Recept afdrukken
No ratings yet

Karamel Appel Monsters

Recept categorieën: Fruit, Snoepgoed
Feestdagen etc: Halloween
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • Appels
  • Caramel of gesmolten chocolade
  • Mini snoepogen

Instructies

  • Was en droog de appels goed.
  • Steek een houten spiesje in elke appel.
  • Dompel de appels in gesmolten caramel of chocolade om een enge laag te creëren.
  • Terwijl de caramel of chocolade nog zacht is, plaats je de mini snoepogen op de appels om er monsters van te maken.

Notities

Laat ze volledig afkoelen voordat je ze serveert.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rodenbachspiesjes

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • ¼ liter Rodenbach
  • 400 gr bloem
  • 5 wijting filets
  • 2 appels
  • peper
  • zout
  • 1 tomaat in stukjes
  • 1 citroen in partjes
  • tuinkers
  • 4 grote lepels tartaarsaus
  • frituurolie

Instructies

  • Maak van de bloem en het bier, peper en zout een frituurbeslag en verdeel dit over 2 kommen.
  • Snijd de wijtingfilets en de appels in blokjes van 3 x 3 cm en breng deze blokjes in het
  • frituurbeslag.
  • Prik op de houten spiesjes afwisselend een blokje vis en een blokje appel en bak ze in het frituurvet.
  • Leg het lege flesje van het Rodenbachbier op een ovale schotel en schik er, in de vorm van een halve maan de tuinkers, de stukjes tomaat en de partjes citroen voor.
  • Leg tenslotte de spiesjes in de halve maan.
  • Dien op met tartaarsaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse spiesjes

Recept categorieën: Tapas
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperste
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 300 gram lamsvlees mager of varkensfricandeau in ± 15 cm lange dunne reepjes
  • zout

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Meng de olie met de knoflook, het citroensap, de komijn en de cayennepeper en bestrijk het vlees hiermee.
  • Steek telkens 1 reepje vlees zigzag aan een spiesje en rooster ze onder de hete grill in ± 5 minuten om en om bruin en gaar.
  • Bestrooi de spiesjes na het grillen met zout.

Recept afdrukken
No ratings yet

Inktvisspiesjes

Recept categorieën: Tapas
Land van herkomst: Spanje
Porties: 10
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 40 dunne sperziebonen
  • zout peper
  • 1 grote citroen in 10 partjes
  • 20 inktvis ringen
  • 50 gram bloem
  • 25 gram rijstebloem
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eiwit stijfgeklopt
  • frituurolie

Instructies

  • Kook de bonen 4-6 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.
  • Maak spiesjes van 1 partje citroen, 1 inktvisring, 4 bonen en 1 inktvisring.
  • Roer van de bloem, de rijstebloem, de bieslook, de sojasaus en ± 2½ dl water een glad beslag en spatel er het eiwit door.
  • Verhit de olie tot 180°C.
  • Haal de spiesjes door het beslag en bak ze 2-3 minuten in de hete olie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gambaspiesjes

Recept categorieën: Tapas
Land van herkomst: Spanje
Porties: 10
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel geraspte limoenschil
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 20 grote garnalen rauwe gepelde
  • 5 kerstomaatjes gehalveerde
  • zout
  • peper

Instructies

  • Vermeng de olie, de limoenschil en de knoflook.
  • Prik aan elke spies 2 garnalen en 1 halve kerstomaat en bestrijk de spiesjes met de knoflookolie.
  • Verwarm de oven voor op 240°C en bak de spiesjes 5-7 minuten in het midden van de oven tot de garnalen gaar zijn.
  • Bestrooi de spiesjes voor het serveren met zout en peper.

Notities

Variatie:

Vervang de gamba's door blokjes zalm van ± 2 x 2 cm.
Bak de zalmspiesjes ± 5 minuten en keer ze tijdens het bakken 1 keer om.