Groene Looksaus
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 teentjes knoflook gepeld
- 1 theelepel zout
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 4 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 1 bos(jes) peterselie of koriander naar keuze
- 1 theelepel komijn
Deze saus is erg lekker bij Tortilla of pita.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 11
Yoghurtroomtaart met limoen en aardbeien
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 100 g bloem
- 25 g maïzena
- 6 eieren
- 175 g witte basterdsuiker
- 2 limoenen
- 250 ml slagroom
- 3 zakjes vanillesuiker
- 150 g Griekse yoghurt
- 500 g aardbeien in vieren
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Bloem en maïzena zeven. In kom eieren en 150 g suiker met handmixer tot schuimige, crèmekleurige massa kloppen.
Bloemmengsel erdoor spatelen tot bloem geheel is opgenomen. Beslag overdoen in vorm en gladstrijken.
In midden van oven biscuittaart in ca. 40 min. goudbruin en gaar bakken.
In open oven taart laten afkoelen.
Limoenen schoon boenen en schil eraf raspen.
Limoenen uitpersen.
Rest van suiker door limoensap roeren. In kom slagroom stijf kloppen met vanillesuiker.
Griekse yoghurt en limoenrasp erdoor spatelen.
Biscuittaart overlangs halveren en snijvlakken besprenkelen met limoensap.
Onderkant op schaal leggen en een derde van room erover uitstrijken.
Driekwart van aardbeien erover verdelen.
Bovenkant van taart erop zetten.
Bovenkant en zijkanten bestrijken met rest van room.
Rest van aardbeien over taart verdelen.
De zijkant van deze taart wordt gegarneerd met amandelen nog mooier. Rooster daarvoor een zakje amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi goudbruin en laat ze afkoelen. Druk vervolgens met de hand de amandelen tegen de zijkant van de taart. Draai de taart steeds een slag. Chocoladevlokken of hagelslag geven ook een fraai effect.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 11
Smikkelschuimpje
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 eieren
- 5 druppel(s) citroensap
- 250 g poedersuiker
- 1 potje musket gemengde spikkeltjes
Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
Leg het bakpapier op de bakplaat.
Splits de eieren.
Truc! Je doet het zo...
Breek de schaal van een ei boven een kom.
Zorg dat je in je beide handen één helft van het ei hebt.
Giet het eigeel in één van de twee helften.
Daardoor loopt het eiwit vanzelf in de kom.
Misschien nog een keer overgieten in de andere eihelft?
Nu is alle eiwit in de kom gelopen en hou je een lege helft over én een helft met eierdooier.
Dat eigeel heb je niet meer nodig.
Zet de mixer in het eiwit en klop het, samen met citroensap, tot het mengsel stijf is.
Lepel voor lepel klop je nu ook de poedersuiker erdoor.
Alle poedersuiker weg geklopt?
Het mengsel ziet er glimmend en stevig uit!
Schep het eiwit met een lepel in een spuitzak met kartelmond.
Spuit toefjes van ca. 3 cm breed naast elkaar op de bakplaat.
Hou ten minste 1 cm afstand tussen de toefjes.
Bestrooi de schuimpjes met gekleurde spikkeltjes en bak ze 25 minuten in de oven.
Zet de oven uit en laat ze nog een half uur in de oven staan.
Eindelijk, je zoete spikkelschuimpjes mogen vrij...
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 11
Schuimtaartjes met rode vruchten
Recept categorieën: Gebak
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 eiwitten
- 200 g suiker
- 250 g kleine aardbeien gehalveerd
- 125 g bramen
- 125 g frambozen
- maïzena om te bestuiven
Oven voorverwarmen op 100 °C. In beslagkom eiwitten stijfkloppen.
Beetje bij beetje suiker toevoegen.
Blijven kloppen tot taaie en glanzende massa ontstaat.
Bakplaat bekleden met bakpapier en licht bestuiven met maïzena.
