Koekjes met Hazelnoot-Chocoladevulling
Deze knapperige koekjes gevuld met romige hazelnootpasta en gehakte hazelnoten zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. Perfect voor bij de koffie of thee, of om uit te delen tijdens feestjes!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 30 stuks
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar
Hak de hazelnoten fijn.
Rol het bladerdeeg uit en besmeer het gelijkmatig met hazelnootpasta.
Strooi de gehakte hazelnoten eroverheen.
Rol het deeg over de lengte op tot een platte rol van ongeveer 6 cm breed.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Snijd de rol in plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze goudbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato of een lichte, mousserende wijn.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 2g | Vet: 4g | Zout: 0.1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 29
Zoete Bladerdeeg Croissantjes met Jam, Hazelnoten en Munt
Deze zoete bladerdeeg croissantjes gevuld met jam, geroosterde hazelnoten en verse munt zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. De combinatie van zoet en fris maakt ze onweerstaanbaar, vooral met een laagje gesmolten chocolade.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 16 croisantjes
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 220°C.
Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
Snijd het deeg in de lengte door het midden en verdeel elk deel in 8 driehoeken.
Rooster de hazelnoten in een pan tot ze lichtbruin zijn.
Wrijf ze door een theedoek om de velletjes te verwijderen en hak de noten in grove stukken.
Leg op de brede zijde van elke deegdriehoek een beetje jam, enkele stukjes hazelnoot en een muntblaadje.
Rol het deeg op naar de smalste punt.
Buig de uiteinden van de croissantjes iets naar binnen en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak de croissantjes in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Laat de chocolade op laag vuur smelten en decoreer de afgekoelde croissantjes met de gesmolten chocolade.
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichte mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete witte wijn.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 29
Oranje Tompouce - Perfect voor Elk Oranje Feest
Deze feestelijke oranje tompoucen met romige vanillecrème en knapperig bladerdeeg zijn perfect voor Koningsdag of elke andere oranje gelegenheid. Een heerlijke traktatie die zeker indruk zal maken!
(inclusief koeltijd)4 uur uur
Servings: 12 tompoucen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 zakje vanillepuddingpoeder
- 250 ml melk
- 500 ml slagroom
- 200 g poedersuiker
- 1 ei
- 1 pakje gelatine
- Oranje levensmiddelen kleurstof
Laat de gelatine weken in koud water.
Bereid de vanillepuddingpoeder met de melk volgens de beschrijving op de verpakking.
Meng de uitgeknepen gelatine door het warme vanillemengsel en laat de pudding afkoelen.
Klop de slagroom stijf en meng deze door het afgekoelde mengsel.
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het bladerdeeg, inclusief bakpapier, uit op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bedek beide bladerdeeglappen met bakpapier en leg er een bakblik bovenop om het bladerdeeg mooi plat te houden.
Bak het deeg in ca.
20 minuten goudbruin en laat het vervolgens tussen de bakplaten afkoelen.
Verdeel de vanillecrème over een bakplaat of bakblik, dek af met plastic folie en laat dit in de koelkast in ca.
3 uur opstijven.
Meng de poedersuiker met het eiwit tot er een glazuur ontstaat.
Voeg de oranje kleurstof toe en meng tot je de gewenste kleur bereikt.
Bestrijk één bladerdeegplak met het glazuur en laat dit drogen.
Leg de opgesteven vanillecrème op de andere plak bladerdeeg.
Snijd de gekleurde bovenkant in 12 gelijke stukken en leg deze op de vanillecrème.
Snijd de tompoucen in gelijke porties.
De tompoucen laten zich bijzonder goed snijden als je de vanillecreme laat opstijven in de vriezer. Dan voor het serveren ze laten ontdooien.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete witte wijn.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 29
Appelbol met Rozijnen, Walnoten en Warme Vanillesaus
Deze heerlijke appelbollen gevuld met rozijnen, walnoten en kaneel, geserveerd met warme vanillesaus, zijn een perfecte traktatie voor koude dagen. Geniet van de knapperige korst en de warme, zoete vulling!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 appelbollen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 4 jonagold appels klokhuis verwijderd
- 4 tl appelsap
- 4 tl rozijnen
- 1 eetlepel walnoten grof gehakt
- 1 eetlepel suiker
- 2 tl kaneel
- 2 eidooiers om te bestrijken
- ¼ liter melk
- 50 g suiker
- 4 eidooiers
- 1 vanillestokje
190°C).
