Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Geroosterde Knoflookdip

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Saus
Porties: 1 schaaltje
calorieën: 210kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • Knoflookdip:
  • 300 milliliter milde olijfolie of zonnebloemolie of koolzaadolie
  • 10 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei
  • 1 takje tijm
  • Salty Lemon Kruidenmix
  • Stokbrood optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Pel de knoflookteentjes en plaats ze in een ovenbestendig schaaltje.
  • Besprenkel ze met een derde van de olijfolie en breng op smaak met Salty Lemon Kruidenmix.
  • Voeg ook een takje tijm toe.
  • Bak de knoflookteentjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat ze daarna afkoelen.
  • Verwijder het takje tijm en doe de knoflook samen met de olie in een hoge beker geschikt voor de staafmixer.
  • Voeg het ei, citroensap en de rest van de olijfolie toe.
  • Plaats de staafmixer op de bodem van de beker.
  • Zet de mixer aan, maar beweeg geleidelijk naar boven terwijl je mixt.
  • Binnen enkele seconden zal je een romige knoflookdip hebben.
  • Laat deze afkoelen in de koelkast.
  • Serveer de knoflookdip met een snufje Salty Lemon Kruidenmix en versgebakken stokbrood, indien gewenst.

Notities

Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay vormt een mooie aanvulling op deze romige dip.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 1g | Vet: 23g | Zout: 0.2mg | Sugar: 0.1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Tomaten met Ei en Geitenkaas

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kaas
Porties: 4 personen
calorieën: 185kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 grote stevige tomaten
  • 1 sneetje oud witbrood glutenvrij indien nodig
  • 1 kleine rode ui fijngesnipperd
  • 2 eetlepels verse basilicum fijngesneden
  • 25 g geraspte geitenkaas of lactosevrije kaas
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 medium eieren
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten voorzichtig uit met een theelepel.
  • Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier gedurende 5 minuten.
  • Verkruimel het sneetje brood (met korst) in een keukenmachine tot fijne kruimels.
  • Meng het broodkruim met de fijngesnipperde ui, basilicum en geraspte geitenkaas.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met keukenpapier en plaats ze in een ingevet ovenschaaltje.
  • Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei voorzichtig in de tomaat glijden.
  • Bedek het ei met een dikke laag van het broodkruimmengsel en besprenkel met olijfolie.
  • Bak de gevulde tomaten in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Serveer de gevulde tomaten met versgeroosterd brood.

Notities

Wijnadvies:

Probeer een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De levendige smaak zal goed samengaan met de tomaten en het ei, terwijl het de geitenkaas accentueert.

Nutrition

Calories: 185kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 9g | Vet: 13g | Zout: 0.7mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde Bloemkool met Garnalensaus

Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
Porties: 1 personen
calorieën: 480kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 mini bloemkool
  • Zout
  • 80 g verse roomkaas
  • eetlepel melk
  • 100 g Hollandse garnalen
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 cherrytomaatjes
  • 50 g geraspte Gruyère kaas

Instructies

  • Maak de bloemkool schoon en snijd de dikke stronk eruit.
  • Was de bloemkool.
  • Kook de bloemkool in een pan met ruim kokend water en zout in ca.
  • 10 minuten beetgaar.
  • Verwarm intussen de grill voor op de hoogste stand.
  • Verwarm in een steelpan de verse roomkaas met de melk zachtjes tot een dikke saus.
  • Schep de garnalen door de saus en breng op smaak met peper.
  • Was de cherrytomaatjes en snijd ze in vieren.
  • Giet de bloemkool af en zet hem in een ovenschaaltje.
  • Verdeel de garnalensaus en cherrytomaatjes over de bloemkool.
  • Strooi de geraspte Gruyère kaas erover.
  • Schuif het schaaltje ca. 15 cm onder de hete grill en laat de bloemkool in ca. 3 à 5 minuten licht kleuren.

Notities

Serveer de gegratineerde bloemkool met gebakken minikrieltjes.

Wijnadvies:

Deze gegratineerde bloemkool met garnalensaus kan goed worden gecombineerd met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Verdejo uit Spanje. De wijn zal de zeevruchtensmaak van de garnalen accentueren en de romigheid van de saus aanvullen.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 2.5mg | Sugar: 6g