Aardappeltaart met gehakt
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 800 gram aardappelschijfjes
- 500 gram half om half gehakt
- 200 gram prei
- 125 gram geraspte kaas
- 3 eieren
- 400 gram yoghurt
- 250 gram slagroom
- 125 gram champignons
- 1 paprika
- Peper en zout
- Snuf paprikapoeder of cayennepeper
Kook de aardappelschijfjes 5 minuutjes voor in een pan met water.
Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wokpan en rul het gehakt hierin bruin.
Voeg de paprika in stukjes toe en vervolgens ook de prei en champignons bak nog 5 minuutjes mee.
Breng het mengsel op smaak met peper, zout en een flinke snuf paprikapoeder of voor een iets pittigere variant cayenne peper.
Verwarm de oven op 200 graden.
Klop de eieren met de yoghurt en slagroom los in een kom en roer hier de kaas door.
Breng het mengsel op smaak met een snufje peper en zout.
Verfrommel een stuk bakpapier en maak iets vochtig.
Bekleed de vorm hiermee en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem.
Schep hier de helft van het gehaktmengsel over heen en schenk hier de helft van het eiermengsel over heen.
Herhaal dit nogmaals met de aardappelschijfjes, gehakt en eindig met het eiermengsel.
Zet de aardappeltaart ca 40 minuten in de oven.
Laat een paar minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijderd.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 37
Pasta khd-arm
Recept categorieën: Pasta
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 gram mozerella kaas geraspt
- 1 eidooier
Smelt de mozerella ongeveer 1-2 minuten in de magnetron. (afhankelijk van je magnetron) moet echt dun/stroperig zijn
Laat het even afkoelen (handwarm) en voeg dan de eidooier toe.
Goed klutsen dat het ei is opgelost in de kaasmassa.
Stort de massa op op het bakpapier en leg erover nog een stuk papier en zorg dat het ongeveer 1 cm dik is.
Snij de plak in dunne repen van 1/2 cm en met bakblik in de koeling zetten voor 4 uur.
Voor gebruik de pasta in gekookt water leggen en 1 minuut koken.
Serveer het met je eigen saus.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 37
Stamppot zoete aardappel en kool
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
magnetron
keukenpapier
Staafmixer met bakje
vijzel
- 4 zoete aardappels
- 500 gram groene kool
- zonnebloemolie
- 100 gram katjang pedis nootjes
- 1 eetlepel honing
- 2 teentjes knoflook
- 1 bos(jes) lente ui
- ½ bos(jes) blad peterselie
- 1 bos(jes) basilicum
- Olijfolie om te bakken
- 150 gram oude kaas
Verwarm de oven voor op 180’ C
Prik gaatjes in de zoete aardappels en verpak ze in nat keukenpapier.
Pof ze ca 15 minuten op 900 watt in de magnetron
Haal de buitenste koolbladeren los en snij de nerven eruit.
Snijd de bladeren in grove stukken en snijd de rest van de kool fijn.
Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voor daar de fijn gesneden kool aan toe en bak ca 8 minuten. (kool chips)
Pel en sij de knoflook in grove stukken, ook met de Lente-ui.
Pluk de peterselie en basilicum.
Maal voor de pesto de peterselie, basilicum, knoflook, lente-ui en beetje kaas en flinke scheut olijfolie in de mixbak van staafmixer tot een grove pesto.
Crunch met een vijzel de katjang pedis nootjes.
Leg de grof gesneden kool op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met zonnebloemolie, beetje zeezout en vers gemalen peper (zorg dat overal olie zit).
Verdeel de nootjes en honing erover en bak de kool ca. 5 minuten in de oven.
Haal de aardappels uit de magnetron, snij ze over de lengte doormidden en lepel ze uit.
Bewaar de schil van de zoete aardappel, zorg dat deze ook heel blijft.
Voeg de zoete aardappel toe aan de pan met kool.
Snij de kaas in kleine blokjes.
Meng de pesto door de kool en voeg daar ook de blokjes kaas aan toe.
Stamp het met stamper tot grove stamppot.
Serveer de stamppot in de aardappelschillen garneer met de koolchips en de gekarameliseerde nootjes.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 37
Koolhydraatarm brood
Recept categorieën: Brood
Calories:
Author: Cor Klaar
- 3 eieren
- 100 gram roomkaas/zuivelspread
- snufje bakpoeder
- zout
Verwarm de oven voor op 150 graden
Meng de eieren met de roomkaas door elkaar. Het beste lukt dat met een garde.
