Geitenkaas Stamppot met Gegrilde Prei en Zongedroogde Tomaten

Geitenkaas Stamppot met Gegrilde Prei en Zongedroogde Tomaten

Een heerlijke stamppot van geitenkaas, gegrilde prei en zongedroogde tomaten voor een romige en hartige maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories: 420kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 600 g kruimige aardappels geschild en in stukken gesneden
  • 3 stengels prei grotere delen in schuine ringen, klein stukje in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels crème fraîche halfvet
  • 100 g harde geitenkaas in kleine blokjes
  • 3 zongedroogde tomaten in olie in stukjes

Instructies

  • 20 minuten gaar.
  • Maak intussen de prei schoon.
  • Snijd de grootste delen van de prei in dikke schuine ringen van 1 cm en het kleinste gedeelte in zeer dunne ringetjes (deze worden rauw in de stamppot verwerkt).
  • Verhit de grillpan.
  • Besmeer de dikke preiringen met olie en rooster ze lichtbruin en net gaar, draai ze af en toe om.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.
  • Meng de crème fraîche, geroosterde preiringen, rauwe dunne preiringetjes en geitenkaas door de aardappelpuree.
  • Verdeel de stamppot over twee borden.
  • Garneer met de stukjes zongedroogde tomaat.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat extra groenten voor een completere maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige geitenkaas en de geroosterde prei.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 18g | Vet: 15g | Zout: 0.9g | Sugar: 8g

Gegrilde Biefstuk en Blauwaderkaas Sandwich

Gegrilde Biefstuk en Blauwaderkaas Sandwich

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Rundvlees
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 biefstukken
  • 8 sneden grof gesneden witbrood
  • Flinke hand rucolasla
  • 100 g harde blauwaderkaas zoals roquefort of gorgonzola
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels roomboter

Instructies

  • Verwarm een grillpan op hoog vuur.
  • Smeer de biefstukken in met olie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Gril de biefstukken kort aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn en een streepjesmotief hebben.
  • Laat de biefstukken op een koud bord even afkoelen.
  • Besmeer de boterhammen met een dunne laag boter.
  • Verdeel de rucola over 4 boterhammen.
  • Schaaf dunne plakken van de blauwaderkaas en verdeel deze over de rucola.
  • Snijd de biefstukken in dunne repen en leg ze op de kaas.
  • Dek het geheel af met een nieuwe snee brood.
  • Snijd de sandwiches doormidden, pak ze in en geniet ervan buitenshuis!

Notities

Serveer deze heerlijke gegrilde biefstuk en blauwaderkaas sandwiches en beleef een smaakvolle lunchervaring!

Wijnadvies:

Een krachtige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon past goed bij deze sandwich. De volle smaak en tannines van de wijn gaan goed samen met het sappige vlees en de intense smaak van de blauwaderkaas.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 2g

Gegrilde Ribeye met Rode Wijnsaus, Gebakken Aardappels en Witlof

Gegrilde Ribeye met Rode Wijnsaus, Gebakken Aardappels en Witlof

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd28 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Europa, Frankrijk
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 780kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappels geschild
  • 5 eetlepels roomboter in blokjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 100 ml volle rode wijn
  • 1 pot vleesfond 380 ml
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel koude roomboter in blokjes
  • 500 g witlof
  • 4 ribeyes
  • 1 eetlepel olie
  • 4 sjalotten gesnipperd

Instructies

  • Snijd de aardappels in gelijke partjes en dep ze droog.
  • Verhit in een (hapjes)pan 2 eetlepels boter.
  • Voeg de aardappels toe en bestrooi met zout en peper.
  • Laat ze afgedekt op laag vuur in 20 minuten gaar worden.
  • Schud de pan regelmatig (deksel niet van de pan halen!
  • ).
  • Fruit in een steelpan de knoflook in 1 eetlepel boter.
  • Voeg de rode wijn toe en laat op hoog vuur kort inkoken.
  • Voeg de vleesfond en tijm toe en laat inkoken tot sausdikte.
  • Klop snel met een garde de koude boter door de jus.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en houd warm.
  • Halveer de witlof en snijd deze in de lengte in repen.
  • Bak in een koekenpan de witlof in 2 eetlepels boter in 10 minuten goudgeel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrooi de ribeye met zout en peper en bestrijk met olie.
  • Gril het vlees op hoog vuur 4-8 minuten, halverwege keren.
  • Verdeel de aardappels, witlof en ribeye over vier borden.
  • Schep de sjalot en saus over het vlees.

