Frisse Mangosorbet met Sinaasappel en Appel
Voorbereidingstijd10 minuten min
koeltijd1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 sinaasappels navel
- 2 eetlepels sinaasappellikeur slijter
- 1 groene appel Granny Smith
- 1 bakje mangosorbetijs 500 ml
Schil de sinaasappels dik en verwijder alle witte schilletjes.
Snijd de sinaasappel in 12 dunne plakken, besprenkel ze met sinaasappellikeur en laat ze in de koelkast circa 1 uur goed koud worden.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
Leg op elk bord een plak sinaasappel en leg de appelpartjes eroverheen.
Schep er een flinke bol mangosorbetijs op en dek deze af met een plak sinaasappel.
Serveer het dessert direct voor een verfrissende ervaring. Je kunt dit dessert ook garneren met verse muntblaadjes voor een extra frisse smaak.
Wijnadvies
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit dessert.
Receptenplein.nl
Home / Bord / Pagina 2
Gegrilde Kaas-Komkommer Sandwich met Griekse Yoghurt
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 2 eetlepels dille diepvries, fijngesneden
- Versgemalen zwarte peper
- 15 cm komkommer
- 6 sneetjes tijgerbrood wit
- 35 gr rucola-sla of waterkers
- 120 g port salut kaas voorgesneden
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Laat ze afkoelen op een bord.
Meng in een kom de Griekse yoghurt met olijfolie, dille en naar smaak zout en peper.
Schil de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit.
Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng met de helft van de dille-yoghurt.
Bestrijk de sneetjes brood dik met de dille-yoghurt.
Verdeel rucola, kaas en pijnboompitten over 4 sneetjes brood.
Schep de komkommersalade op 2 sneetjes brood en stapel deze op de andere 2 belegde sneetjes brood.
Leg de laatste sneetjes met de yoghurtkant naar beneden op de stapels.
Druk de sandwiches iets aan en snijd tweemaal diagonaal door voor serveren.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze gegrilde kaas-komkommer sandwich. De frisheid van de wijn vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de Griekse yoghurt en de lichte smaak van de kaas en komkommer.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 22g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Bord / Pagina 2
Kaas-Ham Fonduemaaltijd met Geroosterde Tomaatjes
Bereidingstijd14 minuten min
Servings: 1 persoon
Calories: 850kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie met knoflook en chilipeper
- Zout
- 2 plakjes rauwe ham
- 1 à 2 meergranen pistolets of andere broodjes naar keuze
- 200 g kaasfondue
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden diepvries
Verwarm de cherrytomaatjes in een koekenpan met antiaanbaklaag in olijfolie gedurende 2-3 minuten, of tot de velletjes knappen.
Bestrooi met zout.
Snijd ondertussen de rauwe ham in dunne reepjes en de broodjes in blokjes.
Leg de broodblokjes en tomaatjes op een groot bord.
Doe de kaasfondue in een magnetronbestendige kom.
Roer de hamreepjes en Italiaanse kruiden erdoorheen.
Verwarm de kaasfondue 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron, roer door en verwarm nog 1 minuut.
Plaats de fondueschaal op het bord en schep de tomaatjes ernaast.
Bestrooi de tomaatjes met zout.
Prik telkens een tomaatje of broodblokje aan een vork en doop in de gesmolten kaas.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij deze kaas-ham fonduemaaltijd. De frisheid van de wijn snijdt door het rijke en romige karakter van de kaasfondue, terwijl het ook de hartigheid van de ham aanvult.
Calories: 850kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 44g | Vet: 55g | Zout: 7.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Bord / Pagina 2
Magnetron-gepofte Aardappel met Gegrilde Zalm
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 1 persoon
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 grote aardappel bijv. Super Aardappel, gewassen
- 6 zwarte olijven zonder pit
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels citroensap
- ½ theelepel gedroogde oregano
- ½ komkommer in plakjes
- 1 zalmmoot
Prik de aardappel met een vork in en leg deze op een bord.
Verwarm in de magnetron op vol vermogen (700 watt) gedurende 6-8 minuten, tot bijna gaar.
Draai halverwege om.
Laat de aardappel 5 minuten nagaren in een theedoek.
Hak de olijven grof en meng ze met de kappertjes, 1 eetlepel olie, 1 theelepel citroensap, oregano en zout en peper naar smaak.
Meng de plakjes komkommer met de resterende olie en citroensap.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan en bestrooi de zalmmoot met zout en peper.
Grill de zalm 8 minuten, waarbij je halverwege keert.
Snijd de aardappel diep in en vul deze met de olijvensalsa.
