Rissoles à l'Indienne
gekruide hartige en gevulde frituur
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
lepels
messen
sauspannen
kommen
mes
- 300 g bloem
- snufje zout
- 3 eieren
- 21/2 deciliter melk
- 50 g boter
- 3 eiwitten
- boter
- 200 g mager lamsvlees
- 30 g bloem
- 25 g boter
- 2 deciliter bouillon
- snufje zout
- 1 eetlepel kerrie
- eiwit
- paneermeel
- frituurvet
Van bloem zout eieren melk boter en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken hiervan dunne flensjes bakken.
Intussen de blokjes lamsvlees aanbraden.
Van boter en bloem + bouillon een dikke saus maken hierin het lamsvlees gaar smoren op smaak brengen met nog wat zout en de kerrie.
Van deze kerriesaus een laagje overlangs op elk flensje (ongebakken zijde) brenen op de randen wat achtergehouden beslag doen omvouwen dichtplakken paneren à l'anglaise en in hete frituur goudgeel afbakken.
Varianten:
- Stukjes kip aanbraden en gaarmaken in kerriesaus + scheut sherry
- Blokjes varkensvlees/magere ham in een afgeslapte sambalsaus.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 66
Rissoles à la bouquetière
hartige gevulde groentefrituur
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
lepels
kommen
sauspannen
mes
- 300 g bloem
- snufje zout
- 3 eieren
- 21/2 deciliter water
- 50 g boter
- 3 eiwitten
- boter
- 50 g bloemkool
- 50 g doperwtjes
- 50 g worteltjes
- boter
- 2 deciliter sauce béchamel
- 25 g Parmesan
- eiwit
- paneermeel
- frituurvet
Van bloem zout eieren water boter en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken.
Hiervan dunne flensjes eenzijdig bakken.
De groenten (en brunoise) laten smoren binden met een sauce béchamel aan het geheel wat geraspte Parmesan toevoegen.
Van deze groentenragoût een laagje overlangs op elk flensje (ongebakken zijde) brengen dit dubbelvouwen en de rand met wat achtergehouden beslag dichtplakken.
Paneren à l'anglaise en in de hete frituur goudgeel afbakken.
Varianten:
- Een macédoine van selderieknol kervel en ui
- Soepgroenten smoren en op dezelfde manier gebruiken.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 66
Havermoutdelight Pannenkoekjes
gevulde zoete pannekoekjes
Bereidingstijd55 minuten min
Servings: 4
Calories: 290kcal
Author: Cor Kevenaar
ruime pan
kommen
koekepan met dikke bodem
palet
mes
lepels
schotel
- 350 g havermout
- ½ liter water
- 3 eieren
- 25 g natuurlijke zoetstof bijvoorbeeld honing of ahornsiroop
- Een snufje zeezout
- 125 g volkorenmeel
- Extra ongezouten boter
- Suiker
- Jam of stroop naar keuze
Optioneel:
- Cornflakes even geweekt en minder bloem voor een knapperige textuur
Optioneel:
- Gehakte walnoten of andere noten geserveerd met bruine basterdsuiker
Laat de havermout weken in water.
Klop de eieren met de natuurlijke zoetstof en het zeezout tot het mengsel schuimig is.
Meng dit met de uitgelekte havermout (bij voorkeur met de havermout-wateroplossing).
Roer goed door en voeg ten slotte de volkorenmeel toe.
Voeg indien nodig wat extra water toe.
Bak met dit vrij dikke beslag op gebruikelijke wijze in een ruime hoeveelheid boter pannenkoekjes.
Serveer de pannenkoekjes met suiker, jam of stroop naar keuze.
Varieer door cornflakes te gebruiken (even geweekt) en iets minder bloem toe te voegen voor een knapperige textuur.
Voeg gehakte walnoten of andere noten toe aan het beslag en serveer met bruine basterdsuiker voor extra crunch.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 11g | Vet: 9g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 66
Gevulde Zoete Flensjes
Totale tijd55 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
eslagkom
flensjespan
paletmes
invetkwastje
sauspannen
schotel
lepels
mes
salamander
- 300 g bloem
- ⅓ liter melk
- 100 g suiker
- Snufje zout
- 3 eieren
- Jigger Crème de Cacao
- Boter
- 2 deciliter vanillesaus
- 50 g couverture
- 25 g bitterkoekjes
- Poedersuiker
Maak van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke wijze een glad flensjesbeslag.
Voeg een scheut Crème de Cacao toe voor extra aroma.
Bak van dit beslag op de gebruikelijke manier de flensjes.
Tussen elk paar flensjes breng je een laagje vanille-chocoladesaus aan (gewone vanillesaus waaraan couverture en verkruimelde bitterkoekjes zijn toegevoegd).