Notities

Wijnadvies:

Deze rijke en smaakvolle ribeye met rode wijnsaus vraagt om een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec. De krachtige aroma's van de wijn passen perfect bij de intense smaken van het gerecht.

Nutrition

Calories: 780kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 46g | Vet: 51g | Zout: 2.8g | Sugar: 4g

Gegrilde Aubergine Noedels met Limoen Kip

Gegrilde Aubergine Noedels met Limoen Kip

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noedels
Land van herkomst: Oosters
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 1 persoon
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 aubergine in plakken gesneden
  • 4 eetlepels roerbakolie
  • 1 limoen
  • 1 kipfilet in reepjes gesneden
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • gram verse koriander fijngeknipt
  • 75 gram eiermie of andere noedels naar keuze
  • 30 gram rucolasla
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit een grillpan.
  • Bestrooi de plakken aubergine met een snufje zout en bestrijk ze met 1 eetlepel olie.
  • Boen de limoen schoon.
  • Rasp een deel van de schil fijn en pers de helften uit.
  • Marineer de kipreepjes met het limoensap en -rasp, knoflook, 2/3 van de fijngeknipte koriander, zout en peper naar smaak.
  • Rooster de aubergine op hoog vuur in 4-5 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege om.
  • Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een kleine koekenpan en bak de gemarineerde kip op hoog vuur in 4-5 minuten gaar.
  • Voeg de marinade toe en laat het grootste deel ervan inkoken.
  • Giet de mie af.
  • Meng de rucola, gebakken kip met bakvocht, gegrilde aubergine en de resterende fijngeknipte koriander door de mie

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij dit gerecht, omdat het de frisse en kruidige smaken van de limoen en koriander complementeren.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Gegrilde Lamsvlees Naanbroodjes met Avocado en Munt

Gegrilde Lamsvlees Naanbroodjes met Avocado en Munt

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd8 minuten
Recept categorieën: Brunch, Hoofdgerechten, Lamsvlees, Lunch
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 schaal lamslapjes à la minute
  • 15 g verse munt
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 pak naanbrood
  • 1 rijpe avocado
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Dep het lamsvlees droog en bestrijk het dun met 1 theelepel olie.
  • Laat het vlees even op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de muntblaadjes in reepjes.
  • Doe de reepjes munt samen met de geitenkaas, 2 eetlepels warm water, 2 eetlepels olie en enkele druppels limoensap in de beker van de staafmixer.
  • Pureer het mengsel tot een mooi groen geheel en breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
  • Bak intussen het naanbrood 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm de grillpan voor.
  • Snijd de avocado in mooie dunne plakjes en besprenkel ze met de rest van het limoensap.
  • Gril het lamsvlees in 1-2 minuten per zijde bruin.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het nog 1-2 minuten rusten.
  • Snijd het naanbrood open, besmeer de binnenkant met de rest van de olie en leg de binnenkant even op de hete grillpan.
  • Laat het gegrilde naanbrood even "uitademen" en besmeer het met het muntmengsel.
  • Beleg ieder broodje met lamsvlees en avocado en serveer direct.

Notities

Serveer deze heerlijke naanbroodjes met gegrild lamsvlees, avocado en munt direct als hoofdgerecht. Eventueel kun je er een frisse salade bij serveren voor een complete maaltijd.

Gegrilde Witlofsalade met Appel en Bieslook

Gegrilde Witlofsalade met Appel en Bieslook

Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Salade
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 165kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 grote stevige appel Elstar of Jonagold
  • 3 eetlepels walnootolie
  • 4 struikjes witlof
  • 2 eetlepels bieslook in stukjes van 2 cm
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels uitgebakken spekreepjes pakje à 70 g

Instructies

  • Schil de appel en snijd hem in 12 partjes.
  • Bestrijk de appelpartjes dun met 1 eetlepel walnootolie en rooster ze in een hete grillpan bruin, keer ze regelmatig.
  • Zorg ervoor dat de partjes stevig blijven.
  • Snijd de onderkant van de struikjes witlof en maak de blaadjes los.
  • Verhit 2 eetlepels walnootolie in een koekenpan en roerbak de witlofblaadjes gedurende 1 minuut, ze hoeven alleen iets zachter te worden.
  • Meng de witlof in een schaal met de partjes appel en de bieslook, en sprenkel de azijn erover.
  • Strooi tot slot de uitgebakken spekreepjes over de salade.