Leg de gegrilde zalm naast de aardappel op het bord en serveer de komkommersalade ernaast.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de zachte smaak van de aardappel en de vettigheid van de zalm. De frisse citrustonen van de wijn zullen de smaken van de komkommer en citroen in het gerecht versterken.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 35g | Vet: 29g | Zout: 1.6g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Bord / Pagina 2
Verfijnd Grand Dessert met Soesjes en Sorbetijs
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 250 ml yoghurtsorbetijs
- 250 ml citroensorbetijs
- 50 g poedersuiker + 2-3 eetlepels extra
- 100 g witte chocolade
- 8 slagroomsoesjes diepvries
- Gepofte mihoen
- 1 beker vanillemilkshake diepvries, pak à 2 stuks
- 4 eetlepels sinaasappellikeur
Haal de helft van het ijs uit de verpakking en laat het in de koelkast iets zachter worden.
Roer de poedersuiker met enkele theelepels water tot een dik glazuur.
Schaaf de chocolade.
Doop de soesjes in het glazuur, zet ze op een bord en strooi er een kwart van het chocoladeschaafsel over.
Laat de soesjes in 1 uur ontdooien.
Schep met een warme ijsbolletjestang van elke smaak vier bolletjes sorbetijs op een bord.
Zet ze tot gebruik terug in de vriezer.
Strooi royaal poedersuiker over de gepofte mihoen.
Bestrooi vier dessertborden met de rest van het chocoladeschaafsel en zet op elk een mooi glaasje.
Verwarm de milkshake volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg op elk bord twee bolletjes sorbetijs en twee soesjes.
Roer de likeur door de milkshake en schenk deze in de glaasjes.
Leg een pluk gepofte mihoen op het sorbetijs en serveer direct.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een dessertwijn zoals een Sauternes vormen een heerlijke combinatie met dit grand dessert.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 58g | Protein: 7g | Vet: 23g | Zout: 0.5g | Sugar: 38g
Receptenplein.nl
Home / Bord / Pagina 2
Frambozenmousse met Witte Chocolade en Vanillewijnsiroop
Bereidingstijd3 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
blender of staafmixer
puddingvormpjes
Bord
- 300 g diepvriesframbozen
- 6 blaadjes gelatine
- 1 vanillestokje
- 250 ml zoete witte dessertwijn
- 400 ml slagroom
- 100 g witte chocolade
- 100 g suiker
Laat de bevroren frambozen eerst ontdooien.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het merg eruit.
Breng 100 ml wijn met het vanillestokje, vanillemerg en suiker aan de kook, laat even trekken.
Knijp de gelatineblaadjes uit.
Neem de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje, los de gelatine op in de warme wijn.
Houd een paar frambozen achter en pureer de rest met een blender of staafmixer.
Wrijf de frambozenpuree eventueel door een zeef.
Laat het gelatinemengsel even afkoelen en roer het met de rest van de wijn door de frambozenpuree.
Laat dit mengsel in de koelkast in ca.
40 minuten lobbig worden.
Klop de slagroom bijna stijf en schaaf met een dunschiller de chocolade in krullen.
Spatel, zodra het gelatinemengsel begint op te stijven, de slagroom erdoor en verdeel het frambozenmengsel over de (met olie ingevette) vormpjes.
Zet ze in de koelkast en laat de puddinkjes in 2-3 uur opstijven.
Dompel de puddingvormpjes tot de rand in een bak met heet water, om ze makkelijk uit de vorm te krijgen.
Leg een bord op elk vormpje, draai ze samen om en schud elk puddinkje voorzichtig los.
Garneer met de bewaarde frambozen en de chocoladekrullen.
Wijnadvies:
Een zoete witte dessertwijn, zoals een Muscat de Beaumes-de-Venise, past uitstekend bij dit heerlijke dessert met fruitige frambozensmaken en romige witte chocolade.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 30g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Bord / Pagina 2
Chocolade Chipolata Verassing
Servings: 4 personen
Calories: 404kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 450 ml chipolatapudding
- 75 g melkchocolade in stukjes
- 125 ml crème fraîche
- 3 el rodebessensap
- 1 el suiker
- 100 g bosbessen
Schenk kokend water in een kommetje en doop hierin een lepel.
Schep met de hete lepel bolletjes uit de chipolatapudding en leg de bolletjes op een bord; doop elke keer opnieuw de lepel in het hete water.
Plaats de bolletjes pudding 30 minuten in de vriezer.
Verwarm in een magnetronbestendig schaaltje of kannetje de melkchocolade gedurende 1 minuut op vol vermogen.
Roer de gesmolten chocolade door.
Als de chocolade nog niet volledig gesmolten is, laat hem dan nog even staan; de chocolade smelt vanzelf.
Druppel de gesmolten chocolade zo dun mogelijk over de aangevroren bolletjes pudding, zodat deze volledig bedekt zijn.
Zet de met chocolade bedekte bolletjes nu in de koelkast om op te stijven.
Roer de crème fraîche, het rodebessensap en de suiker door elkaar.
Schep hier een grote lepel van op vier dessertbordjes.
Leg de chocoladebollen erop.
Strooi de bosbessen rond de bollen.
Wijnadvies:
Deze verrukkelijke chocolade chipolata verassing gaat perfect samen met een glas zoete dessertwijn, zoals een Late Harvest Gewürztraminer. De rijke en fruitige tonen van de wijn vullen de romige textuur van de crème fraîche en de zoete smaak van de chocolade perfect aan.
