Lemongrass Cocktail

Lemongrass Cocktail

De Lemongrass Cocktail combineert de frisheid van lemongrass, de kracht van gin en de fruitige smaak van cranberrysap. Een verfijnde keuze voor elke gelegenheid!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 110kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • Glas (bij voorkeur een martiniglas)
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 35 ml De Kuyper Lemongrass
  • 20 ml gin
  • 35 ml cranberrysap
  • Garnering:
  • sprietjes citroengras

Instructies

  • Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
  • Voeg De Kuyper Lemongrass, gin en cranberrysap toe.
  • Schud stevig om alle ingrediënten goed te mengen en af te koelen.
  • Schenk de mix in een glas en garneer met een paar sprietjes citroengras.
  • Serveer direct.

Notities

Geniet van deze cocktail als aperitief of tijdens een feestelijke gelegenheid.

Nutrition

Calories: 110kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 0g | Vet: 0g | Sugar: 8g

Japanese Lady Cocktail

Japanese Lady Cocktail

De Japanese Lady is een elegante cocktail met meloenlikeur, vers meloensap en een vleugje citroen. Perfect voor zonnige momenten!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Japan
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 100kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • Glas (bij voorkeur een martiniglas)
  • maatbeker
  • parapluutje

Ingrediënten

  • 35 ml De Kuyper Melon
  • 50 ml verse galiameloensap
  • 5 ml citroensap
  • Garnering:
  • stukje meloen

Instructies

  • Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
  • Voeg De Kuyper Melon, verse galiameloensap en citroensap toe.
  • Schud stevig om alle ingrediënten goed te mengen en af te koelen.
  • Schenk de mix in een glas.
  • Garneer met een stukje meloen en een feestelijk parapluutje.
  • Serveer direct.

Notities

Geniet van deze cocktail als aperitief of bij een zomerse barbecue.

Nutrition

Calories: 100kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 12g

Hot Shot Sake Cocktail

Hot Shot Sake Cocktail

De Hot Shot combineert de warmte van saké met de kruidige kick van Mekong whisky. Perfect voor koude avonden!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Japan
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 1
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Sakekruikje
  • Sakekommetje
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 35 ml Mekong whisky
  • 70 ml warme saké

Instructies

  • Verwarm de saké voorzichtig in een sakekruikje tot deze warm is, maar niet kookt.
  • Voeg de Mekong whisky toe aan de warme saké en meng voorzichtig.
  • Schenk het mengsel in een sakekommetje en serveer direct.

Notities

Geniet van deze warme cocktail als aperitief of tijdens een gezellige avond.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g

Blue Bossa Cocktail

Blue Bossa Cocktail

De Blue Bossa is een jazzy cocktail met tequila, Blue Curaçao en Marasquin. Een kleurrijke en stijlvolle keuze voor ontspannen momenten!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 170kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • Glas (bij voorkeur een martiniglas)
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 35 ml tequila
  • 20 ml De Kuyper Blue Curaçao
  • 20 ml De Kuyper Marasquin
  • 10 ml citroensap
  • 10 ml Rose's lime juice
  • Garnering:
  • maraschinokersje en schijfje citroen

Instructies

  • Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
  • Voeg de tequila, Blue Curaçao, Marasquin, citroensap en Rose's lime juice toe.
  • Shake krachtig om alle ingrediënten goed te mengen en af te koelen.
  • Schenk de mix in een glas.
  • Garneer met een maraschinokersje en een schijfje citroen.
  • Serveer direct.

Notities

Geniet van deze cocktail als aperitief of bij een relaxte zomerse avond.

Nutrition

Calories: 170kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 12g

Black Mischief Sparkling Cocktail

Black Mischief Sparkling Cocktail

De Black Mischief is een sprankelende cocktail met Mandarine Napoleon en grapefruitsap, afgemaakt met cava of champagne. Elegant en feestelijk!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Oud & Nieuw, Valentijnsdag
Calories: 110kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Glas (bij voorkeur een flûte of champagneglas)
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 20 ml Mandarine Napoleon
  • 20 ml grapefruitsap
  • Cava prosecco, mousserende wijn of champagne (om aan te vullen)
  • Garnering:
  • klein rood roosje

Instructies

  • Schenk de Mandarine Napoleon en grapefruitsap in een champagneglas.
  • Vul het glas voorzichtig aan met cava, prosecco, mousserende wijn of champagne.
  • Garneer met een klein rood roosje en serveer direct.