Meng de rozijnen, walnoten, kaneel, 1 eetlepel suiker en het appelsap in een kom.
Laat het mengsel een paar minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Vul daarna de appels met dit mengsel.
Verdeel het bladerdeeg in vierkanten van ca.
12x13 cm.
Zet elke appel in het midden van een vierkant en vouw het deeg om de appel, druk het deeg bovenop goed aan.
Zet de appels in een bakvorm, bestrijk ze met eigeel en bak de appelbollen in ca.
20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Meng voor de vanillesaus de eidooiers met de suiker in een kom.
Verwarm de melk in een steelpan met de vanille (geschraapt uit het vanillestokje) en breng het aan de kook.
Zodra de melk kookt, roer je het eidooier-suikermengsel erdoor.
Zet het vuur lager en blijf roeren tot de saus begint in te dikken.
Serveer de warme appelbollen met de warme vanillesaus
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een licht mousserende wijn.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.3g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 29
Mango Plaattaart met Vanillesiroop en Mascarpone
Deze zomerse mango plaattaart met een krokante bladerdeegbodem, bedruppeld met vanillesiroop en geserveerd met romige mascarpone, is een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. Perfect voor warme dagen en feestelijke bijeenkomsten!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
Roer deze door de mascarpone en zet dit gekoeld weg tot gebruik.
Laat op laag vuur de suiker oplossen in water.
Voeg het vanillestokje toe aan de suikersiroop en laat het mengsel ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Laat daarna de siroop een beetje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Prik de deeglap om de 2 cm in met een vork, maar laat een rand van 2 cm vrij.
Houd een beetje van het limoenrasp achter voor garnering en verdeel de rest over het bladerdeeg.
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in zo groot mogelijke stukken van de pitten.
Snijd de stukken in dunne, smalle plakjes en beleg de taart dakpansgewijs met de mangoplakjes.
Bak de taart in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
Bedruppel de taart met de vanillesiroop en strooi het achtergehouden limoenrasp erover.
Serveer de taart met de vanillemascarpone.
Deze taart kan ook heel goed met perziken.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een lichte, mousserende wijn.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 29
Pasteis de Nata - Portugese Custardtaartjes
Deze heerlijke Pasteis de Nata, traditionele Portugese custardtaartjes met een vleugje kaneel en een knapperige bladerdeegkorst, zijn perfect voor feestelijke gelegenheden of als zoete traktatie bij de koffie.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 12 muffins
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 2 eetlepels kaneel
- 250 ml melk
- 100 g suiker
- 1 vanillestokje uitgeschraapt
- 10 g maizena
- 1 tl citroenrasp
- 2 eidooiers
- 1 ei
- Poedersuiker om te bestrooien
- 1 eetlepel boter
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en smeer de muffinvormpjes in met boter.
Verwarm langzaam de melk, suiker, het merg van het vanillestokje en de citroenrasp in een steelpan.
Meng de maizena met wat water en roer dit door de melk.
Breng het mengsel aan de kook en laat het daarna direct afkoelen.
Roer vervolgens de eidooiers en het ei goed door het mengsel.
Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier, bestrooi het met kaneel en rol het deeg weer op.
Snijd het deeg in plakjes van 2 cm.
Rol elk plakje deeg plat en verdeel ze over de muffinvormpjes.
Vul de deegbakjes voor driekwart met het puddingmengsel en bak ze in ca.
30 minuten goudbruin.
Laat de Pasteis de Nata afkoelen en bestrooi ze met een beetje poedersuiker.
Serveer ze lauwwarm.
je kunt het deeg ook 10 min. voorbakken. Duw met een lepel het deeg weer plat in het midden. Vul ze daarna af en bak ze in 15 min. op 170° C boven-/ onderwarmte. Zo wordt het bladerdeeg bijzonder krokant.
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichte, mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete witte wijn zoals een Moscatel.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 29
Klassieke Tompouce met Vanillecrème en Roze Glazuur
Deze klassieke tompouce met een romige vanillecrème en knapperig bladerdeeg is een feestelijke traktatie die iedereen zal waarderen. De roze glazuurlaag maakt het plaatje compleet, perfect voor verjaardagen of Koningsdag!
(inclusief koeltijd)4 uur uur
Servings: 12 tompoucen
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 zakje vanillepuddingpoeder
- 250 ml melk
- 500 ml slagroom
- 200 g poedersuiker
- 1 ei
- 1 pakje gelatine
- Roze levensmiddelen kleurstof
Laat de gelatine weken in koud water.