Met behulp van twee eetlepels 7 bergjes eiwit van ca. 8 cm doorsnede op bakplaat scheppen. In midden van elk bergje kuiltje maken.
Eiwitbergjes in midden van oven in ca. 1 1/2 uur laten drogen, ovendeur op kiertje zetten.
In kom aardbeien, bramen en frambozen voorzichtig door elkaar scheppen.
Schuimtaartjes laten afkoelen en vlak voor het serveren vullen met fruit.
Lekker met bolletje ijs.
Tip
Het geheim van mooie schuimtaartjes zit 'm in de eieren. Alleen met echt verse eieren, met de houdbaarheidsdatum nog enkele weken in het verschiet, wordt het eiwitschuim mooi luchtig en stevig genoeg om als bergjes op de bakplaat te blijven staan.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 11
MonChou-vruchtentaart
Servings: 8 punten
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Voor de kruimelkorst:
- 175 gram mariabiscuits
- 125 gram gesmolten boter
Voor de vulling:
- 200 gram zachte MonChou
- 200 gram basterdsuiker
- 2 eetlepels kirsch
Verkruimel de biscuits en meng de gesmolten boter erdoor.
Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm met een doorsnee van 22 cm, druk het aan en strijk het glad.
Laat de korst in de koelkast hard worden.
Klop de MonChou samen met de basterdsuiker en de kirsch met een mixer
goed door elkaar, schep het op de korstbodem en strijk de bovenkant glad.
Laat het mengsel in de koelkast opstijven.
Maak de aardbeien schoon, snijd ze in plakjes en garneer de bovenkant vande taart hiermee.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 11
Hazelnootcake met ricotta
Een bakrecept zonder boter of olie en toch smakelijk?Ja dat kan met dit recept
Calories:
Author: Cor Klaar
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 250 gram Ricotta
- mespuntje zout
- 8 gram vanillesuiker
- 5 cl brandy/cognac/rum
- 100 gram gemalen hazelnoten.
Mix de eieren, suiker en vanillesuiker tot een schuimige massa en voeg daarna alle andere ingrediënten toe.
Neem een bakvorm naar keuze en bepaal zelf of deze moeten worden ingevet en met paneermeel moet worden bestrooid of gebruik bakpapier.
Zelf gebruik ik een siliconen bakvorm.
Bak in oven van 180 graden.
Tijd afhankelijk van gekozen bakvorm (minimaal 25 minuten).
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 11
Hollandse tiramisu van saroma-pudding, de Giannadisì
HOLLAND MEETS ITALY – Hollandse tiramisu van saroma-puddingEen variant op de overbekende Italiaanse tiramisu met de Hollandse nostalgie van Saroma-pudding. Wij hebben dit toetje vernoemd naar onze vriendin Han, en heeft als Italiaanse naam ‘Giannadisì’ meegekregen*.In plaats van de rauwe eieren en de mascarpone voor de tiramisu wordt in dit recept vanillepudding gebruikt. Een laagje banaan geeft het geheel een frisse ‘bite’.
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- Onderlaag:
- 150-200 gram lange vingers
- 200 ml koffie
- 2 bananen
- Crèmelaag:
- 1 pakje dr Oetker Saroma kloppudding vanille 74 gr
- 200 ml slagroom
- 350 ml melk
- Toplaag:
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel cacao
- 100 ml melk
- 100 ml water
- 50 gram pure chocolade
Wentel de lange vingers in de koffie en bedek de bodem van een schaal hiermee.
Vervolgens een laag van plakjes banaan.
Klop de ingrediënten voor de crèmelaag 2 minuten met een mixer en verdeel dit over de lange vingers/banaanlaag.
Zet in de koelkast en laat het een half uur stijf worden.
Meng in een steelpannetje de op de pure chocolade na ingrediënten voor de toplaag.
Kook de saus, blijf goed roeren en laat het iets indikken.
