Vietnamese noedelsoep
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 8 lenteui
- 2 kippenbouillon
- 100 gram rijstnoedels
- 150 gram kip
- 8 takjes koriander
- 1 rode peper
- 1 eetlepel(s) basterdsuiker
- 1 limoen
Snij de lente-uitjes in schuine stukjes en breng een ruime pan water met de bouillontabletten aan de kook.
Kook de lente-ui in de bouillon beetgaar en schep ze met een schuimspaan uit de pan.
Kook de rijstnoedels kort in de bouilon gaar en schep de noedels uit de bouillon (bouillon bewaren).
Snij lente-ui en peper in dunne ringetjes, de kipfilet in plakjes en hak de koriander fijn.
Voeg alles toe aan de bouillon en breng op smaak met suiker en limoensap.
Receptenplein.nl
Home / Pan met deksel / Pagina 2
Stuvée's Tomatenslobber met Varkensnieren
Een eenvoudig en voedzaam stoofgerecht van varkensnieren in tomatensaus, een traditioneel gerecht van kermisexploitant Jacob Stuvée.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc: Kermis
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 6 varkensnieren
- 2 uien
- Boter of vet
- 1 groot blik tomatenpuree
- Peper
- Zout
- Laurier
- Nootmuskaat
Blancheer de nieren en kook ze gaar in water met zout en laurier.
Snijd de uien in reepjes en smoor ze in boter of vet lichtbruin en gaar.
Snijd de gare nieren in blokjes.
Voeg de nieren en tomatenpuree toe aan de uien.
Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
Laat alles ± 15 minuten zachtjes stoven.
Serveertip:
Serveer met tarwebrood.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Pan met deksel / Pagina 2
Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst
Deze smaakvolle Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst is een heerlijke combinatie van kruidige curry, knapperige groenten en romige rijst.
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Thailand Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 560kcal
Author: Cor Klaar
- 400 ml kokosmelk
- 275 g rijst
- 2 el olijfolie
- 300 g kipfilet in blokjes
- 1 tl Thaise rode currypoeder
- 400 g spitskool gesneden
- 400 g Chinese kool gesneden
- 3 el chilisaus
- 15 g verse koriander grof gehakt
- Zout naar smaak
Breng de kokosmelk met ruim water en zout aan de kook.
Voeg de rijst toe, zet de deksel op de pan en kook op middelhoog vuur in 8 minuten gaar.
Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kip met de currypoeder 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de spitskool en Chinese kool toe en roerbak nog 3 minuten.
Voeg de chilisaus toe en roerbak nog 1 minuut tot alles goed gemengd is.
Verdeel de kokosrijst en het kip-groentemengsel over 4 borden.
Garneer met verse koriander en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een partje limoen en extra chilisaus voor extra pit.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichtzoete Gewürztraminer past goed bij de pittige en romige Thaise smaken.
Calories: 560kcal | koolhydraten: 72g | Protein: 28g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Pan met deksel / Pagina 2
Goudrenet Chutney met Dadels en Walnoten
Deze smaakvolle chutney van goudrenetten, dadels en walnoten is perfect als bijgerecht bij vleeswaren of kaasplankjes en is lang houdbaar!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ui gesnipperd
- 3 goudrenetten geschild, klokhuis verwijderd, in stukjes
- 300 g gedroogde dadels ontpit en fijngehakt
- 30 g walnoten grof gehakt
- 100 ml witte wijnazijn
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 snufje zout
- 1 snufje gemberpoeder
- 1 snufje cayennepeper
Pel en snipper de ui.
Schil de goudrenetten, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.
Verhit in een pan 2 eetlepels water en kook de ui en appelstukjes afgedekt op laag vuur gedurende 20 minuten, tot ze zacht zijn.
Voeg de fijngehakte dadels, gehakte walnoten en 50 ml witte wijnazijn toe aan het mengsel.
Breng op smaak met zout, gemberpoeder en cayennepeper.
Laat de chutney al roerend inkoken tot deze dik begint te worden.
