Gevulde Zoete Crêpes au Convent met Peer
Crêpes au conventGeniet van een hemelse traktatie met deze Crêpes au convent, zoete en gevulde vruchtenflensjes. Hier is de vernieuwde versie van het recept,
Totale tijd50 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
schotel
lepels
mes
kommen
- 300 g bloem
- 3 deciliter melk
- Een snufje zout
- 3 eieren
- 3 rijpe peren Doyenne
- Citroensap
- Boter
- Poedersuiker
Maak van gezeefde bloem, melk, zout en eieren op de gebruikelijke wijze een beslag voor niet al te dunne flensjes.
Snijd ondertussen een paar mooie peren in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
Laat de peren even staan.
Doe een lepel beslag in de hete pan, verdeel een drietal plakjes peer over het flensje, bak het flensje af en serveer het zo heet mogelijk, bestrooid met poedersuiker.
Varieer de vulling door de flensjes te vullen met gehalveerde, gesmoorde champignons en laat de poedersuiker weg.
Probeer de flensjes te vullen met flinters bigarreaux of gehalveerde verse kersen.
Geniet van deze heerlijke Crêpes au Convent met peer, perfect voor een zoete verleiding!
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 7
Gevulde Hartige Crêpes met Kaviaar
Crêpes au caviarBeleef een luxueuze smaakervaring met deze Crêpes au caviar, een hartig en feestelijk gevuld flensje. Hier is de vernieuwde versie van het recept.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
kommen
lepels
vuurvaste schotel
messen
tafelgrill
- 300 g bloem
- 3 eieren
- 2 ½ deciliter melk
- 50 g boter
- 3 eiwitten
- Boter
- 150 g kaviaar eventueel Deense imitatie
Maak van bloem, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten een beslag.
Bak op de gebruikelijke wijze tweezijdig flensjes en laat ze afkoelen.
Pareer elk flensje zorgvuldig in een ronde vorm.
Leg op de helft van elk flensje een dun laagje uitgelekte en goed gekoelde kaviaar.
Vouw de flensjes dicht (eventueel de randen afplakken met wat eiwit).
Plaats telkens twee gevulde flensjes op een vuurvaste schaal en verwarm ze kort onder een hete grill aan de buitenkant.
Experimenteer met gezouten schelvislever en voeg veel cayennepeper toe voor een pittige twist.
Gebruik gepureerde kuit van de zogenaamde Engelse bokking, op smaak gebracht met dillepoeder.
Geniet van deze verfijnde Crêpes au caviar als een gastronomische traktatie voor speciale gelegenheden!
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 7
Gevulde en Gepareerde Crêpentaart à la Parisienne
Geniet van de verfijnde smaak van deze Crêpes à la Parisienne, een zoete, gevulde en prachtig gepresenteerde flensjestaart.
Totale tijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar
sauspannen
flensjespan
paletmes
invet kwastje
paletmes
lepels
vuurvaste schotel
Vanillesaus met Bitterkoekjes
- 100 g bitterkoekjes
- Likeurglas marasquin
- 4 dl melk
- 2 vanillestokjes
- 15 g maïzena
- 25 g suiker
- 1 eidooier
- 4 eetlepels room
Crêpes
- 300 g bloem
- 50 g suiker
- Een snufje zout
- 4 dl melk
- 2 eieren
- Boter
- 1 eiwit
- Poedersuiker
Verbrokkel de bitterkoekjes, bedruppel ze met marasquin en voeg ze toe aan de vanillesaus (maak de saus door de melk met vanillestokjes te verwarmen, voeg dan maïzena, suiker, eidooier en koude melk toe, laat het trekken, breng aan de kook en voeg vervolgens voorzichtig de room toe nadat het mengsel heeft gekookt).
Bak op de gebruikelijke manier flensjes van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren.
Bestrijk de flensjes met de saus, rol ze op en leg ze in een vuurvaste schaal.
Bedek met stijfgeslagen eiwit, bestrooi met poedersuiker en laat ze in de oven goudbruin worden.
- Vervang de bitterkoekjes door aangelengde amandelpers.
