Griekse Viskebabs met Frisse Tzatziki

Griekse Viskebabs met Frisse Tzatziki

Een Lichte en Frisse Griekse Delicatesse
Geniet van deze heerlijke viskebabs met een frisse tzatziki, perfect voor een zomerse avond op de barbecue.
Bereidingstijd30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 rauwe gepelde gamba's
  • 300 gram zalmfilet
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • ½ citroen
  • 3 el olijfolie
  • 2 el gedroogde oregano
  • Peper naar smaak
  • Tzatziki voor serveren

Instructies

  • Snijd de zalmfilet in stukjes.
  • Maak de courgette en paprika schoon.
  • Snijd de courgette in 12 plakken van ongeveer 2 cm dik.
  • Snijd de paprika in 12 stukken.
  • Vet 4 lange metalen spiesen in met wat olijfolie.
  • Rijg om en om de zalm, gamba's, courgette en paprika aan de spiesen.
  • Pers de halve citroen uit in een kom en meng het sap met de olijfolie, oregano en peper.
  • Bestrijk de viskebabs met deze dressing.
  • Verwarm de barbecue tot deze gloeiend heet is.
  • Rooster de viskebabs op de barbecue gedurende 6-8 minuten, draai ze regelmatig zodat ze mooi bruin en net gaar worden.
  • Serveer de viskebabs met tzatziki.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Griekse Assyrtiko of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen passen goed bij de lichte, frisse smaken van de viskebabs en de tzatziki.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 200g | Sugar: 3g

Barbecue Merguez Spiesen met Oregano

Barbecue Merguez Spiesen met Oregano

Een Pittige Marokkaanse Traktatie Geniet van deze heerlijke en eenvoudige Marokkaanse gegrilde merguez spiesen, perfect voor een zomerse barbecue met vrienden en familie.
Bereidingstijd20 minuten
Servings: 8
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 20 merguez pittige worstjes
  • 2 eetlepels gedroogde oregano

Instructies

  • Prik de merguez regelmatig in met een vork om te voorkomen dat ze barsten tijdens het grillen.
  • Bestrooi de merguez gelijkmatig met de gedroogde oregano.
  • Steek 7-10 merguez al zigzaggend aan 2 metalen spiesen, en de overige merguez aan andere spiesen.
  • Verwarm de barbecue voor op middelhoge temperatuur.
  • Rooster de spiesen op de barbecue gedurende ongeveer 15 minuten, draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen en een mooie bruine kleur krijgen.
  • Haal de spiesen van de barbecue en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een robuuste rode wijn zoals een Côtes du Rhône of een Spaanse Tempranillo. Deze wijnen complementeren de pittige en kruidige smaak van de merguez perfect.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 800g | Sugar: 0g

Groenten-Quornspiesen met fruit

Groenten-Quornspiesen met fruit

Recept categorieën: Fruit, Groenten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • lange metalen spiesen

Ingrediënten

  • 1 bakje Quornstukjes
  • Griekse marinade zie recept
  • 1 ½ maïskolf
  • 1 courgette
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 8 sjalotjes
  • 16 ananas stukjes blik Del Monte, of verse ananasstukken
  • 4 halve perziken uit blik
  • 12 champignons

Instructies

  • Schep de Quornstukjes door de Griekse marinade en laat ze 15 minuten marineren.
  • Snijd de maïskolven, de courgette en de paprika's in grove blokken en snijd de sjalotten door de helft.
  • Laat de ananas en de perziken uitlekken.
  • Snijd de perzikhelften elk in vier stukken.
  • Kook de maïs en de courgette apart in kokend water met zout beetgaar, spoel ze direct met koud water af en laat ze uitlekken.
  • Neem de Quornstukjes uit de marinade en bewaar de marinade.
  • Rijg de Quornstukjes, de courgette, de maïs, de paprika, de sjalotjes, de ananasstukjes, de perzikstukjes en de champignons om en om aan de spiesen.
  • Bestrijk de spiesen met de rest van de marinade en grilleer ze in 10-12 minuten rondom gaar.
  • Bestrijk ze af en toe met de marinade.
  • Lekker met Mexicaanse salsasaus.
  • Griekse marinade
  • Roer 2 eetlepels citroensap, 2 uitgeperste tenen knoflook, 1 theelepel grof (zee)zout, 1/2 theelepel versgemalen peper, 2 theelepels gedroogde oregano en 3/4 theelepel gedroogde dille door 1 1/2 dl olijfolie.
  • Deze marinade is voldoende voor ± 750 gr vlees of vis.
  • Lekker bij lamsvlees of vis.

Merguez

Merguez

Merguez is een worst uit de Noord-Afrikaanse keuken die wordt bereid van lams- of rundvlees en is gekruid met harissa. Daarnaast is er vaak komijn, paprika, knoflook, olijfolie en peper door verwerkt. 
Recept categorieën: Lamsvlees, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Arabisch, Marokko
Servings: 4
Calories:

Equipment

  • lange metalen spiesen

Ingrediënten

  • 20 stuks merguez pittige worstjes aan een stuk
  • 2 eetlepel(s) oregano

Instructies

  • Prik de merguez met een vork regelmatig in en bestrooi ze met de oregano.
  • Steek 7-10 merguez al zigzaggend aan 2 spiesen en de overige merguez aan andere spiesen.
  • Rooster de spiesen op de barbecue ca 15 minuten.
  • U kunt voor dit recept ook saucijsjes of een heel lang stuk verse worst gebruiken.
  • Rijg de worst al zigzaggend aan de spiesen.