Notities

Geniet van deze cocktail als aperitief of tijdens een feestelijke gelegenheid.

Nutrition

Calories: 110kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 0g | Vet: 0g | Sugar: 8g

Banshee Cocktail

Banshee Cocktail

De Banshee is een romige cocktail met de zoete smaken van banaan en witte chocolade, perfect als een elegante afsluiting van de avond.
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 190kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • shaker
  • Glas (bij voorkeur een martiniglas)
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 35 ml De Kuyper Crème de Bananas
  • 35 ml De Kuyper Crème de Cacao White
  • 20 ml schenkroom

Garnering:

  • stukje banaan

Instructies

  • Vul een shaker met ijsblokjes.
  • Voeg de Crème de Bananas, Crème de Cacao White en schenkroom toe.
  • Shake stevig om de ingrediënten goed te mengen en af te koelen.
  • Schenk de mix in een glas en garneer met een stukje banaan.
  • Serveer direct.

Notities

Geniet van deze cocktail als digestief of tijdens een ontspannen avond.

Nutrition

Calories: 190kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 1g | Vet: 5g | Sugar: 12g

Black Tea Collins Cocktail

Black Tea Collins Cocktail

De Black Tea Collins combineert de diepe, rokerige smaak van Lapsang Souchong thee met rum en een sprankelend vleugje soda. Een verfijnde creatie!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Veganistisch
Servings: 1
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • longdrinkglas
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 25 ml witte rum
  • 25 ml De Kuyper Lapsang Souchong tea
  • 15 ml limoensap
  • 10 ml suikerwater
  • Sodawater voor opvullen
  • Garnering:
  • schijfje citroen

Instructies

  • Schenk de witte rum, Lapsang Souchong tea, limoensap en suikerwater in een longdrinkglas.
  • Vul het glas met ijsblokjes en roer kort door.
  • Vul het glas verder aan met sodawater.
  • Garneer met een schijfje citroen en serveer direct.

Notities

Geniet van deze cocktail als aperitief of bij een ontspannen moment.

Nutrition

Calories: 90kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 0g | Vet: 0g | Sugar: 8g

Bloody Mary – Zahara Special

Bloody Mary - Zahara Special

De klassieke Bloody Mary, met een pittige twist van Zahara Cocktailbar. Perfect als aperitief of brunchcocktail!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: America, Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 1
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • longdrinkglas
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 100 ml tomatensap
  • 5 ml Worcestershiresaus
  • 5 ml citroensap
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Tabasco naar smaak

Garnering:

  • selderijstengel of cherrytomaatje

Instructies

  • Schenk de wodka, tomatensap, Worcestershiresaus en citroensap in een longdrinkglas.
  • Voeg peper, zout en tabasco naar smaak toe.
  • Roer voorzichtig door.
  • Garneer met een selderijstengel of een cherrytomaatje.
  • Serveer direct en geniet van deze iconische cocktail.

Notities

Garneer met een sclderijstengcl of een cherrytomaatje.
Tequila in plaats van wodka geeft een Bloody Dream (ook wel Bloody Maria).
Verder zijn er nog tientallen varianten in omloop.
 
Geniet van deze cocktail als aperitief of tijdens een brunch.
 

Nutrition

Calories: 90kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 1g | Vet: 0g | Sugar: 6g

Black Russian – Klassieke Cocktail

Black Russian - Klassieke Cocktail

De Black Russian is een krachtige cocktail met wodka en koffielikeur, ontstaan tijdens de Koude Oorlog. Een tijdloze en elegante keuze!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • Glas (bij voorkeur een whiskeyglas)
  • maatbeker
  • zwart rietje

Ingrediënten

  • 40 ml wodka
  • 30 ml De Kuyper Crème de Café of andere koffielikeur
  • Garnering:
  • blauwe druif

Instructies

  • Doe de wodka en De Kuyper Crème de Café in een cocktailshaker met ijs.
  • Schud krachtig om de ingrediënten goed te mengen en af te koelen.
  • Schenk de mix in een whiskeyglas.
  • Garneer met een blauwe druif en plaats een zwart rietje voor een stijlvolle presentatie.
  • Serveer direct.

