Zuidvruchten🍴

zuidvruchten

Recepten en gerechten met Zuidvruchten

Zuidvruchten voegen een exotische en zoete smaak toe aan je gerechten, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor allerlei recepten. Of je nu een zoet dessert of een hartig gerecht wilt maken, er zijn talloze mogelijkheden om met zuidvruchten te experimenteren. Probeer mango salsa (met frisse mango, koriander en een vleugje limoen, ideaal als verfrissende dip bij gegrild vlees), ananas- en kokosbrood (met een luchtige structuur en een tropische smaak, perfect voor een ontbijt of tussendoortje), en papaja salade (met knapperige groenten en een pittige dressing, ideaal als lichte maaltijd). Voor een creatieve twist kun je ook zuidvruchtencompote (met een mix van dadels, vijgen en abrikozen, heerlijk als topping voor yoghurt of ijs) of mango-lassi (een romige Indiase drank met mango en yoghurt, perfect voor een verfrissende traktatie) maken. Deze recepten bieden een heerlijke manier om zuidvruchten te verwerken en kunnen eenvoudig worden aangepast aan je eigen voorkeuren. Heb je een favoriet recept met zuidvruchten? Deel het met ons en inspireer anderen!

Aardappelcurie
Aardappelomelet met uien en pijnboompitjes
Afbreekbaar paasbrood in bloemvorm met rozijnen, amandelspijs en maanzaad, op een gekleurd bord op een rustieke houten tafel met lenteversiering
Afbreekbaar paasbrood met rozijnen en amandelspijs
ambachtelijke boerenabrikozen in brandewijn
Ambachtelijke Boerenabrikozen in Brandewijn
Appel amandel gebakje
Appel-Rozijnen Muffins
Dunne plakjes gestoofde Jonagold appel in carpacciostijl, gegarneerd met vijgen-honingsiroop en roquefort, geserveerd op een wit bord op een rustieke houten tafel.
Appelcarpaccio met Roquefort en Vijgensiroop
Elegante aspergebavarois met gekonfijte asperges, gegarneerd met microgreens en een lichte citrusdressing, geserveerd op een rustieke houten tafel.
Aspergebavarois met Gekonfijte Asperges
Broodpuddinkjes
Belgische Broodpuddinkjes met Rozijnen en Sinaasappelmarmelade
Bermuda Pound Cake
Broodpudding
Burgers met bospeen, hazelnoot, salie en pomme duchesse
Cashewnotentaartje met Hartige Kaaskorst
Chajar ka halva
Couscoussalade met sinaasappel
Dadel-sinaasappel bladerdeeghapjes met een goudbruine korst, bestrooid met sesamzaadjes, geserveerd op een houten plank met decoratie van verse sinaasappelschijfjes, dadels en een schaaltje sesamzaad.
Dadel-Sinaasappel Bladerdeeghapjes met Sesam
Frisse Witlofsalade met Fruit en Walnoten
Gamba’s met Room
Aziatische gehaktballetjes met pinda’s en kokos, geserveerd op gegrilde ananasschijfjes met cocktailprikkers, op een rustieke schaal met rode peper en koriander.
Gehaktballetjes met Ananas en Pinda’s
Een elegant dessert van gekarameliseerde sinaasappels, overgoten met een glanzende Grand Marnier-karamelsaus en gegarneerd met geroosterd amandelschaafsel en fijne sinaasappelschilletjes. Een romige toef crème fraîche zorgt voor een frisse balans. Het gerecht wordt geserveerd op een rustieke houten tafel, met een linnen servet, een vintage lepel en een klein schaaltje extra karamelsaus. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de rijke kleuren en glanzende texturen van het dessert.
Gekarameliseerde sinaasappels met Grand Marnier
Gekruide bananentaart
Gevuld paasbrood met spijs, krenten, abrikozen en pruimen, doorgesneden op een gekleurd bord met poedersuiker op een rustieke houten tafel tussen lentebloemen
Gevuld paasbrood met spijs, krenten en abrikozen
Gevulde Witlofblaadjes met Lichtromige Kaas
Ovengebakken gratin van snijbietstelen met spek en gesmolten Scamorza, bestrooid met citroenrasp en knapperig broodkruim – geserveerd in rustieke ovenschaal.
