Yoghurt Muntcocktail voor Kinderen
Een frisse yoghurtcocktail met munt, perfect voor een zomerse traktatie!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 60kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel groene limonadesiroop munt of reine claude
- ½ dl drinkyoghurt naturel
- Enkele ijsblokjes
- Ritsels De Ruyter broodbeleg
Doe de limonadesiroop, drinkyoghurt en ijsblokjes in een shaker.
Schud goed tot alles gemengd is.
Zeef het mengsel boven een glas.
Bestrooi met Ritsels voor een feestelijke afwerking.
Serveer direct en geniet!
Wijnadvies:
Niet van toepassing voor kindercocktails.
Calories: 60kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 2g | Vet: 1g | Zout: 0.1g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / glas
Frozen Daiquiri Cocktail
Geniet van een tropische Frozen Daiquiri, dé klassieke cocktail voor zomerse avonden!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- ½ dl witte rum
- 2 eetlepels versgeperst citroensap
- ½ eetlepel suiker
- 1 ½ eetlepel Curaçao triple sec likeur
- 1 kopje fijngemalen ijs
- Reepje limoenschil voor garnering
Doe de witte rum, citroensap, suiker en Curaçao triple sec in een blender.
Voeg een kopje fijngemalen ijs toe.
Mix op de hoogste stand tot een gladde consistentie ontstaat.
Schenk de mix in een glas.
Garneer met een reepje limoenschil en serveer direct.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig; deze cocktail schittert op zichzelf!
Calories: 180kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 14g
Receptenplein.nl
Home / glas
Verfrissende Citrusdrank met Oranjebloesemwater
Deze verfrissende citrusdrank met oranjebloesemwater en granaatappelsiroop is de perfecte dorstlesser op een warme dag. Verfrissend en lichtzoet!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 90kcal
Author: Auteur onbekend
- 6 geschilde sinaasappelen
- 20 g muntblaadjes
- 1½ theelepel oranjebloesemwater
- 1 theelepel granaatappelsiroop
- Ijsblokjes
- Takjes munt om te serveren
- Extra
- granaatappelsiroop naar smaak
Pers de sinaasappelen en muntblaadjes uit in een sapcentrifuge.
Roer het oranjebloesemwater en de granaatappelsiroop door het vers geperste sap.
Serveer het sap met ijsblokjes in glazen.
Garneer met takjes munt en een extra scheutje granaatappelsiroop naar wens.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze citrusdrank, waarbij de zoetheid van de wijn mooi balanceert met de verfrissende citrus en granaatappelsiroop.
Calories: 90kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 1g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / glas
Verfrissende Vruchten Milkshake
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
blender of staafmixer
glas
- ¼ dl vruchtensap bijvoorbeeld sinaasappel, aardbei of mango
- ½ dl roomijs vanille of een andere smaak naar keuze
- 1 dl melk
Doe het vruchtensap, roomijs en melk in een blender of gebruik een staafmixer.
Mix alles goed door elkaar totdat je een gladde en romige milkshake hebt.
Schenk de milkshake direct in een glas.
Serveer de milkshake meteen en geniet van een verfrissende traktatie.
Geen wijnadvies, maar je kunt de milkshake versieren met een toefje slagroom of vers fruit voor een extra feestelijk effect.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 4g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / glas
Perfect Pearsing Cocktail
Geniet van deze verfijnde en fruitige "Perfect Pearsing" cocktail, waarin de zoete tonen van De Kuyper Parfait Amour prachtig samengaan met het frisse sap van een rijpe peer. Een ideale cocktail voor een feestelijke gelegenheid, eenvoudig te maken en stijlvol te serveren.
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 glas
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 35 ml De Kuyper Parfait Amour
- ½ peer het sap ervan
Pers het sap uit een halve rijpe peer.
Vul een cocktailshaker met ijs.
Voeg 35 ml De Kuyper Parfait Amour en het perensap toe aan de shaker.
Schud het mengsel goed totdat het gekoeld is.
Zeef de cocktail in een gekoeld glas.
Garneer met een dun schijfje verse peer.
Serveer direct en geniet van de delicate smaken van deze bijzondere cocktail.
Combineer met een lichte en fruitige witte wijn als alternatief bij het eten.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / glas
Caipirissima Cocktail
De Caipirissima is een tropische cocktail met Havana Club rum, limoen en rietsuiker. Een verfrissende twist op de klassieke Caipirinha!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 limoen in 8 stukken gesneden
- 2 ½ theelepel rietsuiker of 12 5 ml suikersiroop
- 2 scheppen gemalen ijs
- 70 ml Havana Club rum bij voorkeur Havana Especial
Snijd de limoen in 8 stukken en doe deze in een glas.
Voeg de rietsuiker of suikersiroop toe.
Kneus de ingrediënten met een muddler om de smaken vrij te maken.
Vul het glas met gemalen ijs.
Schenk de Havana Club rum over het ijs.
Roer met een stirrer zodat de suiker goed oplost en de limoensmaak zich vermengt.
Serveer direct en geniet van deze verfrissende cocktail.
gebruik Havana Especial ,dc lichtbruine 4 jaar oude rum voor een wat zachter resultaat.