Dresseer de flensjes op een verwarmde schotel, bestrooi ze met poedersuiker en trek met een gloeiend ijzer overlangs strepen.
Variatie 1:
Maak een vulling van moccacrème en voeg een jigger notenlikeur toe.
Variatie 2:
Gebruik een gewone chocoladesaus met vulling van geraspte noot voor een andere smaakervaring.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 66
Spaanse Gevulde Tortilla
Castillanes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Kevenaar
- 50 g bloem
- 1 ½ deciliter water
- 2 uien
- 50 g vet spek
- Boter
- ½ theelepel cayennepeper
- Paprika
- Snufje zout
- Toast voor serveren
Meng de bloem met water in een beslagkom.
Snipper de uien en fruit deze samen met de dobbelsteentjes spek in een grote koekepan met dikke bodem.
Voeg wat boter toe.
Voeg cayennepeper, paprika en zout toe aan het uien-spekmengsel.
Roer goed door en laat het even smoren.
Bedek het mengsel met een lepel beslag en bak tot de bovenkant droog is.
Draai de tortilla om, laat de andere kant kort aantinten en serveer met toast.
Probeer variaties door het spek te vervangen door flinters ham.
Gebruik boemboe nasi goreng in plaats van uien (geweekt), maar voeg dan geen extra kruiden toe.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 4g | Vet: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 66
Hartige Vispannenkoekjes met Aziatische Flair
Tsja kia ping
Bereidingstijd55 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Kevenaar
kommen
paletmes
invetkwastje
lepels
mes
koekepan met dikke bodem
slabak
- 250 g gepelde garnalen
- ¼ l ketjap
- 1 wijnglas droge witte wijn
- 150 g bloem
- 5 eiwitten
- Reuzel of andere olie
- Komkommersalade voor serveren
Marineer de garnalen gedurende 30 minuten in een mengsel van ketjap en witte wijn.
Laat ze daarna uitlekken.
Maak een glad beslag van bloem en eiwitten in een beslagkom.
Verhit de reuzel in een koekepan met dikke bodem tot deze flink heet is.
Schep een lepel beslag in de pan, voeg een paar eetlepels gemarineerde garnalen toe, bedek met nog een paar lepels beslag en bak tot de bovenkant droog is.
Keer de pannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant goudbruin.
Serveer de vispannenkoekjes met een verfrissende komkommersalade.
Probeer variaties door garnalen te vervangen door shrimps, stukjes krab of kreeft.
Voeg de gemarineerde garnalen direct toe aan een gewoon pannenkoekbeslag voor een snellere bereiding.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 10g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 66
Frisse Vruchtencrêpes Rothschild
Geniet van een verfijnde twist op traditionele crêpes met deze Frisse Vruchtencrêpes Rothschild.
Gevuld met fruit en overgoten met een heerlijke soufflé-beslag.
Een perfecte afsluiter voor een feestelijk diner of een luxe brunch!
Strooi wat poedersuiker erover voor een elegante presentatie.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
flensjespan
paletmes
Invetskwastje
sauspannen
lepels
mes
salamander
vuurvaste schotel
Voor de Vruchtenvulling:
- 50 g verse appels in blokjes
- 50 g sappige abrikozen in blokjes
- 2 dl verfrissende Curaçao
Voor het Soufflé-Beslag:
- 2 dl melk
- 75 g suiker
- 40 g aardappelmeel
- 40 g boter
- 4 eidooiers
- 6 eiwitten
Voor de Crêpes:
- 300 g bloem
- 3 dl melk
- 70 g suiker
- Snufje zout
- 2 eieren
- Boter
- Poedersuiker voor afwerking
arineer de fruitblokjes (appels en abrikozen) met een vleugje Curaçao en zet opzij.
Verwarm 2 dl melk met 75 g suiker tot het kookt.
Meng aardappelmeel met een beetje melk en voeg dit mengsel toe aan de verwarmde melk.
Laat het koken en haal van het vuur.
Laat het afkoelen.
Voeg de boter en eidooiers toe aan het afgekoelde mengsel.
Meng goed en vouw de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel.
Voor de crêpes, meng bloem, 3 dl melk, 70 g suiker, zout en 2 eieren tot een glad beslag.
Bak dunne crêpes in een flensjespan met een beetje boter.
Bedek elke crêpe met een laag vruchtenbeslag en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C tot ze lichtbruin en gaar zijn.
Leg een tweede crêpe bovenop elke gebakken crêpe.
Bestrooi met poedersuiker en gebruik een gloeiend ijzer om decoratieve strepen op de crêpes te trekken.
Serveer deze frisse vruchtencrêpes met een glas zoete dessertwijn, zoals Sauternes of een lichte Muscat, om de smaken van het fruit en de Curaçao te complementeren.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 0.6g | Sugar: 40g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 66
Hartige Flensjes Paysannes
Geniet van hartige flensjes Paysannes, rijk gevuld met spek en uien.
