Recept afdrukken
No ratings yet

Krokante Kipnuggets

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Kip, Voorgerechten, Warme hapjes
Porties: 4
calorieën: 280kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 eieren losgeklopt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 5 el fijn paneermeel
  • 2 el plantaardige olie
  • 4 kipfilets elk in 4-6 stukken gesneden

Instructies

  • Doe het losgeklopte ei in een kleine kom en kruid het met zout en peper.
  • Meng in een aparte kom het paneermeel en de olie tot een los, kruimelig mengsel - het moet vrij droog blijven.
  • Dep de stukken kip zorgvuldig droog met keukenpapier.
  • Dompel elk stuk onder in het ei en laat ze 10 minuten staan.
  • Laat ze vervolgens uitlekken en wentel ze door het paneermeelmengsel, zodat elk stuk kip rondom goed bedekt is.
  • Leg de gepaneerde kipstukken in het mandje van de airfryer.
  • Zorg ervoor dat de stukken kip elkaar niet raken, zodat ze aan alle kanten knapperig kunnen worden.
  • Doe dit indien nodig in porties.
  • Stel de airfryer in op 180 °C en de timer op 12 minuten.
  • De kip is klaar als het midden niet langer roze is en een in het midden ingestoken thermometer een temperatuur van ten minste 75 °C aangeeft.
  • Serveer de krokante kipnuggets warm of koud met een heerlijke dipsaus naar keuze.

Notities

Serveertip:

Serveer deze krokante kipnuggets met een smakelijke dipsaus zoals honing-mosterd, barbecuesaus of zoete chilisaus. Ze zijn perfect als hapje op feestjes of als voorgerecht voor een maaltijd.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 30g | Vet: 13g | Zout: 1mg

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Groentesalade met Quinoa en Citroen-Dille Dressing

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Internationaal, Mediterraan
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 380kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa ongekookt
  • 2 courgettes in plakjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gram gemengde sla naar keuze
  • 1 avocado in plakjes
  • 50 gram feta kaas verkruimeld
  • Voor de Citroen-Dille Dressing:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels verse dille fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat het daarna afkoelen.
  • Leg de courgettes, rode paprika, gele paprika en rode ui op een bakplaat.
  • Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de groenten zacht en licht gebruind zijn.
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de citroen-dille dressing in een kleine kom.
  • Zet opzij.
  • Doe de afgekoelde quinoa in een grote mengkom.
  • Voeg de geroosterde groenten, gemengde sla, avocado en verkruimelde feta toe.
  • Schep voorzichtig om.
  • Verdeel de salade over de borden en besprenkel met de citroen-dille dressing.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de citroenachtige smaken van de dressing en de geroosterde groenten.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 9g | Vet: 21g | Zout: 0.9mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Exotische Rijstsalade met Mango en Rode Paprika

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
calorieën: 720kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 eetlepels wokolie bijv. Conimex
  • Kerriepoeder
  • Peper
  • Zout
  • 400 gram kipfilet
  • 300 gram rijst
  • 3 eetlepels mayonaise halfvol
  • ½ dl sinaasappelsap
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 rode paprika's in kleine stukjes
  • 1 blik maïs uitgelekt
  • 1 mango in stukjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 75 gram cashewnoten
  • 2 ½ eetlepels koriander geknipt

Instructies

  • Meng 1 eetlepel olie met kerriepoeder, peper en zout naar smaak en bestrijk de kipfilets ermee.
  • Rooster de kipfilets in een hete grillpan aan beide kanten bruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Laat de kip afkoelen en snijd hem vervolgens in reepjes.
  • Kook de rijst in water met zout volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Laat de rijst afkoelen.
  • Klop een dressing van de resterende olie, mayonaise halfvol, sinaasappelsap, tomatenketchup, en peper en zout naar smaak.
  • Meng de afgekoelde rijst in een grote kom met de gesnipperde ui, rode paprika, maïs, stukjes mango, bosuitjes, cashewnoten, kipreepjes en dressing.
  • Bestrooi de rijstsalade met geknipte koriander voor het serveren.

Notities

Wijnadvies:

De exotische smaken van deze rijstsalade gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals Tanguero Torrontes. De fruitige tonen van de wijn zullen de mango en paprika accentueren, terwijl de levendige zuurgraad de smaken van de salade in balans brengt.

Nutrition

Calories: 720kcal | koolhydraten: 80g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.5mg | Sugar: 15g