Wildbouillon

Wildbouillon

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bouillon, Soep, Voorgerechten, Wild
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 250 gram wildpoulet
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 4 plakjes rauwe wildham
  • 200 gram gemengde paddestoelen
  • 2 el grof gehakte peterselie
  • 4 el zoete sherry of 2 el balsamicoazijn

Instructies

  • Pel en snijd de knoflook en het uitje in stukjes.
  • Leg het vlees in een diepe pan.
  • Voeg 1 ½ l koud water toe en breng het aan de kook.
  • Schep het schuim eraf.
  • Roer de knoflook, ui en de bouillonblokjes erdoor.
  • Zet het vuur heel laag en laat de bouillon 4 uur zachtjes trekken.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 120°C.
  • Leg de plakjes ham naast elkaar op een velletje bakpapier op een rooster en laat ze in de hete oven in 30-40 minuten drogen en knapperig worden.
  • Maak de paddenstoelen schoon en hak ze grof.
  • Zeef de bouillon boven een andere pan.
  • Haal het vlees uit de zeef en snijd het in kleine stukjes. (Rest van de ui en knoflook in de zeef wordt verder niet meer gebruikt.)
  • Breng 5 minuten voor het eten de bouillon aan de kook.
  • Voeg de sherry of balsamico azijn, het in stukjes gesneden vlees en de paddenstoelen toe en verwarm de bouillon nog een paar minuten op een laag vuur.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Schep de soep in de kommen, strooi de peterselie erover en leg de krokante wildham erbij.

Notities

In plaats van het wildpoulet kan rundpoulet gebruikt worden. Je kunt de ham vervangen door dun gesneden gerookte eendenborstfilet.

Luxe bokkenpootjes

Luxe bokkenpootjes

Recept categorieën: Koek
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de biscuit:

  • 200 g eiwit
  • 225 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 175 g amandelpoeder
  • 75 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 40 g bloem
  • 3 el geschaafde amandelen

Voor de banketbakkersroom:

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 50 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el Puddingpoeder

Voor de botercrème:

Afwerking:

  • 250 gram chocolade gesmolten

Instructies

  • Biscuit:
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Neem de eiwitten en voeg hieraan de zaadjes van het vanillestokje toe.
  • Voeg tijdens het mixen de suiker in 3 delen toe.
  • Als laatste voeg je een snufje zout toe.
  • Mix het eiwit tot stijve pieken.
  • Neem de kom van de machine af en spatel nu voorzichtig het amandelpoeder door het eiwit. Voeg ook het poedersuiker toe en spatel voorzichtig eronder.
  • Zeef de bloem en spatel ook deze voorzichtig eronder.
  • Neem een spuitzak en doe het mondje erin.
  • Zet je bakplaat met bakpapier klaar en schep de biscuit in de spuitzak en spuit de bokkenpootjes op de bakplaat.
  • Probeer om ongeveer dezelfde lengte aan te houden.
  • Als je alle bokkenpootjes gespoten hebt bestrooi je ze met geschaafde amandelen.
  • Bak de bokkenpootjes in ca 15 gaar in een voorverwarmde oven op 180°.
  • Haal na het bakken onmiddellijk het bakpapier van de bakplaat af en laat de bokkenpootjes zo een paar minuutjes liggen.
  • Je krijgt ze dan gemakkelijker van het bakpapier af.
  • Als je dit onmiddellijk na het bakken wilt doen kan het zijn dat ze kapot gaan omdat ze nog niet krokant zijn.
  • Banketbakkersroom:
  • Neem een pan en giet hierin 2/3 van de melk in.
  • Voeg het zaad van het vanillestokje en het vanillestokje zelf toe.
  • Neem de helft van de suiker en voeg toe aan de melk.
  • Breng samen aan de kook.
  • Neem ondertussen de resterende melk en doe hier de andere helft van de suiker, de eetlepel puddingpoeder en de 2 eidooiers bij.
  • Roer goed door.
  • Wanneer de melk kookt haal je het vanillestokje eruit en schenk dan een klein deel melk op het eidooiermengsel.
  • Roer door en schenk nu het eidooiermengsel terug in de pan met melk.
  • Breng het geheel terug aan de kook en roer goed door.
  • Schenk de pudding in een platte schaal en doe er onmiddellijk plastic folie op.
  • De folie moet echt op de pudding liggen en niet over de kom gespannen.
  • Dit zorgt voor condens en maakt je pudding waterig.
  • De folie zorgt ervoor dat je geen vel op je pudding krijgt.
  • Botercrème:
  • Doe de boter in de keukenmachine samen met de poedersuiker.
  • Mix door tot je een crème krijgt.
  • Neem de afgekoelde pudding erbij en doe telkens 1 e.l pudding erbij.
  • Zorg ervoor dat de pudding volledig opgenomen word door de boter.
  • Schep de crème in een spuitzak.
  • Spuit op de platte kant van de helft van de koekjes botercrème en druk er voorzichtig een koekje tegenaan.
  • Leg ze op het taartenrooster.
  • Tempereren:
  • Smelt de chocolade en laat deze terug afkoelen tot een 25°.
  • Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de chocolade en laat ze opstijven.
  • Smakelijk.

