Gebakken Paling met Frisse Salade en Minikrieltjes uit de Airfryer

Gebakken Paling met Frisse Salade en Minikrieltjes uit de Airfryer

Geniet van een knapperige gebakken paling gecombineerd met een frisse salade en krokante minikrieltjes. Dit gerecht, bereid in de airfryer, brengt de pure smaken van de zee samen met een verfrissende salade. Ideaal voor een feestelijk diner!
(inclusief marineren)1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kilo schoongemaakte bakpaling
  • Zout en peper naar smaak
  • Sap van 2 citroenen
  • 1 ei
  • Bloem voor het paneren
  • Paneermeel
  • 500 g minikrieltjes voorgekookt
  • Cherrytomaten
  • Baby gem sla
  • 1 rode ui
  • 1 hardgekookt ei
  • Verse dille
  • 2 eetlepels crème fraîche

Instructies

Voorbereiden van de paling:

  • Was de schoongemaakte paling en snijd deze in stukken van ongeveer 6 centimeter.
  • Meng zout en peper door het sap van de twee uitgeperste citroenen.
  • Leg de palingmoten in deze marinade en laat het een uur marineren, zodat de smaken goed in de paling kunnen trekken.

Paneren van de paling:

  • Klop het ei los in een kom.
  • Haal de gemarineerde paling eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei, en tenslotte door het paneermeel om een krokante laag te creëren.
  • Bakken van de paling en krieltjes:
  • Verwarm de airfryer voor op 170 graden Celsius.
  • Plaats de gepaneerde palingmoten en de voorgekookte minikrieltjes in het mandje van de airfryer.
  • Bak alles gedurende 10-15 minuten tot de paling gaar en knapperig bruin is, en de krieltjes krokant zijn.

Bereiden van de salade:

  • Snijd de cherrytomaten, baby gem sla, rode ui en hardgekookt ei in stukjes en meng ze in een saladeschaal.
  • Roer de crème fraîche door de kortgesneden dille en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng deze dressing door de salade voor een frisse smaak.

Serveren:

  • Serveer de gebakken paling met de krokante minikrieltjes en de frisse salade.
  • Garneer met schijfjes citroen.

Notities

Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling, die goed past bij de lichte, ziltige smaken van de paling.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Moederdagtaart met Gele en Roze Room uit de Airfryer

Moederdagtaart met Gele en Roze Room uit de Airfryer

Maak deze heerlijke Moederdagtaart met luchtig biscuitdeeg, romige gele en roze room, en frisse aardbeien. Perfect bereid in de airfryer voor een speciale dag. Deze taart is een ware traktatie voor mama's bijzondere moment!
(inclusief afkoeltijd)1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Gebak, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Moederdag
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor het biscuitdeeg (kapsel):

  • 150 g suiker
  • 5 eieren
  • 150 g bloem gezeefd
  • Snufje zout

Voor de gele room:

  • 7 dl volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 7 eidooiers
  • 100 g poedersuiker
  • 80 g maizena
  • Rode kleurstof
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 eetlepels aardbeienjam

Voor de decoratie:

  • 4 aardbeien
  • Rode en witte snoephartjes
  • Poedersuiker

Instructies

Bereiding van het biscuitdeeg (kapsel):

  • Verwarm de airfryer voor op 155 graden Celsius.
  • Doe de suiker, eieren en een snufje zout in een kom.
  • Mix dit mengsel op de hoogste snelheid gedurende 10 minuten totdat het luchtig en licht van kleur is.
  • Spatel vervolgens voorzichtig de gezeefde bloem er beetje bij beetje doorheen zonder de lucht uit het mengsel te laten ontsnappen.
  • Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 22 cm en bak het biscuitdeeg 30 minuten in de airfryer, tot het goudbruin is en terugveert bij aanraking.
  • Laat het biscuitdeeg volledig afkoelen.

Bereiding van de gele room:

  • Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap de zaadjes eruit.
  • Doe de melk in een pan, voeg het vanillestokje en de zaadjes toe, en breng de melk langzaam aan de kook.
  • Laat het vanillestokje 10 minuten zachtjes trekken in de melk op laag vuur.
  • Klop ondertussen de eidooiers met de poedersuiker tot een romig mengsel.
  • Voeg de maizena toe aan het eimengsel en roer goed door.
  • Verwijder het vanillestokje uit de melk en giet een beetje van de warme melk bij het eimengsel om een papje te maken.
  • Giet het mengsel terug bij de resterende melk en breng de room al roerend opnieuw aan de kook.
  • Laat de room 5 minuten zachtjes koken, roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  • Zeef de room, laat 15 minuten afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast tot gebruik.

