Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Hartige Crêpes

Crêpes au lard
Geniet van een moderne twist op de klassieke crêpes met een hartige vulling. Dit recept is geïnspireerd op Europese tradities en biedt een smaakvolle ervaring.
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Europa
Porties: 4
calorieën: 300kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • Een snufje zout
  • 3 eieren
  • 2 deciliter water
  • 2 eiwitten
  • 200 g gerookt mager spek
  • 50 g boter
  • Optioneel:
  • stroop of bruine suiker

Instructies

  • Meng op de gebruikelijke manier bloem, zout, eieren, water en stijfgeslagen eiwitten om een stevig beslag te maken.
  • Snijd het gerookte magere spek in dunne plakjes en verdeel ze vervolgens in lange, smalle reepjes.
  • Verwarm een beetje boter in een flensjespan.
  • Bak de reepjes spek kort, totdat ze knapperig zijn.
  • Bedek de gebakken spekreepjes met een lepel beslag en bak ze snel goudbruin aan beide zijden.
  • Serveer de hartige crêpes warm en voeg naar wens stroop of bruine suiker toe.

Notities

Varieer de vulling met ham in plaats van spek.
Probeer een luxere versie met reepjes ossetong en stukjes truffel, geserveerd met een madera-saus.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Hartige Crêpes met Kaviaar

Crêpes au caviar
Beleef een luxueuze smaakervaring met deze Crêpes au caviar, een hartig en feestelijk gevuld flensje. Hier is de vernieuwde versie van het recept.
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 eieren
  • 2 ½ deciliter melk
  • 50 g boter
  • 3 eiwitten
  • Boter
  • 150 g kaviaar eventueel Deense imitatie

Instructies

  • Maak van bloem, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten een beslag.
  • Bak op de gebruikelijke wijze tweezijdig flensjes en laat ze afkoelen.
  • Pareer elk flensje zorgvuldig in een ronde vorm.
  • Leg op de helft van elk flensje een dun laagje uitgelekte en goed gekoelde kaviaar.
  • Vouw de flensjes dicht (eventueel de randen afplakken met wat eiwit).
  • Plaats telkens twee gevulde flensjes op een vuurvaste schaal en verwarm ze kort onder een hete grill aan de buitenkant.

Notities

Experimenteer met gezouten schelvislever en voeg veel cayennepeper toe voor een pittige twist.
Gebruik gepureerde kuit van de zogenaamde Engelse bokking, op smaak gebracht met dillepoeder.
Geniet van deze verfijnde Crêpes au caviar als een gastronomische traktatie voor speciale gelegenheden!

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 2mg | Sugar: 2g