- Experimenteer met verschillende likeuren als alternatief voor marasquin.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 7
Gevulde Appel-Flensjes à la Normande
zoete, gevulde flensjes
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
invetkwastje
paletmes
dresseerschaal
lepels
- 4 stevige Beliefteur-appels of andere stevige appelsoort
- 250 g speltbloem een gezondere meeloptie
- 3 dl ongezoete amandelmelk
- 75 g kokosbloesemsuiker
- Snufje roze Himalayazout
- 3 scharreleieren
- Boter om te bakken
- Suiker
- Kaneel
Schil de appels en snijd ze met een appelmesje in dunne plakjes, gebruik indien nodig een appelboor om het klokhuis te verwijderen.
Maak van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren een glad beslag.
Giet een lepel beslag in de hete pan, verdeel een handvol appelschijfjes erover, voeg nog wat beslag toe en bak de flensjes langzaam gaar (houd er rekening mee dat appels langer nodig hebben om gaar te worden).
Dresseer de flensjes op een warme schaal, bestrooi ze royaal met suiker vermengd met kaneel.
Varianten:
- Probeer ook eens plakjes verse perzik gedrenkt in een vleugje Curaçao.
- Varieer met plakjes banaan, besprenkeld met rum of notenlikeur voor een verrassende twist.
-
Calories: 280kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 7
Dubbele Vruchtenflensjes à la Moscovite
zoete, dubbele vruchtenflensjes
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
serveerschotel
sauspannen
kommen
- 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
- ½ l ongezoete amandelmelk
- 50 g kokosbloesemsuiker
- Snufje roze Himalayazout
- 2 scharreleieren
- Boter om te bakken
- ½ blikje appelmoes
- Blikje ananasstukjes
- Likeurglas Kümmel
- Poedersuiker
- ½ l aardbeiencoulis vervangen voor appelmoes
- Kirsch voor tremperen
- Veenbessengelei op smaak gebracht met kaneel en gemberpoeder
Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
Bestrijk de helft van de flensjes met een mengsel van appelmoes en stukjes ananas, getrempeerd in Kümmel.
Leg een tweede flensje er bovenop.
Dresseer de dubbele flensjes naast elkaar op de serveerschotel en bestrooi ze met poedersuiker.
Serveer met een aparte sabayonne, waar een scheut Kümmel aan is toegevoegd.
- Probeer aardbeiencoulis als vervanging voor appelmoes en trempeer met Kirsch.
- Gebruik veenbessengelei, op smaak gebracht met bijvoorbeeld kaneel en gemberpoeder, als alternatief voor appelmoes.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 10g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 7
Vurige Cointreau Flensjestaart
geflambeerde, zoete flensjestaart
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
sauspan
vuurvaste schaal
invetkwastje
paletmes
lepels
mesje
- 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
- 3 dl ongezoete amandelmelk
- 75 g kokosbloesemsuiker
- Snufje roze Himalayazout
- 2 scharreleieren
- Boter om te bakken
- 75 g gekoelde citroenboter boter aangemaakt met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau
- Citroensap
- Citroenrasp
- Jigger Cointreau
- 1 dl cognac of sterke vieux
Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
Bereid van tevoren de citroenboter door boter te mengen met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau.
Vorm het tot een staafje en laat het in de koelkast opstijven (ongeveer 3 uur).
Plaats enkele dunne plakjes citroenboter op elk flensje, rol ze op en leg ze naast elkaar op een schaal.
Giet de cognac over de flensjes, flambeer ze en serveer ze terwijl ze nog branden.
- Probeer eens sinaasappelboter als alternatief voor citroenboter en flambeer met witte rum.
- Voeg de citroenboter toe aan een warme vanillesaus en schep een eetlepel saus over elk flensje.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 15g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 7
Flinterige Notenflensjes
Crêpelines
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
invetkwastje
kommen
roomklopper
- 300 g bloem
- 100 g kokosbloesemsuiker een gezondere suikeroptie
- Snufje zeezout
- 5 scharreleieren
- 6 dl ongezoete amandelmelk
- Boter om te bakken
- 150 g gemengde noten bijvoorbeeld hazelnoten, walnoten, amandelen
- 25 g kokosbloesemsuiker
- 1 dl ongezoete plantaardige slagroom
- 1 eetlepel ahornsiroop als suikervervanger
- Notenlikeur naar keuze
Maak een glad beslag van gezeefde bloem, kokosbloesemsuiker, zeezout, eieren en amandelmelk.
