Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 gram kabeljauwfilet
- 2 dunne preien
- 2 el olijfolie
- ½ el. kerriepoeder
- zout
- peper
- 125 ml. crême fraiche
- 50 gram geraspte belegen kaas
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Snijd de prei in dunne ringetjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in ca. 4 min. beetgaar.
Roer de helft van het kerriepoeder en zout en peper naar smaak erdoor.
Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem.
Wrijf de kabeljauw in met zout, peper en citroensap en leg de filet op de prei.
Roer de crème fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van het prei.
Voeg zout en peper toe en strijk de kerrie room over de vis uit.
Strooi de kaas erover.
Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15-20 min. gaar worden en licht kleuren
Lekker met: Aardappelpuree.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 79
Falafel
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 gram gedroogde kikkererwten
- 1 ajuin fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepel(s) peterselie fijngehakt
- 2 eieren
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel koriander
- ¼ theelepel chilipoeder
- peper en zout
Laat de kikkererwten 1 nacht weken in water, giet ze af en spoel grondig. Breng ze aan de kook in ruim water en laat gedurende 1 uur garen.
Giet ze af en vang het kookvocht op.
Laat de kikkererwten goed uitlekken.
Pureer de uienmet de kikkererwten en 5 eetlepels van het opgevangen kookvocht.
Voeg de knoflook, peterselie, citroensap, kruiden en de eieren toe en zet alles goed onder elkaar.
Maak er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje en druk deze lichtjes plat met de handpalm.
Wrijf een koekenpan in met een weinig olijfolie en bak hierin de falafel langs beide kanten mooi bruin.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 79
Champignons in een Jasje
Servings: 48 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 plakken bacon
- 250 gram champignons
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- ½ theelepel paprikapoeder
- peper en zout
- 12 plakjes bladerdeeg
Snij de bacon in reepjes van 5 mm.
En de champignons in blokjes van 5 mm.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur en bak de gehakte ui en het paprikapoeder 3 minuten, zonder dat de ui verkleurt.
Bak de bacon 3 minuten mee.
Voeg de champignons toe en bak alles in 5 minuten zacht.
Breng op smaak met zout en grof gemalen peper.
Schep het mengsel in een kom en laat het volledig afkoelen.
Snij elk plakje bladerdeeg in vieren.
Verwarm de oven op 200°C (hete lucht 180°C).
Schep 1 theelepel champignonmengsel in het midden van elk deegvierkantje.
Rek het deeg wat uit, rol het op en druk met natte vingertoppen dicht.
Bak de champignonhapjes op een met bakpapier beklede bakplaat in 20 tot 25 minuten goudbruin.
Serveer ze warm.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 79
Witlof met kaassaus
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 struikjes witlof
- 1 pot 4 fromaggisaus 260 gr., grand'Italia
- 25 gram boter of magarine
- 1 schaaltje vegetarische balletjes 210 gr., tivall
- 1 pak aardappelpuree a la minute 180 gr., 3 zakjes
- 30 gram peterselie verse
Witlof schoonmaken kern verwijderen en struikjes halveren.
In pan witlof in ca. 8 min. beetgaar koken.
In koekenpan boter verhitten en balletjes in ca. 5 min. gaar bakken.
Intussen puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Saus verwarmen.
Peterselie fijnknippen.
Witlof op vierborden verdelen, saus erover schenken en bestrooien met peterselie.
Serveren met puree en balletjes.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 79
Gebakken aardappels met feta en olijven
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 675kcal
Author: Cor Kevenaar
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 700 gram aardappelschijfjes
- 2 schaaltjes Griekse burgers a 200 gr., tivall
- 150 gram knoflookolijven
- 150 gram feta
- 200 gram gemengde sla
- 5 eetlepel(s) yoghurtdressing fles a 450 ml
- zout
- peper
In koekenpan 3 el. olie verhitten en aardappelschijfjes in ca 10 min. bruinbakken.
In andere koekenpan de rest van olie verhitten en burgers volgens gebruiksaanwijzing bakken.
Olijven laten uitlekken en kaas verkruimelen.
Tomaten schoonmaken en in partjes snijden.
Sla en tomaat mengen met dressing.
Olijven en feta bij aardappels in pan deon en even meeverwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Gebakken aardappels severen met salade en burgers.
Calories: 675kcal | koolhydraten: 49g | Protein: 23g | Vet: 43g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 79
Rundersukade
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 sukadlappen ca 4 cm
- ½ winterwortel
- 2 sjalotten of uien
- 4 tenen knoflook
- 3 blaadjes laurier
- 3 takjes tijm
- 5 dl jus de veau
- 2 dl rode port
- 2 dl rode wijn
- 3 eetlepel(s) tomatenpuree
- 2 eetlepel(s) appelstroop
Snijd de winterwortel, maak knoflook schoon en snij alle groenten in blokjes.
