Ei-ontbijt Soufflé uit de Airfryer
Begin je dag goed met een luchtige en smaakvolle ei-ontbijt soufflé, eenvoudig te bereiden in de airfryer. Perfect voor een snel en elegant ontbijt!
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eieren
- 2 eetlepels magere room
- Rode peper fijngehakt
- Peterselie fijngehakt
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Snijd de peterselie en rode peper fijn.
Klop de eieren los in een kom en roer de room, peterselie, en rode peper erdoor.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Vul de soufflévormpjes voor de helft met het eimengsel.
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Bak de soufflés gedurende 8 minuten in de airfryer.
Voor een zachtere ("baveux") textuur, bak ze 5 minuten.
Haal de soufflés voorzichtig uit de airfryer en serveer direct.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 10g | Vet: 8g | Zout: 0.3g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / soufflévormpjes
Luxe Lava Chocolade Cakejes
Bereidingstijd28 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 430kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g extra bittere chocolade
- 200 g roomboter
- 2-3 eetlepels bloem
- 3 eieren
- 3 eierdooiers
- 100 g suiker
- Cacaopoeder
- Boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Breng een pan met ruim water aan de kook.
Breek de chocolade in stukjes boven een steelpan en voeg de boter toe.
Hang de steelpan in de pan met water (au bain-marie) en houd het water tegen de kook aan.
Laat de chocolade in ongeveer 5 minuten smelten, af en toe roeren.
Vet de soufflévormpjes in met boter en bestuif met bloem.
Schud het overtollige bloem eruit.
Klop met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker in ongeveer 2 minuten tot een romige, lichtgele massa.
Giet het chocolademengsel bij de eiermassa en bestrooi met 1 eetlepel bloem.
Spatel het geheel luchtig door elkaar.
Verdeel het chocoladebeslag over de vormpjes.
Bak de cakejes in het midden van de oven gedurende 10-12 minuten (de binnenkant blijft zacht).
Leg een bord op elk vormpje, keer om en laat ongeveer 30 seconden rusten.
Til voorzichtig de vormpjes van de cakejes af.
Bestrooi de cakejes met cacaopoeder.
Serveer direct, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.
Serveer met een glas Ruby Port of een volle rode dessertwijn zoals Banyuls.
Calories: 430kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 7g | Vet: 32g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / soufflévormpjes
Rijstebrij creme brulee
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- ½ vanillestokje
- 6 dl volle melk,
- 100 g dessertrijst kortkokende
- zout
- 50 g suiker
- 2 theelepels kaneelpoeder
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
VOORBEREIDEN:
Vanillestokje opensnijden.
In pan melk met vanillestokje aan de kook brengen.
Rijst toevoegen en met mespunt zout in 12 minuten tot pap koken,af en toe roeren.
Vanillestokje eruit halen. 30 g suiker door rijstebrij roeren.
Vormpjes invetten.
Rijstebrij over vormpjes verdelen en tot gebruik laten afkoelen.
BEREIDEN:
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Rest van suiker over rijstebrij strooien.
Suiker vlak onder grill in 4 minuten laten karameliseren.
Bestrooien met kaneelpoeder.
Direct serveren.
Receptenplein.nl
Home / soufflévormpjes
Romige Preisoufflé met Gruyère
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Kevenaar
- 25 g Grana Padano fijngeraspt
- 50 g boter
- 20 g patentbloem
- 175 ml melk
- 2 theelepels gedroogde tijm
- ½ zak panklare prei à 300 g
- Cayennepeper
- 50 g geraspte Gruyère kaas
- 2 eieren gesplitst
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrooi de binnenkant van ingevette soufflévormpjes met Grana Padano.
Smelt op laag vuur 25 g boter, voeg bloem toe en laat 2-3 minuten al roerend garen.
Schenk de melk in scheuten erbij.
Roer de tijm en een mespunt zout erdoor en laat de saus op laag vuur 20 minuten koken.
Roer tot alle klontjes zijn verdwenen.
Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.
Stoof in een hapjespan met antiaanbaklaag de prei in 25 g boter in 20 minuten gaar.
Pureer de prei met een mespunt cayennepeper en zout naar smaak in een keukenmachine tot een gladde massa.
Roer de preipuree en Gruyère door de saus en spatel de dooiers erdoor.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het preimengsel.
Vul de vormpjes voor de helft met het mengsel en zet ze in een met warm water gevulde ovenschaal.
Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de soufflés in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Wijnadvies:
Een droge, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht vanwege de romige textuur en de hartige smaak van de Gruyère.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / soufflévormpjes