Notities

Serveer als bijgerecht bij een gebakken tartaartje of gehaktballen.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de gegrilde witlofsalade met appel en bieslook.

Nutrition

Calories: 165kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.8g | Sugar: 8g

Gemarineerde Kipsaté met Pittige Pindasaus

Gemarineerde Kipsaté met Pittige Pindasaus

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kipfilets in blokjes
  • 1 limoen geperst
  • 3 eetlepels ketjap asin
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 8 eetlepels pindakaas
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 mespunt djinten komijn
  • 250 ml melk
  • 1 pak gele rijst 325 g
  • 2 eetlepels sambal optioneel
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Leg de kipblokjes in een kom en roer de helft van het limoensap en 1 eetlepel ketjap erdoor.
  • Marineer de kip 5 minuten.
  • Rijg de gemarineerde kipblokjes aan (in water geweekte) satéstokjes.
  • Verhit in een pan 1 eetlepel olie en fruit hierin de gesnipperde ui gedurende 1 minuut.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 30 seconden mee.
  • Voeg de pindakaas, gemberpoeder, komijn en melk toe.
  • Blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat.
  • Breng de saus op smaak met de rest van het limoensap, de rest van de ketjap, zout en peper.
  • Houd de saus warm op laag vuur of op een warmhoudplaatje.
  • Bereid de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk de kipspiesjes dun met de resterende olie en bak ze in 5-7 minuten rondom bruin en gaar.
  • Bestrooi de kipsaté met zout en peper.
  • Serveer de saté met de pittige pindasaus en gele rijst.
  • Serveer de sambal apart als extra pittige toevoeging.

Notities

Wijnadvies:

Deze kipsaté met pittige pindasaus gaat goed samen met een licht gekoelde witte wijn, zoals een Riesling of een Gewürztraminer. Hun fruitige en bloemige aroma's zullen de kruidige en pittige smaken van het gerecht aanvullen zonder te overheersen.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 35g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 5g

Gegrilde Kalfsentrecote met Rucolasalsa en Gekarameliseerde Tomaatjes

Gegrilde Kalfsentrecote met Rucolasalsa en Gekarameliseerde Tomaatjes

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kalfsentrecôtes op kamertemperatuur
  • 1 ongesneden wit brood bijv. Pain de Campagne
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 75 g rucola
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 500 g cherry trostomaten
  • eetlepel poedersuiker
  • 50 g Grano Padano pittige kaas, geraspt
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Versgemalen zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 g baby leaves sla

Instructies

  • Leg het brood 1 uur in de vriezer.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur.
  • Dep de kalfsentrecôtes droog met keukenpapier en bestrijk ze met 1 eetlepel olie.
  • Gril het vlees in 4 minuten per kant rosé, halverwege draaien voor een mooi ruitpatroon.
  • Haal het vlees uit de grillpan, bestrooi met zout en peper, en laat het nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
  • Snijd het vetrandje van het vlees en snijd het in lange plakken.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Leg twee derde van de tomaten op een bakplaat.
  • Besprenkel met balsamicoazijn en bestrooi met poedersuiker.
  • Rooster de tomaten ongeveer 10 minuten in de oven, tot het velletje openklapt.
  • Haal de bakplaat uit de oven en ontvel de rest van de tomaten.
  • Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Maal in een keukenmachine twee derde van de rucola met de pijnboompitten fijn op laag tempo.
  • Roer de geraspte Grano Padano en de stukjes tomaat door de rucolasalsa.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd met een gekarteld broodmes 12 flinterdunne plakjes van het brood.
  • Leg ze op een bakplaat, bestrijk met 1-2 eetlepels olijfolie en bestrooi met grofgemalen zout.
  • Bak het brood in 5-10 minuten in de oven lichtbruin en krokant.
  • Verdeel de baby leaves sla over vier borden en leg een theelepel rucolasalsa in het midden (om schuiven van het brood te voorkomen).
  • Serveer de gegrilde kalfsentrecôtes naast de salade en schep de rest van de salsa in vier smalle glaasjes op het bord.
  • Garneer elk glas met een krokant broodplakje.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Italiaanse Chianti of een Spaanse Tempranillo past goed bij dit gerecht. Geniet ervan! 🍷

