ansjovis

Recepten met Ansjovis

Ansjovis is een veelzijdig ingrediënt dat een krachtige umami-smaak toevoegt aan allerlei gerechten. Dit kleine visje kan wonderen doen in zowel eenvoudige als verfijnde recepten. Probeer ansjovissaus (met een rijke, zoute smaak, ideaal om te serveren bij pasta of gegrild vlees), Caesarsalade (met ansjovis in de klassieke dressing, voor een diepte van smaak in je salade), en pizzasaus met ansjovis (met een subtiele zoute kick die je pizza nog smakelijker maakt). Voor een creatieve draai kun je ook gevulde olijven met ansjovis (met ansjovis als verrassend vulling, perfect als borrelhapje) of ansjovis tapenade (met een smaakvolle mix van ansjovis, olijven en kappertjes, ideaal als smeersel voor brood of crackers) maken. Deze recepten bieden een heerlijke manier om ansjovis te verwerken en kunnen eenvoudig worden aangepast aan je eigen voorkeuren. Heb je een favoriet recept met ansjovis? Deel het met ons en inspireer anderen!


Aardappelgratin met ansjovis
Aardappel-Ansjovis Gratin
Ansjovis-knoflookdip met rauwe groenten
Ansjoviskarbonade met Geroosterde Pompoen
Ansjovispasta
Ansjovispasta met Basilicum
Aperitiefhapjes
Banderillas
Banderillas
Beurre d’anchois
Brood met paprika, bacon, olijven en geitenkaas uit de oven
Brood met paprika, bacon, olijven en geitenkaas uit de oven
Bruschetta met tapenades, pesto
Caesar salad van Astrid Veltman
Caesar salade
Caesar Salade
Cannelloni gevuld met tonijn, kruidenkaas en paprika
Canelloni gevuld met tonijn, roomkaas en paprika
Cialda di salmone affumicata con salata di pomodori et oliva
Ei tapenade
Foie de veau aux anchois
Garnalenpasta van H. van Voorst
Gebakken schol op noedels met malse spinazie en gebakken groenteblokjes
Gebakken schol op noedels met malse spinazie en gebakken groenteblokjes
Gefrituurde vis
Gegrilde tonijn met sinaasappel en ansjovis
Gehaktspiesen met Turkse yoghurtsaus
Gepocheerde kip met salsa verde
Gigot d’agneau à la Condé (lamsbout Condé)
Groene Salsa
Grote Garnalen met Pasta a la Sandra
Grote Garnalen met Pasta a la Sandra
Hamburger van komkommer gevuld met tonijn
Hamburger van komkommer gevuld met tonijn
Iman bajildi
Italiaanse salade a la Frans
Italiaanse salade a la Frans
Italiaanse Spaghetti met Zeevruchten en Kruidige Tomatensaus
Italiaanse Spaghetti met Zeevruchten en Kruidige Tomatensaus
Kaasfondue van Italiaanse kaas
Knolselderijsoep met tapenade croûtons
Krokante pruimedanten
Langouste à la mayonnaise
Langouste à la Parisienne
Mayonnaise de homard
Met tapenade gevulde lamsbout
Olijvengehaktbrood met ossobuccosaus
Ovenschotel met ansjovis en mozzarella
Paprika’s gevuld met pestotonijn uit de airfryer
Paprika’s gevuld met pestotonijn uit de airfryer
Pasta e broccoli
Pasta met ansjovis en tomaatjes
Pasta met tonijn, gegrilde paprika en olijven
Pastasalade met tonijnsaus
Pastasalade met Tonijnsaus en Kipfilet
Pastasalade met Tonijnsaus en Kipfilet
Penne alla puttanesca
Pizza Napoletana
Pizzette Napoletane
Pollo al Chilindron
Pollo al Chilindron
Puttanesca saus
Een goudbruin brood belegd met gekarameliseerde rode uien, zwarte olijven en dunne reepjes ansjovis, geserveerd in een zonnige Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels. Het brood, met pistachenoten door het deeg gemengd, ligt op een rustiek houten bord, en het natuurlijke licht benadrukt de rijke texturen en kleuren.
Rode Uien Focaccia met Ansjovis en Olijven
Rode-uienbrood
Roergebakken paksoi met garnalen
Knolselderijsoep met tapenade
Romige Knolselderijsoep met Pittige Tapenade
Salade-niçoise-2
Salade Niçoise van Astrid Veltman
Sannie's Pasta-Tonijn Salade
Sannie’s Pasta-Tonijn Salade
Scholfilet alla Putaniesca
Slaatje met kwartelei en truffelmayonaise
Snijbiet op Italiaanse wijze
Snijbonensalade met tomaat en ei
Spaanse snijbonensalade
Spliterwten met spek en ansjovis
Stamppot spruitjes met olijven
Tagliatelle al Basilico e Prosciutto di Parma
Tagliatelle al Basilico e Prosciutto di Parma
Tapenade
Tapenade met Ansjovis en Pijnboompitten
Tapenade met Ansjovis en Pijnboompitten
Tarlyschotel met broccoli, ansjovis en tonijn
Tarly Schotel met Broccoli, Ansjovis en Tonijn
Verfrissende Caesar Salade
Verse tomatensoep met pasta
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato 2
Waterkerssalade met avocado
Zarzuela
Zarzuela