Ei-ontbijt Soufflé uit de Airfryer

Ei-ontbijt Soufflé uit de Airfryer

Begin je dag goed met een luchtige en smaakvolle ei-ontbijt soufflé, eenvoudig te bereiden in de airfryer. Perfect voor een snel en elegant ontbijt!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Ei, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 2
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels magere room
  • Rode peper fijngehakt
  • Peterselie fijngehakt
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de peterselie en rode peper fijn.
  • Klop de eieren los in een kom en roer de room, peterselie, en rode peper erdoor.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Vul de soufflévormpjes voor de helft met het eimengsel.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Bak de soufflés gedurende 8 minuten in de airfryer.
  • Voor een zachtere ("baveux") textuur, bak ze 5 minuten.
  • Haal de soufflés voorzichtig uit de airfryer en serveer direct.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 10g | Vet: 8g | Zout: 0.3g | Sugar: 0g

Luxe Lava Chocolade Cakejes

Luxe Lava Chocolade Cakejes

Bereidingstijd28 minuten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 8 personen
Calories: 430kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g extra bittere chocolade
  • 200 g roomboter
  • 2-3 eetlepels bloem
  • 3 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • Cacaopoeder
  • Boter om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook.
  • Breek de chocolade in stukjes boven een steelpan en voeg de boter toe.
  • Hang de steelpan in de pan met water (au bain-marie) en houd het water tegen de kook aan.
  • Laat de chocolade in ongeveer 5 minuten smelten, af en toe roeren.
  • Vet de soufflévormpjes in met boter en bestuif met bloem.
  • Schud het overtollige bloem eruit.
  • Klop met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker in ongeveer 2 minuten tot een romige, lichtgele massa.
  • Giet het chocolademengsel bij de eiermassa en bestrooi met 1 eetlepel bloem.
  • Spatel het geheel luchtig door elkaar.
  • Verdeel het chocoladebeslag over de vormpjes.
  • Bak de cakejes in het midden van de oven gedurende 10-12 minuten (de binnenkant blijft zacht).
  • Leg een bord op elk vormpje, keer om en laat ongeveer 30 seconden rusten.
  • Til voorzichtig de vormpjes van de cakejes af.
  • Bestrooi de cakejes met cacaopoeder.
  • Serveer direct, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.

Notities

Serveer met een glas Ruby Port of een volle rode dessertwijn zoals Banyuls.

Nutrition

Calories: 430kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 7g | Vet: 32g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g

Rijstebrij creme brulee

Rijstebrij creme brulee

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • 4 soufflévormpjes , á 9 cm doorsnede á inhoud 1 ½ dl

Ingrediënten

  • ½ vanillestokje
  • 6 dl volle melk,
  • 100 g dessertrijst kortkokende
  • zout
  • 50 g suiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Vanillestokje opensnijden.
  • In pan melk met vanillestokje aan de kook brengen.
  • Rijst toevoegen en met mespunt zout in 12 minuten tot pap koken,af en toe roeren.
  • Vanillestokje eruit halen. 30 g suiker door rijstebrij roeren.
  • Vormpjes invetten.
  • Rijstebrij over vormpjes verdelen en tot gebruik laten afkoelen.

BEREIDEN:

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Rest van suiker over rijstebrij strooien.
  • Suiker vlak onder grill in 4 minuten laten karameliseren.
  • Bestrooien met kaneelpoeder.
  • Direct serveren.

Romige Preisoufflé met Gruyère

Romige Preisoufflé met Gruyère

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hartige taart, Kaas, Voorgerechten
Land van herkomst: Zwitserland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g Grana Padano fijngeraspt
  • 50 g boter
  • 20 g patentbloem
  • 175 ml melk
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • ½ zak panklare prei à 300 g
  • Cayennepeper
  • 50 g geraspte Gruyère kaas
  • 2 eieren gesplitst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrooi de binnenkant van ingevette soufflévormpjes met Grana Padano.
  • Smelt op laag vuur 25 g boter, voeg bloem toe en laat 2-3 minuten al roerend garen.
  • Schenk de melk in scheuten erbij.
  • Roer de tijm en een mespunt zout erdoor en laat de saus op laag vuur 20 minuten koken.
  • Roer tot alle klontjes zijn verdwenen.
  • Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Stoof in een hapjespan met antiaanbaklaag de prei in 25 g boter in 20 minuten gaar.
  • Pureer de prei met een mespunt cayennepeper en zout naar smaak in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Roer de preipuree en Gruyère door de saus en spatel de dooiers erdoor.
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het preimengsel.
  • Vul de vormpjes voor de helft met het mengsel en zet ze in een met warm water gevulde ovenschaal.
  • Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de soufflés in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Wijnadvies:

Een droge, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht vanwege de romige textuur en de hartige smaak van de Gruyère.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g