Lopende Rijstevlaai

Lopende Rijstevlaai

Recept categorieën: Gebak, Taart
Land van herkomst: België
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

voor de bodem:

  • 250 gram bloem
  • 15 gram verse gist of 8 gr droge gist
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 75 gram boter
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 3 gram zout

Voor de rijst:

  • 100 gram paprijst dessertrijst
  • 1 liter melk
  • 130 gram suiker
  • 10 gram bloem
  • 3 eieren

Eventueel:

  • de zaadjes van een vanillestokje

Instructies

  • Meng voor het deeg alle ingrediënten in de keukenmachine en laat de machine een 15 minuutjes kneden.
  • Maak een bol van het deeg en laat het een 3 kwartier rijzen (ik doe dit in de oven op 35°C).
  • Doe de melk in een pan en breng deze aan de kook.
  • Voeg het vanillestokje en de zaadjes toe.
  • Wanneer de melk kookt voeg je 90 gr suiker en de 100 gr rijst toe.
  • Zet het vuur klein en kook de rijst gaar in ca 1 uur.
  • Roer er om de 5 minuten eens door zodat je zeker bent dat je rijst niet aanbrandt.
  • Wanneer de rijst gaar is voeg je de bloem toe en blijf roeren terwijl je het geheel nog even laat door koken.
  • Schenk de rijst nu in een langwerpige schaal en dek de rijst af met plastic folie.
  • Laat de rijst nu volledig afkoelen.
  • Wanneer je rijst bijna afgekoeld is neem je de bol deeg en rolt deze uit tot een mooie ronde lap. Vet een vlaaivorm met losse bodem in en leg de lap deeg erin.
  • Druk de randen goed aan tegen de zijkant.
  • Rol met de deegroller het overtollige deeg langs de randen netjes weg.
  • Laat het deeg nog een 20 minuutjes rusten.
  • Ondertussen maak je de rijst af.
  • Splits 2 eieren en klop de eiwitten samen met 20 gr suiker stijf.
  • De eidooiers klop je totdat ze zeer luchtig zijn.
  • Neem een lepel van de rijst en meng dit onder de eidooiers.
  • Zorg dat het luchtig blijft en ga zo door tot je alle rijst eronder hebt gemengd.
  • Neem nu het eiwit erbij erbij en spatel dit lepel voor lepel onder de rijst.
  • Schenk de rijst nu in de vlaaivorm op de bodem en strijk het geheel glad.
  • Klop nu het laatste ei in zijn geheel met de resterende 20 gr suiker heel luchtig en schenk dit over de rijst.
  • Strijk het weer glad en bak nu vlaai in een voorverwarmde oven van 200 °C in ca 25 minuutjes gaar. D
  • e vlaai moet mooi goudbruin zijn.
  • Na het bakken direct de vlaai ontvormen en op een taartrooster laten afkoelen.
  • Wanneer de vlaai is afgekoeld kun je hem eventueel afwerken met slagroom en geraspte chocolade.

Lentebiscuit met Aardbeien

Lentebiscuit met Aardbeien

Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: België
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 100 gram maizena
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.

