Knoflookbroodjes uit de Oven met Romige Tomaten-Basilicumsoep
Een heerlijke tomaten-basilicumsoep met knapperige knoflookbroodjes. De perfecte combinatie voor een smaakvol en hartverwarmend gerecht!
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 bruine pistoletjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 4 tomaten
- 1 zakje tomatensoep 55 g
- 1 zakje basilicum 15 g
- 750 ml water
Halveer de bruine pistoletjes.
Pel de knoflook en pers deze uit boven de olijfolie.
Bestrijk de snijvlakken van de pistoletjes met de knoflookolie.
Breng 750 ml water aan de kook in een soeppan.
Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten en dompel ze kort in kokend water.
Verwijder de schil en snijd de tomaten in blokjes.
Voeg de tomatenblokjes en de inhoud van het zakje tomatensoep toe aan het kokende water.
Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
Verwarm de grill of oven voor op hoge temperatuur.
Snijd de basilicum fijn.
Grill de pistoletjes gedurende 1 minuut tot ze knapperig zijn.
Verdeel de soep over vier diepe borden en garneer met de fijngesneden basilicum.
Serveer met de geroosterde knoflookbroodjes.
Serveertip:
Bestrooi de knoflookbroodjes met een beetje geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse Pinot Grigio past perfect bij de frisse tomaten-basilicumsoep en de hartige knoflookbroodjes.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Grill of oven / Pagina 2
Gegratineerde Mossel-Tomatensoep met Emmentaler
Een heerlijke gegratineerde mossel-tomatensoep, rijk van smaak en perfect voor een hartverwarmend voorgerecht op een koude dag.
Bereidingstijd30 minuten min
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
scherp mes
Grill of oven
Vuurvaste schaaltjes
- 1 kg verse mosselen
- 1 kopje water
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui fijngehakt
- 1 paprika in repen gesneden
- 4 el olie
- 1 blik tomaten ca. 800 g uitlekgewicht
- ¼ liter droge witte wijn
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 4 el gemalen Emmental kaas
Breng in een grote, platte pan water met een snufje zout aan de kook.
Voeg de mosselen toe en kook ze circa 10 minuten.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan, spoel ze kort af onder koud water en haal ze uit de schelpen.
Bewaar het kookvocht.
Verhit de olie in een grote pan.
Fruit de fijngehakte knoflook en ui tot ze glazig zijn.
Voeg de gesneden paprika toe en bak deze zachtjes mee.
Snijd de tomaten uit blik in stukken en voeg ze samen met het tomatensap, het mosselkookvocht en de witte wijn toe aan de soep.
Laat het geheel kort koken en vervolgens nog 10 minuten zachtjes sudderen.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Voeg de gekookte mosselen toe en laat ze kort meekoken.
Verdeel de mossel-tomatensoep over 4 vuurvaste schaaltjes of kommen.
Bestrooi ze royaal met gemalen Emmental kaas.
Plaats de schaaltjes onder de grill of in een voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en een mooie lichtbruine kleur heeft.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer deze soep met knapperig glutenvrij stokbrood en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge, fruitige witte wijn, zoals Chardonnay, past perfect bij deze gegratineerde mossel-tomatensoep.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Grill of oven / Pagina 2