Recepten met Ansjovis
Ansjovis is een veelzijdig ingrediënt dat een krachtige umami-smaak toevoegt aan allerlei gerechten. Dit kleine visje kan wonderen doen in zowel eenvoudige als verfijnde recepten. Probeer ansjovissaus (met een rijke, zoute smaak, ideaal om te serveren bij pasta of gegrild vlees), Caesarsalade (met ansjovis in de klassieke dressing, voor een diepte van smaak in je salade), en pizzasaus met ansjovis (met een subtiele zoute kick die je pizza nog smakelijker maakt). Voor een creatieve draai kun je ook gevulde olijven met ansjovis (met ansjovis als verrassend vulling, perfect als borrelhapje) of ansjovis tapenade (met een smaakvolle mix van ansjovis, olijven en kappertjes, ideaal als smeersel voor brood of crackers) maken. Deze recepten bieden een heerlijke manier om ansjovis te verwerken en kunnen eenvoudig worden aangepast aan je eigen voorkeuren. Heb je een favoriet recept met ansjovis? Deel het met ons en inspireer anderen!