Notities

Variatie:

Voor een "Dirty Black Russian," voeg cola toe aan het mengsel en serveer in een longdrinkglas.
Geniet van deze cocktail als digestief of tijdens een ontspannen avond.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Sugar: 14g

Echte Italiaanse Tiramisu

Echte Italiaanse Tiramisu

Inderdaad. ECHTE Italiaanse Tiramisu. Anita heeft een paar jaar in Italië gewoond, helemaal onderin de laars. Daar heeft zij dit geweldige recept van een hele lieve Italiaanse dame gekregen. Sindsdien is het al jarenlang een hit bij ons. Je kunt het met en zonder alcohol maken, die keus is aan jou. In Nederland kennen de meeste wel een recept voor Tiramisu waarvan gebruik wordt gemaakt van Mascarpone en rauwe eierdooiers. Dit recept verschilt daar juist in. Rauwe eieren is altijd een beetje een dingetje, niemand heeft zin in Salmonella natuurlijk. Dit recept maakt juist geen gebruik van Mascarpone, in plaats daarvan gebruiken we Slagroom, Bloem, Eierdooiers en kokende Melk. Ja, ook hier gaan eierdooiers in. Het verschil met deze methode is alleen dat je de dooiers met de bloem vermengt en er vervolgens kokend hete melk op giet. Hierdoor gaar je direct de bloem en de dooiers. Geen rauwe eieren in je zalige Tiramisu dus. En laat je niet bedotten door de mensen die zeggen dat er nooit slagroom in een Tiramisu zit. Als dat zo zou zijn, waarom zou dit recept dan al jaren in die Italiaanse familie zijn? Precies...omdat dit het authentieke recept is.
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • 2 grote kommen
  • Pan voor de melk
  • Aluminium bakken van ongeveer 25 x 15 x 5
  • theezeefje
  • Bloemzeef
  • maatbeker
  • Weegschaal

Ingrediënten

  • 4 Eierdooiers
  • 200 gram fijne Suiker
  • 200 gram Bloem gezeefd
  • Cacao
  • 4 pakken Lange Vingers

Optioneel:

  • 1 stokje Vanille

Instructies

  • Klop de Slagroom (zonder suiker) tot stevige pieken.
  • Zet dit vervolgens weg in de koelkast.
  • Zet de melk op het vuur en houdt deze in de gaten.
  • Je kunt ervoor kiezen om het merg van een stokje Vanille door de melk te doen en ook het stokje zelf in de melk te laten tot de melk kookt.
  • In de tussentijd klop je de eieren tot ze wat lichter van kleur worden, dan voeg je de suiker toe en klop dit een paar minuten tot een romig geheel.
  • Vervolgens voeg je al mixend de bloem met een zeef beetje bij beetje bij de eierdooiers en de suiker.
  • Het zal een kruimelige massa worden, dit hoort zo.
  • Tegen deze tijd zal je melk ook koken.
  • Kiep in 1 keer de melk bij de bloem, dooiers en suiker en mix dit alles heel goed tot een mooie dikke pap.
  • Voordat je deze massa bij de slagroom kunt voegen moet dit afgekoeld zijn anders gaat het schiften.
  • Onder regelmatig omscheppen laat je de massa tot lauwwarm afkoelen.
  • Dan voeg je een paar scheppen slagroom erbij om het 'familie' te laten maken met de massa.
  • Voeg dan de rest van de slagroom toe en meng dit tot een heerlijke romige creme. Het wordt wat dunner, dit is normaal.
  • Ondertussen staat je koffie met likeur of amandel essence (een paar druppels tot je het goed kunt ruiken in de koffie) al klaar en ook je lange vingers en de eerste bak staat klaar.
  • Begin met een laag lange vingers.
  • Doop de lange vingers 1 voor 1 in de koffie, niet te lang ze nemen echt voldoende koffie op om lekker zacht te worden.
  • Leg ze keurig naast elkaar en vorm zo de bodem in de bak.
  • Verdeel er een royale laag crème overheen, spatel deze gelijkmatig over de lange vingers.
  • Met het theezeefje strooi je er een laagje cacao overheen.
  • Vervolgens breng je nog een laag in koffie gedoopte lange vingers aan en weer een laag crème. Tot slot nog een mooi laagje cacao erover.
  • Pak je bak in met wat aluminiumfolie en zet het in de vriezer.
  • Doe dit tot je alle bakken hebt gevuld.
  • Het zouden er ongeveer 4 moeten zijn.
  • Natuurlijk kun je meteen al de Tiramisu eten, maar geloof me.
  • Na een nacht in de vriezer is het nog veel en veel lekkerder.