Bloem het vlees aan beide kanten.
Zet een koekenpan en een soeppan op het vuur en verhit in beide een beetje olie.
Bak het vlees bruin in de koekenpan.
Fruit het boeket aan in de soeppan en leg het vlees hierop.
Blus het geheel
af met de rode wijn en de port en voeg de tomatenpuree, appelstroop en de jus toe.
Af en toe draaien en 4,5 uur sudderen
Als het gaar is, vlees eruit, saus beetje inkoken en op smaak brengen, vlees er weer in.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 79
Tortilla's van tarwemeel
Servings: 12 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 gram volkorenmeel
- zout
- 75 gram reuzel in stukjes
- bloem om het werkblad te bestuiven
- olie om de pan in te vetten.
Leg het meel en zout in een kom, voeg de reuzel toe en snijd die met 2 messen door het meelmengsel.
Roer er 3 dl warm water door, kneed dit tot een stevig deeg en verdeel het deeg in 12 balletjes. Bestrooi het werkblad met bloem en rol elk deegballetje tot een ronde pannenkoek van ca 15 cm doorsnede uit.
Vet een koekenpan met een vleugje olie in, verwarm dat goed en bak de tortilla 1-2 minuten aan elke kant.
Advies: het deeg voor de tortilla's moet goed soepel zijn (dus niet te droog of te vochtig). Voeg eventueel wat extra vocht of extra meel toe
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 79
Tortilla's van maïsmeel
Servings: 12 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
tortilla pers
plasticfolie
theedoek
- 165 gram Masa Harina maïsmeel
Leg de Masa Harina in een kom, voeg 3 dl warm water toe en kneed dit met de hand tot een stevig, maar soepel deeg.
Dek het deeg met een theedoek af en laat het ca 20 minuten rusten.
Verdeel het deeg in 12 balletjes.
Klap de tortillapers open en bekleed beide zijden met plasticfolie.
Leg een balletje deeg op de onderkant van de pers en druk het deeg met de pers plat tot een cirkel van dezelfde grootte als de doorsnede van de pers.
Klap de pers open en neem de tortilla eruit.
Vet een koekenpan met een vleugje olie in en verwarm dat goed.
Bak de tortilla aan elke kant 1-2 minuten.
Niet teveel olie gebruiken, dan wordt de tortilla krokant.
U kunt de tortilla's afgedekt met een theedoek warm houden.
Advies: het deeg voor de tortilla's moet goed soepel zijn. Het mag niet te droog of te vochtig zijn. Voeg eventueel wat extra vocht of extra maïsmeel toe.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 79
Krokante Tortilla Flautas met Kip
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 8 stuks
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel olie
- 200 gram kipfilet in kleine reepjes
- 1 ui gesnipperd
- ½ groene paprika in kleine blokjes
- 1 jalapeñopeper fijngesneden, zaadjes verwijderd
- 50 gram maïskorrels blik, uitgelekt
- 4 zwarte olijven zonder pit fijngesneden
- 8 tarwetortilla's
- Zout naar smaak
- Zure room optioneel, voor serveren
- Guacamole optioneel, voor serveren
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de kipfilet, ui, groene paprika en jalapeñopeper toe en bak al omscheppend gedurende 10 minuten tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
Voeg de maïskorrels en fijngesneden olijven toe aan het mengsel en roer goed door.
Breng op smaak met zout.
Verdeel het kip- en groentemengsel gelijkmatig over de tarwetortilla's en rol ze stevig op.
Verwarm de barbecue of grill op middelhoog vuur en rooster de opgerolde tortilla's lichtbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze krokant zijn.
Serveer de flautas met zure room en guacamole naar smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Vermentino past goed bij dit gerecht. De lichte zuren en frisse smaken van de wijn complementeren de pittige en hartige smaken van de flautas.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 8g | Vet: 5g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 79
Santa Fe salade
Servings: 6 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 50 gram plakjes bacon in reepjes
- 1 el olie
- 1 el limoensap
- 2 el tacosaus
- 1 ¼ dl zure room
- 1 fijngesneden jalapeñopeper zaadjes verwijderd
- 1 fijngesneden ui
- ½ tl gemalen koriander
- 1 blik rode kidneybonen 400 gr, uitgelekt
- 1 blik maïskorrels 400 gr, uitgelekt
- 1 groene paprika in blokjes
- ½ rode paprika in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 2 tomaten in stukjes
- 2 el fijngesneden peterselie
Bak de bacon in een droge koekenpan lichtbruin en laat afkoelen.
Klop een dressing van de olie, het limoensap, de tacosaus en de zure room en schep de Jalapeñopeper, ui en koriander erdoor.
Schep de bonen, maïs, groene en rode paprika, courgette en de dressing luchtig door elkaar.
Garneer met tomaat en peterselie.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 79