Voeg de lichtbruine basterdsuiker en de resterende 50 ml witte wijnazijn toe.
Roer goed door en laat de chutney verder inkoken tot deze een dikke, maar niet kleverige, consistentie heeft.
Haal de chutney van het vuur en laat afkoelen.
Deze hoeveelheid chutney is goed voor één jampot.
Goed afgesloten blijft de chutney maandenlang houdbaar.
Serveertip:
Serveer deze chutney als bijgerecht bij rauwe ham, kaasplankjes of op naanbrood. De chutney is ook een heerlijke toevoeging aan sandwiches.
Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Muscat, die de zoet-pittige smaak van de chutney aanvult.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 2g | Vet: 4g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Pan met deksel / Pagina 2
Romige Aardappelpuree
Geniet van deze romige en zijdezachte aardappelpuree als een heerlijk bijgerecht bij je diner!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 700kcal
Author: Cor Klaar
- 3 kg aardappelen panklaar
- 600 gram melk
- 400 gram boter
- 500 gram room
- Zout
- Peper
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Kook de aardappelen met zorg.
Haal ze uit de verpakking en doe ze in een pan.
Spoel ze af met koud water en zet ze voor de helft onder water.
Voeg zout toe, proef het water (het moet zo zout zijn als zeewater), en breng het geheel met de deksel aan de kook.
Laat de aardappelen rustig gaar koken.
Prik met een vork om te controleren of de aardappelen gaar zijn.
Giet het water af zodra de aardappelen gaar zijn en laat ze nog 10 minuten nagaren met de deksel op de pan.
Pureer de aardappelen met een pureeknijper in een grote kom.
Verwarm de melk en voeg deze al draaiend toe aan de puree.
Voeg vervolgens de boter toe en voeg geleidelijk de room toe totdat de puree de gewenste consistentie heeft.
Breng de puree op smaak met versgemalen peper en zout.
Let op dat je de puree niet te lang draait, anders wordt hij taai.
Serveer de romige aardappelpuree direct als bijgerecht bij je favoriete maaltijd.
Een volle, romige Chardonnay vormt een perfecte aanvulling op deze rijke aardappelpuree.
Voor een variatie op deze puree kun je 50 gram truffelolie toevoegen voor een luxe truffelsmaak.
Calories: 700kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 10g | Vet: 45g
Receptenplein.nl
Home / Pan met deksel / Pagina 2
Aardappel mouseline
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1,2 kg aardappels panklaar
- 250 gram room
- 40 gram olijfolie extra vierge
- Zout
- Peper
Kook de aardappels met een vleugje intuïtie.
Haal de panklare aardappels uit de vacuümverpakking en plaats ze in de pan.
Spoel ze af met koud water.
Zet de aardappelen voor de helft onder water.
Voeg zout toe, zodat het water zo zout is als zeewater.
Proef dit.
Breng het geheel met het deksel erop aan de kook.
Zet het vuur zo laag dat het rustig doorkookt.
Laat de aardappelen rustig gaar koken.
Prik met een vleesvork om te controleren of de aardappelen gaar zijn.
Let op dat ze niet te gaar worden, anders nemen ze te veel vocht op en wordt de puree te slap.
Giet al het water af als de aardappelen gaar zijn.
Laat de aardappelen met de deksel er nog op ongeveer 10 minuten nagaren.
Pureer de aardappelen met de pureeknijper.
Controleer het gewicht; het moet nog steeds 1 kilo zijn om de verhouding met het vocht juist te houden.
Doe de puree in de kom van de Robot Coupe en voeg al draaiend de room en olijfolie toe.
Breng de puree op smaak met versgemalen peper en zout, naar eigen voorkeur.
Laat de puree niet te lang draaien om taaiheid te voorkomen.
Koel de mouseline snel terug en bewaar deze voor later gebruik.
Geniet van deze luchtige en smaakvolle Aardappel Mouseline als bijgerecht voor een verfijnde culinaire ervaring!
Receptenplein.nl
Home / Pan met deksel / Pagina 2