Voor de vulling en topping:

  • 1 Liter slagroom
  • 2 doosjes aardbeien
  • 4 Flinke eetlepels zelfgemaakte aardbeiengelei
  • 3 koffielepels suiker of vanillesuiker
  • Chocolade geraspt

Instructies

  • Warm de oven voor op 180 °.
  • Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain-marie tot een temperatuur van 50 °.
  • Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban.
  • Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt.
  • Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban.
  • Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder.
  • Leg de rest van het eiwit er boven op.
  • Neem de bloem, mayzena en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom.
  • Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt.
  • Neem de bakvorm en vul deze met het beslag.
  • Bak af in ca 35 minuten.
  • Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is.
  • Laat de biscuit volledig afkoelen.
  • Snij de biscuit met een taartenzaag in 3 lagen.
  • Neem de gelei en smeer deze uit over de bodem.
  • Daarna een laag slagroom erover smeren.
  • Leg de 2e laag erbovenop en herhaal de gelei en slagroom.
  • Leg er een laag gesneden aardbeien bovenop.
  • Leg de top van de biscuit erop en smeer de zijkant in met slagroom.
  • Doe de chocoladekrullen op een bord en neem de biscuit tussen je handen en rol hem voorzichtig door de chocoladekrullen.
  • De bovenkant insmeren met slagroom en dan langs de rand toefjes spuiten.
  • Vul de taart met aardbeien en zet hem koel weg.

Notities

Je kunt eender welk fruit gebruiken voor deze biscuit, het hoeven niet persé aardbeien te zijn.

Kompelbrood

Kompelbrood

Recept categorieën: Brood
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram Volkorenmeel
  • 200 gram Tarwebloem
  • 5 gram Droge gist of 10 gr verse gist
  • 10 gram Zout
  • 10 gram Suiker
  • 20 gram Echte boter
  • 200 gram Kompelbier bovengronds
  • 120 gram water Lauw

Instructies

  • Doe alle droge ingrediënten behalve het zout in de kitchenaid en laat de machine al eens mengen.
  • Schenk het kompelbier en het water erbij en laat de machine een vijftal minuten kneden.
  • Doe er nu het zout bij en laat de machine nog eens een 10 à 15 minuten verder kneden.
  • Haal het deeg nu uit de kom en laat het afgedekt op een warme plaats een uurtje rijzen.
  • Ik doe dit in de oven op 35°, zo ben ik er zeker van dat er geen tocht bij kan komen.
  • Na het uurtje rijzen kneed je het deeg nog eens door en vorm je het deeg tot een bal.
  • Beboter je bakblik en leg het deeg erin.
  • Laat nogmaals rijzen tot het deeg in hoeveelheid is verdubbeld.
  • Verwarm je oven voor op 210° en bak dan het brood af in ca 35 minuten.
  • Nadat je het brood uit de oven hebt gehaald neem je een kwast en wat water en wrijf je de bovenkant in met het water.
  • Dit zorgt voor een mooie glans. Je kunt het ook insmeren met echte boter, ook zeer lekker.

Notities

Het brood is heerlijk, lekker mals en vol van smaak. Geniet van het brood, zeer lekker bij stoofvlees of andere gerechten waar bier in verwerkt is.

Koffie Kaneel Cupcakes

Koffie Kaneel Cupcakes

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Land van herkomst: België
Servings: 12 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk op kamertemperatuur
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels kaneel

Topping:

  • 250 gram poedersuiker
  • 250 gram boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepel oploskoffie mengen met 2 theelepels heet water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.

Beslag maken:

  • Doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe.
  • Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid.
  • Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
  • Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.
  • Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
  • Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe.
  • Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
  • Voeg de melk toe en mix nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.
  • Voeg als laatste de kaneel toe en mix het geheel nog eens goed door met de mixer.
  • Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes.
  • Het vullen gaat nu heel makkelijk.
  • Neem een ijslepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje.
  • Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.
  • Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn.
  • Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan decoreren!

