Crostini met Pesto

Crostini met Pesto

Recept categorieën: Broodjes, Koude Hapjes, Tapas
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • een grote bos basilicum
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 5 gram parmesaanse kaas geraspt
  • 2 teentjes knoflook partjes
  • 1 ¼ deciliter olijfolie

Instructies

  • Doe de basilicumblaadjes, de pijnboompitjes, de kaas en de look in een blender en pureer tot een mooi glad geheel verkregen is.
  • Meng er de olijfolie onder.
  • Snij het stokbrood in sneetjes en bak de sneetjes langs beide kanten mooi bruin onder de grill.
  • Besmeer de crostini met de pesto en serveer meteen.

Salsa van Frans Huits

Salsa van Frans Huits

Hete dipsaus
Recept categorieën: Saus
Servings: 4 dl
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 2 tomaten grote ontvelde
  • 1 klein blikje gepelde tomaten met sap à 200 gr
  • 1 kleine ui fijngesnipperde
  • 2 stengels bleekselderij in blokjes
  • ¼ groene paprika in blokjes
  • 5 fijngesneden groene hete chilipepers
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • ¼ tl mosterdpoeder
  • ½ tl korianderpoeder ketoembar
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pureer alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een grof mengsel.
  • Dek dit mengsel af en laat het 2 uur in de koelkast koelen om de smaken te laten intrekken.
  • Dien de salsa op bij tortillachips, als dip met rauwe groenten, of als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd.
  • Maak ook eens een verse salsa
  • van 3 gehakte ontvelde tomaten, een gesnipperd groen pepertje (zonder zaad), een geraspt sjalotje, 1 el korianderblad, het sap van ½ limoen en flink wat zout.

Verfrissend Cranberryijs: Zomerse Smaakexplosie

Verfrissend Cranberryijs: Zomerse Smaakexplosie

Dit verfrissende cranberryijs combineert de zoetzure smaak van cranberry's met een lichte, luchtige textuur. Perfect voor een zomerse dag!
inclusief invriezen6 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Land van herkomst: America
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 6 personen)
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • IJsmachine (optioneel)
  • IJsla of bakje
  • Zeef (optioneel)
  • vork

Ingrediënten

  • 350 g cranberry's uit pot, bijv. Ocean Spray
  • 400 ml mineraalwater met koolzuur
  • 50 g witte basterdsuiker

Instructies

  • Meng de cranberry's, het mineraalwater en de basterdsuiker in een blender.
  • Pureer tot een glad mengsel.
  • Zeef indien gewenst om pitjes en schilletjes te verwijderen.
  • Giet het mengsel in een ijsmachine en draai tot een luchtig ijs.
  • Heb je geen ijsmachine?
  • Giet het mengsel in een ijsla of bakje.
  • Plaats in de vriezer en laat 6 uur bevriezen.
  • Roer het mengsel tijdens het invriezen elk uur goed door met een vork om ijskristallen te voorkomen.
  • Serveer het cranberryijs in mooie dessertglazen of op ijshoorntjes.

Notities

erveertip:
Serveer het cranberryijs met een muntblaadje of een schijfje limoen voor een extra frisse presentatie.
Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti voor een harmonieus smaakprofiel.

Nutrition

Calories: 90kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 0.5g | Sugar: 19g

Vanilleshake Met Banaan

Vanilleshake Met Banaan

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 banaan in stukjes
  • 1 perssinaasappel uitgeperst
  • 2 beker Becel Pro-Activ Yoghurt vanille à 125 ml

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een blender of hoge kom.
  • Pureer alles op hoge snelheid in de blender of met een staafmixer tot een schuimig mengsel.
  • Schenk de shake in glazen en serveer direct.

Buttermilk pancakes

Buttermilk pancakes

Amerikaans ontbijtgerecht
Recept categorieën: Ontbijt, Pannenkoeken
Land van herkomst: America
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Instructies

  • Klop in een blender of keukenmachine 200 gr zelfrijzend bakmeel, 1 eetlepel
  • 1 eetlepel suiker, 1 mespuntje zout, 2 eieren, 3 dl karnemelk en 2 eetlepels gesmolten boter door elkaar.
  • Bak er kleine, dikke pannenkoeken van en eet die met marmelade of maple syrup.

Boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken

Aardbei, yoghurt en rozemarijn-ahornsiroop
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 398kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram amandelmelk
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram rijstebloem
  • 75 gram blanke amandelen
  • 2 tl bakpoeder afgestreken
  • 1 banaan rijp
  • olijfolie
  • 350 gram verse vruchten zoals aardbeien, bramen, frambozen en blauwe bessen
  • 1 takje verse rozemarijn
  • ahornsiroop
  • 4 eetlepel(s) Griekse yoghurt

Instructies

  • Giet de amandelmelk in een blender en doe het vanille-extract, boekwijtmeel, de rijstebloem, amandelen en bakpoeder erbij.
  • Pel de banaan, voeg hem toe en pureer tot een goed beslag.
  • Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.
  • Schep voor elke portie van twee pannenkoekjes 2 eetlepels olie en 3 eetlepels beslag per pannenkoek in de pan.
  • Druk een paar plakjes aardbei of hele bosvruchten in het beslag en bak de pannenkoekjes 4 minuten, of tot de onderkant mooi goudbruin is (de eerste pannenkoekjes worden altijd een beetje rommelig, omdat je de temperatuur nog niet onder controle hebt).
  • Keer ze om, druk ze een beetje aan met een spatel en bak de andere kant 2 minuten, of tot die ook goudbruin is.
  • Leg ze met de vruchtjes naar boven op een bord, veeg de pan met keukenpapier schoon en bak de rest.

Nutrition

Calories: 398kcal | koolhydraten: 53.9g | Protein: 13.3g | Vet: 15.7g | Zout: 0.7g | Sugar: 15.9g

Banana Colada Cocktail

Banana Colada Cocktail

De Banana Colada is een tropische mix van bacardi, kokosnootcrème, ananassap en banaan. Een romige en verfrissende cocktail!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Caribean
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1 glas
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Glas (bij voorkeur een luxe coupeglas)
  • rietje

Ingrediënten

  • 30 ml Bacardi
  • 30 ml suikersiroop
  • 30 ml kokosnootcrème
  • 30 ml room
  • 120 ml ananassap
  • ½ banaan

Instructies

  • Doe de Bacardi, suikersiroop, kokosnootcrème, room, ananassap en de halve banaan in een blender.
  • Blend tot een gladde, romige mix.
  • Giet de cocktail in een luxe coupeglas.
  • Serveer met een rietje en geniet van de tropische smaken.

Notities

Geniet van deze tropische cocktail als aperitief of bij een zomerse barbecue.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0g | Sugar: 25g

Aioli Estragon

Aioli Estragon

(Dragonmayonaise)
Recept categorieën: Saus, Tapas
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 grote eidooiers
  • 2 theelepel citroensap
  • snufje mosterdpoeder
  • dl lichte olijfolie
  • 2 eetlepels warm water
  • 1 eetlepel fijngehakte verse dragon

Instructies

  • Meng de eidooiers, het citroensap, de mosterdpoeder en peper en zout kort in een blender of keukenmachine.
  • Schenk de olie er heel langzaam bij tot het mengsel dik wordt en emulgeert.
  • Voeg op het laatst water toe en roer vervolgens de dragon door de mayonaise.

Notities

Tips:
Lekker bij geroosterde of gebakken aardappels

Aioli van Onbekende Auteur

Aioli van Onbekende Auteur

Knoflookmayonaise
Recept categorieën: Saus
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 grote eidooiers
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepel citroensap
  • snufje mosterdpoeder
  • dl lichte olijfolie
  • 2 eetlepels warm water

Instructies

  • Meng de eidooiers, het knoflook, het citroensap, de mosterdpoeder en peper en zout kort in een blender of keukenmachine.
  • Schenk de olie er heel langzaam bij tot het mengsel dik wordt en emulgeert.
  • Voeg op het laatst water toe.

Abrikozenyoghurtshake

Abrikozenyoghurtshake

Recept categorieën: Dranken, Fruit, Koude Dranken
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ l blik abrikozen op sap
  • 3 deciliter sinaasappelsap
  • 4 deciliter yoghurt

Instructies

  • Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine of blender de afgegoten abrikozen, het sinaasappelsap en de yoghurt tot een schuimige drank.
  • Serveer deze in hoge glazen.