Bereid de vanillepuddingpoeder met de melk volgens de instructies op de verpakking.
Meng de uitgeknepen gelatine door het warme vanillemengsel en laat de pudding afkoelen.
Klop de slagroom stijf en meng deze door het afgekoelde vanillemengsel.
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het bladerdeeg, inclusief het bakpapier, uit op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bedek het bladerdeeg met bakpapier en leg er een bakblik bovenop zodat het deeg plat blijft tijdens het bakken.
Bak het bladerdeeg in ca.
20 minuten goudbruin en laat het daarna tussen de bakplaten afkoelen.
Verdeel de vanillecrème over een bakplaat of bakblik, dek af met plastic folie en laat dit in de koelkast in ca.
3 uur opstijven.
Meng de poedersuiker met het eiwit tot een glazuur ontstaat.
Voeg de roze kleurstof toe en meng tot de gewenste kleur is bereikt.
Bestrijk één plak bladerdeeg met het roze glazuur en laat dit drogen.
Neem de andere plak bladerdeeg en leg de opgesteven vanillecrème erop.
Snijd de roze geglazuurde bladerdeegplak in 12 gelijke stukken en leg deze op de vanillecrème.
Snijd de tompoucen in 12 porties.
Wijnadvies:
Serveer met een glas mousserende wijn zoals een Prosecco of een lichtzoete dessertwijn.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 29
Krokante Bladerdeeghapjes met Geitenkaas, Walnoten en Honing
Deze krokante bladerdeeghapjes met romige geitenkaas, knapperige walnoten en een vleugje zoete honing zijn perfect voor bij de borrel of als feestelijk tussendoortje. Ideaal om te delen tijdens feestdagen of gezellige bijeenkomsten!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 14 stuks
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
verpakking.
Snijd het bladerdeeg in ca.
28 vierkantjes.
Meng de geitenkaas met de honing en walnoten (bewaar een beetje walnoten voor de garnering).
Leg op ieder vierkantje een beetje van de vulling en bestrijk de deegranden met eigeel.
Leg een tweede vierkantje deeg op de vulling en druk de randen aan met een vork om de hapjes te sluiten.
Bestrijk alle hapjes met eigeel en bestrooi ze met de overgebleven gehakte walnoten.
Bak de geitenkaashapjes in het midden van de oven gedurende 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 29
Bladerdeeghapjes met Tomaat-Olijventapenade
Deze heerlijke bladerdeeghapjes gevuld met een smaakvolle tapenade van tomaat en olijven zijn perfect voor elke borrel of feestje. Gemakkelijk te maken en ideaal om te serveren als hartige snack!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 14 Hapjes
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en snijd het in 28 vierkantjes van 6 x 6 cm.
Snijd de gedroogde tomaten en olijven heel fijn en meng deze goed door elkaar om een tapenade te maken.
Leg op elk vierkantje bladerdeeg het uiteinde van een houten stokje (maak deze van tevoren nat).
Schep een beetje van het tomaten-olijvenmengsel in het midden van elk vierkantje.
Bestrijk de randen van het deeg met eigeel en leg er een tweede vierkantje bladerdeeg op.
Druk de randen aan met een vork om de hapjes te sluiten.
Bestrijk de bovenkant van de hapjes met eigeel.
Bak de hapjes in het midden van de oven gedurende ca.
15 minuten tot ze goudbruin zijn.
bekijk alle hapjes tussen de recepten.
Vervang het ei door water voor veganistische hapjes
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een rosé.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.7g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 29
Krokante Krakelingen met Kaneelsuiker
Heerlijke krokante krakelingen gemaakt van bladerdeeg, bestrooid met een zoete kaneelsuiker. Perfect voor bij de koffie, als tussendoortje of voor feestelijke gelegenheden. Eenvoudig te maken en altijd een succes!
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 grote krakelingen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 190°C).
Neem het deeg uit de verpakking en snijd de rol, terwijl deze nog opgerold is, in 2 cm brede stroken.
Rol de stroken uit en verwijder het bakpapier.
Leg 3 stroken deeg op elkaar en druk ze goed aan.
Vorm van het samengevoegde deeg een krakeling en leg deze op het met bakpapier beklede bakplaat.
Meng het eigeel met de melk en bestrijk de krakelingen hiermee.
Meng de rietsuiker met kaneel en strooi dit over de krakelingen.
Laat de krakelingen 10 minuten rusten op de bakplaat.
Bak de krakelingen vervolgens 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato of een licht mousserende wijn.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 0.4g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 29