Krokant Gebakken Banaan met Kaneelsuiker
Deze krokant gebakken banaan is een eenvoudig en heerlijk dessert of tussendoortje. De zachte, zoete banaan wordt perfect omhuld door een krokant laagje paneermeel, en de optie om af te werken met kaneelsuiker voegt een extra zoete en kruidige touch toe. Perfect voor een snelle en smaakvolle traktatie!
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 banaan
- Bloem
- Kaneelsuiker optioneel
- Paneermeel
- Zonnebloemolie
- 1 losgeklopt ei
Doe de bloem in een diep bord en het losgeklopte ei in een ander diep bord.
Pel de banaan en snijd de uiteinden eraf.
Halveer de banaan in de lengte.
Wentel de stukken banaan eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel.
Druk het paneermeel voorzichtig aan voor een gelijkmatige korst.
Herhaal dit proces voor de andere stukken banaan.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
Leg de gepaneerde bananenstukken in de airfryer en bak ze ongeveer 8 minuten tot de banaan heet is en de korst krokant aanvoelt.
Bak indien nodig nog 1-2 minuten langer voor extra knapperigheid.
Haal de gebakken banaan voorzichtig uit het airfryer-mandje en bestrooi ze met kaneelsuiker, indien gewenst.
Serveer direct en geniet van deze warme, zoete traktatie!
Combineer met een glas dessertwijn zoals Moscato of een kopje thee.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 27g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 0.3g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 11
Krokante Babi Pangang met Pittige Saus
Geniet van deze heerlijke krokante Babi Pangang met een pittige saus. Het malse buikspek wordt perfect knapperig in de airfryer, en de zelfgemaakte saus voegt een rijke, pittige smaak toe die het gerecht naar een hoger niveau tilt. Perfect voor een feestelijke maaltijd met familie en vrienden!
(inclusief marineren en drogen)3 uur uur 20 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
keukenpapier
kookpan
Rek
Wok of pannetje
Voor de Babi Pangang:
- Buikspek groot stuk
- Knoflookpoeder
- Peper
- Uienpoeder
- Vijfkruidenpoeder
- Zout
Voor de Babi Pangang Saus:
- 1 el arachideolie
- 1 el ketjap manis
- 1 el rijstwijn of droge sherry
- 1 tl djahé gemberpoeder
- 1 tl sambal oelek
- 2 dl kippenbouillon
- 2 el bruine basterdsuiker
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 4 el tomatenpuree
- 1 ui fijngehakt
Voor de Babi Pangang:
Spoel het buikspek af en kook het 10 minuten in bouillon.
Dep het buikspek droog met keukenpapier en laat het vervolgens 2 uur afgedekt uitlekken en drogen op een rekje.
Wrijf het buikspek in met uienpoeder, vijfkruidenpoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
Laat het spek enkele uren afgedekt in de koelkast marineren.
Als het spek een zwoerd heeft, kerf en prik dit in.
Haal het spek een half uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Verwarm de airfryer voor op 160 graden.
Plaats het spek in de airfryer en bak het gedurende 50-60 minuten.
Strijk het spek af met een mengsel van honing en ketjap manis en bak het nog enkele minuten verder, totdat het spek knapperig is naar wens.
Voor de Babi Pangang Saus:
Verhit de arachideolie in een wok of pannetje.
Fruit de fijngehakte ui en knoflook ongeveer 2 minuten.
Voeg de kippenbouillon, djahé, sambal oelek, tomatenpuree, rijstwijn of droge sherry, en bruine basterdsuiker toe.
Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
Laat de saus op laag vuur nog ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de ketjap manis door de saus en voeg eventueel 1 à 2 eetlepels kokend water toe om de saus iets te verdunnen.
Combineer met een droge Riesling of een lichte Pinot Noir.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 25g | Vet: 32g | Zout: 1.8g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 11
Gevulde Avocado met Eitje en Chili
Geniet van deze voedzame gevulde avocado met een eitje en een pittige twist. Perfect voor een gezond ontbijt, lunch, of tussendoortje. De combinatie van romige avocado en een zacht gestold eitje is niet alleen heerlijk, maar ook een lust voor het oog. Maak het af met een snufje chili voor extra smaak!
Bereidingstijd18 minuten min
Servings: 2
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Koffielepel
kommetje
mes
Soeplepel
- 2 avocado's
- 2 eitjes gesplitst
- Peper en zout naar smaak
- Chilipoeder optioneel
Verwijder de pit uit de avocado's door een mes in de pit te zetten, zachtjes te wrikken en de pit eruit te halen.
