Bloody Mary - Zahara Special

De klassieke Bloody Mary, met een pittige twist van Zahara Cocktailbar. Perfect als aperitief of brunchcocktail!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: America, Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Porties: 1
calorieën: 90kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • longdrinkglas
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 100 ml tomatensap
  • 5 ml Worcestershiresaus
  • 5 ml citroensap
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Tabasco naar smaak

Garnering:

  • selderijstengel of cherrytomaatje

Instructies

  • Schenk de wodka, tomatensap, Worcestershiresaus en citroensap in een longdrinkglas.
  • Voeg peper, zout en tabasco naar smaak toe.
  • Roer voorzichtig door.
  • Garneer met een selderijstengel of een cherrytomaatje.
  • Serveer direct en geniet van deze iconische cocktail.

Notities

Garneer met een sclderijstengcl of een cherrytomaatje.
Tequila in plaats van wodka geeft een Bloody Dream (ook wel Bloody Maria).
Verder zijn er nog tientallen varianten in omloop.
 
Geniet van deze cocktail als aperitief of tijdens een brunch.
 

Nutrition

Calories: 90kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 1g | Vet: 0g | Sugar: 6g

Black Russian - Klassieke Cocktail

De Black Russian is een krachtige cocktail met wodka en koffielikeur, ontstaan tijdens de Koude Oorlog. Een tijdloze en elegante keuze!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Porties: 1
calorieën: 180kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • Glas (bij voorkeur een whiskeyglas)
  • maatbeker
  • zwart rietje

Ingrediënten

  • 40 ml wodka
  • 30 ml De Kuyper Crème de Café of andere koffielikeur
  • Garnering:
  • blauwe druif

Instructies

  • Doe de wodka en De Kuyper Crème de Café in een cocktailshaker met ijs.
  • Schud krachtig om de ingrediënten goed te mengen en af te koelen.
  • Schenk de mix in een whiskeyglas.
  • Garneer met een blauwe druif en plaats een zwart rietje voor een stijlvolle presentatie.
  • Serveer direct.

Notities

Variatie:

Voor een "Dirty Black Russian," voeg cola toe aan het mengsel en serveer in een longdrinkglas.
Geniet van deze cocktail als digestief of tijdens een ontspannen avond.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Sugar: 14g

Echte Italiaanse Tiramisu

Inderdaad. ECHTE Italiaanse Tiramisu. Anita heeft een paar jaar in Italië gewoond, helemaal onderin de laars. Daar heeft zij dit geweldige recept van een hele lieve Italiaanse dame gekregen. Sindsdien is het al jarenlang een hit bij ons. Je kunt het met en zonder alcohol maken, die keus is aan jou. In Nederland kennen de meeste wel een recept voor Tiramisu waarvan gebruik wordt gemaakt van Mascarpone en rauwe eierdooiers. Dit recept verschilt daar juist in. Rauwe eieren is altijd een beetje een dingetje, niemand heeft zin in Salmonella natuurlijk. Dit recept maakt juist geen gebruik van Mascarpone, in plaats daarvan gebruiken we Slagroom, Bloem, Eierdooiers en kokende Melk. Ja, ook hier gaan eierdooiers in. Het verschil met deze methode is alleen dat je de dooiers met de bloem vermengt en er vervolgens kokend hete melk op giet. Hierdoor gaar je direct de bloem en de dooiers. Geen rauwe eieren in je zalige Tiramisu dus. En laat je niet bedotten door de mensen die zeggen dat er nooit slagroom in een Tiramisu zit. Als dat zo zou zijn, waarom zou dit recept dan al jaren in die Italiaanse familie zijn? Precies...omdat dit het authentieke recept is.
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • 2 grote kommen
  • Pan voor de melk
  • Aluminium bakken van ongeveer 25 x 15 x 5
  • theezeefje
  • Bloemzeef
  • maatbeker
  • Weegschaal

Ingrediënten

  • 4 Eierdooiers
  • 200 gram fijne Suiker
  • 200 gram Bloem gezeefd
  • Cacao
  • 4 pakken Lange Vingers

Optioneel:

  • 1 stokje Vanille

Instructies

  • Klop de Slagroom (zonder suiker) tot stevige pieken.
  • Zet dit vervolgens weg in de koelkast.
  • Zet de melk op het vuur en houdt deze in de gaten.
  • Je kunt ervoor kiezen om het merg van een stokje Vanille door de melk te doen en ook het stokje zelf in de melk te laten tot de melk kookt.
  • In de tussentijd klop je de eieren tot ze wat lichter van kleur worden, dan voeg je de suiker toe en klop dit een paar minuten tot een romig geheel.
  • Vervolgens voeg je al mixend de bloem met een zeef beetje bij beetje bij de eierdooiers en de suiker.
  • Het zal een kruimelige massa worden, dit hoort zo.
  • Tegen deze tijd zal je melk ook koken.
  • Kiep in 1 keer de melk bij de bloem, dooiers en suiker en mix dit alles heel goed tot een mooie dikke pap.
  • Voordat je deze massa bij de slagroom kunt voegen moet dit afgekoeld zijn anders gaat het schiften.
  • Onder regelmatig omscheppen laat je de massa tot lauwwarm afkoelen.
  • Dan voeg je een paar scheppen slagroom erbij om het 'familie' te laten maken met de massa.
  • Voeg dan de rest van de slagroom toe en meng dit tot een heerlijke romige creme. Het wordt wat dunner, dit is normaal.
  • Ondertussen staat je koffie met likeur of amandel essence (een paar druppels tot je het goed kunt ruiken in de koffie) al klaar en ook je lange vingers en de eerste bak staat klaar.
  • Begin met een laag lange vingers.
  • Doop de lange vingers 1 voor 1 in de koffie, niet te lang ze nemen echt voldoende koffie op om lekker zacht te worden.
  • Leg ze keurig naast elkaar en vorm zo de bodem in de bak.
  • Verdeel er een royale laag crème overheen, spatel deze gelijkmatig over de lange vingers.
  • Met het theezeefje strooi je er een laagje cacao overheen.
  • Vervolgens breng je nog een laag in koffie gedoopte lange vingers aan en weer een laag crème. Tot slot nog een mooi laagje cacao erover.
  • Pak je bak in met wat aluminiumfolie en zet het in de vriezer.
  • Doe dit tot je alle bakken hebt gevuld.
  • Het zouden er ongeveer 4 moeten zijn.
  • Natuurlijk kun je meteen al de Tiramisu eten, maar geloof me.
  • Na een nacht in de vriezer is het nog veel en veel lekkerder.

Blue Hawaiian Cocktail

De Blue Hawaiian is een tropische cocktail met kokos, ananas en een sprankelende blauwe tint. Perfect voor een zomerse sfeer!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Hawaii
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1 glas
calorieën: 200kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • longdrinkglas
  • shaker
  • rietjes
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 30 ml Bacardi wit
  • 30 ml Blue Curaçao
  • 60 ml ananassap
  • 30 ml kokosroom
  • Gecrushed ijs
  • IJsblokjes

Instructies

  • Vul een longdrinkglas voor de helft met gecrushed ijs.
  • Doe de Bacardi, Blue Curaçao, ananassap en kokosroom in een shaker.
  • Voeg enkele ijsblokjes toe en shake krachtig om te mengen.
  • Schenk het mengsel in het glas over het gecrushte ijs.
  • Garneer met twee rietjes en serveer direct.

Notities

Ggeniet van deze cocktail als aperitief of bij een zomerse barbecue.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 1g | Vet: 2g | Sugar: 16g

Black Russian Cocktail

De Black Russian is een klassieke cocktail die de eenvoud van wodka combineert met de rijke, zoete smaak van Kahlua. Tijdloos en elegant!
Bereidingstijd2 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1 glas
calorieën: 180kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • whiskeyglas
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 30 ml wodka
  • 30 ml Kahlua
  • IJsblokjes

Instructies

  • Vul een whiskeyglas met een paar ijsblokjes.
  • Schenk de wodka en Kahlua over het ijs.
  • Roer kort door om de smaken te mengen.
  • Serveer direct en geniet van deze tijdloze klassieker.