Perfect voor een luxe brunch of als hoofdgerecht.
Serveer met een royale portie ui-puree voor een verfijnde touch.
Een smakelijke twist op traditionele flensjes die indruk maakt!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
flensjespan
kommen
lepels
mes
paletmes
sauspan
schotel
uisnijder
- Voor de Crêpes:
- 300 g bloem
- 3 deciliter water
- Snufje zout
- 25 g boter
- 4 eiwitten
- Voor de Vulling:
- 3 uien fijngesnipperd
- 50 g boter
- 100 g spek in blokjes gesneden
- Voor de Servering:
- Purée Soubise ui-puree
Maak een stevig beslag door bloem, water, zout, boter en stijfgeslagen eiwitten goed te mengen in een beslagkom.
Fruit de gesnipperde uien in de boter totdat ze glazig zijn.
Voeg de spekblokjes toe aan de uien en bak tot ze goudbruin zijn.
Verdeel het ui-spek mengsel gelijkmatig over de flensjespan.
Giet een lepel van het flensjesbeslag over de uien en spek en bak de flensjes tot ze goudbruin zijn aan beide zijden.
Rol de flensjes op en serveer ze op een schotel.
Serveer met een royale portie purée soubise (ui-puree).
Deze hartige flensjes passen goed bij een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay om de rijke smaken te balanceren.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 66
Gevulde Zoete Crêpes au Convent met Peer
Crêpes au conventGeniet van een hemelse traktatie met deze Crêpes au convent, zoete en gevulde vruchtenflensjes. Hier is de vernieuwde versie van het recept,
Totale tijd50 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
schotel
lepels
mes
kommen
- 300 g bloem
- 3 deciliter melk
- Een snufje zout
- 3 eieren
- 3 rijpe peren Doyenne
- Citroensap
- Boter
- Poedersuiker
Maak van gezeefde bloem, melk, zout en eieren op de gebruikelijke wijze een beslag voor niet al te dunne flensjes.
Snijd ondertussen een paar mooie peren in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
Laat de peren even staan.
Doe een lepel beslag in de hete pan, verdeel een drietal plakjes peer over het flensje, bak het flensje af en serveer het zo heet mogelijk, bestrooid met poedersuiker.
Varieer de vulling door de flensjes te vullen met gehalveerde, gesmoorde champignons en laat de poedersuiker weg.
Probeer de flensjes te vullen met flinters bigarreaux of gehalveerde verse kersen.
Geniet van deze heerlijke Crêpes au Convent met peer, perfect voor een zoete verleiding!
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 66
Gegrilde Kalkoenspiesjes met Groene Kruiden Marinade en Knoflookmayonaise
Naar een recept van restaurant 't Zusje
(inclusief marineren)3 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
Voor de marinade van groene kruiden:
- 400 ml olijfolie
- 4 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 bosje peterselie fijngehakt
- 1 bosje bieslook fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
Voor de knoflookmayonaise:
- 400 gram mayonaise
- 4 teentjes knoflook uitgeperst
- 100 ml gembersiroop
- 100 ml slagroom
- Peper en zout naar smaak
Voor de gegrilde kalkoenspiesjes:
- 10 spiesjes kalkoenfilet
- 150 gram spekjes uitgebakken
- 50 gram gebakken uitjes
Voor de salsa rosso:
- 5 gram peterselie fijngehakt
- 5 teentjes knoflook fijngehakt
- 120 gram ui fijngesnipperd
- 5 gram zout
- 5 gram grofgemalen peper
- 10 gram Franse mosterd
- 100 ml citroensap
- 100 ml olijfolie
- 15 gram tomatenpuree
- 40 gram tomaat in blokjes
Voorbereiding van de marinade van groene kruiden:
Meng in een kom de olijfolie, uitgeperste knoflook, fijngehakte peterselie, fijngehakte bieslook, peper en zout.
Giet de marinade over de kalkoenspiesjes en laat deze 3 uur marineren in de koelkast.
Bereiding van de knoflookmayonaise:
Meng in een kom de mayonaise, uitgeperste knoflook, gembersiroop, slagroom, peper en zout goed door elkaar.
Zet de knoflookmayonaise apart in de koelkast.
Bereiding van de salsa rosso:
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de fijngehakte knoflook, fijngesnipperde ui, zout, grofgemalen peper, Franse mosterd, citroensap en tomatenpuree toe.
Roer goed door en laat het mengsel goed doorwarmen.
Voeg tot slot al roerend de tomatenblokjes toe en laat het mengsel goed afkoelen.
Bereiding van de gegrilde kalkoenspiesjes:
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 40g | Vet: 45g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 66