Gebruik een koffielepel om het kuiltje in de avocado iets groter te maken, zodat er ruimte is voor het eitje.
Breek een eitje in een kommetje; dit zal te veel zijn voor in de avocado, dus scheid de eidooier met een soeplepel en neem een beetje eiwit mee.
Plaats de eidooier en een klein beetje eiwit in het kuiltje van de avocado.
Kruid het geheel met peper, zout, en eventueel een snufje chilipoeder.
Bak de gevulde avocado's in de airfryer op 180°C totdat het eitje gestold is, ongeveer 10-12 minuten.
Serveer direct en geniet van dit eenvoudige, maar heerlijke gerecht.
Combineer met een glas verse sinaasappelsap of een lichte witte wijn zoals een Chardonnay voor de brunch.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 7g | Vet: 21g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 11
Lauwwarme Aspergesalade met Witlof en Mandarijn
Deze lauwwarme aspergesalade is een prachtig gerecht dat zowel in smaak als presentatie indruk maakt. Met knapperige asperges, frisse witlof, en een vleugje zoete mandarijn, is dit een heerlijke en gezonde maaltijdoptie. Serveer het met eetbare viooltjes voor een extra feestelijke uitstraling!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
Diep bord of schaal
Keukenmes
vuurvaste schaal
- 1 lepel olijfolie
- 1 mandarijn
- 2 gekookte eieren
- 2 stronken witlof
- 10 radijsjes
- 100 g kleine tomaatjes
- 200 g groene asperges
- 200 g hamblokjes
- 200 g witte asperges
- 250 g gemengde sla
- 250 g krielaardappels
- Kleine viooltjes optioneel
- Zout en peper naar smaak
Schil de witte asperges en snijd zowel de witte als de groene asperges in kleine stukjes.
Verwarm een vuurvaste schaal in de airfryer op 200 graden Celsius gedurende 5 minuten.
Voeg 1 lepel olijfolie toe aan de hete schaal en voeg de asperges, hamblokjes en krielaardappels toe.
Bak dit geheel in de airfryer op 200 graden gedurende 10 minuten, schep tussendoor een paar keer om.
Breng de salade op smaak met zout en peper en laat het geheel 5 minuten afkoelen.
Snijd ondertussen de gekookte eieren in partjes, halveer de tomaatjes en snijd de radijsjes in plakjes.
Leg de gemengde sla in een groot diep bord of schaal en meng de tomaatjes, partjes mandarijn en radijsjes door de lauwwarme aspergesalade.
Garneer de salade feestelijk met witlof en eventueel wat kleine viooltjes voor een decoratieve touch.
Combineer met een frisse Pinot Grigio of een lichte Sauvignon Blanc.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 10g | Vet: 9g | Zout: 0.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 11
Knapperige Aspergekroketten
Deze knapperige aspergekroketten zijn een verfijnde lekkernij, perfect voor het voorjaar. Gemaakt met verse witte asperges en een romige ragout, zijn ze ideaal als voorgerecht of feestelijk hapje. Deze zelfgemaakte kroketten zijn een smaakvolle manier om de delicate smaak van asperges te vieren, met een knapperige korst van paneermeel, heerlijk gebakken in de airfryer.
(inclusief vriezen)1 dag d 45 minuten min
Servings: 22
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 1000 g witte asperges
- 2 el suiker
- 5 dl kookvocht van asperges
- 3 dl room
- Kippenbouillon naar smaak
- 150 g bloem gezeefd
- 100 g boter
- Bieslook fijngehakt
- Witte peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 3 eieren
- Paneermeel
Schil de asperges en zet de schillen op met 2 lepels suiker op een laag vuur.
Laat dit 5 uur zachtjes pruttelen, zonder te koken.
Laat de boter smelten op laag vuur, haal van het vuur en spatel de gezeefde bloem door de boter om een roux te maken.
Verhit de roux op laag vuur tot deze bindt, haal van het vuur en laat afkoelen.
Zeef na 5 uur het aspergevocht en snijd de asperges in kleine blokjes.
Voeg deze blokjes toe aan het gezeefde kookvocht en laat dit nog 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de room en kippenbouillon naar smaak toe aan het aspergevocht.