Calories: 404kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 5g | Vet: 21g | Zout: 0.3g | Sugar: 36g
Receptenplein.nl
Home / Bord / Pagina 2
Gegrilde Caesar Kip Sandwich
Servings: 1 persoon
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
Oven met grillfunctie
Bord
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 Italiaanse bol
- ½ avocado
- 75 g gebraden kipfilet vleeswaren
- 1 trostomaat in plakken
- 1 sjalot in ringen
- ½ bakje Caesar dressing verse sladressing, à 100 ml
Verwarm de ovengrill voor.
Meng de olijfolie en geperste knoflook.
Halveer de Italiaanse bol en bestrijk beide helften met de knoflookolie.
Rooster de helften met het snijvlak naar boven in 2 minuten lichtbruin onder de grill.
Snijd de avocado in dunne plakken.
Leg de geroosterde broodhelften op een bord en beleg ze met de gebraden kipfilet, plakjes tomaat, plakjes avocado en ringen sjalot.
Schep de Caesar dressing erover en serveer direct.
Wijnadvies:
Dit broodje Caesar kip past goed bij een lichte en verfrissende witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Hun fruitige en levendige karakter vormt een mooie aanvulling op de verschillende smaken van dit broodje.
Receptenplein.nl
Home / Bord / Pagina 2
Spaanse Aardappeltortilla met Gekarameliseerde Ui en Peterselie
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 grote uien in ringen
- 500 g aardappelen geschild en in blokjes
- 8 eieren
- 5 eetlepels peterselie fijngesneden
- 6 eetlepels olie bijv. olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Ei-mengsel maken:
Klop de eieren los in een grote kom.
Voeg peper, zout en de fijngesneden peterselie toe.
Roer de aardappelblokjes erdoor en laat dit mengsel 15 minuten staan.
Tortilla bereiden:
Verwarm de rest van de olie in een grote koekenpan.
Schep de helft van het aardappel-eimengsel in de pan en verdeel de gekarameliseerde uienringen er gelijkmatig over.
Schep de rest van het aardappel-eimengsel er bovenop.
Voorbereidingstip:
Je kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar deze afgedekt in de koelkast. Haal de tortilla een half uur voor serveren uit de koelkast en serveer koud in punten.
Wijnadvies:
Bij deze aardappeltortilla past een lichte, frisse witte wijn zoals een Albariño of een Verdejo goed. Voor een niet-alcoholische optie is een glas verfrissend mineraalwater met een schijfje citroen ook een uitstekende keuze.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 14g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Bord / Pagina 2
Zeeuwse rijsttafel
Donderdag maaltijd bij de Koninklijke Marine met eigen twist
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 speklap per persoon
- aardappels en/of rijst naar behoefte
- bruine bonen en/of capucijners uit blik
- sla beetje stevig bv ijsbergsla
- kaantjes
- uien
- piccalilly om uit te bakken
- sambal bvk brandal of manis maar sambal tempeh manis kan ook
- Amsterdamse uien en/of augurk als garnituur op tafel
- mosterd
- kerriepoeder
- zout
- peper
Doe eerst de koude voorbereidingen zoal aardappels schillen en ui snipperen.
Bak de kaantjes uit, laat ze uitlekken op een bord met papier (bewaar spekvet).
Zet de aardappels op in ruim water met wat zout.
Bestrooi de speklappen met zout, peper en kerriepoeder en smeer ze in met mosterd.
Zet de speklappen afgedekt ongeveer een kwartier in de koelkast (langer is geen probleem).
Zet de bruine bonen en/of de kapucijners op en kook deze.
Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking.
Snij de sla en bewaar deze in een afgedekte schaal in de koelkast.
Bak de speklappen mooi goudbruin, niet doorbakken, tot ze een licht krokante en gaar zijn.
Giet de aardappels en rijst af zodra deze gaar zijn.
Maak van het bakvocht van de speklappen een jus (voeg nog aanwezige jus toe indien nodig).
Serveer de maaltijd op borden of in schalen zodra alle gerechten klaar zijn.
Warme gerechten die moesten wachten zijn dus warm gehouden.
De sambal, piccalilly, sla en zuur staan op tafel. Ieder kan naar behoefte dit toevoegen.
Ik gebruik spekvet en jus in de verhouding 1:2.
Je hebt veel pannen en dus ruimte op de kookplaat nodig, plan dit goed. Rijst is makkelijk lang warm te houden, dit kan dus eerder verwarmd worden. De kaantjes en het spek kunnen na elkaar op dezelfde pit en in dezelfde pan als je het spekvet van de kaantjes bewaard hebt. Bonen en capucijners uit blik maken het makkelijker. Wil je verse producten gebruiken denk dan aan het laten wellen van de groente. Dit welwater dan ook gebruiken om de groente in te koken.
Receptenplein.nl
Home / Bord / Pagina 2