje citroen op de vis.
  • Overgiet met 1 el olijfolie.
  • Vouw het zilverpapier dicht en leg gedurende 20 minuutjes in de voorverwarmde oven (200 graden) of op de BBQ.

Notities

Opdienen in het zilverpapier.

Sjaslik

Sjaslik

Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • BBQ

Ingrediënten

Instructies

  • Snij het vlees in blokjes van ongeveer 3 op 3 cm. Snij 3 uien in ringen.
  • Maak een marinade door de witte azijn, uiringen en laurierblaadjes te mengen.
  • Breng deze rijkelijk op smaak met peper en zout.
  • Doe het vlees in een grote kom en meng er de marinade goed door.
  • Laat minstens 4 uur marineren in de koelkast en schep alles af en toe eens om.
  • Snij de 2 overgebleven uien in partjes en rijg ze met de vleesblokjes afwisselend aan satéstokjes.
  • Bak de sjasliks op de grill of de BBQ langs alle kanten mooi bruin terwijl u ze regelmatig bestrijkt met de azijnmarinade.

Notities

Lekker met een frisse salade en tzatziki.

BBQ steak-roll

BBQ steak-roll

Recept categorieën: Barbecue, Rundvlees, Vlees
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • BBQ

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stukjes lenteui
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 4 dunne plakjes runderlap
  • Keltisch zeezout & Peper naar smaak

Instructies

  • Gebruik een vleeshamer om je steaks eventueel dunner en zachter te maken.
  • Pers de knoflook en snijd de ui in kleine ringetjes.
  • Bestrooi elke lap met knoflook, ui, peper en zout en rol ze daarna op.
  • Wikkel het spek eromheen en zet eventueel vast met een prikker.
  • Gril op de BBQ tot het vlees de gewenste garing heeft.