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 28g | Vet: 32g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g

Gegrilde Kalfsentrecote met Fijne Groentensalsa

Gegrilde Kalfsentrecote met Fijne Groentensalsa

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kalfsentrecôtes op kamertemperatuur
  • 1 ongesneden wit brood bijv. Pain de Campagne
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 75 g rucola
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 500 g cherry trostomaten
  • eetlepel poedersuiker
  • 50 g Grano Padano pittige kaas, geraspt
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Versgemalen zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 g baby leaves sla

Instructies

  • Leg het brood 1 uur in de vriezer.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur.
  • Dep de kalfsentrecôtes droog met keukenpapier en bestrijk ze met 1 eetlepel olie.
  • Gril het vlees in 4 minuten per kant rosé, halverwege draaien voor een mooi ruitpatroon.
  • Haal het vlees uit de grillpan, bestrooi met zout en peper, en laat het nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
  • Snijd het vetrandje van het vlees en snijd het in lange plakken.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Leg twee derde van de tomaten op een bakplaat.
  • Besprenkel met balsamicoazijn en bestrooi met poedersuiker.
  • Rooster de tomaten ongeveer 10 minuten in de oven, tot het velletje openklapt.
  • Haal de bakplaat uit de oven en ontvel de rest van de tomaten.
  • Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Maal in een keukenmachine twee derde van de rucola met de pijnboompitten fijn op laag tempo.
  • Roer de geraspte Grano Padano en de stukjes tomaat door de rucolasalsa.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd met een gekarteld broodmes 12 flinterdunne plakjes van het brood.
  • Leg ze op een bakplaat, bestrijk met 1-2 eetlepels olijfolie en bestrooi met grofgemalen zout.
  • Bak het brood in 5-10 minuten in de oven lichtbruin en krokant.
  • Verdeel de baby leaves sla over vier borden en leg een theelepel rucolasalsa in het midden (om schuiven van het brood te voorkomen).
  • Serveer de gegrilde kalfsentrecôtes naast de salade en schep de rest van de salsa in vier smalle glaasjes op het bord.
  • Garneer elk glas met een krokant broodplakje.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Italiaanse Chianti of een Spaanse Tempranillo past goed bij dit gerecht. Geniet ervan! 🍷

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 28g | Vet: 32g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g

Magnetron-gepofte Aardappel met Gegrilde Zalm

Magnetron-gepofte Aardappel met Gegrilde Zalm

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Servings: 1 persoon
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote aardappel bijv. Super Aardappel, gewassen
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels citroensap
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ½ komkommer in plakjes
  • 1 zalmmoot

Instructies

  • Prik de aardappel met een vork in en leg deze op een bord.
  • Verwarm in de magnetron op vol vermogen (700 watt) gedurende 6-8 minuten, tot bijna gaar.
  • Draai halverwege om.
  • Laat de aardappel 5 minuten nagaren in een theedoek.
  • Hak de olijven grof en meng ze met de kappertjes, 1 eetlepel olie, 1 theelepel citroensap, oregano en zout en peper naar smaak.
  • Meng de plakjes komkommer met de resterende olie en citroensap.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een grillpan en bestrooi de zalmmoot met zout en peper.
  • Grill de zalm 8 minuten, waarbij je halverwege keert.
  • Snijd de aardappel diep in en vul deze met de olijvensalsa.
  • Leg de gegrilde zalm naast de aardappel op het bord en serveer de komkommersalade ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de zachte smaak van de aardappel en de vettigheid van de zalm. De frisse citrustonen van de wijn zullen de smaken van de komkommer en citroen in het gerecht versterken.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 35g | Vet: 29g | Zout: 1.6g | Sugar: 3g