Bakken:

  • Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster.
  • Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
  • Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn.
  • Als ze gaar zijn haal je de cupcakes eruit, zijn ze nog niet gaar, dan laat je ze nog even staan.
  • Zijn je cupcakes iets boller geworden dan gewenst, leg dan meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een snijplankje op de cupcakes in het cupcake bakblik.
  • Na ongeveer 1/2 minuut haal je het plankje er weer van af, je cupcakes zijn nu mooi plat.

Werkwijze topping:

  • Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa.
  • Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. De textuur en de kleur veranderen. Voeg als laatste de koffie en de vanille extract toe.
  • Je kan deze botercrème extra kleuren met een druppeltje bruine kleurstof.
  • Gebruik eens wat lekkere flavoring oil door het beslag, bijvoorbeeld Amaretto!
  • Ook leuk: maak mini koffie kaneel cupcakes. Gebruik mini bakvormpjes voor minimaal 20-24 mini cupcakes.
  • Strooi wat kaneel of oploskoffie als finishing touch!

Koekjes met chocolade dip

Koekjes met chocolade dip

Recept categorieën: Chocolade, Koek
Land van herkomst: België
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 400 gram echte boter ongezouten / op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker
  • 500 gram zelfrijzende bloem
  • 200 gram chocolade naar keuze
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 2 stokjes vanille Zaadjes of vanille extract
  • Snuifje zout

Eventueel

  • een klein scheutje melk

Instructies

  • Meng alle ingrediënten behalve de melk in een kom tot een geheel.
  • Als je deeg te droog is kun je eventueel een beetje melk toevoegen.
  • Laat het deeg een 20 minuutjes rusten in de koelkast.
  • Rol het dan met een deegrol uit en snijd er rechthoekjes uit.
  • Ik heb bv een ravioli rolmesje gebruikt om ze uit te snijden.
  • Je kunt met een vork losjes over het deeg duwen zodat je lijntjes krijgt.
  • Deze blijf je na het bakken dan zien.
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voor verwarmde oven van 185°C in ca 15 à 16 minuutjes gaar.
  • Ze zijn gaar als er een mooi lichtbruin randje rond het koekje zit.
  • Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en dip een helft van de koekjes er in.
  • Schud de overtollige chocolade van het koekje en leg ze dan op een vel bakpapier om uit te harden.

Knapkoek

Knapkoek

Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: België
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 1 ei
  • snufje zout
  • Een beetje vanille extract

Afwerking:

  • boter
  • rietsuiker

Eventueel naar wens toevoegen

  • kaneel

Instructies

  • Doe alle ingrediënten te samen in de keukenmachine en laat de machine een aantal minuten kneden tot het deeg een bal vormt en los laat van de kom.
  • Neem het deeg uit de kom en verpakh et in plastic folie.
  • Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm je oven voor op 210°.
  • Bebloem je werkvlak en kneed na koeling het deeg nog eens door.
  • Maak er een bol van en rol het uit tot een dunne plak.
  • Steek er een ronde plak uit van ca 20 cm doorsnede en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bestrijk de koek met boter en bestrooi rijkelijk met rietsuiker.
  • Trek met een scherp mes lijnen op de koek waardoor je hem in 8 stukken verdeeld.
  • Enkel lijnen trekken en niet doorsnijden.
  • Bak de koek in ca 10 af op 210°.
  • Als de koek uit de oven komt dan kun je de koek op deze lijntjes netjes doorsnijden.
  • Laat ze afkoelen op een taartrooster.
  • Je hoeft niet persé een grote koek te maken.
  • Je mag natuurlijk naar hartenlust variëren met de vorm.

Kleine bessenvlaaitjes met schuim

Kleine bessenvlaaitjes met schuim

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Fruit, Gebak
Land van herkomst: België
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

voor de bodem:

  • 250 gram bloem
  • 15 gram verse gist of 8 gr droge gist
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 75 gram boter
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 3 gram zout

voor de vulling:

  • ½ liter melk
  • 125 gram suiker
  • 50 gram puddingpoeder imperial
  • 1 eidooier
  • 250 gram rode bessen
  • suiker om te bestrooien

voor de topping:

  • 80 gram eiwit
  • 80 gram suiker
  • 80 gram poedersuiker

Instructies

  • Meng voor het deeg alle ingrediënten in de keukenmachine en laat de machine een 15 minuutjes kneden.
  • Maak een bol van het deeg en laat het een 3 kwartier rijzen (ik doe dit in de oven op 35°C).