Meng de roux door het vocht en blijf roeren op middelhoog vuur tot de ragout bindt, zorg dat het niet aanbrandt.
Voeg bieslook toe en breng de ragout op smaak met peper en zout.
Vul de silicium vormen met de ragout of doe de ragout in blikken, zoals eerder uitgelegd.
Plaats de vormen minimaal 24 uur in de diepvries.
Haal de bevroren ragout uit de vormen en haal deze drie keer door losgeklopt ei en paneermeel voor een knapperige korst.
Bak de kroketten af in de airfryer.
Voor kleine aspergeschijfjes: 10 minuten op 180 graden.
Voor grote aspergeburgers: 15 minuten op 180 graden.
Serveer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 0.4g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 11
Appel-Havermout Taartje met Kaneel en Citroen
Dit heerlijke appel-havermout taartje combineert de zoete smaak van goudrenetten met de warme tonen van kaneel en een frisse hint van citroen. Het kruimeldeeg zorgt voor een knapperige bovenlaag, terwijl de sappige appels eronder smelten in je mond. Perfect voor een gezellige herfstdag, en eenvoudig te maken in de airfryer!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 6
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g bruine basterdsuiker
- 50 g havermout
- 100 ml boter vloeibare Blue Band
- 2 appels goudrenetten, in stukjes
- Kaneel naar smaak
- Citroensap naar smaak
- Citroenrasp naar smaak
Meng het zelfrijzend bakmeel, bruine basterdsuiker, havermout en vloeibare boter in een mengkom tot een kruimeldeeg.
Verdeel 2/3 van het kruimeldeeg over de bodem van een ingevet bakblik.
Snijd de appels in stukjes en meng ze met citroensap en kaneel naar smaak.
Leg het appelmengsel op het deeg in het bakblik en strooi er citroenrasp overheen.
Verdeel de rest van het kruimeldeeg over de appels en druk het lichtjes aan, zodat het niet loskomt tijdens het bakken.
Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde airfryer op 160 graden, tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Laat het taartje afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt en serveer.
Combineer met een glas Cider of een lichte Chardonnay.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 11
Appelcake met Abrikozenjam en Kaneel
Deze heerlijke appelcake met abrikozenjam is een perfecte combinatie van zoet en fris, met een vleugje kaneel. De zachte cake gevuld met sappige appelstukjes, afgewerkt met een laagje glanzende abrikozenjam, is ideaal voor elke feestelijke gelegenheid. Gemaakt in de airfryer, dus snel en makkelijk!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 8
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g cakemeel
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 150 g roomboter
- 150 g suiker
- 4 appels geschild en in stukjes
- Kaneel naar smaak
- Abrikozenjam voor afwerking
Klop de 4 eieren in een mengkom schuimig.
Voeg de vanillesuiker en suiker toe en klop alles tot een luchtig mengsel.
Voeg vervolgens de zachte roomboter toe en mix tot het geheel goed is gemengd.
Voeg het cakemeel en zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een glad beslag.
Snijd de appels in stukjes en strooi er kaneel over naar smaak.
Giet de helft van het beslag in een ingevet bakblik.
Verdeel de appelstukjes over het beslag in het bakblik.
Giet het resterende beslag over de appels en zorg ervoor dat het gelijkmatig is verdeeld.
Bak de cake in de voorverwarmde airfryer op 160 graden gedurende 19-20 minuten, of tot de cake goudbruin en gaar is.
Als de cake klaar is, bestrijk deze direct met abrikozenjam voor een glanzende afwerking.
Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
Combineer met een zoete witte wijn zoals een Moscato.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 5g | Vet: 14g | Zout: 0.3g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 11
Klassieke Apfelstrudel met Vanillesaus
Deze klassieke Apfelstrudel met vanillesaus is een heerlijk dessert dat perfect past bij feestelijke gelegenheden. De combinatie van knapperig bladerdeeg, zoete en zure appels, rozijnen en een vleugje kaneel zorgt voor een onvergetelijke smaakbeleving. Serveer met zelfgemaakte vanillesaus en een snufje poedersuiker voor een echt Oostenrijks genot!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 6
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
Kleine kom
mes
Grillplaat
Steelpa
- 1 rol bladerdeeg
- 5 zure appels geschild en in dunne plakjes
- Sap van 1/2 citroen
- 120 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 el bloem
- 90 g rozijnen
- 1 ei losgeklopt met 3 el melk
- Poedersuiker voor bestrooien
Vanillesaus:
- 500 ml melk
- 20 g custardpoeder
- 30 g suiker
Leg de rol bladerdeeg met de bebloemde kant onder op een snijplank.
