Romige Geroosterde Knoflookdip
Porties: 1 schaaltje
calorieën: 210kcal
Equipment
Ingrediënten
- Knoflookdip:
- 300 milliliter milde olijfolie of zonnebloemolie of koolzaadolie
- 10 teentjes knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 1 ei
- 1 takje tijm
- Salty Lemon Kruidenmix
- Stokbrood optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Pel de knoflookteentjes en plaats ze in een ovenbestendig schaaltje.
- Besprenkel ze met een derde van de olijfolie en breng op smaak met Salty Lemon Kruidenmix.
- Voeg ook een takje tijm toe.
- Bak de knoflookteentjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ze daarna afkoelen.
- Verwijder het takje tijm en doe de knoflook samen met de olie in een hoge beker geschikt voor de staafmixer.
- Voeg het ei, citroensap en de rest van de olijfolie toe.
- Plaats de staafmixer op de bodem van de beker.
- Zet de mixer aan, maar beweeg geleidelijk naar boven terwijl je mixt.
- Binnen enkele seconden zal je een romige knoflookdip hebben.
- Laat deze afkoelen in de koelkast.
- Serveer de knoflookdip met een snufje Salty Lemon Kruidenmix en versgebakken stokbrood, indien gewenst.
Notities
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay vormt een mooie aanvulling op deze romige dip.
Nutrition
Calories: 210kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 1g | Vet: 23g | Zout: 0.2mg | Sugar: 0.1g