Doe ook een snufje bakpoeder en wat zout erin.
Leg het bakpapier in een kleine ovenschaal en zorg dat de randen omhoog staan.
Dit is zodat je straks makkelijk het brood er uit kan halen.
Giet het mengsel in de ovenschaal en bak in ongeveer 30-35 minuten af.
Zorg dat je een kleine ovenschaal hebt, zodat het mengsel wat hoger staat.
Dan kan je makkelijk het brood doorsnijden en beleggen.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 37
Kip in de Hoed met Kerrie-Kersen Saus
Bereidingstijd35 minuten min
in de oven40 minuten min
Totale tijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4
Calories: 975kcal
Author: Cor Klaar
- 350 g kersen zonder pit uit pot
- 6 bolletjes stemgember uit pot, 450 g
- 400 g kipfilet
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 teen knoflook
- 28 g mix voor kerriesaus bijv. Knorr
- 1 tl sambal oelek
- 200 ml crème fraîche
- 1 eetlepel tarwebloem
- 10 plakjes diepvries bladerdeeg
- 2 eetlepels paneermeel
- 50 g geraspte belegen kaas
- 2 eetlepels halfvolle melk
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 24 cm) met bakpapier en vet de randen in met boter.
Laat de kersen uitlekken in een zeef.
Snijd de stemgember fijn.
Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en zout.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin.
Pers de knoflook erboven uit.
Strooi het kerriesauspoeder erover en schep om.
Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
Bestuif het werkblad met bloem, leg 6 plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ca.
28 cm.
Bekleed de springvorm met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.
Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas.
Vouw de randen van het deeg terug.
Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm.
Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht.
Bestrijk de bovenkant met melk.
Bak net onder het midden van de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de Kip in de Hoed warm als hoofdgerecht.
Calories: 975kcal | koolhydraten: 66g | Protein: 35g | Vet: 63g | Zout: 1.131g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 37
Pan Chapla
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 gram bloem
- ¼ tl gist ongeveer 2,5 gram
- 25 gram suiker
- 1,5 tl zout 7,5 gram
- 2,5 gram anijs
- 350 ml water
Deeg maken
Doe alle ingrediënten, behalve het water, in een kom en meng alles goed door elkaar.
Voeg net zoveel water toe totdat je een mooi deeg hebt.
De 350 ml zou voldoende moeten zijn, maar afhankelijk van je bloem kun je iets meer of iets minder water nodig hebben.
Stort het deeg op je werkblad en kneed het in ca 10-15 minuten tot een mooi en soepel deeg.
Rijzen
Maak een bal van een deeg, leg het in een, met olie ingevette, kom.
Dek af met huishoudfolie en laat het deeg ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 C.
Vormen
Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 50 gram en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot platte ronde schijven.
Leg ze op een ingevette bakplaat of een met bakpapier of siliconen mat bedekte bakplaat.
Bakken
Bak de broodjes in ongeveer 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Indien ze niet allemaal in 1x in de oven passen, kun je ze direct na elkaar bakken.
Leg ze direct na het bakken op een rooster om en laat volledig afkoelen
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 37
Oopsie brood
Calories:
Author: Cor Klaar
- 100 gram roomkaas
- 3 grote eieren
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze lichtjes in met bakspray of boter.
Pak nu 2 kommen en splits daarin de eieren.
De eigelen in 1 kommetje, het eiwit in het andere.
Voeg het snufje zout bij het eiwit en klop het stijf met een elektrische mixer.
Voeg de roomkaas en de tl bakpoeder bij de eigelen en mix tot een glad en luchtig geheel.
Spatel nu het eigeelmengsel bij het eiwit.
Doe dit niet in 1 keer, maar beetje voor beetje.
Spatel wat van het eigeelmengsel bij het eiwit en breng het eigeel naar onder en naar boven met behulp van de spatel totdat het eimengsel goed is gemengd.
Dan kan je weer wat van het eimengsel erbij spatelen totdat alles is gemengd.
De luchtbelletjes in het eiwit mogen niet verdwijnen.
Schep 6 grote lepels van het mengsel op het bakpapier en druk voorzichtig met een lepel op de bovenkant van elke hoopje om het nog iets platter te maken.