Opmaak van de taart:

  • Neem 1/3 van de gele room apart en voeg hier rode kleurstof, citroensap, en aardbeienjam aan toe om een lichtroze kleur te verkrijgen.
  • Doe de gele room en de roze room elk in een aparte spuitzak met een glad spuitmondje.
  • Snijd het afgekoelde biscuitdeeg horizontaal in drie gelijke plakken.
  • Leg de onderste plak op een plat bord en spuit een dunne laag gele room in ringen van buiten naar binnen.
  • Leg de tweede plak erop en herhaal dit proces.
  • Plaats de derde plak bovenop en spuit de roze room in decoratieve toefjes op de bovenkant van de taart.
  • Bestrooi de taart licht met poedersuiker en garneer met verse aardbeien en de rode en witte snoephartjes.

Notities

Wijnadvies:
Een glas prosecco of een zoete dessertwijn past perfect bij deze Moederdagtaart om de feestelijke gelegenheid compleet te maken

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 0.3g | Sugar: 30g

Mexicaanse Enchiladas uit de Airfryer

Mexicaanse Enchiladas uit de Airfryer

Deze Mexicaanse enchiladas, gevuld met gekruid rundergehakt, bonen en tomaten, zijn een smaakexplosie! Perfect bereid in de airfryer, met een knapperige topping van geraspte kaas en jalapeño pepers. Ideaal voor een feestelijk diner!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Rundvlees, Wraps
Land van herkomst: Mexico
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 tortilla wraps
  • 500 g rundergehakt
  • 1 rode tomaat in stukjes
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 1 blik kidneybonen uitgelekt
  • 100 g kleine tomaatjes gehalveerd
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 el gerookte paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • 1 klein blikje tomatenblokjes couillis
  • Jalapeño pepers naar smaak
  • Tortilla chips
  • Tomatensalsa
  • Olijfolie

Instructies

Voorbereiding van de vulling:

  • Snijd de kleine tomaatjes doormidden en snipper de ui fijn.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak het rundergehakt op middelhoog vuur tot het begint te kleuren.
  • Voeg de gesnipperde ui, uitgeperste knoflook, paprikapoeder, komijn, stukjes tomaat, de helft van de tomatenblokjes (couillis) en de uitgelekte kidneybonen toe.
  • Bak alles samen nog ongeveer 3 minuten, totdat de smaken goed gemengd zijn.

Vullen en stapelen van de enchiladas:

  • Vul de tortilla wraps met het gehaktmengsel en rol ze op.
  • Leg vier opgerolde wraps op de grillpan van de airfryer.
  • Bestrijk de bovenkant van de wraps met een kwart van de overgebleven tomatenblokjes (couillis).
  • Leg de overige vier wraps erop en bestrijk opnieuw met de resterende tomatenblokjes.
  • Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en jalapeño pepers naar smaak.

Bereiding in de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 160°C.
  • Plaats de grillpan met de enchiladas in de airfryer en bak ze gedurende 12 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Serveren:

  • Serveer per persoon twee enchiladas en garneer met tortilla chips, extra jalapeño pepers en tomatensalsa voor een heerlijke Mexicaanse maaltijd.

Notities

Wijnadvies:
Combineer deze enchiladas met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, of ga voor een Mexicaans biertje zoals een Corona met een schijfje limoen.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 6g

Lamsrack met Rosevalaardappels en Suikerpeulen uit de Airfryer

Lamsrack met Rosevalaardappels en Suikerpeulen uit de Airfryer

Deze lamsrack, gecombineerd met kruidige rosevalaardappels en frisse suikerpeulen, is een feestelijke maaltijd die zowel eenvoudig als smaakvol is. Bereid in de airfryer voor een perfect sappig vlees en heerlijk krokante aardappels. Een echte traktatie voor speciale gelegenheden!
(inclusief marineren)4 uur 20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Hoofdgerechten, Lamsvlees
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 2
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 lamsrack
  • 250 gram suikerpeulen
  • 300 gram rosevalaardappels
  • Olijfolie
  • Bosje verse munt
  • 1 eetlepel honing
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • Zout en peper uit de molen

Instructies

Voorbereiding van de marinade:

  • Maak een marinade door olijfolie, vers gesneden munt, een eetlepel honing, peper en zout te mengen.
  • Leg de lamsrack in de marinade en laat minimaal 4 uur marineren, bij voorkeur onder druk of vacuüm voor een optimaal resultaat.