Haal de pan van het vuur en voeg stukje voor stukje de pure chocolade toe.
Blijf flink doorroeren tot alles goed is opgelost en een mooie gladde massa ontstaat.
Verdeel de chocoladesaus over de crèmelaag.
Minimaal een uur in de koelkast af laten koelen.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 11
Dolce della casa
Warm chocolade-toetje / Eerlijk is eerlijk, het recept is gepikt. Laatst waren we bij onze wijnboer/vrienden Ferrin en dochter Sara had dit toetje gemaakt. Sara zit op een soort vmbo-school en tijdens een praktijkles had ze dit recept leren maken en daarna thuis opnieuw gemaakt.
Calories:
Author: Cor Klaar
- 5 eieren
- 300 gram suiker
- 70 gram cacao
- 120 gram amaretti bitterkoek-achtige schuimkoekjes
- 500 ml melk
- boter om in te vetten
Amaretti verkruimelen.
De eieren met de suiker stevig mixen, stap voor stap de cacaopoeder, melk en amaretti toevoegen.
Verdelen over ingevette schaaltjes of muffinvormpjes.
In voorverwarmde oven ongeveer 40 minuten bakken op 110 graden.
Voor liefhebbers van een minder stevige, bijna vloeibare binnenkant, raad ik aan om het gerecht slechts 30 minuten in de oven te garen.
Naar keuze warm of koud serveren (maar warm is ie ‘t lekkerste!).
En wat denk je van een zoete Verduzzo van de vader van Sara, Paolo Ferrin erbij ……
Grazie Sara!
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 11
Flan di coco con latte condensato
Eenvoudig recept zonder boter en meel
Het woord ‘flan’ hebben de Italianen uit het Frans overgenomen en gezien het feit dat kokos wordt gebruikt, zal dit waarschijnlijk geen authentiek Italiaans gerecht zijn. Maar lekker is het wel!
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 blik gecondenseerde melk Friese Vlag – 397 gram
- dezelfde inhoud van bovenstaand blikje met gewone melk
- 225 ml caramelsaus zelfgemaakt of uit een flesje
- 4 eieren
- 175 gram gemalen kokos
- 50 gram suiker
Gebruik een siliconen cakevorm (andere cakevormen invetten met olie of margarine) en oven voorverwarmen op 180 graden (forno 180 gradi).
Giet de caramelsaus over de bodem van de cakevorm.
De eieren met suiker stevig opkloppen en de overige ingrediënten toevoegen en even goed mixen.
Massa in cakevorm gieten in de oven ongeveer 35-45 minuten mooi bruin bakken.
Aanrader is om deze kokosflan warm te eten, maar koud is ie ook erg lekker!
Niet te zoet, dus ook lekker met een glas prosecco!
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 11
Cuscinetti all’arancia e mascarpone
Eenvoudig recept, weinig ingrediënten en snel bereid
Calories:
Author: Cor Klaar
- 200 ml slagroom
- 5 eetlepel(s) suiker
- 250 gram mascarpone
- 5 eetlepel(s) sinaasappeljam
- 3 eetlepel(s) sinaasappellikeur
- 500 gram bladerdeeg
- poedersuiker
Sla de slagroom met de suiker stijf, een klop er vervolgens de mascarpone, de jam en de likeur doorheen.
Laat deze massa een paar uur afkoelen om op te stijven en om de smaken te laten intrekken.
Snij het bladerdeeg in rechthoekjes naar keuze (bijvoorbeeld 8 x 3 cm). Verdeel deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze tot ze lichtbruin beginnen te kleuren (ongeveer 15 minuten).
Wanneer het bladerdeeg is afgekoeld kun je de stukken dwars doorsnijden. Je ziet dat het bladerdeegkussentje ‘hol’ is.
Doe het mascarponemengsel in een slagroomspuit en vul de onderste helften van het bladerdeeg.
Leg er de bovenkanten op en bestrooi alles met poedersuiker.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 11