Rooster de gemengde noten lichtjes in een pan en maal ze fijn met behulp van de amandelmolen.
Voeg kokosbloesemsuiker toe en breng op smaak met opgeklopte plantaardige slagroom gezoet met ahornsiroop.
Bak flinterdunne flensjes met het beslag.
Doop de flensjes direct na het bakken in de notenlikeur, rol ze op en rangschik ze naast elkaar op een schaal.
Serveer elk flensje met een royale topping van de notenpuree.
- Experimenteer met verschillende notencombinaties, zoals walnoten of amandelen.
- Voeg een vleugje rum of cognac toe aan de notenlikeur voor een extra vleugje luxe.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 10g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 7
Celestinos à la Reine
Geniet van deze heerlijke hartige frituurpannenkoek met dit recept voor Celestinos à la Reine.
Totale tijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Kevenaar
kleine flensjespan
invetkwastje
paletmes
vleeswolf
kwastjes
- 350 g bloem
- Een snufje zout
- ½ liter melk
- 3 eieren
- 50 g gesmolten afgekoelde boter
- 2 stijfgeslagen eiwitten
- Boter
- Ongeveer 400 g kippenvlees
- 2 eetlepels kalfsjus
- Tandenstokers
- Eiwit
- Paneermeel
- Frituurvet
Maak van bloem, zout, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een beslag en bak dunne, gladde flensjes.
Bedek elk flensje met een dunne laag puree van kippenvlees waaraan wat kalfsjus is toegevoegd.
Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze mooi goudgeel in de hete frituur.
- Varieer door kalkoen, ander gevogelte of overgebleven stukjes wild te gebruiken in plaats van kip.
- Maak in plaats van puree een ragoût van bloem, boter en bouillon en vul deze met flinters vlees.
Geniet van deze heerlijke Celestinos à la Reine als een smakelijke traktatie!
Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 7
Célestines au foie gras
Geniet van deze verfijnde Célestines met foie gras met dit heerlijke recept.
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
sauspannen
kommen
- 300 g bloem
- Een snufje zout
- 2,5 deciliter water
- 50 g boter
- 2 eieren
- 3 eiwitten
- Boter
- 30 g bloem
- 25 g boter
- 2 deciliter bouillon
- 100 g champignons
- 100 g ganzelever
- Eiwit
- Paneermeel
- Frituurvet
Maak van bloem, zout, eieren, water, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en bak zeer dunne flensjes.
Bedek elk flensje met een dikke ragoût van gesmoorde champignons en dresspeer in het midden een smalle, dunne plak gebakken ganzelever.
Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze goudgeel in de hete frituur.
Serveer met eventueel een aparte maderasaus.
- Varieer met gesmoorde kippenlevers in een dikke saus als alternatieve vulling.
- Gebruik leverpastei of plakjes leverkaas tussen een laagje ragoût voor een andere smaakbeleving.
Geniet van deze culinaire Célestines au Foie Gras als een smaakvolle traktatie!
Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 7
Célestines à la Joinville
Geniet van deze hartige, gevulde visfrituur uit Bretagne met dit recept voor Célestines à la Joinville
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastie,
sauspan
- 300 g bloem
- Een snufje zout
- 3 eieren
- 2,5 dl water
- 50 g boter
- 3 eiwitten
- Boter
- 30 g bloem
- 25 g boter
- 2 dl visfumet
- ½ blikje kreeft
- 100 g garnalen gekookt en gepeld
- 50 g champignons
- 2 dl saus Joinville
- Eiwit
- Paneermeel
- Frituurvet
Maak van bloem, zout, eieren, water, boter en eiwitten op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en bak daarvan heel dunne flensjes.
Bedek elk flensje met een ragoût van kreeft en garnalen, licht gebraiseerde champignons en een saus Joinville (visfumet, kreeften- en garnalenboter, truffeljulienne, scheutje witte wijn).
Rol de flensjes op en steek ze vast met een prikker.
Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze goudgeel in de hete frituur.
- Varieer door crabmeat te gebruiken bij een sauce Russe.
- Gebruik vlees van garnalen en serveer met een sauce verte.
Geniet van deze verfijnde Célestines à la Joinville als een heerlijk gerecht voor een bijzondere gelegenheid!
Calories: 380kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 7