Voorbereiding van de aardappels:

  • Snijd de rosevalaardappels in halve schijfjes.
  • Rits de rozemarijn van de takjes en voeg deze toe aan de aardappels.
  • Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie, peper en zout, en meng dit goed met de aardappels.
  • Laat ook de aardappels minimaal 4 uur marineren.

Bereiding in de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
  • Leg de gemarineerde aardappels aan de linkerkant van de airfryer zeef en bak deze 5 minuten op 200 graden.
  • Voeg vervolgens de lamsrack aan de rechterkant toe en bak beide samen nog eens 5 minuten op 200 graden.
  • Was intussen de suikerpeulen en zorg dat er wat druppels water op blijven zitten.
  • Leg de suikerpeulen de laatste 5 minuten bij het vlees en de aardappels in de airfryer.

Serveren:

  • Haal alles uit de airfryer en serveer de lamsrack samen met de krokante rosevalaardappels en knapperige suikerpeulen.

Notities

Wijnadvies:

Combineer dit gerecht met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Pinot Noir, die goed past bij de rijke smaken van het lamsvlees en de aardappels.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 1g | Sugar: 5g

Lamsrack met een Macadamia Korst uit de Airfryer

Lamsrack met een Macadamia Korst uit de Airfryer

Deze lamsrack, bedekt met een knapperig korstje van macadamianoten en rozemarijn, is een waar feest voor de smaakpapillen. Perfect bereid in de airfryer voor een sappig en smaakvol resultaat!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Lamsvlees
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 800 g lamsrack
  • Peper en zout naar smaak
  • 75 g ongezouten macadamianoten
  • 1 eetlepel broodkruim liefst zelfgemaakt
  • 1 eetlepel verse rozemarijn gehakt
  • 1 ei

Instructies

Bereiden van de knoflookolie:

  • Hak de knoflook fijn en meng met de olijfolie tot een knoflookolie.
  • Bestrijk de lamsrack met deze knoflookolie en breng op smaak met peper en zout.

Voorbereiden van de korst:

  • Hak de macadamianoten fijn en meng in een kom met het broodkruim en de gehakte rozemarijn.
  • Klop het ei los in een aparte kom.

Aanbrengen van het korstje:

  • Haal de lamsrack eerst door het losgeklopte ei en laat het overtollige ei goed uitlekken.
  • Rol het vlees vervolgens door het macadamia-mengsel, zodat het goed bedekt is.

Bereiding in de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 100°C.
  • Plaats de lamsrack in de mand van de airfryer en stel de timer in op 25 minuten.
  • Na 25 minuten, verhoog de temperatuur naar 200°C en bak nog eens 5 minuten voor een krokant korstje.
  • Verwijder de lamsrack uit de airfryer, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten voor het serveren.

Notities

Wijnadvies:

Serveer deze lamsrack met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Syrah, die de rijke smaken van het vlees en de notenkorst perfect aanvult.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 35g | Vet: 45g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g

Malse Lamskroon met Muntpesto uit de Airfryer

Malse Lamskroon met Muntpesto uit de Airfryer

Geniet van een prachtig bereide lamskroon, rijkelijk bestreken met verse muntpesto. Dit gerecht is ideaal voor een feestelijke maaltijd en kan gemakkelijk in de airfryer worden bereid!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Lamsvlees
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 lamsracks
  • 1 bosje verse munt
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel honing
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Bereiding van de muntpesto:
  • Doe de verse munt, knoflook, olijfolie en honing in de hakmolen van een staafmixer.
  • Pureer de ingrediënten tot een dunne, smaakvolle muntpesto.
  • Zet een deel van de pesto apart voor later gebruik.
  • Voorbereiden van de lamskroon:
  • Snijd de lamsracks vanaf de bovenkant tussen de botjes een stukje in, zodat ze iets loskomen.
  • Vorm de lamsracks tot een kroon en bind ze stevig samen met keukentouw.
  • Smeer de lamskroon royaal in met de muntpesto, zorg ervoor dat de hele kroon goed bedekt is.
  • Bereiding in de airfryer:
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius en plaats de grillpan erin.
  • Leg de lamskroon in de grillpan en bak deze 15 minuten op 200 graden.
  • Open elke 5 minuten de airfryer en smeer de lamskroon in met een nieuwe laag muntpesto voor extra smaak.
  • Serveren:
  • Serveer de lamskroon met aardappelpuree en verse fijne groenten naar keuze.
  • Garneer eventueel met een beetje extra muntpesto voor een frisse afwerking.

