Appelcake van Onbekende Auteur
Servings: 1 cake
Calories:
Author: Cor Klaar
- 75 g boter op kamertemperatuur
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 2 zoetzure appels bijvoorbeeld Jonagold
- 2 eieren M
- 100 g Canderel culinaire zak a 250 g
- 100 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel(s) bloem
Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
Boter zacht roeren.
Bakmeel zeven.
Appels schillen en ieder in 8 stukjes snijden.
Eieren scheiden en eiwitten stijfkloppen.
In grote kom boter, Canderel en melk mixen.
Eidooiers toevoegen en goed mixen.
Beetje bij beetje bakmeel toevoegen en tot glad beslag mixen.
Stijfgeklopte eiwitten erdoor spatelen.
Ingevette cakevorm bestrooien met bloem.
Deeg in vorm doen.
Stukjes appel in deeg duwen.
Cake ca. 50 minuten bakken.
Cake in plakken snijden.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 89
Appelbootje
Servings: 4
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pakje roomboterbladerdeeg (diepvries, 10 plakjes)
- 4 appels Elstar
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel(s) paneermeel
- 60 g fijne suiker
- ½ theelepel kaneelpoeder
Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten).
Intussen schil je de appels en snij je ze in 4 partjes.
Klokhuizen eruit, en elk appelpartje snij je weer in 4 plakjes.
Druppel wat citroensap over de plakjes, zodat ze niet verkleuren.
Leg het bakpapier op de bakplaat.
De bootjes mogen komen!
Rol de hoeken van elk bladerdeegplakje 2 keer om.
Zo krijg je een soort achthoekige bootjes met kleine opstaande randjes.
Leg ze op de bakplaat.
Klop in een kopje met een vork de eierdooier met 1 eetlepel water los.
Dit mengsel strijk je dun over de rand en bodem van de deegbootjes.
Strooi ook het paneermeel erover.
Leg de plakjes appel als dakpannen op de bodem.
Meng in een kopje kaneel en suiker door elkaar en bestrooi de taartjes met lekker veel kaneelsuiker.
Bak ze in 20 minuten bruin (in het midden van de oven).
Laat de taartjes iets afkoelen - heb je mooi even de tijd om thee te zetten.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 29g | Protein: 3g | Vet: 11g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 89
Aardappelpuree DeLuxe
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 700 gram aardappels
- 2 el. Blue Band Finesse voor Verrijken
- 1 el. Bieslook fijngesneden
- peper
- zout
- paneermeel
- boter halvarine
Schil de aardappels en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
Prak de aardappels met de blueband, bieslook, peper en zout tot er een gladde massa ontstaat.
Schep de puree over in een platte ovenvaste schaal.
Bestrooi de puree met parneermeel en leg klontjes boter op de parneermeel.
Voeg zoveel boter toe dat als de boter smelt de hele schotel is bedekt (dit voor de korst).
Zet de puree 15 minuten in een voorverwarmde oven bij 220 graden voor een lekker krokant korstje.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 89
Aardappel-Kaaspannenkoek Muffins
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 gram bloem
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- 125 ml pindakaas met of zonder nootjes
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 eieren
- 175 ml melk
- 2 middelgrote bananen geprakt
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bereid deze heerlijke aardappel-kaaspannenkoekmuffins met de volgende stappen:
Vermeng bloem, bruine basterdsuiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
In een tweede kom, roer pindakaas, olie, eieren, melk en geprakte bananen door elkaar.
Voeg het pindakaasmengsel toe aan het bloemmengsel en roer met een vork tot alles bevochtigd en vermengd is.
Let op dat je niet te lang roert.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
Bak de muffins gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze gaar zijn.
Je kunt de gaarheid controleren door er een tandenstoker in te steken; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar.
Geniet van deze smakelijke aardappel-kaaspannenkoekmuffins die een heerlijke combinatie van smaken bieden!
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 89
Hartige curryquiche met aardappel, prei en kokos
Een kruidige en romige quiche met spekjes, aardappel, kokos en curry. Comfortfood met een oosters tintje, perfect voor de herfst.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6
Calories: 462kcal
Author: Cor Klaar
- 1 blik kokoscrème met koriander 80 g
- 1 pakje kokosmelk 300 ml, romig
- 2 grote preien in ringen
- 3 grote aardappels in plakjes
- 4 eieren
- 6 plakjes deeg voor hartige taart
- 75 g belegen kaas geraspt
- Currypasta naar smaak
- 250 g spekreepjes duobakje
- Boter voor invetten
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de quichevorm in met boter.
Laat het deeg ontdooien en bekleed de quichevorm ermee.
Verwarm een braadpan en bak de spekreepjes 3 minuten uit.
Voeg de prei en aardappelplakjes toe en bak 4 minuten mee.
Roer er currypasta naar smaak doorheen.
Meng in een kom de kokosmelk, kokoscrème, eieren en geraspte kaas.
Schep het prei-aardappelmengsel in de quichevorm.
