Knoflookbroodjes uit de Oven met Romige Tomaten-Basilicumsoep

Knoflookbroodjes uit de Oven met Romige Tomaten-Basilicumsoep

Een heerlijke tomaten-basilicumsoep met knapperige knoflookbroodjes. De perfecte combinatie voor een smaakvol en hartverwarmend gerecht!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Brood, Groenten, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 bruine pistoletjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 4 tomaten
  • 1 zakje tomatensoep 55 g
  • 1 zakje basilicum 15 g
  • 750 ml water

Instructies

  • Halveer de bruine pistoletjes.
  • Pel de knoflook en pers deze uit boven de olijfolie.
  • Bestrijk de snijvlakken van de pistoletjes met de knoflookolie.
  • Breng 750 ml water aan de kook in een soeppan.
  • Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten en dompel ze kort in kokend water.
  • Verwijder de schil en snijd de tomaten in blokjes.
  • Voeg de tomatenblokjes en de inhoud van het zakje tomatensoep toe aan het kokende water.
  • Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Verwarm de grill of oven voor op hoge temperatuur.
  • Snijd de basilicum fijn.
  • Grill de pistoletjes gedurende 1 minuut tot ze knapperig zijn.
  • Verdeel de soep over vier diepe borden en garneer met de fijngesneden basilicum.
  • Serveer met de geroosterde knoflookbroodjes.

Notities

Serveertip:
Bestrooi de knoflookbroodjes met een beetje geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse Pinot Grigio past perfect bij de frisse tomaten-basilicumsoep en de hartige knoflookbroodjes.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g

Gegratineerde Mossel-Tomatensoep met Emmentaler

Gegratineerde Mossel-Tomatensoep met Emmentaler

Een heerlijke gegratineerde mossel-tomatensoep, rijk van smaak en perfect voor een hartverwarmend voorgerecht op een koude dag.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Internationaal, Mediterraan
Jaargetijde:: Herfst
Servings: personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg verse mosselen
  • 1 kopje water
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 paprika in repen gesneden
  • 4 el olie
  • 1 blik tomaten ca. 800 g uitlekgewicht
  • ¼ liter droge witte wijn
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 4 el gemalen Emmental kaas

Instructies

  • Breng in een grote, platte pan water met een snufje zout aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze circa 10 minuten.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan, spoel ze kort af onder koud water en haal ze uit de schelpen.
  • Bewaar het kookvocht.
  • Verhit de olie in een grote pan.
  • Fruit de fijngehakte knoflook en ui tot ze glazig zijn.
  • Voeg de gesneden paprika toe en bak deze zachtjes mee.
  • Snijd de tomaten uit blik in stukken en voeg ze samen met het tomatensap, het mosselkookvocht en de witte wijn toe aan de soep.
  • Laat het geheel kort koken en vervolgens nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gekookte mosselen toe en laat ze kort meekoken.
  • Verdeel de mossel-tomatensoep over 4 vuurvaste schaaltjes of kommen.
  • Bestrooi ze royaal met gemalen Emmental kaas.
  • Plaats de schaaltjes onder de grill of in een voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en een mooie lichtbruine kleur heeft.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer deze soep met knapperig glutenvrij stokbrood en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge, fruitige witte wijn, zoals Chardonnay, past perfect bij deze gegratineerde mossel-tomatensoep.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 4g