Rolletjes met koffie crème
Servings: 25 Stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 60 gr boter
- 2 el ahornsiroop
- 60 gr bruine suiker
- 30 gr bloem
- 1½ tl gemberpoeder
- 75 gr pure chocola
- Koffiecrème:
- 1,8 dl room
- 1 el poedersuiker
- 1 tl oploskoffie
- 1 el Tia Maria
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160ºC).
Leg bakpapier op de bakplaat.
Meng boter, ahornsiroop en suiker in een pan.
Roer dit op laag vuur tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.
Neem de pan van het vuur.
Voeg gezeefde bloem en gemberpoeder toe.
Roer alles kort met een houten lepel door.
Schep 1 afgestreken theelepel van het mengsel op de bakplaat zo'n 12 cm uit elkaar (maak 3-4 koekjes tegelijk).
Maak van het mengsel rondjes van 8 cm.
Bak ze in 6 minuten lichtbruin.
Laat ze 30 seconden liggen, neem ze van de plaat en wikkel ze, terwijl ze nog warm zijn, om de steel van een pollepel.
Zijn ze tijdens het verwerken hard geworden, zet ze dan nog weer even in de oven om zacht te worden.
Meng de ingrediënten voor de koffiecrème in een kom en roer alles goed door elkaar.
Dek de kom met plasticfolie af en zet hem 1 uur in de koelkast. Klop het mengsel met de mixer
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 44
Perzik amandelstrudels
Servings: 24 Stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 425 gr perziken
- 60 gr amandelschaafsel
- 60 gr sultana's
- 1 el bruine suiker
- 12 vel filodeeg
- 100 gr boter
- kaneel
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 165°C) en vet de muffinvormen in.
Meng de kleingesneden perziken met de amandelsnippers, sultana's en de bruine suiker.
Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter en leg hierop een ander vel.
Snij dit in vieren en vervolgens ieder stuk opnieuw in vieren.
Herhaal dit met de andere vellen filodeeg.
Leg 4 vierkantjes in steeds een iets andere hoek in elke muffinbakje en bak ze 10 minuten.
Doe dan 1 eetlepel van de vulling in de deegbodempjes, strooi hierover wat kaneel en bak de taartjes in 5-10 minuten goudbruin.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 44
Perencake
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 150 gr boter of margarine
- 150 gr suiker
- 1 citroen de geraspte schil er van
- 2 eieren
- 250 gr bloem
- 125 gr maïzena
- 1 zakje bakpoeder
- 125 ml melk
- 1 kg peren
- 1 mespunt kaneel
- 50 gr suiker
- 75 gr gehakte amandelen
- 40 gr boter of margarine
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Roer boter, suiker, citroenrasp en eieren tot een schuimige massa.
Vermeng bloem met maïzena en bakpoeder en doe dit afwisselend met de melk bij de schuimige boter.
Klop tot een mooi glad deeg verkregen is.
Vet een bakblik of ovenplaat in en strijk het beslag erop.
Schil de peren, verwijder stelen en klokhuizen en snij ze in grote stukken.
Verdeel de stukken gelijkmatig over het beslag.
Strooi er suiker, kaneel en gehakte amandelen over. Bak de cake 30-40 minuten.
Als de taart klaar is met gesmolten boter bestrijken
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 44
Parijse soezen
Recept categorieën: Gebak
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2½ dl water
- 50 gr boter of margarine
- 150 gr bloem
- 30 gr maïzena
- 5 eieren nr 3
- 1 tl bakpoeder
- ½ l slagroom
- 2 el suiker)
- 2 pakjes klopvast
- poedersuiker
Verwarm de oven voor op 250°C (hetelucht 225°C).
Maak het soezendeeg volgens het soezenrecept ongezoete soezen.
Bestrooi een bakblik met wat bloem en schep met 2 lepels 12-15 hoopjes beslag op de plaat (of gebruik een garneerspuit).
Bak de soezen 35 minuten.
Open de oven niet voordat de baktijd om is.
Na het bakken meteen één zijde van de soezen met een schaar openknippen, openvouwen en ze laten afkoelen.
Sla de slagroom met suiker en klopvast stijf en vul elke soes ermee.
Klap ze dicht en bestrooi ze eventueel rijkelijk met poedersuiker
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 44
Moorkoppen
Recept categorieën: Gebak
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2½ dl water
- 1 mespunt zout
- 100 gr boter of margarine,
- 1 el suiker
- 125 gr bloem
- 4 eieren nr. 3
- 1 tl bakpoeder
- ½ l slagroom
- klopvast
chocoladeglazuur:
- 200 gr poedersuiker
- 30 gr cacao
- 3 el heet water
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 44
Minipavlova's
Servings: 40 Stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 eiwitten
- 125 gr poedersuiker
- 150 gr pure chocolade
- 2½ dl slagroom
- 1 el poedersuiker extra
- 1 tl sinaasappelschil
- Fruit zoals stukjes aardbei, plakjes papaja, kiwi, passievruch
Verwarm de oven voor op 140-150°C (hetelucht 125-135°C).