Notities

Geniet van deze cocktail als digestief of tijdens een ontspannen avond.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 0g | Vet: 0g | Sugar: 14g

Black Pearl Cocktail

De Black Pearl is een verrassende mix van Malibu, Flügel en cola. Een verfrissende cocktail met een zoete, tropische twist!
Bereidingstijd2 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Porties: 1 glas
calorieën: 200kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • longdrinkglas
  • maatbeker
  • zwart rietje

Ingrediënten

  • 30 ml Malibu
  • 1 flesje Flügel
  • Cola naar smaak
  • IJsblokjes

Instructies

  • Vul een longdrinkglas met enkele ijsblokjes.
  • Schenk de Malibu en het flesje Flügel over het ijs.
  • Vul het glas aan met cola naar smaak.
  • Plaats een zwart rietje in het glas en serveer direct.

Notities

Geniet van deze cocktail als aperitief of bij een zomerse barbecue.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0g | Vet: 0g | Sugar: 18g

Beach Bawls Cocktail

De Beach Bawls is een energieke en verfrissende cocktail met Bacardi Limon en Bawls energy drink. Perfect voor een zomerse vibe!
Bereidingstijd2 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Porties: 1 glas
calorieën: 130kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • Grote flute
  • maatbeker
  • een (zwart) rietje

Ingrediënten

  • 30 ml Bacardi Limon
  • Bawls energy drink, naar smaak
  • Garnering:
  • schijfje limoen

Instructies

  • Schenk de Bacardi Limon in een grote flute.
  • Vul het glas aan met Bawls energy drink.
  • Garneer met een schijfje limoen en plaats een zwart rietje in het glas.
  • Serveer direct en geniet van de verfrissende en energieke smaak.

Notities

Geniet van deze cocktail als energieke boost tijdens een zomerse borrel.

Nutrition

Calories: 130kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 0g | Vet: 0g | Sugar: 15g

Bakkus Tropische Cocktail

De Bakkus cocktail combineert de tropische smaken van Malibu en Pisang Ambon met wodka en sinaasappel. Een kleurrijke traktatie!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1 glas
calorieën: 170kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • Lang cocktailglas
  • maatbeker
  • rietje

Ingrediënten

  • 3 cl wodka
  • 2 cl Pisang Ambon
  • 2 cl Malibu
  • 6 cl jus d'orange
  • 1 cl citroensap
  • IJsblokjes

Garnering:

  • trosje rode bessen

Instructies

  • Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
  • Voeg de wodka, Pisang Ambon, Malibu, jus d'orange en citroensap toe.
  • Shake krachtig om alles goed te mengen en af te koelen.
  • Schenk de mix in een lang cocktailglas.
  • Garneer met een trosje rode bessen en serveer met een rietje.

Notities

Geniet van deze cocktail als aperitief of tijdens een zomerse borrel.

Nutrition

Calories: 170kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 12g

Army Special Cocktail

De Army Special is een verfrissende cocktail met wodka, gin en lime juice. Simpel, krachtig en perfect voor zomerse avonden!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw
Porties: 1 glas
calorieën: 150kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailglas
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 30 ml wodka
  • 30 ml gin
  • 45 ml Rose's lime juice
  • Gecrushed ijs
  • Optioneel:
  • suikerrand

Instructies

  • Maak optioneel een suikerrand door de rand van het glas met limoen nat te maken en vervolgens in suiker te dopen.
  • Laat drogen.
  • Schenk de wodka, gin en Rose's lime juice in een cocktailglas.
  • Vul het glas aan met gecrushed ijs.
  • Serveer direct en geniet van de verfrissende smaken.

Notities

G
eniet van deze cocktail als aperitief of tijdens een zomerse borrel.
 

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 0g | Vet: 0g | Sugar: 11g

Stille Zuidzee Smoothie Met Perzik En Ananas

Recept categorieën: Koude Dranken, Smoothies
calorieën:
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ limoen
  • 3 halve perziken op sap uit blik
  • 5 ananas schijven op sap uit blik
  • 2 deciliter Mona Yomild Drink perzik

Instructies

  • Was en rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
  • Doe het (eventueel bevroren) fruit, 1 theelepel limoenrasp, 1 theelepel limoensap en de Yomild Drink in een grote maatbeker (of beker van de foodprocessor of liquidizer).
  • Zet de staafmixer erin en laat die een minuutje draaien (of zet de foodprocessor of liquidizer aan).
  • Schenk de smoothie in 2 hoge glazen.

Notities

Variatietip: Stille-Zuidzee smoothie met mango: Vervang de perziken en de ananas door 1 in stukjes gesneden geschilde mango. Vervang de Mona Yomild Drink perzik door Yomild Drink limoen.