Crostini met Pesto
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 stokbrood
- een grote bos basilicum
- 25 gram pijnboompitjes
- 5 gram parmesaanse kaas geraspt
- 2 teentjes knoflook partjes
- 1 ¼ deciliter olijfolie
Doe de basilicumblaadjes, de pijnboompitjes, de kaas en de look in een blender en pureer tot een mooi glad geheel verkregen is.
Meng er de olijfolie onder.
Snij het stokbrood in sneetjes en bak de sneetjes langs beide kanten mooi bruin onder de grill.
Besmeer de crostini met de pesto en serveer meteen.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 11
Salsa van Frans Huits
Hete dipsaus
Servings: 4 dl
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 tomaten grote ontvelde
- 1 klein blikje gepelde tomaten met sap à 200 gr
- 1 kleine ui fijngesnipperde
- 2 stengels bleekselderij in blokjes
- ¼ groene paprika in blokjes
- 5 fijngesneden groene hete chilipepers
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
- ¼ tl mosterdpoeder
- ½ tl korianderpoeder ketoembar
- zout
- peper
Pureer alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een grof mengsel.
Dek dit mengsel af en laat het 2 uur in de koelkast koelen om de smaken te laten intrekken.
Dien de salsa op bij tortillachips, als dip met rauwe groenten, of als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd.
Maak ook eens een verse salsa
van 3 gehakte ontvelde tomaten, een gesnipperd groen pepertje (zonder zaad), een geraspt sjalotje, 1 el korianderblad, het sap van ½ limoen en flink wat zout.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 11
Verfrissend Cranberryijs: Zomerse Smaakexplosie
Dit verfrissende cranberryijs combineert de zoetzure smaak van cranberry's met een lichte, luchtige textuur. Perfect voor een zomerse dag!
inclusief invriezen6 uur uur
Servings: 6 personen)
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar
IJsmachine (optioneel)
IJsla of bakje
Zeef (optioneel)
vork
- 350 g cranberry's uit pot, bijv. Ocean Spray
- 400 ml mineraalwater met koolzuur
- 50 g witte basterdsuiker
Meng de cranberry's, het mineraalwater en de basterdsuiker in een blender.
Pureer tot een glad mengsel.
Zeef indien gewenst om pitjes en schilletjes te verwijderen.
Giet het mengsel in een ijsmachine en draai tot een luchtig ijs.
Heb je geen ijsmachine?
Giet het mengsel in een ijsla of bakje.
Plaats in de vriezer en laat 6 uur bevriezen.
Roer het mengsel tijdens het invriezen elk uur goed door met een vork om ijskristallen te voorkomen.
Serveer het cranberryijs in mooie dessertglazen of op ijshoorntjes.
erveertip:
Serveer het cranberryijs met een muntblaadje of een schijfje limoen voor een extra frisse presentatie.
Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti voor een harmonieus smaakprofiel.
Calories: 90kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 0.5g | Sugar: 19g
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 11
Vanilleshake Met Banaan
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 banaan in stukjes
- 1 perssinaasappel uitgeperst
- 2 beker Becel Pro-Activ Yoghurt vanille à 125 ml
Doe alle ingrediënten in een blender of hoge kom.
Pureer alles op hoge snelheid in de blender of met een staafmixer tot een schuimig mengsel.
Schenk de shake in glazen en serveer direct.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 11
Buttermilk pancakes
Amerikaans ontbijtgerecht
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Klop in een blender of keukenmachine 200 gr zelfrijzend bakmeel, 1 eetlepel
1 eetlepel suiker, 1 mespuntje zout, 2 eieren, 3 dl karnemelk en 2 eetlepels gesmolten boter door elkaar.
Bak er kleine, dikke pannenkoeken van en eet die met marmelade of maple syrup.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 11
Boekweitpannenkoeken
Aardbei, yoghurt en rozemarijn-ahornsiroop
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 398kcal
Author: Cor Kevenaar
- 300 gram amandelmelk
- 1 tl vanille-extract
- 100 gram boekweitmeel
- 100 gram rijstebloem
- 75 gram blanke amandelen
- 2 tl bakpoeder afgestreken
- 1 banaan rijp
- olijfolie
- 350 gram verse vruchten zoals aardbeien, bramen, frambozen en blauwe bessen
- 1 takje verse rozemarijn
- ahornsiroop
- 4 eetlepel(s) Griekse yoghurt
Giet de amandelmelk in een blender en doe het vanille-extract, boekwijtmeel, de rijstebloem, amandelen en bakpoeder erbij.
Pel de banaan, voeg hem toe en pureer tot een goed beslag.
Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.
Schep voor elke portie van twee pannenkoekjes 2 eetlepels olie en 3 eetlepels beslag per pannenkoek in de pan.
Druk een paar plakjes aardbei of hele bosvruchten in het beslag en bak de pannenkoekjes 4 minuten, of tot de onderkant mooi goudbruin is (de eerste pannenkoekjes worden altijd een beetje rommelig, omdat je de temperatuur nog niet onder controle hebt).
Keer ze om, druk ze een beetje aan met een spatel en bak de andere kant 2 minuten, of tot die ook goudbruin is.
Leg ze met de vruchtjes naar boven op een bord, veeg de pan met keukenpapier schoon en bak de rest.
Calories: 398kcal | koolhydraten: 53.9g | Protein: 13.3g | Vet: 15.7g | Zout: 0.7g | Sugar: 15.9g
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 11
Banana Colada Cocktail
De Banana Colada is een tropische mix van bacardi, kokosnootcrème, ananassap en banaan. Een romige en verfrissende cocktail!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 glas
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 30 ml Bacardi
- 30 ml suikersiroop
- 30 ml kokosnootcrème
- 30 ml room
- 120 ml ananassap
- ½ banaan
Doe de Bacardi, suikersiroop, kokosnootcrème, room, ananassap en de halve banaan in een blender.
Blend tot een gladde, romige mix.
Giet de cocktail in een luxe coupeglas.
Serveer met een rietje en geniet van de tropische smaken.
Geniet van deze tropische cocktail als aperitief of bij een zomerse barbecue.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 11
Aioli Estragon
(Dragonmayonaise)
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 grote eidooiers
- 2 theelepel citroensap
- snufje mosterdpoeder
- 3½ dl lichte olijfolie
- 2 eetlepels warm water
- 1 eetlepel fijngehakte verse dragon
Meng de eidooiers, het citroensap, de mosterdpoeder en peper en zout kort in een blender of keukenmachine.
Schenk de olie er heel langzaam bij tot het mengsel dik wordt en emulgeert.
Voeg op het laatst water toe en roer vervolgens de dragon door de mayonaise.
Tips:
Lekker bij geroosterde of gebakken aardappels
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 11
Aioli van Onbekende Auteur
Knoflookmayonaise
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 grote eidooiers
- 3 teentjes knoflook geperst
- 2 theelepel citroensap
- snufje mosterdpoeder
- 3½ dl lichte olijfolie
- 2 eetlepels warm water
Meng de eidooiers, het knoflook, het citroensap, de mosterdpoeder en peper en zout kort in een blender of keukenmachine.
Schenk de olie er heel langzaam bij tot het mengsel dik wordt en emulgeert.
Voeg op het laatst water toe.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 11
Abrikozenyoghurtshake
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- ½ l blik abrikozen op sap
- 3 deciliter sinaasappelsap
- 4 deciliter yoghurt
Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine of blender de afgegoten abrikozen, het sinaasappelsap en de yoghurt tot een schuimige drank.
Serveer deze in hoge glazen.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 11