Gevulde Kippendijen met Roomkaas en Spek
Geniet van dit heerlijke en gemakkelijke avondmaal!
Bereidingstijd34 minuten min
Servings: 6
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
scherp mes
Keukenkwast
Kleine mengkom
- 125 g roomkaas
- 3 teentjes knoflook gehakt
- ½ theelepel uienpoeder
- ½ theelepel pittig chilipoeder
- ½ theelepel zeezout
- ¼ theelepel zwarte peper
- 6 plakken ontbijtspek gebakken en fijngehakt
- 12 kippendijenfilets zonder vel
- 2 eetlepels olijfolie
- ¼ theelepel mild chilipoeder
- ½ ui geraspt
Meng in een kom de roomkaas, gehakte knoflook, uienpoeder, pittig chilipoeder, zout en zwarte peper.
Voeg het fijngehakte gebakken spek toe en roer goed door elkaar.
Rol elke kippendijenfilet zo dun mogelijk uit.
Schep een lepel van het roomkaasmengsel op elk stuk kip en rol het op.
Zet elk rolletje vast met een cocktailprikker.
Roer in een kleine kom de olijfolie, het milde chilipoeder en de geraspte ui door elkaar.
Bestrijk beide kanten van elk kiprolletje met dit mengsel.
Leg de kip in een enkele laag in het mandje van de airfryer; doe dit zo nodig in porties.
Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 12 minuten.
Keer de kip halverwege de baktijd om en bak tot de kip gaar en goudbruin is.
Serveer de gevulde kippendijen gloeiend heet met een lekkere salade en knapperige friet.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Pinot Noir past goed bij de rijke en hartige smaken van de gevulde kippendijen.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Kleine mengkom
Pittige Kip in Chinese Stijl
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 6
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
grote kom
Kleine mengkom
keukenpapier
scherp mes
Koekenpan of wok
Keukenkwast
- 1 groot ei losgeklopt
- 500 g kippendijenfilets zonder vel in stukken
- 120 g maizena
- ¼ theelepel zeezout
- ¼ theelepel gemalen witte peper
- 7 eetlepels kippenbouillon
- 2 eetlepels lichte sojasaus of tamari voor glutenvrij
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels rijstazijn
- 1½ eetlepel plantaardige olie
- 3-4 rode chilipepers zaadlijsten verwijderd en gehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel fijngehakte verse gemberwortel
- 2 lente-uien fijngehakt
- 1 theelepel geroosterde sesamolie
- ½ theelepel geroosterd sesamzaad
- Rijst voor het serveren
Doe het losgeklopte ei in een grote kom.
Dep de stukken kip grondig droog met keukenpapier en leg ze in het ei zodat ze onderstaan.
Meng in een aparte kom driekwart van de maizena met het zout en de peper.
Schud overtollig ei van de stukken kip en wentel ze door het maizenamengsel zodat alle stukken rondom goed worden bedekt.
Plaats de kip in het mandje van de airfryer.
Zorg voor ruimte tussen de stukken zodat ze knapperig en gelijkmatig gaar kunnen worden; doe dit zo nodig in porties.
Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 12 minuten.
Schud het mandje halverwege de baktijd om de stukken kip om te keren.
De gebakken kip moet droog en knapperig zijn; bak zo nodig nog 1-2 minuten langer.
Klop in een andere kom de overgebleven maizena, de bouillon, sojasaus, ketchup, suiker en rijstazijn door elkaar en zet apart.
Verhit de olie en chilipeper in een grote koekenpan of wok op matig vuur.
Voeg, als de inhoud van de pan zachtjes sist, de knoflook en gember toe en bak voorzichtig tot de geur vrijkomt, niet langer dan 1 minuut.
Klop het maizenamengsel nogmaals en schenk het al roerend in de pan; zet het vuur hoger, tot matig-hoog.
Voeg zo nodig wat extra water toe als de saus te dik wordt.
Breng de saus aan de kook tot hij flink borrelt, voeg dan de kip toe en roer tot de saus aan de kip hecht en dik is; dit duurt ongeveer 2 minuten.
