Gegrilde Kippenvleugels met Sinaasappel uit de Airfryer
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 2
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
Gevogelteschaar,
keukenpapier
- 6 kippenvleugels
- 1 grote onbespoten sinaasappel
- 2 eetlepels Worcestersaus
- ½ eetlepel donkere basterdsuiker
- Flink mespunt gedroogde tijm
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Partjes sinaasappel of sinaasappelrasp voor het serveren
Verdeel elke kippenvleugel met een gevogelteschaar in drie stukken en dep ze goed droog met keukenpapier.
Rasp de schil van de sinaasappel in een kom en pers vervolgens het sap erboven uit.
Voeg de kip toe aan de kom samen met de Worcestersaus, donkere basterdsuiker, gedroogde tijm, zout en peper.
Laat 1 uur marineren.
Stel de airfryer in op 180°C.
Laat de kip uitlekken en vang de marinade op.
Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier, leg de kip erin en schenk dan de helft van de bewaarde marinade erover.
Stel de timer in op 10 minuten.
Voeg na 10 minuten de overgebleven marinade toe en stel de timer in op nog 8-10 minuten.
Doe de kippenvleugels als ze volledig gaar zijn in een schaal en serveer met de sinaasappelpartjes of versgeraspte sinaasappelschil.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot past goed bij de hartige smaak van de kippenvleugels en de frisse citrusaroma's van de sinaasappel.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 16g | Vet: 14g | Zout: 0.7g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 18
Knapperige Kikkererwten uit de Airfryer
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 400 gram kikkererwten uit blik uitgelekt en afgespoeld
- Bakspray van plantaardige olie
- ½ theelepel zeezout
Dep de kikkererwten droog en doe ze in het mandje van de airfryer.
Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 15 minuten.
Open de airfryer na 5 minuten, bespuit de kikkererwten met de bakspray en schud het mandje.
Sluit de airfryer weer en bak de kikkererwten verder, en schud het mandje ongeveer elke 5 minuten.
Open de airfryer als er nog 2 minuten over zijn op de timer en bestrooi de kikkererwten met het zout.
Sluit de airfryer weer en bak nog 2 minuten.
Haal de kikkererwten uit de airfryer als ze klaar zijn, doe ze in een kom en serveer.
Wijnadvies:
Een licht en verfrissend glas witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij de knapperige textuur en subtiele smaak van deze kikkererwten.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 7g | Vet: 2g | Zout: 0.3g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 18
Geroosterde Cayenne Pinda's uit de Airfryer
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel cayennepeper
- 250 gram ongeroosterde pinda's
- Zeezout
Stel de airfryer in op 160°C.
Klop in een grote kom de olijfolie en cayennepeper door elkaar.
Voeg de pinda's toe en roer tot ze rondom gelijkmatig met de olie zijn bedekt.
Doe de pinda's in het mandje van de airfryer.
Stel de timer in op 10 minuten.
Schud het mandje na 10 minuten en stel de timer in op nog 10 minuten.
Haal het mandje uit de airfryer en breng de pinda's op smaak met zout.
Schud het mandje nog een laatste keer, plaats het terug in de airfryer en stel de timer in op 5 minuten.
Leg de geroosterde pinda's op een met keukenpapier bekleed bord en laat ze voor het serveren iets afkoelen.
Wijnadvies: Een koud glas droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, vormt een verfrissende combinatie met de pittige smaak van de geroosterde cayenne pinda's.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 18
Knapperige Aardappelpannenkoekjes uit de Airfryer
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 275kcal
Author: Cor Klaar
- 500 gram koude geprakte aardappels
- 200 gram geraspte belegen Goudse kaas
- 1 lente-ui fijngehakt
- 2 gebakken plakken ontbijtspek gehakt
- 1 groot ei
- 2 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
- 200 gram panko Japans broodkruim
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Bakspray van plantaardige olie
Meng in een kom de geprakte aardappels met de kaas, lente-ui, gehakt ontbijtspek, ei en bloem.
Breng op smaak met zout en peper.
Vorm 12 koekjes van het mengsel.
Doe de panko in een ondiepe schaal en wentel de koekjes erdoor zodat ze goed bedekt zijn.
Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bord en zet ze 10 minuten in de vriezer om stevig te worden.
Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en bespuit het met olie.