Schil de appels, snijd ze in kwarten en vervolgens in dunne plakjes.
Doe de appelplakjes in een grote schaal en besprenkel met citroensap.
Meng suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom.
Meng dit meelmengsel door de appelplakjes en voeg vervolgens de rozijnen toe.
Verspreid de vulling in het midden van het bladerdeeg over de hele lengte.
Vouw de bovenste flap van het bladerdeeg over het mengsel en bestrijk met het ei-melk mengsel.
Vouw de onderste flap eroverheen en druk de randen goed aan.
Zorg ervoor dat de zijkanten goed dicht zijn, gebruik indien nodig extra ei-melk mengsel om te kleven.
Draai de strudel om zodat de mooie kant boven ligt en leg deze op een ingevette grillplaat.
Bestrijk de bovenkant met het overgebleven ei-melk mengsel en prik een paar keer met een scherp mes in de bovenkant om de hete damp te laten ontsnappen.
Bak de strudel 15 minuten in een voorverwarmde airfryer op 180 graden.
Laat de strudel minstens 20 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Vanillesaus:
Doe custardpoeder en suiker in een kom en voeg een klein beetje melk toe om een glad mengsel te maken.
Verwarm de resterende melk in een steelpan.
Voeg het custardmengsel toe zodra de melk heet begint te worden en breng aan de kook, onder voortdurend roeren totdat de saus indikt.
Serveer de strudel met de vanillesaus en bestrooi met poedersuiker.
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Auslese of een Spätlese.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 38g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 11
Knapperige Andijvie-Shoarmaschotel
Deze knapperige andijvie-shoarmaschotel is een heerlijke en makkelijke maaltijd voor elke dag van de week. De combinatie van sappige shoarma, knapperige andijvie, romige aardappelpuree en gesmolten oude kaas zorgt voor een smaakvolle ervaring. Ideaal voor een snelle en voedzame maaltijd uit de airfryer.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g shoarma
- 300 g andijvie
- Kookroom light scheutje
- 200 g aardappelpuree
- Geraspte oude kaas
Bak de shoarma 10 minuten op 180 graden in de airfryer.
Laat ondertussen de andijvie slinken in een vergiet door er gekookt water overheen te gieten en druk het overtollige vocht eruit.
Doe de gebakken shoarma in een ovenschaal en verdeel de andijvie eroverheen.
Giet een scheutje kookroom light (Finesse) over de andijvie.
Verdeel de aardappelpuree over de andijvie en bestrooi met geraspte oude kaas.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde airfryer en bak op 175 graden voor 20-25 minuten, tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke ovenschotel.
Combineer met een rode wijn zoals een Merlot.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 11
Ananas-Mozzarella-Uien Donuts met Ontbijtspek
Deze hartige ananas-mozzarella-uien donuts met ontbijtspek zijn een ware traktatie. De combinatie van zoete ananas, romige mozzarella, en knapperig spek zorgt voor een explosie van smaken. Perfect voor een barbecue of als verrassend bijgerecht. Dit gerecht is eenvoudig te maken in de airfryer en zal zeker indruk maken op je gasten!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
mes
blikopener
keukenpapier
- 16-24 sneetjes spek
- 1 blikje ananasringen 8 ringen
- Gesneden mozzarella kaas
- 2-3 grote zoete gele uien gesneden in ringen van ⅓ inch
- Rubpoeder BBQ-poeder voor marinade
Schil en snijd de uien in ringen van ongeveer 7 mm dik.
Open het blikje ananasringen en laat deze goed uitlekken.
Snijd de mozzarella in repen en plaats deze in de uienringen.
Leg de met mozzarella gevulde uienringen op de ananasringen.
Omwikkel elke uienring met 2-3 plakjes spek, zodat de ananas en mozzarella volledig bedekt zijn.
Bestrooi de spek-ingepakte ringen met rubpoeder naar smaak.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
Plaats de donuts in de airfryer en bak ze 7 minuten tot het spek knapperig en goudbruin is.
Serveer direct en geniet van deze unieke combinatie van smaken.
Combineer met een frisse Riesling of een lichte rosé.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 10g | Vet: 18g | Zout: 1.8g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 11