De echte rumliefhebber kan ook experimenteren met andere (donkere) soorten.
|
Geniet van deze cocktail als aperitief of tijdens een zomerse barbecue.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / glas
Flantaart van Amber
Deze taart, oorspronkelijk uit Frankrijk, is een geliefd dessert in Marokko en andere Noord-Afrikaanse landen. Het is een van mijn favoriete recepten en biedt een heerlijke combinatie van bladerdeeg, romige custard en een vleugje vanille.
Recept categorieën: Taart
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
Ronde bakvorm
vork
glas
Pannetje
Lepel
- 1 pakje roomboter bladerdeeg
- 1 liter volle melk
- 180 gram suiker
- 120 gram maizena
- 2 hele eieren + 1 eigeel
- 2 dessertlepels vanille-essence
- Poedersuiker of slagroom naar smaak
Bekleed een ronde bakvorm met de ontdooide velletjes bladerdeeg.
Prik het deeg op regelmatige afstanden in met een vork.
Zet de vorm even in de koelkast.
Giet alle melk, behalve 1 glas vol, in een pannetje en voeg de 180 gram suiker toe.
Breng al roerend aan de kook.
Klop in een kommetje de eieren en het eigeel los.
Voeg het glas melk, de vanille-essence en beetje bij beetje de maizena toe.
Meng alles goed met een garde om klontjes te voorkomen.
Voeg het maizena-ei-melk-mengsel toe aan de kokende melk met suiker, roer goed en breng al roerend weer aan de kook.
Laat enkele seconden zachtjes doorkoken tot het mengsel lekker dik is.
Haal de bakvorm met het bladerdeeg uit de koelkast en giet het maizenamengsel erin.
Verdeel alles gelijkmatig over het deeg.
Plaats de vorm in een voorverwarmde oven (gasstand 4-5, zelf even uitproberen).
Bak de flantaart ongeveer 40-60 minuten in het midden van de oven.
Houd af en toe in de gaten of de flan en het bladerdeeg mooi bruin worden.
Haal de flantaart uit de oven en laat deze goed afkoelen alvorens te serveren.
Bestrooi de taart met wat poedersuiker of garneer de in punten gesneden taart met een toef slagroom.
Geniet van deze eenvoudige en verrukkelijke flantaart, perfect voor een smaakvol dessert!
Receptenplein.nl
Home / glas
Prinsessentaart
Prinsessentaart is een klassieke en weelderige lekkernij.
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 ronde cake zelfgemaakt of gekocht
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker
- 100 gram frambozenjam
- 200 gram groene marsepein
- Poedersuiker voor bestuiven
- Eetbare decoraties bijv. bloemetjes van suiker
Snijd de ronde cake horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen hebt.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en suiker.
Smeer een laag frambozenjam op een van de cakeplakken en bedek deze vervolgens met een royale laag van de opgeklopte slagroom.
Leg de andere cakeplak erbovenop.
Bedek de bovenkant en zijkanten van de cake met een dunne laag frambozenjam en vervolgens met een dunne laag slagroom.
Rol de groene marsepein uit tot een dunne lap groot genoeg om de taart volledig te bedekken.
Leg de marsepein over de taart en snijd het overtollige marsepein aan de onderkant weg.
Versier de bovenkant van de taart met eetbare decoraties en bestuif de taart met poedersuiker voor een mooie finish.
Laat de taart even koelen in de koelkast voordat je hem serveert.
Snijd de taart in 4 gelijke stukken en geniet van deze heerlijke traktatie!
Dit recept is een basisprincipe voor een prinsessentaart. Je kunt variëren met de vulling, decoraties en kleuren marsepein naar smaak en voorkeur. Veel plezier met het maken ervan!
Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 25g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / glas
Maaza Mango Margarita een tropische verfrissing
De Maaza Mango Margarita is een tropische cocktail met een verfrissende mix van mango, tequila en Bacardi. Perfect voor een zomers feest!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 60 ml Tequila
- 30 ml Bacardi wit
- ½ flesje mangosap
- Evenveel jus d'orange
- 20 ml limoensap
- IJsblokjes
Voeg alle ingrediënten toe aan een blender (of shaker).
Als je een blender gebruikt, voeg dan ijsblokjes toe en blend alles tot een glad mengsel (of maak eerst ijsgruis in een glas en schenk de ingrediënten erover).
Als je een shaker gebruikt, schud de ingrediënten goed door elkaar en strain het mengsel in een glas met ijsblokjes.
Garneer de cocktail met een schijfje sinaasappel en een schijfje citroen voor een tropische flair.
Serveertip
Garneer met een extra schijfje fruit of een stukje mango voor een extra tropische uitstraling.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 24g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / glas
Lava Flow cocktail tropisch en romig
De Lava Flow cocktail is een tropische en romige drank, met aardbeien, banaan, kokosroom en ananassap, perfect voor een zomerse verfrissing!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 glas
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 30 ml Bacardi wit
- 30 ml Malibu
- 3 aardbeien
- 1 banaan
- 60 ml ananassap
- 60 ml kokosroom
- IJsblokjes
Blend de aardbeien, Bacardi en Malibu samen.
Giet het mengsel in een glas.
Blend vervolgens de banaan, kokosroom en ananassap met enkele ijsblokjes.
Giet het bananenmengsel voorzichtig in het midden van het glas om de 'lava flow' te creëren.
Garneer de cocktail met een trosje druiven voor een tropische uitstraling.
Serveertip
Serveer de Lava Flow cocktail met een kleurrijk rietje of een schijfje fruit voor extra flair.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 1g | Vet: 15g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / glas