Leg de koekjes op het papier, zorg ervoor dat het mandje niet te vol zit en bak ze zo nodig in porties.
Houd de gebakken pannenkoekjes warm in een matig-warme oven.
Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 10 minuten.
Keer de pannenkoekjes na 10 minuten om met behulp van een paletmes.
Stel de timer in op nog 5 minuten en bak tot de pannenkoekjes goudbruin en knapperig zijn.
Serveer ze gloeiend heet.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de hartige smaak van deze aardappelpannenkoekjes.
Calories: 275kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 14g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 18
Romige Kaasomelet uit de Airfryer
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 1
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 2 eetlepels kookroom
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 3 eetlepels geraspte belegen Goudse kaas
Doe de eieren, kookroom en een snufje zout en peper in een kom en klop het mengsel mooi schuimig.
Schenk het eimengsel in een anti-aanbakpan die in de airfryer past zonder de zijkanten te raken en zet de pan in de airfryer.
Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 4 minuten.
Bestrooi de omelet na 4 minuten met de geraspte kaas en stel de timer in op nog 4 minuten.
Haal de pan voorzichtig uit de airfryer, schep de omelet met behulp van een spatel op een bord en vouw hem dubbel.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de romige textuur en hartige smaak van deze kaasomelet.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 23g | Vet: 24g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 18
Kruidige Wentelteefjes uit de Airfryer
Bereidingstijd17 minuten min
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 2 grote eieren losgeklopt
- Snufje gemalen kruidnagel
- Mespuntje geraspte nootmuskaat
- Snufje kaneel
- 2 eetlepels zachte boter
- 4 lange dunne sneden stokbrood (zo gesneden dat ze in de airfryer passen)
- Bakspray van plantaardige olie
- Ahornsiroop voor het besprenkelen
- Poedersuiker voor het bestuiven
Stel de airfryer in op 185°C.
Roer in een kom het losgeklopte ei en de specerijen door elkaar.
Bestrijk de sneden brood aan beide kanten met de boter en dompel ze vervolgens onder in het eimengsel.
Laat ze minstens 10 minuten staan en laat ze daarna uitlekken.
Leg de sneden brood in het mandje van de airfryer en spuit ze lichtjes in met de bakspray.
Stel de timer in op 2 minuten.
Spuit het brood opnieuw in, keer ze om, spuit de andere kant in en bak ze nog 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
Besprenkel de wentelteefjes voor het serveren met ahornsiroop en bestuif ze met poedersuiker.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een mooie aanvulling op de zoete en kruidige smaken van deze wentelteefjes.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 12g | Vet: 19g | Zout: 0.9g | Sugar: 9g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 18
Gourmet Pannenkoek met Peer & Bramen
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 425kcal
Author: Cor Klaar
- 4 eetlepels boter
- 4 eetlepels suiker
- 2 rijpe maar stevige peren klokhuis verwijderd en in 8 partjes
- 300 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel zuiveringszout
- ½ theelepel zeezout
- 3,5 deciliter karnemelk
- 1 groot ei
- 300 gram bramen vers of licht ontdooid uit de diepvries
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
- Ahornsiroop voor het serveren
Doe de boter in de ronde bakvorm van 15 cm doorsnee en zet de vorm in het mandje van de airfryer.
Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 2 minuten.
Strijk de gesmolten boter uit over de wand van de vorm zodra de boter gesmolten is en de vorm heet is.
Bestrooi de boter met de helft van de suiker en leg de partjes peer in een enkele laag in de vorm.
Bestrooi met de rest van de suiker.
Stel de timer in op 2 minuten en bak tot het mengsel borrelt en de peer net zacht is.
Klop in een kom de bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zeezout, karnemelk en ei door elkaar.
Schenk het beslag voorzichtig over de peer in de bakvorm en verdeel de bramen erover.
Bestrooi met de basterdsuiker.
Stel de airfryer in op 180°C, de timer op 12 minuten en bak tot het beslag goudbruin is langs de randen en het midden van de pannenkoek gaar is.
Serveer de pannenkoek meteen met ahornsiroop.
Wijnadvies:
Een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco past goed bij de zoete en fruitige smaken van deze pannenkoek.
