Spaghetti met twee kleuren bonen
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 g spaghetti
- 2 bakjes snijbonen à 150 g
- zout
- 1 pot witte bonen ca. 370 ml
- 100 g zwarte olijven zonder pit
- 1 bakje rode pesto 100 g
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.
In pan snijbonen met zout in ca. 6 minuten beetgaar koken.
Intussen witte bonen laten uitlekken.
Olijven halveren.
Spaghetti en snijbonen afgieten en warmhouden.
Pesto, snijbonen, witte bonen en olijven in pan doen en goed verwarmen.
Spaghetti toevoegen en mengen.
Spaghetti over vier borden verdelen en bestrooien met kaas.
Receptenplein.nl
Home / 4 borden
Snelle zalmmousse
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 pakjes gerookte zalm à 100 g
- 1 zakje bieslook verse 25 g
- ½ pakje MonChou zacht en luchtig à 200 g
- versgemalen peper
- 4 sneetjes boerenvolkoren sesambrood
Helft van zalm in kleine stukjes snijden.
Bieslook fijnknippen, 8 sprietjes apart houden voor garnering.
MonChou, zalm en bieslook mengen.
Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
Mousse over rest van plakjes zalm verdelen en oprollen.
Rolletjes zalm over vier bordjes verdelen.
Brood roosteren en diagonaal doorsnijden.
Zalmrolletjes garneren met bieslook en serveren met brood.
Receptenplein.nl
Home / 4 borden
Rijstschotel met saté
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
eetlepel
stokjes
koekenpan of grillpan
4 borden
- 300 g snelkookrijst
- 1 schaal schouderkarbonade ca. 400 g
- 1 zakje mix voor satémarinade 38 g
- 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 eetlepel(s) ketjap
- 1 nasi/bamipakket 500 g
- 1 blikje bamboespruiten bamboo shoots, 227 g
- 1 bakje Javaanse pinda-satésaus 300 g
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Vlees in blokjes snijden.
Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing met 3 eetlepels olie en ketjap.
Vlees hierin ca. 5 minuten laten marineren.
Intussen peper (uit pakket) in ringetjes snijden.
Tomaat (uit pakket) in stukjes snijden.
In wok rest van olie verhitten.
Groente ca. 3 minuten roerbakken.
Vlees aan stokjes rijgen.
Koekenpan of grillpan verhitten en saté in ca. 10 minuten gaar bakken.
Bamboespruiten afgieten en met rijst toevoegen aan groente.
Geheel nog ca. 2 minuten roerbakken.
Intussen satésaus maken volgens gebruiksaanwijzing.
Rijst over vier borden verdelen.
Serveren met gebakken saté en satésaus.
Receptenplein.nl
Home / 4 borden
Kabeljauw met pasta en dillesaus
Snel te maken en slank
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande
- 250 g verse tagliatelle
- 600 g broccoli
- 2 schaaltjes kabeljauwhaasjes à 250 g
- zout
- peper
- 2 eetlepels bloem
- 25 g boter of margarine
- 2 bakje verse vissaus dille à 150 g
Tagliatelle bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen.
Stelen in plakjes snijden.
Broccoli in weinig water in ca. 5 minuten beetgaar koken.
Kabeljauwhaasjes elk in 2 stukken snijden en bestrooien met zout en peper.
Kabeljauw door bloem wentelen.
In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en op hoog vuur kabeljauw in ca. 4 minuten aan beide zijden bruinbakken.
Dillesaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
Tagliatelle vermengen met dillesaus en over vier borden verdelen.
Kabeljauw erop leggen.
Serveren met broccoli.
Receptenplein.nl
Home / 4 borden