Giet het eimengsel er gelijkmatig overheen.
Bak de quiche in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade of yoghurtdip met munt voor een fris contrast.
Wijnadvies:
Heerlijk met een gekoelde Pinot Gris of een milde Chardonnay met lichte houtrijping.
Calories: 462kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 18g | Vet: 31g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 89
Amerikaanse pecannotenmuffins
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 200 gram pecannoten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 40 gram basterdsuiker
- 2 eieren
- 200 cl melk
- 6 el plantaardige olie
- 5 el Maple syrup of appelstroop
De oven voorverwarmen op 200 graden, de muffinvorm invetten.
Houdt 20 pecannoten achter en hak de rest van de pecannoten fijn.
Meng in een kom het zelfrijzen bakmeel,de suiker,en de fijngehakte pecannoten door elkaar.
Roer de eieren ,melk,olie en de stroop erdoor.
Schep het muffinbeslag in de muffinvorm en leg er een pecannoot op.
Bak de muffins in de oven in ongeveer. 20 minuten gaar.
In plaats van pecan noten kan je b.v. -Hazelnoten -amandelen
-chocolade -chocolade+noten of iets anders erdoorheen doen.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 89
Aardappelwafeltjes
Bereidingstijd20 minuten min
Oven-/wachttijd:20 minuten min
Servings: 12 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 g aardappels vastkokende bijvoorbeeld Nicola
- 30 gram boter + extra boter om in te vetten
- 30 g Parmezaanse kaas geraspte
- 1 eetlepel(s) bieslook fijngeknipt
- peper
- zout
Rasp de aardappels fijn en laat ze in een zeef uitlekken.
Doe de aardappels over in een schone theedoeken druk het overtollige vocht eruit.
Smelt de boter en schep die met de kaas, het bieslook en peper en zout naar smaak door de aardappels.
Verwarm de oven voor tot 200oC.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Verdeel het aardappelmengsel in 12 porties en schep de porties op het bakblik (leg ze niet te dicht tegen elkaar aan, bak ze desnoods in twee keer of gebruik meer bakblikken) en drukze uit tot platte koekjes (@ca. 11 cm).
Bak de wafeltjesca. 5 minuten en keer ze meteen pannenkoekmes.
Bak ze in nog ca. 4 minuten goudbruin en knapperig.
Serveer de wafels lauwwarm of koud.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 89
Aardappelbakjes met groenten
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g kruimige aardappels
- Zout versgemalen peper
- 2 eidooiers
- 20 g boter + extra boter om in te vetten
- 2 eetlepels geraspte belegen kaas
- 300 g gemengde zomergroenten courgette, wortelen, peultjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels slagroom
- 40 g jonge bladsla
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
Schil en was de aardappels.
Kook de aardappels in ca.
20 minuten in water met wat zout totdat ze gaar zijn.
Giet de aardappels af en pureer ze.
Klop 1 eidooier, de boter en de kaas door de aardappelpuree.
Vet de binnenkanten van de bakjes in met boter.
Druk het aardappeldeeg tegen de binnenranden van de bakjes en bestrijk het met een losgeklopte eidooier.
Bak het aardappeldeeg in het midden van de oven in ca.
20 minuten gaar.
Haal de bakjes uit de oven.
Maak intussen de groenten schoon en snijd ze in stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de groenten in ca. 8 minuten beetgaar.
Roer de slagroom door de groenten en laat dit even binden.
Breng op smaak met zout en peper.
Was de bladsla en verdeel deze met het groentemengsel over de bakjes.
Geniet van deze heerlijke aardappelbakjes met groenten als een smaakvolle en kleurrijke maaltijd!
Calories: 220kcal | Protein: 6g | Vet: 15g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 89
Mueslicake
Calories:
Author: Cor Klaar
- 150 g speltmeel
- 50 g Allos Amarant choc. muesli tropical muesli of vruchtenmuesli naar keuze
- 200 g Provamel boter bakken en smeren - gesmolten
- 150 g suiker
- 4 eieren
Verwarm de oven voor op 160 º C
Bekleed een cakevorm met bakpapier
Meng in beslagkom de boter, suiker, eieren en muesli goed
Roer tenslotte het meel door het beslag en schenk alles in de cakevorm
Bak de cake in ong. 40 minuten gaar en bruin
Even laten afkoelen….en smullen maar!
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 89
Aardbeiensoufflé
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 g aardbeien
- 125 g suiker
- kirsch of citroensap
- 5 eiwitten
Pureer de aardbeien, voeg 60 gram suiker toe en breng eventueel op smaak met kirsch of citroensap.
Beboter de soufflévorm en bestrooi de vorm met suiker.
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Klop de eiwitten zeer stijf met de rest van de suiker.
Spatel een deel van het eiwit door de aardbeienpuree en spatel dan de aardbeienpuree door de rest van de stijfgeslagen eiwitten.
Bak de soufflé in 25 à 30 minuten goudbruin.
Serveer meteen.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 89