Maak nu de pudding.

  • Breng 400 ml melk aan de kook met de suiker.
  • De rest van de melk meng je met de eidooier en het puddingpoeder.
  • Wanneer de melk kookt giet je een gedeelte bij het mengsel, roer kort door en schenk in de pan terug.
  • Breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook tot de pudding indikt. Leg nu een stukje plastic folie op de pudding (hij mag gewoon in de pan blijven) en zet de pan op een koele plaats.
  • Je houd nadien nog pudding over, deze mag je lekker zo opeten.
  • Neem het deeg en rol dit dun uit op een licht bebloemd werkblad.
  • Neem een uitsteker van ca 10 cm en steek nu 12 rondjes uit.
  • Beboter je cupcake vorm en leg nu in elk vormpje een cirkel deeg.
  • Nu moet je even gaan duwen en strekken totdat je vormpje mooi gevuld is.
  • Neem de pudding erbij en leg in elk stukje deeg een flinke koffielepel pudding.
  • Hierboven op verdeel je de bessen.
  • Neem nog wat extra suiker en strooi dit met een koffielepel over de bessen.
  • Zet je oven aan om voor te verwarmen op 200°C (traditioneel), voor hetelucht ga je 10 tot 15°C lager.

Nu ga je de topping maken.

  • Doe je eiwitten in een kom en zet je machine aan.
  • Strooi er telkens een beetje suiker bij tot de suiker op is en je eiwit mooi tot glanzende stijve pieken is geslagen. Voeg nu lepel voor lepel het poedersuiker toe.
  • Laat de machine gewoon verder draaien tijdens het toevoegen.
  • Neem een spuitzak met een spuitmondje naar keuze.
  • Vul de zak en spuit mooie rozetten op de bessen.
  • Zet je cupcakevorm in de oven op de 2de richel van onder.
  • Bak je vlaaitjes gaar in ca 20 minuten.
  • Zie je dat je schuim donkerbruin gaat worden ? Zet je oven dan een 20°C lager.
  • Na het bakken haal je de vlaaitjes met een klein paletmes uit de cupcakevorm en laat je ze afkoelen op een taartrooster.

Notities

Heb je nog deeg over en wil je dit niet weggooien ? Bak er dan nog een kleine bodem van en vries deze in. Je kunt deze later ontdooien en vullen naar keuze.

Kinderchocolade Cupcake

Kinderchocolade Cupcake

Recept categorieën: Chocolade, Cupcakes / Muffins
Servings: 12 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 150 g Suiker
  • 1 Snufje zout
  • Vanille extrakt
  • 2 Eieren kamertemperatuur
  • 160 g Bloem
  • 30 g Cacaopoeder
  • ½ tl Bakpoeder
  • ¼ tl Natrium bicarbonaat
  • 100 g pure chocolade gesmolten
  • eventueel Een beetje melk kamertemperatuur

Voor de topping:

  • 16 reepjes kinderchocolade
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone

Extra:

  • chocolade boontjes om te decoreren
  • stukjes Kinderchocolade om te decoreren

Instructies

Werkwijze voor de chocolade cupcakes:

  • Boter, suiker, zout en vanille extract mixen tot een crème.
  • Eieren 1 voor 1 toevoegen en goed laten opnemen in de massa.
  • De droge benodigdheden zeven en toevoegen.
  • De gesmolten pure chocolade toevoegen en als het beslag nu iets te stevig is schenk er een scheutje melk bij.
  • Neem een ijsschep en vul de cupcake papiertjes met een bolletje deeg.
  • Bak de cupcakes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °.
  • Doe altijd de prikkertest om te zien of ze gaar zijn !
  • Laat de cupcakes volledig afkoelen.
  • Vul een spuitzak met de topping en spuit de cupcakes mooi op.
  • Snij de resterende reepjes chocolade in kleine blokjes en steek ze in de topping.
  • Werk af met een cacaoboontje.
  • Zet ze in de koelkast om op te stijven.
  • Neem ze een half uurtje voor het serveren uit de koelkast .