Calories: 425kcal | koolhydraten: 62g | Protein: 8g | Vet: 17g | Zout: 0.5g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 18
Kaneelbroodjes uit de Airfryer
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eetlepels gesmolten boter plus extra om te bestrijken
- 4 eetlepels donkere basterdsuiker
- ½ theelepel kaneel
- Snufje zeezout
- 320 gram kant-en-klaar bladerdeeg glutenvrij indien nodig
- Bloem voor het bestuiven
- 50 gram zachte roomkaas
- 60 gram poedersuiker
- 1 eetlepel volle melk plus indien nodig meer
Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en bestrijk het met extra gesmolten boter.
Klop in een kom de boter, basterdsuiker, kaneel en zout glad.
Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek.
Vouw dubbel en rol opnieuw uit tot een rechthoek van 23 x 18 cm.
Bestrijk het deeg met het botermengsel, laat rondom een rand van 5 mm vrij.
Begin aan een lange kant, rol het deeg op en snijd het in 14 dunne plakken.
Leg ze met het snijvlak naar boven op het bakpapier in het mandje van de airfryer, verdeel ze gelijkmatig met voldoende tussenruimte.
Stel de airfryer in op 180°C, de timer op 10 minuten en bak de broodjes goudbruin, knapperig en gaar.
Herhaal met de overgebleven stukken deeg tot alle broodjes gebakken zijn.
Maak intussen het glazuur door in een kom de roomkaas, poedersuiker en melk te kloppen.
Voeg indien nodig extra melk toe, een theelepel per keer, tot er een dun glazuur ontstaat.
Bestrijk de warme kaneelbroodjes met het glazuur en serveer ze meteen.
Wijnadvies:
Een lichte, zoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato past goed bij deze zoete lekkernij.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 2g | Vet: 9g | Zout: 0.3g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 18
Appelkoekjes uit de airfreyer
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 403kcal
Author: Cor Klaar
Voor de koekjes:
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 250 g Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
- 2 tl suiker
- 1 el kaneel
- 1 grote appel geschild en grof gehakt (of 2 kleinere appels)
- Plantaardige oliespray
Voor het glazuur:
- 200 g poedersuiker
- 2 el melk of plantaardige melk, plus meer indien nodig
Meng in een kom alle ingrediënten voor de koekjes, behalve de appel, goed door elkaar.
Roer vervolgens de gehakte appel erdoor totdat een dik en lobbig beslag ontstaat.
Voor het glazuur, meng de poedersuiker en melk in een kom.
Voeg indien nodig extra melk toe, één theelepel per keer, tot een dun glazuur ontstaat.
Zet apart.
Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en bespray het papier royaal met plantaardige oliespray.
Verdeel het beslag in vier porties, druk elke portie een beetje plat, leg op het papier in het mandje en bespray ze opnieuw met oliespray.
Als de airfryer te klein is, bak dan de koekjes in twee batches.
Stel de airfryer in op 190 °C en bak gedurende 14 minuten, waarbij je de koekjes halverwege de baktijd omdraait en opnieuw besprayt met olie.
Controleer of de koekjes gaar zijn door een houten prikker in een van de koekjes te steken.
Haal de koekjes uit de airfryer en besprenkel ze met het glazuur.
Leg ze op een rooster om iets af te koelen en het glazuur te laten opstijven.
Serveer warm.
Wijnadvies:
Een licht mousserende dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese past goed bij deze zoete appelkoekjes.
Calories: 403kcal | koolhydraten: 89g | Protein: 9g | Vet: 1g | Zout: 0.4g | Sugar: 55g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 18
Bietentaart met Gorgonzola
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
- 4 plakjes bladerdeeg
- 200 g Magor kaas
- 2 eetlepels fijngesneden kervel
- Peper naar smaak
- 500 g gekookte bietjes in dunne plakken
- Extra kervel ter garnering
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een cirkel van 22 cm doorsnede.
Bekleed een ingevette taartvorm van 18 cm doorsnede met het uitgerolde deeg.
Leg bakpapier en steunvulling (oude bonen) op de deegbodem.
Bak de bodem gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder daarna de steunvulling en het bakpapier en bak de bodem nog 10 minuten extra tot hij goudbruin is.
Meng de Magor kaas met fijngesneden kervel en peper in een kom.
Strijk het kaasmengsel over de afgekoelde taartbodem.
Leg de dunne plakjes gekookte bieten op de kaas.
Garneer de taart met extra kervel voor een frisse afwerking.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling past goed bij de aardse smaken van de bieten en de rijke smaak van de Gorgonzola.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 18