Klop de eiwitten in een kom stijf.
Zet de kom boven een pan met kokend water en voeg onder voortdurend kloppen de poedersuiker toe.
Gebruik voor het kloppen het liefst een mixer.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Maak met het mengsel 40 rondjes van ongeveer 4 cm (de bodems).
Schep de rest van het merenguemengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 5 mm. Spuit op elke bodem drie dunne cirkels op elkaar op de buitenrand.
Bak de merengues ± 30 minuten tot ze stevig aanvoelen.
Zet de ovendeur op een kier en laat ze in de oven afkoelen.
Doop de bodems in gesmolten chocolade.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat ze hierop afkoelen.
Meng slagroom, extra poedersuiker en sinaasappelrasp.
Roer alles tot het net dik begint te worden.
Schep het mengsel in een spuitzak met een klein, glad spuitmondje en spuit het in de merengue.
Versier de pavlova's met vruchten.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 44
Marmercake
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 gr boter of margarine
- 1 pakje vanillesuiker
- mespunt zout
- 250 gr suiker
- 4 eieren
- 500 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 125 ml melk
- 50 gr gehakte amandelen
- 60 gr cacao
- 2 el rum
- 4 el melk
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Roer de boter in een diepe kom schuimig en voeg al roerend vanillesuiker, zout en 200 gr suiker toe.
Vermeng bloem en bakpoeder en doe dit steeds afwisselend met wat melk en eieren bij de boter.
Klop tot een luchtig en glad deeg ontstaat.
Doe ⅓ deel van het deeg in een andere kom.
Maak een mengsel van cacao en melk (en eventueel rum en chocola) en de laatste 50 gr suiker en klop dit door deze portie deeg (bruin).
Roer de gehakte amandelen door de andere portie deeg (geel).
Vet een cakevorm in, doe er de helft van het gele deeg in, dan het bruine deeg en tot slot de rest van het gele.
Neem de steel van een houten lepel en roer spiraalsgewijs door het beslag in de vorm zodat er een marmereffect ontstaat.
Zet de cake in de oven en bak de cake 70-80 minuten.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 44
Magdalenakoekjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 gr bloem
- 150 gr boter of margarine
- 100 gr suiker
- 80 gr gemalen witte amandelen
- marmelade
- poedersuiker
Bereiding:
Rol het deeg op een met bloem bestoven plank uit tot een dikte van ½ cm en steek er met een glas rondjes uit.
Steek uit de helft van de koekjes het middendeel met een appelboor, zodat kransjes ontstaan.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Leg de koekjes op een ingevet bakblik en bak ze 10-15 minuten in het midden van de oven.
Laat ze op een rooster afkoelen en bestrijk de 'hele' koekjes dik met marmelade. Zet de kransjes erop en strooi er poedersuiker over.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 44
Limoenmeringue
Recept categorieën: Gebak
Servings: 36 Stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 18 plakken bladerdeeg
- 125 gr suiker
- 30 gr maïzena
- 2 tl limoenschil
- 75 ml limoensap
- 1,9 dl water
- 30 gr boter
- 2 eidooiers
- 3 eiwitten
- 125 gr suiker
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Vet de muffinvormen in.
Rol de plakken bladerdeeg uit en steek uit elke plak 2 rondjes van 7 cm.
Leg de rondjes in de kuipjes en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bak de rondjes in 12-15 minuten goudbruin.
Neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
Doe de suiker, maïzena, geraspte limoenschil, limoensap en water in een grote pan.
Breng alles op matig vuur al roerend aan de kook tot het mengsel indikt.
Neem de pan van het vuur en roer er de boter door.
Roer er 1 voor 1 de eierdooiers door. Schep 1 volle tl van het mengsel in de kuipjes.
Klop de eiwitten stijf.
Voeg geleidelijk aan de suiker toe en klop tot de suiker is opgelost en het mengsel glanst.
Schep hiervan 1 el op elk taartje.
Bak de taartjes in 4-5 minuten lichtbruin. (Maak van restjes deeg stengels.)
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 44
Kruidkoek van Janneke
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 150 gr boter of margarine
- 150 gr suiker
- 3 eieren
- 100 gr bloem
- 50 gr maïzena
- 2 tl bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 1 mespunt gemberpoeder
- 1 tl koekkruiden
- 100 gr geraspte bittere chocolade
- 100 gr gemalen hazelnoten
- 30 gr gehakte sukade
- 30 gr gesneden oranjesnippers
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Roer de boter met suiker en eieren glad en schuimig.
Meng bloem, maïzena, bakpoeder, zout en kruiden door elkaar en voeg het mengsel lepelsgewijs bij de boter, blijf goed kloppen.
Voeg tot slot de geraspte chocolade, hazelnoten, sukade en oranjesnippers toe.
Vet een cakevorm in, bestrooi hem met paneermeel, doe het beslag erin en bak de kruidkoek 45-60 minuten.
Als de koek klaar is, warm verpakken in aluminiumfolie en 24 uur laten rusten. (De smaak van de koek wordt dan lekkerder).
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 44