Kipdrumsticks lang gemarineerd
Voorbereidingstijd1 minuut min
Bereidingstijd1 uur uur
Marineertijd8 uur uur
Calories:
Author: Cor Klaar
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
Meng in een hittebestendig diep bord of ovenschaal de ui, knoflook, tijm, olijfolie, wijn, paprikapoeder, cayennepeper, kerrie.
Verkruimel het laurierblad en voeg dit samen met een beetje zout aan de marinade toe. Leg de drumsticks in de marinade en lepel de marinade over de hele drumsticks.
Dek deze af met aluminiumfolie en zet deze voor minimaal 8 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°.
Zet de drumsticks ongeveer een uur in de oven tot het vlees los laat van het bot. Halverwege de baktijd nog een keer de drumsticks bedruipen met de marinade.
Verdeel de drumsticks over de borden en geef er groenten/aardappels bij naar keuze.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 20
Kip in Camembertsaus
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd4 uur uur
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 kipfilets
- 300 ml kookroom
- 1 Camembert
Snijd de Camembert in stukken.
Leg de kipfilets in een ovenschaal.
Leg de stukken Camembert op de filets.
Giet de kookroom erover.
Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet in een voorverwarmde oven op 90 graden.
Laat gedurende 4 uur garen.
Is de saus te dun naar je zin bindt hem dan met een maïzenapapje.
Heb je een slowcooker, gebruik deze dan en laat 4 uur garen op low.
Serveer er rijst of pasta bij.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 20
Karbonade in rode saus
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 st schouderkarbonade
- 500 gram tomaten
- 1 rode paprika
- 1 st ui
- 3 tenen knoflook
- 1 bosje peterselie
- olijfolie
- zou peper
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika in blokjes.
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan.
Bak de karbonades rondom aan.
Haal ze uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
Voeg nog een scheutje olie aan de pan toe en fruit de ui.
Zodra deze glazig is voeg dan de tomaten, paprika en knoflook toe.
Voeg de peterselie toe, maar houd wat achter voor garnering.
Roer het geheel goed door.
Zet het vuur lager en laat 45 minuten stoven.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe na de stooftijd de karbonades terug in de pan en verwarm gedurende 5 minuten goed door.
Verdeel de karbonades met de saus over de borden.
Garneer met de achter gehouden peterselie.
Geef er gekookte aardappel bij.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 20
Kalfsschnitzel met ham en kaas
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 4 kalfsschnitzel van 140 gr niet gepaneerd
- 4 plakken achterham
- 12 plakken Cheddar kaas
- 10 centiliter witte wijn
- 25 centiliter kookroom
- boter
- olijfolie
- zout
- peper
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Leg de schnitzels tussen 2 vellen huishoudfolie.
Sla de schnitzels platter met behulp van een deegroller of steelpan.
Leg op elke schnitzel een plak ham en 2 plakken kaas.
Sla ze dubbel.
Verwarm een klontje boter en een eetlepel olie.
Bak de schnitzels aan beide kanten.
Bestrooi ze tijdens het bakken met wat zout en peper.
Leg de schnitzels in een ovenschaal.
Giet de wijn in de koekenpan en schraap de aanbaksels los.
Voeg de kookroom toe en laat 5 minuten inkoken.
Giet de saus over de schnitzels.
Leg op elke schnitzel nog een plak Cheddar.
Schuif de schaal in de oven en laat de kaas smelten.
Haal de schaal uit de oven en leg de schnitzels op een serveerschaal.
Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Verdeel over de borden
Geef er bv. broccoli en gekookte aardappelen bij.
Calories: 500kcal
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 20
Bavette Bordelaise
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 bavettes
- 250 gram sjalotjes
- 50 gram bloem
- 1 eetlepel(s) bloem
- 1 takje tijm
- 3 dl vleesfond
- 2 dl rode wijn Bordeaux
- zout
- peper
- ½ bouillonblokje
Sjalotjes pellen.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan.
Voeg de sjalotjes toe en laat 5 minuten bakken.
Voeg de bloem toe en laat de bloem even garen.
Voeg het vleesfond toe en roer goed door.
Voeg de rode wijn, het bouillonblokje en het takje tijm toe
Verhit in een andere pan de rest van de boter.
Zout en peper de bavettes en bak ze roze in ongeveer 6 minuten, afhankelijk van de dikte. Keer halverwege om.
Haal de bavettes uit de pan en laat een paar minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.
Serveer de bavettes, giet was saus over de bavettes.
Doe de rest van de saus in een kom en zet op tafel.
Serveer met bv spercibonen, broccoli enz.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 20
Saltimbocca op zijn Romaans
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 kalfsschnitzels
- 4 plakjes Parmaham of Serranoham
- 6 blaadjes salie
- 10 cl witte wijn
- 3 eetlepel(s) crème fraîche
- olijfolie
- boter
- zout
- peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Bedek de schnitzels met een plak ham.
Leg hierop een paar blaadjes salie en zet deze vast met een cocktailprikker.
Bestrooi met wat zout en peper.
Verhit in een koekenpan een el. olijfolie en een klontje boter.
Bak eerst de kant zonder de ham.
Laat 5 minuten zachtjes bakken en keer dan de schnitzels om.