Bak de oopsies 25 tot 30 minuten goud-bruin in de voorverwarmde oven
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 37
Bloemkool Bagel
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
magnetronbestendige kom
plasticfolie
magnetron
- 680 gram bloemkool
- 110 gram geraspte cheddarkaas
- 1 ei
- 2 theelepel sesamzaad en/of maanzaad
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Doe de bloemkool in een keukenmachine en zet deze aan tot de bloemkool fijn is.
Doe de bloemkool in een magnetronbestendige kom en dek af met folie.
Plaats de bloemkool daarna drie minuten in de magnetron.
Doe vervolgens de bloemkool in een kaas- of theedoek en knijp het vocht eruit. Doe de bloemkool daarna weer terug in de kom.
Voeg vervolgens de geraspte kaas en het ei aan de kom toe en roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel acht hompjes van het mengsel over de bakplaat.
Gebruik vervolgens een lepel om het mengsel te vormen tot een 2 centimeter dik geheel en een mooi rondje zo groot als een bagel.
Steek daarna met een klein rondvorming object een rondje uit het midden van de bagel. Verdeel daarna de maan- en/of sesamzaadjes over de bagel.
Bak de bagels 22 tot 25 minuten. ( ligt aan je oven)
Laat daarna afkoelen en besmeer of beleg de bagel met je favoriete hartige topping, bijvoorbeeld roomkaas of ei.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 37
Lactose, glutenvrij taart
Recept categorieën: Taart
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 150 ml olijfolie
- 50 gram cacaopoeder
- 125 ml kokend water
- 2 tl vanille extract
- 150 gram amandelmeel
- ½ tl baking soda
- Mespunt zout
- 200 gram suiker
- 3 eieren
Verwarm de oven voor op 170 graden en beleg een ronde bakvorm van 22 – 24 cm met bakpapier.
Zeef het cacaopoeder boven een kom en meng met het kokende water.
Zo komt de cacaosmaak beter vrij.
Voeg het vanille extract toe, roer en zet daarna opzij.
Neem een kleine kom en meng hierin het meel met de baking soda en het zout.
Doe de suiker, olijfolie en eieren in een grote kom en mix voor drie minuten tot er een lichte, romige massa ontstaat.
Zet de mixer daarna op een lagere stand en voeg het cacao mengsel al mixende toe.
Als dit goed is opgenomen kun je ook het meelmengsel toevoegen.
Schraap met een spatel in de bakvorm en bak in max. 45 minuten gaar.
De zijkanten moeten stevig zijn en het midden mag nog zachter aanvoelen.
Een caketester zal er niet 100% schoon uitkomen.
Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en maak daarna de zijkanten los om de taart uit de vorm te halen.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 37
Peperkoekhuisje
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
ingrediënten voor de speculaas:
- 150 g roomboter of kokosolie
- 80 g honing
- 10 g speculaaskruiden
- 125 g havermeel
- 125 g volkoren speltmeel
- 4 eetlepel(s) amandel/haver/soja melk
- snufje zout
Ingrediënten voor de karamellijm:
- 300 g suiker
- Ingrediënten voor de fondant:
- 1 eiwit
- 200 g poedersuiker
Verwarm de oven voor op 175 °C. Kneed de boter, de honing, speculaaskruiden, het meel en zout goed door elkaar.
Voeg de melk aan het beslag toe zodat het een soepel deeg wordt.
Rol het deeg vervolgens dun (circa 0,5 cm) met een deegroller.
Knip de vormen voor het huisje uit het template en leg die op het deeg.
Snijd de vormen met een scherp mesje uit het deeg.
Bak de onderdelen van het huisje op een bakplaat met bakpapier in circa 20 minuten op 180 °C goudbruin.
Smelt 300 g suiker in een koekenpan, dit is het cement voor het huisje.
Doop de afgebakken onderdelen van het huisje in de gesmolten suiker (karamel) en druk twee onderdelen tegen elkaar.
Zet op deze manier het huisje in elkaar.
Doe het eiwit in een kom en klopt het los.
Voeg beetje bij beetje, al kloppend de poedersuiker toe totdat al het poedersuiker is opgenomen door het eiwit.
Schep het fondant in een spuitzak en bewerk de huisjes.
Strooi nog wat extra poedersuiker over de huisjes als voor een echte sneeuwlook
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 37