Notities

Wijnadvies:

Combineer deze lamskroon met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot, die goed past bij de rijke smaken van het lamsvlees en de muntpesto.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 30g | Vet: 45g | Zout: 0.5g | Sugar: 4g

Lamsgehakt op Stokjes met Kruidige Krieltjes en Tomatensaus

Lamsgehakt op Stokjes met Kruidige Krieltjes en Tomatensaus

Geniet van sappig lamsgehakt op stokjes, perfect gekruid en gecombineerd met cajun-krieltjes. Afgerond met een zelfgemaakte tomatensaus, dit is een heerlijk en eenvoudig gerecht uit de airfryer!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Hoofdgerechten, Lamsvlees
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor het hoofdgerecht:

  • Krieltjes hoeveelheid naar wens
  • Cajunkruiden naar smaak
  • 400 g lamsgehakt
  • 4 lente-uitjes fijngesneden
  • 2 tomaten zonder pitjes en vocht, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Peterselie bieslook, peper en mediterrane kruiden naar smaak

Voor de saus:

  • 2 grote tomaten in stukjes
  • potje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 soeplepels rode curry
  • Currykruiden peper, knoflookkruiden, Provençaalse kruiden naar smaak
  • Olijfolie

Instructies

Bereiding van de krieltjes:

  • Was de krieltjes en snijd ze doormidden.
  • Kruid de krieltjes met cajunkruiden naar smaak.
  • Plaats de gekruide krieltjes in de airfryer.

Bereiding van het lamsgehakt op stokjes:

  • Meng in een kom het lamsgehakt met de fijngesneden lente-uitjes, tomaten, knoflook, peterselie, bieslook, peper en mediterrane kruiden.
  • Vorm met het gehaktmengsel kleine rolletjes en draai deze rondom de satéprikkers tot ze stevig vastzitten.
  • Plaats de lamsgehaktstokjes bij de krieltjes in de airfryer.

Airfryer bereiding:

  • Stel de airfryer in op 180°C en bak zowel de krieltjes als de lamsgehaktstokjes gedurende 15 minuten, tot alles goudbruin en gaar is.
  • Bereiding van de tomatensaus:
  • Verhit een klein beetje olijfolie in een kookpot op het vuur.
  • Voeg de stukjes tomaat toe en laat even sudderen.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree, knoflook, rode curry en de kruiden toe.
  • Laat de saus sudderen tot de tomaten volledig zacht zijn.
  • Gebruik een staafmixer om de saus glad te mixen.

Serveren:

  • Serveer de lamsgehaktstokjes en krieltjes met de verse tomatensaus.
  • Geniet van deze smaakvolle en eenvoudige maaltijd!

Notities

Wijnadvies:

Serveer dit gerecht met een volle rode wijn zoals een Shiraz of een Malbec, die goed samengaat met de kruidige smaken van het lamsvlees en de tomatensaus.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 5g

Lamsbout met Spruitjes en Aardappel Quenelles uit de Airfryer

Lamsbout met Spruitjes en Aardappel Quenelles uit de Airfryer

Deze lamsbout, perfect bereid in de airfryer, wordt geserveerd met spruitjes en aardappel quenelles. Een complete en smaakvolle maaltijd zonder smaakoverdracht, ideaal voor een feestelijk diner!
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Lamsvlees
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 lamsbout van 1000 gram
  • 500 gram spruitjes diepvries of vers
  • 8 aardappel quenelles volgens betreffend recept
  • Verse rozemarijn
  • Verse tijm
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram wilde paddenstoelenmix
  • Arachide olie om in te smeren
  • 1 eetlepel honing
  • Neutrale olie voor de spruitjes