Haal de schnitzels uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Deglaceer de pan met de witte wijn.
Schraap eventuele aanbaksels los met een houten lepel.
Laat voor de helft inkoken en voeg dan de crème fraîche toe.
Meng goed door elkaar.
Leg op elk bord een schnitzel.
Verdeel de saus over de borden.
Wij aten er haricots verts bij met frites.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 20
Gegratineerde kalfsschnitzel op zijn Parijs
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 kalfsschnitzels
- 2 plakjes achterham
- 10 cl kalfsfond
- 5 cl cognac
- 15 cl crème fraîche
- 100 gram geraspte gruyère
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
- 1 klontje boter
- zout peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Strooi wat zout en peper op de schnitzels en leg er de plak ham op.
Vouw ze dubbel.
Verhit in een koekenpan 1 el olie en een flinke klont boter.
Bak de schnitzels 2 minuten aan beide kanten.
Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
Dek af met een stukje aluminiumfolie.
Verhit de oven voor op 200°c
Gooi het vet uit de pan weg.
Schraap de eventuele aanbaksels los met een houten lepel en blus af met de cognac.
Voeg de crème fraîche toe en het kalfsfond.
Roer dit goed door elkaar.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Giet in 2 kleine ovenschaaltjes een beetje saus.
Leg hierop de kalfsschnitzels en bedek met de rest van de saus.
Strooi hier de 2 soorten kaas over.
Zet de schaaltjes in de oven en laat het gerecht gratineren in 10 à 15 minuten.
Serveer met een pasta naar keuze.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 20
Kipfricassee
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Calories:
Author: Cor Klaar
- 400 gram kippendijvlees zonder bot
- 200 gram champignons
- 1 winterwortel
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 10 cl witte wijn
- 25 cl kippenbouillon
- 20 gram boter
- olijfolie
- 1 el bloem
- zout peper
- Provençaalse kruiden
Zet alle ingrediënten klaar,
Snipper de ui en de knoflook.
Maak de wortel schoon en snijd deze in blokjes.
Snijd de kip in stukjes,
Bak de kip in 10 gr. boter en 1 el olijfolie aan alle kanten mooi bruin in een koekenpan.
Voeg wat peper en zout toe.
Haal de kip uit de koekenpan en bewaar op bv. een bord onder aluminiumfolie.
Bak de laag vuur gedurende 5 minuten de wortel.
Voeg de ui toe en laat nogmaals 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg de kip weer toe.
Bestrooi met de bloem.
Roer goed door elkaar voeg de witte wijn toe.
Verhoog de temperatuur en laat in 3 tot 5 minuten inkoken.
Zodra de wijn haast verdampt is voeg dan de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken. de saus zal dikker worden.
Voeg 5 minuten voor de eindtijd wat provençaalse kruiden toe
Bak gedurende de het bakken van de kip in een andere koekenpan de champignons in 10 gram boter en een el. olijfolie gedurende 5 minuten.
Voeg de helft van de knoflook toe met wat zout en peper en laat nog 3 minuten bakken.
Voeg de champignons toe bij de kip en meng goed door elkaar.
Verdeel over de borden en geef er rijst of pasta bij
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 20
Lamskotelet met asperges
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 lamskotelet
- 1 bos(jes) asperges
- 20 centiliter kookroom
- 10 centiliter kalfsfond
- 5 centiliter cognac
- boter
- olijfolie
- zout
- peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Schil de asperges en snijd het onderste stukje van de asperge af.
Kook de asperges in water met wat zout.
Zodra ze gaar spoel ze dan koud.
Droog ze af en bewaar op een bord.
Zet een koekenpan op midden hoog vuur en verhit een scheutje olie met een klontje boter.
Bestrooi de koteletten met wat zout en peper en bak deze.
Haal uit de pan en bewaar op een bord onder een stuk aluminiumfolie.
Bak de asperges en voeg nog een klontje boter toe.
Haal ze uit de pan en houdt ze warm onder een stuk aluminiumfolie.
Deglaceer de pan met de cognac.
Voeg de kalfsfond en de kookroom toe.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Laat tot twee-derde inkoken.
Doe de koteletten terug in de pan.
Mocht er wat vleesjus op het bord liggen, voeg dit dan toe aan de saus.
Verdeel de asperges en de koteletten over de borden en schep er de saus over.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 20
Varkenshaas met chorizo roomsaus
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 varkenshaas
- 90 gram chorizo
- 1 el olijfolie
- 1 el peterselie
- 20 cl kookroom
- 2 el witte wijnazijn
- zout
- peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Haal het vel van de chorizo en snijd de chorizo in kleine stukjes.
Hak de peterselie indien nodig.
Bestrooi de varkenshaas met zout en peper.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas rondom aan.
Deglaceer de pan met de azijn.
Zet het vuur lager.
Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes stoven.
Draai het vlees geregeld om.
Haal uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie.
Bak de stukjes chorizo in een steelpannetje en laat licht kleuren.
Voeg de kookroom toe en breng aan de kook.
Voeg de peterselie toe en breng, indien nodig, op smaak met wat zout en peper.
Snijd de varkenshaas in plakken en giet er de saus over.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 20