Haal van het vuur en roer de gehakte lente-ui en sesamolie erdoor.
Verdeel de kip over een schaal, bestrooi hem met het sesamzaad en serveer met rijst.
Wijnadvies:
Een droge Riesling past goed bij de pittige en aromatische smaken van deze pittige kip in Chinese stijl.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Kleine mengkom
Pittige Knoflookkipfilet uit de Airfryer
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eetlepels boter gesmolten
- ½ theelepel zout
- 1 volle theelepel knoflookpoeder
- ¼ theelepel gerookte-paprikapoeder
- ¼ theelepel zwarte peper
- 4 kipfilets van ca. 200 g
- Gebakken courgette voor het serveren
Meng in een kleine kom de gesmolten boter, zout, knoflookpoeder, gerookte-paprikapoeder en zwarte peper.
Bestrijk beide kanten van de kipfilets met het botermengsel.
Leg de kipfilets in het mandje van de airfryer; zet ze zo nodig rechtop tegen de wanden van het mandje om ruimte te besparen.
Stel de airfryer in op 180 °C en de timer op 15 minuten.
Keer na 15 minuten de stukken kip om en bak nog 5-8 minuten, of tot er helder vocht uit de kip komt als je een scherp mes of houten prikker in het dikste gedeelte steekt (een voedselthermometer moet ten minste 75 °C aangeven).
Serveer de kipfilets met gebakken courgette.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Chardonnay past goed bij de pittige knoflookkip en de smaak van de gebakken courgette.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 45g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / Kleine mengkom
Frisse Tonijnsalade met Groenten en Furikake
Een heerlijke, frisse tonijnsalade met een knapperige bite en een verrassende twist van furikake.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Kleine mengkom
Kleine schaal
- 1 appel geraspt
- 1 gekookt ei in partjes gesneden
- 1 klein blikje zwarte bonen goed gespoeld
- 1 tomaat in kleine blokjes
- 1 tomaat in partjes gesneden (voor garnering)
- 2 blikjes tonijn op water losgemaakt
- 2 cm gember geraspt
- 2 teentjes knoflook geraspt
- ½ rode paprika zeer fijn gesneden
- ½ rode ui zeer fijn gesneden
- 10 groene olijven zeer fijn gesneden
- Augurkjes voor garnering
- Beetje grof gemalen peper
- Furikake voor garnering
- Veldsla voor garnering
- 1 el mayonaise
- Olie spray voor het invetten van de schaal
Meng in een kom de losgemaakte tonijn met de fijn gesneden rode ui, rode paprika, geraspte appel, geraspte gember, geraspte knoflook, fijngesneden groene olijven, en de zwarte bonen.
Voeg 1 el mayonaise toe aan het tonijnmengsel en breng op smaak met wat grof gemalen peper.
Meng alles goed door elkaar.
Spray een klein schaaltje licht in met olie en vul het met het tonijnmengsel.
Druk het mengsel voorzichtig aan en draai het vervolgens om op een bord, zodat het in een nette vorm blijft staan.
Smeer een klein beetje mayonaise over de bovenkant van de tonijn.
Garneer het bord met veldsla, augurkjes, uitjes, en partjes tomaat en gekookt ei.
Strooi tot slot wat furikake over de tonijn voor extra smaak en textuur.
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 1.8g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Kleine mengkom
Verfijnde Zalm-Garnalencocktail met Citroenmayonaise
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel kwark
- 1 eetlepel citroensap
- 2 bakjes Hollandse garnalen zalmblokjes en dillemix (a 100 g per bakje)
- Dunne sneetjes toast voor erbij
Roer in een kleine mengkom de mayonaise los met de kwark en het citroensap tot een gladde citroenmayonaise.
Verdeel de garnalen, zalmblokjes en dillemix over vier coupes of serveerkommen.
Schep de citroenmayonaise over de garnalen- en zalmmix.
Serveer direct met dunne sneetjes toast.
Wijnadvies:
Serveer deze cocktail met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Deze wijnen complementeren de lichte en frisse smaken van de citroenmayonaise en het zeevruchtenmengsel.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 15g | Vet: 9g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Kleine mengkom