Instructies

  • Koop een mooie lamsbout en rol hierin enkele takken verse rozemarijn en citroentijm.
  • Gebruik indien gewenst keukentouw om de kruiden op hun plaats te houden.
  • Smeer de lamsbout in met arachide olie en plaats deze in de airfryer.
  • Bak de lamsbout 75 minuten op 150 graden Celsius.
  • Terwijl de lamsbout bakt, maak je de spruitjes schoon en meng je ze met een eetlepel honing en een beetje neutrale olie.
  • Na 75 minuten leg je de spruitjes en de bevroren aardappel quenelles bij de lamsbout in de airfryer.
  • Verhoog de temperatuur van de airfryer naar 200 graden Celsius en bak nog eens 15 minuten, tot de spruitjes en aardappel quenelles goudbruin en gaar zijn.
  • Haal de lamsbout, spruitjes en aardappel quenelles uit de airfryer en serveer direct.

Notities

Serveer deze maaltijd met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Shiraz, die de rijke smaken van het lamsvlees en de paddenstoelen complementeren.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 45g | Vet: 40g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Zelfgemaakte Kroketten van Kliekjes uit de Airfryer

Zelfgemaakte Kroketten van Kliekjes uit de Airfryer

Zin om creatief met kliekjes om te gaan? Maak je eigen huisgemaakte kroketten met restjes stoofvlees, goulash, of andere gerechten. Deze heerlijke krokante snacks zijn eenvoudig te bereiden in de airfryer!
(inclusief invriezen)1 dag 30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Borrelhapjes, Snack
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Lege blikken (voor invriezen)
  • mes
  • Magnetron (optioneel)
  • Kommen voor ei en paneermeel
  • Olie spray

Ingrediënten

  • 1 blik ragout of goulash of kliekjes naar keuze
  • 3 eieren
  • 200 gram paneermeel of panko

Instructies

  • Plaats de ragout, goulash, of kliekjes waarvan je kroketten wilt maken in een leeg blik en vries het minimaal 24 uur in.
  • De volgende dag, houd het ingevroren blik 5 minuten onder een warme kraan om de inhoud los te maken.
  • Open het blik aan beide kanten en duw de bevroren inhoud eruit.
  • Snijd de bevroren inhoud voorzichtig in 4 gelijke schijven.
  • Als de schijven te hard zijn, kun je ze een paar minuten in de magnetron verwarmen of even 5 minuten laten liggen om ze wat zachter te maken.
  • Klop de eieren los in een kom en doe het paneermeel of panko in een andere kom.
  • Haal elke schijf door het ei en vervolgens door het paneermeel of panko.
  • Herhaal dit proces drie keer om een goede korst te vormen.
  • Spray de kroketten licht in met wat neutrale olie om een extra krokante textuur te krijgen.
  • Plaats de kroketten in de airfryer en bak ze 15 minuten op 180 graden Celsius, tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Serveer de kroketten direct en geniet van je zelfgemaakte lekkernijen.

Notities

Wijnadvies:

Serveer deze kroketten met een glas droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, of kies voor een klassiek Nederlands biertje.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 7g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g

Italiaanse Kipspies met Mozzarella en Tomaat

Italiaanse Kipspies met Mozzarella en Tomaat

Een heerlijke Italiaanse kipspies gevuld met mozzarella en tomaat. Perfect gekruid met Italiaanse kruiden en eenvoudig bereid in de airfryer. Ideaal voor een snelle en smaakvolle maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Kip, Snack
Land van herkomst: Italië
Dieët: Glutenvrij
Servings: 2
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Kipfilet hoeveelheid naar wens
  • Mozzarella hoeveelheid naar wens
  • Tomaat hoeveelheid naar wens
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak inkepingen in de kipfilet, zodat er ruimte ontstaat om de vulling toe te voegen.
  • Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes.
  • Stop afwisselend plakjes mozzarella en tomaat in de inkepingen van de kipfilet.
  • Bestrooi de kipfilet met zout en Italiaanse kruiden naar smaak.
  • Steek een satéprikker door de hele kipfilet heen om de vulling op zijn plaats te houden.
  • Plaats de gevulde kipfilets in de airfryer.
  • Stel de airfryer in op 140°C en bak de kip 8 minuten.
  • Verhoog vervolgens de temperatuur naar 160°C en bak nog eens 12 minuten totdat de kip gaar is en de mozzarella gesmolten.
  • Haal de kipspies uit de airfryer en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Deze kipspies gaat goed samen met een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti, of een verfrissende witte wijn zoals Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 35g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g