Gratin van Snijbietstelen met Spek en Scamorza
Hazenrug met rozijnen
Jan in de zak van Frans Huits
Kalkoen met sinaasappel en pistachevulling
Kalkoenburger op een sesambol met ijsbergsla, ananas, gebakken ui en paprika, cashewnoten en mangochutney, geserveerd op een houten tafel.
Kalkoenburger met Ananas en Cashewnoten
Karnemelk met rozijnen op z’n Vlaams
Goudbruine karnemelk oliebollen met krenten en rozijnen, licht bestoven met poedersuiker, geserveerd op een rustieke houten tafel.
Karnemelk Oliebollen met Krenten en Rozijnen
Goudbruine klassieke oliebollen met rozijnen en sukade, licht bestoven met poedersuiker en geserveerd op een rustieke houten tafel.
Klassieke Oliebollen met Rozijnen en Sukade
Romige kokosrijst brûlée met een goudbruine gekarameliseerde suikerlaag, gegarneerd met geroosterde kokosschilfers en verse munt, geserveerd op een rustieke houten tafel.
Kokosrijst Brûlée met Vanille
Komkommercarpaccio met gemarineerde tijgergarnalen
Konijn gestoofd met Zuidvruchten
Konijn gestoofd met Zuidvruchten
Kruidtaart van Van Haersma Buma
Lever met rozijnen
Luchtige Citroen-Ricottasoufflé - Receptenplein.nl
Luchtige Citroen-Ricottasoufflé
Macaroni met Walnoten Rozijnen en Kruidenmix
Macaroni met Walnoten, Rozijnen en Kruidenmix
Moskovische tulband
Goudbruine oliebollen met rozijnen, sukade en stukjes appel, licht bestoven met poedersuiker, geserveerd op een rustieke houten tafel.
Oliebollen met Rozijnen, Sukade en Appel
Paasbrood zonder gist met cakemeel, rozijnen en bigarreaux, in plakken gesneden op een gekleurd bord op een rustieke houten tafel met lenteversiering Laat het me weten als ik hier ook de volledige SEO-set bij mag maken! 🍒🥮
Paasbrood met rozijnen en bigarreaux zonder gist
Afbreekbaar paasbrood in bloemvorm met rozijnen en amandelspijs, gebakken tot goudbruin en geserveerd op een kleurrijk bord op een rustieke houten tafel met lentedecoratie
Paasbroodkrans met gevulde rozijnenbolletjes en maanzaad
Pannenkoeken met rozijnen
Een rustieke oude houten tafel met een kom romige pastinaak currysoep, goudgeel van kleur, gegarneerd met gehakte peterselie of bieslook. Ernaast ligt een stuk knapperig brood en een schaaltje met zelfgemaakte kruidenmix. De setting is warm en huiselijk.
Pastinaak currysoep met kruidenmix
Pilav met Witlof en Vegetarische Kip
Pilav met Witlof en Vegetarische Kip
Pilav van couscous met rozijnen
Pilav van couscous met rozijnen
Een realistische foto van pittige paprika-rozijnensaus, geserveerd in een rustiek keramieken schaaltje op een doorleefde houten tafel. De dieprode saus heeft een gladde, glanzende textuur en is op smaak gebracht met geroosterde rode paprika’s, zoete rozijnen en warme specerijen. Een drizzle olijfolie voegt extra rijkdom toe, terwijl fijngesneden verse kruiden zorgen voor een kleurrijk contrast. Een houten lepel rust in het schaaltje, klaar om te serveren. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra paprika’s en een schaaltje rozijnen, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht benadrukt de texturen en kleuren, wat zorgt voor een uitnodigende, gastronomische uitstraling.
Pittige Paprika-Rozijnensaus
Pittige Reepjes Pasta met Romige Spinazie, Pijnboompitten en Rozijnen
Pizza met kabeljauw en garnalen
Een rustieke houten tafel met een bord Spaanse roerei (revueltos) met snijbiet, goudgeel en zacht met gebakken groente, geserveerd naast een frisse salade van flinterdun gesneden rettich, radijsjes en babyraapjes met mosterdblad. De salade is op smaak gebracht met citroen en olijfolie. Ernaast ligt een sneetje geroosterd brood, ingewreven met knoflook. De achtergrond toont een knusse keuken met warme, natuurlijke verlichting.
Revueltos met Rettichsalade
1
2